Heren 2, KL4-H245-27H

Voor de actuele stand in de poule: klik hier.

3 mei 2015: Heren 2 opnieuw kampioen en promoveert naar klasse 3

Team-4-Allen2Op de laatste speeldag op de Peelse moest het gebeuren. Vanuit de tweede positie moest om kampioen te worden, gewonnen worden van Margraten, het team dat op dat moment met 6 uit 3 de ranglijst aanvoerde. De dubbels verliepen niet al te soepel. Peter en Jack en Jan en Henry kwamen met lege handen terug. Alleen Hans en Maurice wisten de derde dubbel te winnen, 4-2 achterstand. Donkere wolken pakte zich letterlijk en figuurlijk samen. Na de lunch moest opnieuw in de regen gespeeld worden. De captain kon de tussenstanden op de holes 6, 7, 8 en 9 prima volgen. Halverwege wisselende resultaten en het wedstrijdverloop kon nog alle kanten op. Alleen Jack stond op ruime voorsprong. Als eerste kwam Peter met winst binnen, gevolgd door Jack. Jan en Hans stonden regelmatig down maar bleven tot de laatste holes vechten voor hun kansen, niettemin gingen beide partijen verloren. Henry kwam binnen met een prima uitslag en op het laatst was alleen Maurice nog in de baan. Hij speelde tegen de captain van Margraten en werd onderweg prima gecoached door Nico. Hole 16 bracht uiteindelijk de beslissing. Heren 2 werd net als vorig jaar opnieuw kampioen. Met de twee andere teams uit Zuid Limburg werd de avond gezellig afgesloten in Thorn.

Kwamen we dit jaar door een herschikking van de klasses opnieuw uit in 4, volgend jaar zal de strijd toch echt moeten worden aangebonden met teams uit klasse 3. Proficiat mannen!

Leo van de Pas,
captain

26 april 2015: Nog volop kansen voor kampioenschap heren 2

Op deze dag zouden we een goede stap in richting kampioenschap kunnen zetten. Op Herkenbosch, waar ook heren1 speelde, moesten wij aantreden tegen de Peelse. Dat varkentje zouden we wel even wassen, was de gedachte. De Peelse stond na 3 wedstrijden nog op nul punten. Op een enkel buitje na, bleef het droog en was het aangenaam weer om te spelen. De dubbels verliepen prima. Nico met Hans en Peter met Leo pakten de volle winst. Jan en Henry gingen echter kansloos ten onder in de derde partij.

Het verloop van de singles was spannend. Uiteindelijk wisten alleen Nico en Peter de winst te pakken en speelde Jan all squaere. Het werd dus 9-9 en de Peelse behaalde hun eerste punt. Margraten pakte winst tegen Maastricht en staat nu met 6 uit 3 aan de leiding. Wij staan nu tweede en moeten komende zondag (zonder Nico) op de Peelse vol aan de bak tegen koploper Margraten. Maurice onderging zijn vuurdoop op hoog niveau. Invallen bij heren2 en voor het eerste 2 x 18 holes spelen op Prise d’Eau. Verder was het leuk om te zien dat meerdere (bestuurs)leden en ook Fons en Mariet Heuts een kijkje kwamen nemen om de teams aan te moedigen.

Leo van de Pas,
captain

19 april 2015: Gastheer

Op 19 april ontvingen wij de teams op GC Brunssummerheide. Het was een prachtige dag, de weergoden waren ons goed gezind. De verzorging voor, tijdens en na de wedstrijd was dik voor elkaar. Complimenten voor het horecateam van Spoom. Na afloop van de wedstrijden was een ding helder, het kampioenschap zou gaan tussen de drie zuidelijke clubs, Maastricht, Margraten of Brunssummerheide.

Leo van de Pas,
captain

12 april 2015: Gevoelige tik voor Maastricht

Een prachtige zondagochtend in Margraten, de baan lag er prima bij en het weer was fantastisch. Het team was goed gemutst en had er zin in. Bij het invullen van de wedstrijdformulieren werd het even schrikken, 12,1 was de hoogste hcp van de Maastrichtenaren.

In de dubbels kwam Maastricht goed uit de startblokken. Nico en Maurice haalden met 3/2 flink uit, maar Peter en Jack gingen met 3/5 kansloos ten onder. Bij Henry en Leo bleef het lang spannend met gelijke kansen, maar door de verloren hole 8 werd het 1 down. Tussenstand 4-2 voor Maastricht.

De singels verliepen een stuk plezieriger. In een mum van tijd stond iedereen voor. Nico was als eerste klaar en maakte met 7/6 gehakt van zijn tegenstander. Peter won met 2/1, Henry pakte de collega voorzitter van Maastricht in met 3/2 en ook Jack en Maurice pakten de volle winst. Met alleen captain Leo nog in de baan was het de vraag of we alle singels zouden binnenhalen. Dat lukte net niet, met 1 down werd de laatste hole gestart. De derde slag richting de green van hole 9 werd fataal. Ondanks driftig zoeken werd de bal niet gevonden en moest de hole worden afgestaan. Eindstand 12-6 voor Brunssum. Na twee wedstrijden staan we op de tweede plaats.

Tijdens het schrijven van dit bericht wordt het team aangenaam verrast door een bericht van Peter. Hij is vader geworden. Wij dragen deze overwinning op aan Daan, zoon van Peter en Maureen.

Volgende week is onze thuiswedstrijd, daarna spelen we in Herkenbosch tegen de Peelse.

29 maart 2015: Heren 2 speelt gelijk op eerste competitiedag

Onder barre weersomstandigheden (hele dag regen en rukwinden) werd op zondag 29 maart de eerste competitiewedstrijd gespeeld in Maastricht. Heren2 van Herkenbosch was onze tegenstander met 5 hcpers onder de 14. De eerste twee dubbels (Peter –Jack en Henry-Jan) werden gewonnen. De derde flight, met Hans en Leo, konden op hole negen nog gelijk komen, maar dat lukte helaas niet.

In de singles wist Peter all sqaure te behalen en Jan en Jack haalden de volle winst binnen. Henry, Hans en Leo moesten in de tegenstanders hun meerdere erkennen. Eindstand 9-9 waarmee de captain tevreden kon zijn.

Zondag 12 april spelen we in Margraten tegen Maastricht. Dan zijn Nico en Maurice eveneens van de partij.

Leo van de Pas,
captainBerichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie