Dames 2, KL2-D319-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

12 mei 2015: Kampioen? Zweiter? Dritter!!!!!!

Am 12.05.2015 sind wir voller Hoffnung auf den „Kampioen“ nach America zum Golfclub Golfhorst gefahren. Unsere Chancen waren zwar gering aber die Motivation umso größer. Wir müssen deutlich gegen Herkenbosch gewinnen und Hoenshuis gegen Gijsteren verlieren. Das Wetter und die Bahn waren prima und unser Gegner Herkenbosch sehr gesellig und sportiv. Nach den Doppeln stand es 4 : 2 für uns und wir gingen voller Zuversicht, nach einem wunderbaren Lunch durch unsere Gastgeber, in die Singels. Letztendlich haben wir mit 11 : 7 gegen ein starkes Team aus Herkenbosch gewonnen und waren sehr glücklich und zufrieden.

Da wir als erstes gestartet waren, haben wir auf das Spielergebnis von Hoenshuis gegen Gijsteren gewartet. Hoenshuis lag bereits nach den Doppeln mit 6 : 0 vorne und letztendlich mit 13 : 5 gewonnen! Herzlichen Glückwunsch an den Kampioen Hoenshuis!!!

Während des wunderbaren Abendessen glaubten wir noch daran zumindest ZWEITER geworden zu sein, doch auch diese Hoffnung wurde uns schnell genommen da uns ein einziger Spielpunkt zu Herkenbosch fehlte! ALSO DRITTER!

Ich möchte mich im Namen aller meiner Competitiemitspielerinnen bei unserem „Invaller“ Marianne Wettmann bedanken, die uns wunderbar geholfen hat. Leider konnte Isy an diesem letzten Spieltag nicht dabei sein, jedoch hat sie uns per Whatsapp motiviert!!! Ganz herzlichen Dank vor allem an unseren „Non playing Captain“ Annelies, diese ist trotzt Schmerzen bei jedem Spieltag dabei gewesen und hat uns perfekt unterstützt!

VIELEN, LIEBEN DANK!
Claudia Hüttig

28 april 2015: Kater

KaterDe day after voelt niet echt lekker.: Voerendaal-Brunssummerheide 12-6. Weg kampioensaspiratie!

Wat hebben wij geknokt,maar helaas was het niet voldoende ook al was het een beetje vertekend beeld, omdat een paar partijen pas op de achttiende hole beslecht zijn en dat had natuurlijk ook de andere kant op gekund. Maar wat hebben wij er weer van genoten. Ook de gastvrijheid op Herkenbosch was top! Nu nog de inhaalwedstrijd waarbij geen kampioenschap en geen degradatie meer op het spel staan. Deze wordt op 12 mei op de Golfhorst gespeeld. Ik weet het zeker, dan halen wij alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten. Klinkt vreemd maar wij hebben nu het kampioenschap van andere teams in de hand. Winnen wij van Herkenbosch dan wordt Voerendaal kampioen. Verliezen wij van Herkenbosch dan wordt Herkenbosch kampioen. Wij zullen zeker weer onze sportieve plicht vervullen.

Bij deze inhaalwedstrijd ben ik er helaas niet bij maar wens al mijn teamgenootjes een hele mooie golfdag en natuurlijk met een klinkende overwinning, Bij deze wil ik mij bedanken voor deze geweldige competitietijd. Niet alleen winnen is belangrijk maar zeker kameraadschap en dat is in dit team overal te voelen.

Succes maatjes.
Isy Gorissen

21 april 2015: Alle kansen weer open

Het is weer dinsdag en dat betekent in deze tijd competitiedag. Na ons gelijkspel van vorige week zijn wij realistisch maar wel gemotiveerd. Golfclub Geijsteren is vandaag de ontvangende club en wij gaan tijdig van huis. We hebben na aankomst voldoende tijd om ons voor te bereiden. Zeker op het putten want de dames van Geijsteren hebben ons gewaarschuwd dat ze super snelle greens hebben. Veel sneller dan Voerendaal wat voor ons al een groot verschil was met onze home course. Om 10:30 uur gaat de eerste dubbel de baan in er staat natuurlijk een beetje spanning op. Wij willen sterker uit de dubbels komen dan de vorige wedstrijd (5-1 achterstand) en dat lukt super. We gaan lunchen met de stand 6-0 voor Brunssummerheide.

2015_Dames-2Na een heerlijke lunch gaan wij met goede moed door de geruststellende voorsprong voor de singles knokken. Onze captain die geblesseerd is en niet speelt, maar wel elke week mee reist geeft hier en daar een bemoedigend knikje of complimentje. Uiteindelijk winnen wij de singles met liefst 10-2. Hiermee komt de totaalstand op 16-2 voor Brunssummerheide. Wij zijn heel blij met deze goede prestatie.

Na binnenkomst blijkt ook nog dat de koploper (Hoenshuis) verloren heeft, waardoor alle kansen op een kampioenschap voor verschillende teams weer open zijn. Dit hadden wij niet verwacht na de eerste wedstrijd. Het was dan ook een geweldige dag met mooi weer, een prachtige baan en last but not least het heerlijke asperges diner, om je vingers bij af te likken.

Jammer maar ook deze dag is weer voorbij. Ons team is een echt team wat niet alleen voor de overwinning gaat maar ook voor elkaar. Volgende week op naar Herkenbosch met als tegenstander Voerendaal. Dit wordt de wedstrijd van de waarheid en dus zorgen dat wij de vorm vasthouden. Aan onze motivatie zal het niet liggen.

Isy Gorissen

14 april 2015: Teleurgesteld maar toch op de valreep puntje gepakt

Eindelijk uit de startblokken. Voor ons gevoel heeft het veel te lang geduurd voor dat wij de baan in konden. Onze eerste wedstrijd werd afgelast wegens het slecht weer en een onbespeelbare baan. De tweede wedstrijd waren wij ontvangende club en moesten toekijken hoe de overige dames de strijd met elkaar aangingen.

Het weer is prachtig en de baan en greens liggen er puik bij dus daar zal het niet aan liggen. De dubbels hebben het moeilijk vandaar dat wij bij de lunch zeer teleurgesteld zijn want wij staan met 5-1 dik achter terwijl we dit niet hadden verwacht. Wij zijn vastberaden dan maar de singles te pakken.

Het wordt een spannende middag. Gelukkig!! Wij winnen de singles met 8-4. Daardoor wordt de totaal score 9-9 en is een nederlaag geëlimineerd. Alle kansen blijven open. Op naar Geijsteren en onze volgende tegenstander is Golfhorst. Wij gaan ervoor en nu nog de dubbels!!

Isy GorissenBerichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie