De nieuwe Matchplay ClubLadder!
Maandag 5 april start er een nieuwe competitievorm: de Matchplay Clubladder.
2021, een jaar dat in alle opzichten alleen maar beter kan worden!
Kerstmis hebben we deze keer gezellig thuis in kleine kring gevierd. Wij waren met z’n zessen incl. onze twee fantastische kleinkinderen. Niks geen illegaal gedoe dus.
Het introductietarief voor gastspelers keert terug
Goed nieuws: het introductietarief keert terug in Brunssummerheide! Lees hier hoe het vanaf nu in zijn werk gaat.
Korte introductie van het Wereld Handicap Systeem (WHS)
Aangezien op 1 januari een nieuw handicapsysteem is ingevoerd, legt de BaReCo hier uit wat dit inhoudt!
Corona Update #11
Vanaf 15 december mogen flights uit niet meer dan twee personen bestaan als het volwassenen betreft. Daarbij geldt ook de anderhalve-meterregel. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (tweetallen) niet.
No Play Zone op Geel 8
De boom aan de linkerkant van de green op Geel 8 wordt beschermd door een No Play Zone. Die is te herkennen aan de blauwe palen met groene kop!
Terugblik op een bijzonder jaar. Samen maken we het verschil!
De feestdagen staan alweer voor de deur, tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar, waar niets is gelopen zoals we ons hadden voorgesteld.
Golfclub Brunssummerheide van start met Sportief Beleid en Players 1st
Golfclub Brunssummerheide gaat onder intensieve begeleiding van de NGF werk maken van Sportief Beleid. De club gaat ook weer meedoen aan Players 1st, periodieke enquêtes met als doel meer inzicht te krijgen in wat onze leden beweegt. Op maandag 7 december wordt de eerste survey aan alle leden verstuurd.
Komt de grootste dreiging van Corona of van Covidioten?
De nieuwe blog van Henry is er! Met aandacht voor Covidioten, de ALV, de Open Dag en Young Urban Golfers!
Foto's eerste wedstrijd Young Urban Golfers
Zaterdag 10 oktober was de eerste wedstrijd van Young Urban Golfers. Een initiatief van Elliot van der Veeke en Michael Extra, bedoeld voor golfers tussen de 30 en 50 jaar. Ze speelden 9 holes met allerlei challenges onderweg.
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
Golfmarathon levert 2037,50 euro op voor Make-A-Wish Nederland
De Golfmarathon op zaterdag 5 september door Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen heeft 2037,50 euro opgebracht. Het viertal liep precies 72 holes, waarbij iedere par en birdie geld opleverde voor Make-A-Wish Nederland.
‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’
Ondanks dat het een roerig jaar is voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel. Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
GOLFSTART nu ook in Brunssum: leer golfen in 6 lessen
De NGF promoot het beginnen met golf via het boekingsplatform GOLFSTART. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Op zaterdag start Elliot van der Veeke ook met deze lessen. Een tweede groep start op dinsdag 8 september.
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Viering van het 35-jarig jubileumfeest naar 2021
Het bestuur van Golfclub Brunssummerheide heeft besloten de viering van het 35-jarig jubileum, dat stond gepland in de periode van 23 tot en met 29 augustus, uit te stellen tot 2021.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'