Dames 1, HKL-P301-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Dames 1 hoofdklasse: KAMPIOEN.

Dames-1bDames 1 heeft de inhaaldag van de competitie ten volle gebruikt. Op de baan van de Gulbergen werd The Duke, na een 3-3 stand in de ochtend ronde, door een ontketend team verslagen. Zowel Helma, Ien, Carlet, Marion en Eline wisten hun single te winnen en Riet bracht 1 punt mee met een a/s. Uitslag 14-4. Nu nog wachten op de uitslag van de concurrent maar al snel werd het duidelijk dat wij niet meer in te halen waren. Het aansluitende diner werd een zeer gezellig aangelegenheid en een latertje!

A.s. zondag (17 mei) speelt Dames 1 de halve finale voor het landskampioenschap op de Keppelse GC tegen Rozenstein 1. Dit team werd vorig jaar landskampioen en het wordt dus een zware opgave voor ons, maar met de vorm van deze laatste wedstrijd is een verrassing wel mogelijk. Supporters zijn van harte welkom!

Riet Kuper (captain)

Verslag competitie Dames 1 hoofdklasse (dinsdag 27 holes).

Onze eerste wedstrijddag bestond uit een kopje koffie en heerlijke taart op de Gulbergen. De storm die dag stond niet toe dat wij speelden. Een vergeefse reis dus.

De volgende wedstrijd was op de Peelse tegen het sterke Tongelreep. Na een 4-2 achterstand in de ochtend werd deze alsnog gewonnen met 10=8 door goede overwinningen van Ien, Carlet, Marion en Riet.

Onze volgende wedstrijddag was op de Tongelreep tegen de Gulbergen. Na een 5-1 tussenstand van de greensomes zagen wij geen kans om deze achterstand in te halen en verloren uiteindelijk met 11-7 doordat Helma, Carlet en Eline nog 6 punten binnen brachten.

Op naar de Duke voor de 3e wedstrijd en nu tegen de Peelse. Eindelijk een voorsprong na de ochtend 4-2 en deze voorsprong wisten wij uit te bouwen naar een overwinning met 13-5 met winstpartijen van Ien, Carlet, Marion en Riet en een a/s van Eline.

Op dit moment staan wij 2e in de poule met hetzelfde aantal wedstrijdpunten als de Tongelreep maar met 1 punt minder dan de Tongelreep. De laatste wedstrijd op 12 mei a.s. brengt de beslissing. Wij spelen dan tegen het ook sterke The Duke en Tongelreep tegen de Peelse, die misschien voor een verrassing kunnen zorgen. Wij zullen in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen!

Riet Kuper
Captain Dames 1Berichten over Ngf competitie

Laatste speeldag Dames 1 Dinsdag.

De laatste speeldag van de competitie van Dames 1 op dinsdag was in Brunssum. Alle gasten waren vol lof over de baan. Die lag er dan ook top bij. Ook het weer was fantastisch. Deze hele competitie hebben we geboft met het weer. De regenpakken en winterkleding hebben we niet hoeven gebruiken. Dat is al jaren niet meer voorgekomen. De slotdag van de competitie beloofde een spannende te worden. Tongelreep tegen de Herkenbosche ging om het kampioenschap. Toxandria tegen de…

Lees verder

Senioren 1 met opgeheven hoofd naar 4e klasse

Verlies laatste wedstrijd en degradatie Senioren 1 Het zat er vanaf de start van de competitie al aan te komen. Het nieuwe team van Senioren 1, ingedeeld in de 3e klasse, zou het erg moeilijk krijgen tegen de veel lagere handicappers van de tegenstanders. Niet vreemd dat ook de laatste wedstrijd op de Tongelreep tegen de Zuid Limburgse verloren ging. Hans Swinkels moest hierbij, vanwege een bijzondere missie, verstek laten gaan. De op het laatste moment opgetrommelde Frans Lexis toonde…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie