Dames 3, KL3-D321-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

21 april 2015: Een dag, die in ons geheugen blijft

Dinsdag 21 april vroeg op en op weg naar de golfbaan Welschap in Eindhoven. Aangekomen op Welschap , de zon staat hoog aan de hemel en vol bewondering kijken we naar de bosrijke omgeving en de mooie accommodatie een gevoel hier kan niets meer misgaan. We worden hartelijk ontvangen door de captain van Welschap en een zeer vriendelijke bediening die ons trakteert op lekkere koffie/thee met lekkere petit fours . Dan naar de driving range de ledematen los maken wat chippen en putten en de dubbel kan beginnen. 2 dubbels gewonnen en 1 verloren. “Niet Zo Best“ Desiree we missen je nu al .

Heerlijk geluncht…

Inmiddels is de eerste singel al weg en staan we te popelen om nu een goeie score te halen, maar dit viel tegen, onze captain heeft gelijk gespeeld en de rest verloren stand 13-5. We hebben onze teleurstelling even moeten verwerken maar hebben toch genoten van een mooie dag met toespraakjes en het overheerlijke diner. Dit was culinair gezien erg goed. Volgende week is het aan ons om onze gasten te verzorgen en te verwennen. Het weer kunnen we niet bestellen, maar de rest komt helemaal goed. Daar gaan we voor!

EEN DAG DIE IN ONS GEHEUGEN BLIJFT:
1e zonovergoten dag en mooie baan
2e Leuke teams
3e Slechte score
4e Lekker eten

Mary Engelbertink

14 april 2015: “Golfles” op de Tongelreep

Onze captain heeft een ieder van ons gevraagd om een klein verslag te schrijven van de competitiedag. Om in golftermen te blijven is de eer deze week aan mij.

Na de ervaringen van vorige week, moesten we deze dinsdag naar Eindhoven voor de tweede competitiewedstrijd. Ons doel was de golfbaan Tongelreep. We vertrokken in het vroege ochtendgloren en arriveerden reeds vroeg op de zonovergoten golfbaan. Dat we op tijd waren viel niet de betwisten, want we waren er eerder dan het kantinepersoneel en dus moesten we nog even wachten op ons kopje koffie met vlaai.

Tongelreep beschikt maar over een 9 holes-baan waar men met vlieg en stuntwerk heeft geprobeerd om er enige variatie in te brengen, door sommige tee’s en holes te verleggen zodat het spelen van de tweede negen holes niet identiek is aan het spelen van de eerste negen holes. Voor ons verwende mensen van de Brunssumse golfclub, met zijn 54 holes, was dit natuurlijk even wennen. Je moest heel goed opletten van welke afslag je speelde en naar welke vlag toe. Het was weliswaar goed bewijzerd, maar het is toch meer dan een keer voorgekomen dat de verkeerde hole werd aangespeeld, wat natuurlijk de nodige punten kostte. Maar eerlijk is eerlijk, wat lagen deze 9 holes er beeldschoon bij, grote hulde aan de greenkeepers. De greens leken net biljarttafels. Het nadeel echter hiervan is, dat wij greens die in zulke perfectie conditie verkeren, in Brunssum niet gewend zijn, waardoor menig balletje er als een raket overheen schoot, (en zeker de balletjes van ondergetekende).

Onze tegenstander was het Hoenshuis uit Voerendaal en al met al hebben we het uitstekend gedaan want we hebben hun verslagen met 13/5. Door deze overwinning staan we nu na twee keer spelen op de tweede plaats met 20 punten direct achter Welschap, die tot nu toe 23 punten heeft weten te behalen.

’s Avonds tijdens het diner kreeg een van onze teamgenoten van de Hoenshuis-captain zelfs een bedankje voor de gratis “golfles”, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde. Ook het schitterende ironische gedicht over cosmetische chirurgie, dat de captain van Tongelreep ons voordroeg in een onvervalst Brabants dialect, bracht de nodige lachsalvo’s op gang, waardoor de sfeer er goed in zat.

Al met al een geweldige dag met droomtemperaturen waardoor we van onze geliefde golfsport dik en dubbel hebben kunnen genieten. Met de zoete smaak van de overwinning zijn we ‘avonds weer naar huis gereden. Wel nog even schrikken van een brandende vrachtwagen met stro op de snelweg ter hoogte van Born.

Nu moeten we nog deze vorm proberen vast te houden. Volgende week spelen we in Welschap Eindhoven en de motivatie om die drie puntjes achterstand op de nummer een in te halen, zal zeker niet ontbreken bij ons team.

Welschap we komen eraan!
Lilian Van Wersch

7 april 2015: Spannend

Dinsdag 7 april op weg naar Herkenbosch voor de eerste competitiewedstrijd. Binnendoor een goed half uur rijden en geen kip op de weg. Onderweg behoorlijk wat mist maar bij aankomst scheen de zon. De wedstrijd van 31 maart tegen Herkenbosch was vanwege het slechte weer afgelast deze wordt op 12 mei ingehaald in Voerendaal.

Het was spannend want voor 4 dames was het de eerste keer dat ze competitie gingen spelen. Welschap was onze tegenstander. Na de vlaai en de koffie werden de 3 dubbels gespeeld en na de lunch de 6 singles. Uiteindelijk hebben we met 7-11 verloren en waren we veel ervaringen rijker.

Volgende week gaan we naar Tongelreep en is Hoenshuis onze tegenstander, we zijn er klaar voor.

Leny SaleminkBerichten over Ngf competitie

Start NGF competitietraining 2018 – Team Heren 1 Zondag – 27 Holes

Met de komst van de eerste sneeuwvlokken deze winter is er vandaag een start gemaakt met de voorbereiding op de NGF competitie 2018. Het Heren 1 Zondag – 27 holes – 2018 Team bestaat uit 7 spelers en is een samensmelting van 3 spelers van het voormalige Heren 1 Senioren Team (Peter, Hans en Ed) en 3 spelers van het reeds bestaande Heren 1 Zondag 27 holes Team (Michael, Patrick en Martin). Om dit Team compleet te maken is er…

Lees verder

Opgave voor de NGF competitie in 2018

Door diverse teams is er in 2017 met veel enthousiasme deelgenomen aan de door de NGF georganiseerde competitie.  De NGF zal binnenkort om een opgave vragen van het aantal teams van Brunssummerheide welke in 2018 aan de competitie zullen deelnemen. Om een overzicht te krijgen van het aantal spelers/speelsters die in 2018 graag in een competitie team willen spelen en om tijdig met de voorbereidingen te beginnen vraagt de TECO om een opgave van alle geïnteresseerden. De voorwaarden voor deelname…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie