Dames 3, KL3-D321-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

21 april 2015: Een dag, die in ons geheugen blijft

Dinsdag 21 april vroeg op en op weg naar de golfbaan Welschap in Eindhoven. Aangekomen op Welschap , de zon staat hoog aan de hemel en vol bewondering kijken we naar de bosrijke omgeving en de mooie accommodatie een gevoel hier kan niets meer misgaan. We worden hartelijk ontvangen door de captain van Welschap en een zeer vriendelijke bediening die ons trakteert op lekkere koffie/thee met lekkere petit fours . Dan naar de driving range de ledematen los maken wat chippen en putten en de dubbel kan beginnen. 2 dubbels gewonnen en 1 verloren. “Niet Zo Best“ Desiree we missen je nu al .

Heerlijk geluncht…

Inmiddels is de eerste singel al weg en staan we te popelen om nu een goeie score te halen, maar dit viel tegen, onze captain heeft gelijk gespeeld en de rest verloren stand 13-5. We hebben onze teleurstelling even moeten verwerken maar hebben toch genoten van een mooie dag met toespraakjes en het overheerlijke diner. Dit was culinair gezien erg goed. Volgende week is het aan ons om onze gasten te verzorgen en te verwennen. Het weer kunnen we niet bestellen, maar de rest komt helemaal goed. Daar gaan we voor!

EEN DAG DIE IN ONS GEHEUGEN BLIJFT:
1e zonovergoten dag en mooie baan
2e Leuke teams
3e Slechte score
4e Lekker eten

Mary Engelbertink

14 april 2015: “Golfles” op de Tongelreep

Onze captain heeft een ieder van ons gevraagd om een klein verslag te schrijven van de competitiedag. Om in golftermen te blijven is de eer deze week aan mij.

Na de ervaringen van vorige week, moesten we deze dinsdag naar Eindhoven voor de tweede competitiewedstrijd. Ons doel was de golfbaan Tongelreep. We vertrokken in het vroege ochtendgloren en arriveerden reeds vroeg op de zonovergoten golfbaan. Dat we op tijd waren viel niet de betwisten, want we waren er eerder dan het kantinepersoneel en dus moesten we nog even wachten op ons kopje koffie met vlaai.

Tongelreep beschikt maar over een 9 holes-baan waar men met vlieg en stuntwerk heeft geprobeerd om er enige variatie in te brengen, door sommige tee’s en holes te verleggen zodat het spelen van de tweede negen holes niet identiek is aan het spelen van de eerste negen holes. Voor ons verwende mensen van de Brunssumse golfclub, met zijn 54 holes, was dit natuurlijk even wennen. Je moest heel goed opletten van welke afslag je speelde en naar welke vlag toe. Het was weliswaar goed bewijzerd, maar het is toch meer dan een keer voorgekomen dat de verkeerde hole werd aangespeeld, wat natuurlijk de nodige punten kostte. Maar eerlijk is eerlijk, wat lagen deze 9 holes er beeldschoon bij, grote hulde aan de greenkeepers. De greens leken net biljarttafels. Het nadeel echter hiervan is, dat wij greens die in zulke perfectie conditie verkeren, in Brunssum niet gewend zijn, waardoor menig balletje er als een raket overheen schoot, (en zeker de balletjes van ondergetekende).

Onze tegenstander was het Hoenshuis uit Voerendaal en al met al hebben we het uitstekend gedaan want we hebben hun verslagen met 13/5. Door deze overwinning staan we nu na twee keer spelen op de tweede plaats met 20 punten direct achter Welschap, die tot nu toe 23 punten heeft weten te behalen.

’s Avonds tijdens het diner kreeg een van onze teamgenoten van de Hoenshuis-captain zelfs een bedankje voor de gratis “golfles”, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde. Ook het schitterende ironische gedicht over cosmetische chirurgie, dat de captain van Tongelreep ons voordroeg in een onvervalst Brabants dialect, bracht de nodige lachsalvo’s op gang, waardoor de sfeer er goed in zat.

Al met al een geweldige dag met droomtemperaturen waardoor we van onze geliefde golfsport dik en dubbel hebben kunnen genieten. Met de zoete smaak van de overwinning zijn we ‘avonds weer naar huis gereden. Wel nog even schrikken van een brandende vrachtwagen met stro op de snelweg ter hoogte van Born.

Nu moeten we nog deze vorm proberen vast te houden. Volgende week spelen we in Welschap Eindhoven en de motivatie om die drie puntjes achterstand op de nummer een in te halen, zal zeker niet ontbreken bij ons team.

Welschap we komen eraan!
Lilian Van Wersch

7 april 2015: Spannend

Dinsdag 7 april op weg naar Herkenbosch voor de eerste competitiewedstrijd. Binnendoor een goed half uur rijden en geen kip op de weg. Onderweg behoorlijk wat mist maar bij aankomst scheen de zon. De wedstrijd van 31 maart tegen Herkenbosch was vanwege het slechte weer afgelast deze wordt op 12 mei ingehaald in Voerendaal.

Het was spannend want voor 4 dames was het de eerste keer dat ze competitie gingen spelen. Welschap was onze tegenstander. Na de vlaai en de koffie werden de 3 dubbels gespeeld en na de lunch de 6 singles. Uiteindelijk hebben we met 7-11 verloren en waren we veel ervaringen rijker.

Volgende week gaan we naar Tongelreep en is Hoenshuis onze tegenstander, we zijn er klaar voor.

Leny SaleminkBerichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie