Dames 1, HKL-P301-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Dames 1 hoofdklasse: KAMPIOEN.

Dames-1bDames 1 heeft de inhaaldag van de competitie ten volle gebruikt. Op de baan van de Gulbergen werd The Duke, na een 3-3 stand in de ochtend ronde, door een ontketend team verslagen. Zowel Helma, Ien, Carlet, Marion en Eline wisten hun single te winnen en Riet bracht 1 punt mee met een a/s. Uitslag 14-4. Nu nog wachten op de uitslag van de concurrent maar al snel werd het duidelijk dat wij niet meer in te halen waren. Het aansluitende diner werd een zeer gezellig aangelegenheid en een latertje!

A.s. zondag (17 mei) speelt Dames 1 de halve finale voor het landskampioenschap op de Keppelse GC tegen Rozenstein 1. Dit team werd vorig jaar landskampioen en het wordt dus een zware opgave voor ons, maar met de vorm van deze laatste wedstrijd is een verrassing wel mogelijk. Supporters zijn van harte welkom!

Riet Kuper (captain)

Verslag competitie Dames 1 hoofdklasse (dinsdag 27 holes).

Onze eerste wedstrijddag bestond uit een kopje koffie en heerlijke taart op de Gulbergen. De storm die dag stond niet toe dat wij speelden. Een vergeefse reis dus.

De volgende wedstrijd was op de Peelse tegen het sterke Tongelreep. Na een 4-2 achterstand in de ochtend werd deze alsnog gewonnen met 10=8 door goede overwinningen van Ien, Carlet, Marion en Riet.

Onze volgende wedstrijddag was op de Tongelreep tegen de Gulbergen. Na een 5-1 tussenstand van de greensomes zagen wij geen kans om deze achterstand in te halen en verloren uiteindelijk met 11-7 doordat Helma, Carlet en Eline nog 6 punten binnen brachten.

Op naar de Duke voor de 3e wedstrijd en nu tegen de Peelse. Eindelijk een voorsprong na de ochtend 4-2 en deze voorsprong wisten wij uit te bouwen naar een overwinning met 13-5 met winstpartijen van Ien, Carlet, Marion en Riet en een a/s van Eline.

Op dit moment staan wij 2e in de poule met hetzelfde aantal wedstrijdpunten als de Tongelreep maar met 1 punt minder dan de Tongelreep. De laatste wedstrijd op 12 mei a.s. brengt de beslissing. Wij spelen dan tegen het ook sterke The Duke en Tongelreep tegen de Peelse, die misschien voor een verrassing kunnen zorgen. Wij zullen in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen!

Riet Kuper
Captain Dames 1Berichten over Ngf competitie

Start NGF competitietraining 2018 – Team Heren 1 Zondag – 27 Holes

Met de komst van de eerste sneeuwvlokken deze winter is er vandaag een start gemaakt met de voorbereiding op de NGF competitie 2018. Het Heren 1 Zondag – 27 holes – 2018 Team bestaat uit 7 spelers en is een samensmelting van 3 spelers van het voormalige Heren 1 Senioren Team (Peter, Hans en Ed) en 3 spelers van het reeds bestaande Heren 1 Zondag 27 holes Team (Michael, Patrick en Martin). Om dit Team compleet te maken is er…

Lees verder

Opgave voor de NGF competitie in 2018

Door diverse teams is er in 2017 met veel enthousiasme deelgenomen aan de door de NGF georganiseerde competitie.  De NGF zal binnenkort om een opgave vragen van het aantal teams van Brunssummerheide welke in 2018 aan de competitie zullen deelnemen. Om een overzicht te krijgen van het aantal spelers/speelsters die in 2018 graag in een competitie team willen spelen en om tijdig met de voorbereidingen te beginnen vraagt de TECO om een opgave van alle geïnteresseerden. De voorwaarden voor deelname…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie