Nieuws

Vertegenwoordiging Limburgs Golf Kampioenschap 2021
Na een enerverende kwalificatiewedstrijd op de zondag voorafgaand aan de kampioenschappen, was de samenstelling van het team zoals je op bijgaande foto kunt zien.
Clubkampioenschap Strokeplay 2021
Ook het Strokeplay Kampioenschap was na een jaar onderbreking wegens Corona weer terug op de wedstrijdkalender. Een spannende tweedaagse in 2 categorieën. Onder ideale weersomstandigheden klonk zaterdag 18 september om 08:20 uur het startsignaal voor fantastisch een Strokeplay Kampioenschap. 
Vrijdag 1 oktober Jubilarissendag
Vrijdag 1 oktober is het opnieuw feest bij Golfclub Brunssummerheide!
Met veel plezier kunnen wij jullie meedelen dat vrijdag 1 oktober alle leden die 25 jaar of langer lid zijn van Golfclub Brunssummerheide uitgebreid in het zonnetje worden gezet. 
Nieuwe bezetting en openingstijden secretariaat
Vanaf eind september is ons secretariaat weer 4 dagen per week geopend. Lees hier wanneer en bij wie je met alle vragen terecht kunt!
Waardige afsluiting Make a Wish
Het was een gedenkwaardige dag. Een eagle op de eerste hole. Cameraman Elliot van der V plat op de buik op de green. Vier pogingen om voorcaddy Tino B te torpederen. Een mislukte moordaanslag op Afranina L. Koude en een verlepte maaltijd McDonalds. Onze jeugd heeft zich opnieuw van haar beste kant laten zien! Wat zijn wij trots op deze toppers!
2 nieuwe bestuursleden stellen zich voor!
Steven Huismans is sinds 1 september aspirant Penningmeester. Per 1 oktober wordt Nick Oversier de nieuwe Secretaris. Zij stellen zich graag even voor.
Vacatures Bestuur Golfclub Brunssummerheide
Binnen het bestuur zijn wij op zoek naar kandidaten voor de portefeuilles 'Secretaris' en 'PR & Communicatie'. Voel jij je aangetrokken tot de toekomstplannen van de club en wil je hier graag een bijdrage aan te leveren?
Limburgse Golfkampioenschappen
De Limburgse Golfkampioenschappen worden op 3 oktober 2021 gespeeld op De Golfhorst in America (Limburg). De kwalificatiewedstrijd voor de afvaardiging van GCB vindt plaats op zondag 26 september in Brunssum.
Fotowedstrijd Kranenpool
We zijn weer op zoek naar schitterende foto's voor het nieuwe Jaarboek. Stuur ons je mooiste foto en maak kans op een mooie prijs.
Matchplay Clubkampioenen 2021
Afgelopen weekend werden de finalerondes van de Matchplay Clubkampioenschappen gespeeld. Lees hier wie de clubkampioenen van dit jaar zijn!  
Clubkampioenschap Matchplay 2021
Afgelopen weekend was het, na een jaar onderbreking wegens Corona, weer tijd voor het Clubkampioenschap Matchplay. Een spannende tweedaagse met, vanaf dit jaar, deelname in 2 categorieën.
Van Social Distancing naar Social Approach!
Querdenken in Aken
Met de komst van de zomer kwamen ook de versoepelingen goed op gang. Reden genoeg om, onder een stralend zonnetje, een terrasje te pikken en te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat terrasje was voor ons op de markt in Aken. Uiteraard waren wij niet de enigen die de Corona-moeheid van ons af probeerden te schudden.
De Kranenpool wordt de komende 3 jaar verzorgd door ZPRESS Media Group
De Golfclub heeft een overeenkomst gesloten met ZPRESS Media Group uit Dordrecht voor de komende 3 uitgaves van de Kranenpool. Het vernieuwde leaderboard maakt onderdeel uit van de sponsordeal.
Etienne Bellemakers pakt clubrecord met 77 slagen
Sinds gisteren is Etienne Bellemakers de recordhoudster van Golfclub Brunssummerheide over 18 holes. Tijdens een ronde Blauw-Geel in de Maandbeker noteerde ze 77 slagen met een fraaie birdie op blauw 8. Ze verbeterde het oude record met maar liefst 11 slagen! Proficiat!
Een verregende maand met "zonnige" momenten!
Wie denkt dat Fake News alleen maar in de metropolen van deze wereld de kop opsteekt, moet ik toch even teleurstellen. Inmiddels heeft dit fenomeen ook onze rustige Brunssummerheide bereikt. Wat is er dan aan de hand zullen jullie je afvragen.
Haal je jaarsticker 2021 op bij het Secretariaat
Het Golf-Resort heeft laten weten dat de traditionele jaarstickers met ingang van dit jaar zijn afgeschaft. Om een mooie traditie voort te zetten en ieder de kans te geven zijn bagtag up to date te houden, heeft het bestuur stickers laten maken. Die kun je vanaf zaterdag 29 mei ophalen bij het Secretariaat. 
Regeling introductietarief gastspelers weer vereenvoudigd
In januari konden we al melden dat het introductietarief terugkeerde in Brunssummerheide. Nu wordt de regeling weer vereenvoudigd en vervallen de mailtjes naar het Secretariaat. De gastspeler aanmelden bij de Receptie volstaat. 
Veelgestelde vragen van golfers over de regels.
GOLF.NL heeft er maar liefst 24 beantwoord met hulp van de NGF-regelexperts. Van out-of-bounds en het ontwijken van vaste obstakels tot advies vragen en van de verkeerde plek slaan.
Grenzen dicht en terrassen open!
Henry vertelt waarom een Gunstart bij clubwedstrijden voorlopig geen optie is, mijmert over het politieke gedoe in Den Haag en is blij over het succes van de Matchplay Clubladder. Lees zijn nieuwste Blog en je bent weer helemaal bij!
Repareer minstens één pitchmark per green
Waarom is het zo belangrijk om een pitchmark te repareren? En hoe herstel je een pitchmark op de juiste manier?
Start van een nieuw seizoen!
Op 21 maart was het dan eindelijk weer zover. De openingswedstrijd van de Weco stond op de kalender en daarmee werd het startschot gegeven voor een nieuw golfseizoen, met ongetwijfeld vele mooie en misschien wel net zoveel frustrerende momenten.
Scorekaarten in het nieuwe World Handicap System
Er zijn de laatste tijd veel vragen over het WHS en dan met name hoe te handelen tijdens qualifying rondes. In dit bericht legt Max Wolvekamp van de Bareco uit hoe de Wedstrijdkaarten en de Qualifying kaarten moeten worden ingevuld.
Nederland in de Vlokdown!
De weermannen wisten het zeker: het eerste weekend van februari zou Nederland geconfronteerd worden met een historische hoeveelheid sneeuw. Compleet met sneeuwstormen, driftsneeuw, sneeuwduinen, arctische kou en in het zuiden ijzel.
Voorjaarscompetitie NGF gaat niet door
Ook in 2021 gaat de Voorjaarscompetitie niet door. De NGF heeft besloten de competitie in maart/april in verband met de coronamaatregelen te schrappen.
Januari kende een agressieve start, maar er is licht aan het einde van de tunnel!
De over het algemeen rustig verlopen jaarwisseling tijdens de Lockdown bleek helaas geen garanties voor de toekomst te geven. Januari werd niet alleen gekenmerkt door extreem slecht weer, het was ook een maand met veel agressie.
Veelgestelde vragen over de Matchplay Clubladder
Van april tot oktober kun je meedoen aan de Matchplay Clubladder. Is het je nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is? Check dan dit overzicht van veelgestelde vragen!
De nieuwe Matchplay ClubLadder!
Maandag 5 april start er een nieuwe competitievorm: de Matchplay Clubladder.
2021, een jaar dat in alle opzichten alleen maar beter kan worden!
Kerstmis hebben we deze keer gezellig thuis in kleine kring gevierd. Wij waren met z’n zessen incl. onze twee fantastische kleinkinderen. Niks geen illegaal gedoe dus.
Korte introductie van het Wereld Handicap Systeem (WHS)
Aangezien op 1 januari een nieuw handicapsysteem is ingevoerd, legt de BaReCo hier uit wat dit inhoudt!
No Play Zone op Geel 8
De boom aan de linkerkant van de green op Geel 8 wordt beschermd door een No Play Zone. Die is te herkennen aan de blauwe palen met groene kop!
Terugblik op een bijzonder jaar. Samen maken we het verschil!
De feestdagen staan alweer voor de deur, tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar, waar niets is gelopen zoals we ons hadden voorgesteld.
Golfclub Brunssummerheide van start met Sportief Beleid en Players 1st
Golfclub Brunssummerheide gaat onder intensieve begeleiding van de NGF werk maken van Sportief Beleid. De club gaat ook weer meedoen aan Players 1st, periodieke enquêtes met als doel meer inzicht te krijgen in wat onze leden beweegt. Op maandag 7 december wordt de eerste survey aan alle leden verstuurd.
Komt de grootste dreiging van Corona of van Covidioten?
De nieuwe blog van Henry is er! Met aandacht voor Covidioten, de ALV, de Open Dag en Young Urban Golfers!
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’
Ondanks dat het bijzondere tijden zijn voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel. Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
GOLFSTART nu ook in Brunssum: leer golfen in 6 lessen
De NGF promoot het beginnen met golf via het boekingsplatform GOLFSTART. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Op zaterdag start Elliot van der Veeke ook met deze lessen. Een tweede groep start op dinsdag 8 september.
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'

Lid worden?