Dames 1, HKL-P301-27H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Dames 1 hoofdklasse: KAMPIOEN.

Dames-1bDames 1 heeft de inhaaldag van de competitie ten volle gebruikt. Op de baan van de Gulbergen werd The Duke, na een 3-3 stand in de ochtend ronde, door een ontketend team verslagen. Zowel Helma, Ien, Carlet, Marion en Eline wisten hun single te winnen en Riet bracht 1 punt mee met een a/s. Uitslag 14-4. Nu nog wachten op de uitslag van de concurrent maar al snel werd het duidelijk dat wij niet meer in te halen waren. Het aansluitende diner werd een zeer gezellig aangelegenheid en een latertje!

A.s. zondag (17 mei) speelt Dames 1 de halve finale voor het landskampioenschap op de Keppelse GC tegen Rozenstein 1. Dit team werd vorig jaar landskampioen en het wordt dus een zware opgave voor ons, maar met de vorm van deze laatste wedstrijd is een verrassing wel mogelijk. Supporters zijn van harte welkom!

Riet Kuper (captain)

Verslag competitie Dames 1 hoofdklasse (dinsdag 27 holes).

Onze eerste wedstrijddag bestond uit een kopje koffie en heerlijke taart op de Gulbergen. De storm die dag stond niet toe dat wij speelden. Een vergeefse reis dus.

De volgende wedstrijd was op de Peelse tegen het sterke Tongelreep. Na een 4-2 achterstand in de ochtend werd deze alsnog gewonnen met 10=8 door goede overwinningen van Ien, Carlet, Marion en Riet.

Onze volgende wedstrijddag was op de Tongelreep tegen de Gulbergen. Na een 5-1 tussenstand van de greensomes zagen wij geen kans om deze achterstand in te halen en verloren uiteindelijk met 11-7 doordat Helma, Carlet en Eline nog 6 punten binnen brachten.

Op naar de Duke voor de 3e wedstrijd en nu tegen de Peelse. Eindelijk een voorsprong na de ochtend 4-2 en deze voorsprong wisten wij uit te bouwen naar een overwinning met 13-5 met winstpartijen van Ien, Carlet, Marion en Riet en een a/s van Eline.

Op dit moment staan wij 2e in de poule met hetzelfde aantal wedstrijdpunten als de Tongelreep maar met 1 punt minder dan de Tongelreep. De laatste wedstrijd op 12 mei a.s. brengt de beslissing. Wij spelen dan tegen het ook sterke The Duke en Tongelreep tegen de Peelse, die misschien voor een verrassing kunnen zorgen. Wij zullen in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen!

Riet Kuper
Captain Dames 1Berichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie