Heren 1, KL1-H4-36H

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

3 mei 2015: Kampioen

kampioen-H1aZondag 3 mei was het zo ver, de kampioenswedstrijd in de eerste klasse stond op het programma. Na de nederlaag een week eerder tegen Crossmoor was het team erg gedreven en gemotiveerd nu wel aan de winnende kant te komen. De tegenstander was Hoenshuis, die met drie gewonnen wedstrijden aan kop stonden in poule H4. Alle mogelijke scenario’s waren al berekend en het doel was duidelijk. Brunssummerheide moest minimaal met 10-8 winnen om kampioen te worden. Hoenshuis had al genoeg met 9-9. Alles wees dus op een spannende zondag, en spannend was die.

Na het uitvallen van Lorenzo vanwege ziekte kwam het precies goed uit dat Cor Fidder dusdanig was hersteld van een blessure om toch nog zijn opwachting te maken in de competitie van 2015. Hierdoor ontstonden er weer verschuivingen in de foursomes. Als eerste starten Sebastian en Carsten, zij speelden een sterke partij van tee tot green, moesten echter op de green veel te veel putts gebruiken waardoor de stand redelijk aan elkaar gewaagd bleef. Uiteindelijk kon echter op hole 16 door een goede lange putt van Carsten dicht bij de hole, de partij beslist worden in het voordeel van Brunssum. De tweede foursome speelden Ric en Remco. Hier keken de heren al redelijk snel tegen een achterstand aan. De afslagen van Ric vonden een aantal keren het bos waardoor de tegenstander snel up kwam te staan. Deze partij ging duidelijk met 5&4 naar Hoenshuis. De derde foursome speelden dus Cor en Yorian. Met veel publiek in de baan stonden zij nog redelijk comfortabel 2 up met 4 holes te gaan. Echter op de deze laatste vier holes moesten zij de partij aan de tegenstander afgeven en verloren zij op hole 18.

De tussenstand na de ochtend 4-2 in het voordeel voor Hoenshuis. Een nogal ongewenste tussenstand, maar iedereen geloofde er nog wel in en ging goed gemotiveerd de singles in. Even nog snel lunchen en om kwart voor twee starten de heren aan de middagrondes.

Sebastian speelde zoals gewoonlijk op de eerste single. Na een mindere eerste hole was de stand 1 down. Hij wist de partij echter snel te draaien, maakte op hole 13 een eagle en bezegelde de eerste winstpartij met een chip-in op hole 14. Remco speelde de tweede single. Na een matige start van Remco en een sterkte start van zijn tegenstander was de stand al gauw 3 up voor Hoenshuis. Carsten had een zware partij op de derde single en moest, nadat hij tot dusver alle partijen gewonnen had, zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Hij verloor 5&4. Met dezelfde cijfers won Ric zijn partij op de vierde single. Ric leek erg gebrand erop om de ochtendronde weer goed te maken en won overtuigend. De Tussenstand was 6-6. Inmiddels liep de spanning op en dit was ook duidelijk zichtbaar bij sommige spelers als ook bij de toeschouwers. Cor speelde op de vijfde single tegen oud-teamgenoot Martijn van Oosterhout. En Yorian speelde op de zesde single. Inmiddels vocht Remco zich terug in de partij en wist op de tweede negen de partij weer gelijk te trekken. Op hole 18 werd de partij gedeeld. Hoenshuis had nog maar 1 winstpartij nodig voor de overwinning met nog twee partijen in de baan. Cor en Martijn maakten allebei birdies op hole 15 en 16 waardoor Cor op 1 up bleef staan. Deze partij ging 1 up in het voordeel naar hole 18. Yorian moest ook van een achterstand terugkomen en wist op hole 16 door middel van een birdie de partij naar dormie 2 up te trekken. Van beide partijen in de baan moest nog maar 1 hole gehalveerd worden om het kampioenschap te bezegelen. Op hole 17 viel dan de beslissende putt, Yorian sloeg op de lange par 3 zijn afslag keurig op de green waar zijn tegenstander niet in slaagde. Een lange putt dicht bij de hole zorgde al voor een groot gejuich rondom de green. Yorian maakte de putt en het kampioenschap was een feit. Cor won ook zijn partij waardoor de einduitslag op 11-7 kwam te staan.

De felicitaties werden uitgedeeld en het feestje verplaatste zich van hole 17 richting hole 18 waar de flessen champagne werden gespoten. Mede dank uitstekend spel en een echter vechtersmentaliteit bij elke speler wisten de heren van Brunssummerheide 1 de partij nog naar zich toe te trekken. Vanuit hier gaat ook nogmaals een groot dank uit naar alle toeschouwers die deze dag naar het regenachtige Best waren afgereisd.

Op 17 mei wordt de promotie gespeeld om een plek in de Hoofdklassen van 2016. De wedstrijd zal gespeeld worden op de Edese golfbaan (1:30 uur rijden vanuit Brunssum) tegen het team van Capelle aan de IJsel. Brunssummerheide hoopt wederom op veel support vanuit de leden en vrienden van Golfclub Brunssummerheide.

26 april 2015: Niet altijd

Het weer was, ondanks de slechte voorspellingen, fantastisch: geen regen, en zelfs weer wat zon!

herkenbosch2De tegenstander was Crossmoor, en dat hebben we geweten. De foursomes verliepen iets minder dan de vorige wedstrijden, Carsten en Yorian wonnen ruim, maar zowel Sebas en Remco, en Rick en Lorenzo verloren op de 18e de partij. Dus 2-4 achterstand na de foursomes.

In de singels wilden we deze achterstand goedmaken, maar we hadden we al direct pech, Lorenzo moest ziek naar huis en kon niet verder. De overige singels verliepen als volgt: Sebastiaan en Carsten wonnen, Remco speelde all-square en Rick en Yorian verloren. Dus verloren we de wedstrijd met 7-11. Hoenshuis won zeer ruim, 15-3, van Best en is derhalve de trotse ongeslagen koploper.

De captain van Hoenshuis gaf tijdens de speech al aan, kampioen te worden en de promotiewedstrijd te gaan spelen. Maar, zover is het nog niet, de laatste wedstrijd is Brunssum tegen Hoenshuis, volgende week zondag in Best, en bij een gelijkspel is Hoenshuis kampioen, maar wij zijn er ook nog, bij een overwinning van Brunssum zijn wij kampioen. In elk geval een prachtige wedstrijd op de slotdag, dat de beste moge winnen!!!

19 april 2015: Winst op overtuigende wijze

Na de spannende en regenachtige eerste competitiewedstrijd op Crossmoor waar het eerste heren team revanche nam op Best na de verloren kampioenswedstrijd van afgelopen jaar, stond op 19 april de tweede wedstrijd op het programma. Op Hoenshuis werd tegen het team van Herkenbosch gespeeld.

IMAG1223Na het voorspelen eerder in de week bleek al dat de greens in topcondities verkeerden en zo arriveerde het team met veel plezier op de baan. In de foursomes speelden wederom Sebastian en Remco samen op 1. Na een schitterende start van birdie-par-birdie stonden zij al gauw 3 up en wonnen uiteindelijk makkelijk met 6&5. Op de tweede foursome speelden Ric en Lorenzo weer samen. Ook zij lieten zich weer van hun beste kant zien en wonnen ruim met 4&3. Omdat Cor nog steeds geblesseerd aan de kant moest blijven maakte Yorian zijn tweede optreden bij heren 1. En net als tijdens de eerste wedstrijd won hij samen met Carsten de partij. Op hole 17 beslisten zij de partij in het voordeel van Brunssum. Een maximale voorsprong van 6-0 na de ochtendsessie.

Na de lunch startte Sebastian tegen een mede-plushandicapper van Herkenbosch de singles. Bij een stand van 2 up met nog 3 holes te spelen werd het nog even spannend en ging de partij naar de 18de hole waar Sebastian uiteindelijk door een goede par de eerste twee punten binnenhaalde. Carsten speelde op de tweede single een goede en evenwichtige partij die hij uiteindelijk op hole 17 kon beslissen. Remco die op 3 speelde wist zijn partij ook te winnen door subliem spel over 17 holes. Yorian was inmiddels al klaar door een overtuigende 7&6 overwinning binnen te halen als 6de single. Vervolgens bracht ook Ric zijn partij binnen op de enerlaatste hole door een 2&1 overwinning te laten noteren. Lorenzo was nog als enige in de baan. Op hole 11 werd hij nog onfortuinlijk door een bal op zijn schouder geraakt. Hij speelde echter dapper verder en haalde op de allerlaatste hole nog 1 punt binnen zodat de einduitslag op 17-1 kwam.

Gedurende de dag mocht het team op steun en support rekenen van enkele toeschouwers waaronder de nieuwe Clubvoorzitter. Aanstaande zondag staat een mogelijke zwaardere tegenstander op het programma. Op de baan van Herkenbosch wordt gestreden tegen het team van Crossmoor. Ook hier hopen de heren weer op veel support!

Eervolle vermelding: Maarten Frolichs, die wederom als invaller klaarstond om in het tweede team in te vallen, maakte zijn invalsbeurt wel erg speciaal door in de foursome op de par-3 derde hole van Noordwijk, zijn bal via een ijzer 8 in de hole te laten verdwijnen voor een hole-in-one! Gefeliciteerd!

29 maart 2015: Wind, Water, Winst.

De spelers van heren 1 startten afgelopen zondag aan de NGF competitie 2015. Op Crossmoor werd tijdens de eerste wedstrijd onder barre omstandigheden gestreden voor de eerste punten.

Het team bestaande uit captain Sebastian Dresen, Carsten Tillmanns, Remco Zinken, Ric Bremen, Lorenzo Jaggen en Yorian Volders begonnen de dag met de foursomes op hole 1. Sebastian en Remco speelden een erg spannende partij die uiteindelijk op de 18de hole werd gedeeld. Ric en Lorenzo speelden de tweede partij en lieten zich ondanks de constante regen en windhozen van windkracht 6 niet uit het veld slaan en wonnen hun partij op hole 17. Carsten speelde samen met invaller Yorian (Cor Fidder moest noodgedwongen aan de kant blijven vanwege een blessure). Dit koppel had afgelopen jaar in het tweede team al de nodige overwinningen binnen gehaald en zo zetten zij deze reeks voort en wonnen overtuigend 5 up.

De stand na de ochtendsessies was dus een overtuigende 5-1 voorsprong tegen de kampioen van afgelopen jaar waar Brunssum 1 in de kampioenswedstrijd van 2014 toen 11-7 verloor.

Tijdens de singles leek het weer alleen maar slechter te worden en was het maar afwachten of de baan al dat water wel aankon. Inmiddels was de wedstrijd van het tweede team op golfclub Broekpolder na de foursomes afgelast i.v.m. de regen.

Sebastian speelde de eerste single en moest in een goede partij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor op hole 16. Remco zette een extra tandje bij na de ochtendsessie en won heel overtuigend met 7&5. Ric had het ook zwaar en verloor de partij uiteindelijk op hole 16. Lorenzo’s partij was een partij van up’s en down’s. Maar ook hier trok Best aan het langste eind. Met nog maar twee partijen in de baan was Brunssum nog steeds op zoek naar minimaal 3 punten voor de overwinning. Carsten bracht uiteindelijk een overtuigende 4&3 zege binnen waardoor het gelijkspel was verzekerd. Alles kwam aan op de laatste partij in de baan waar invaller Yorian het opnam tegen de sterke speler van Best. Op hole 17 miste Yorian een 1,5 meter putt om 1 up te gaan, dus bleef de partij all square. De lastige par-5 achttiende hole moest de beslissing brengen voor zowel deze partij als ook de gehele pot. Yorian wist de green in 3 goede slagen te bereiken waar zijn tegenstander niet in slaagde. Een putt van 12 meter eindige dicht bij de hole waardoor deze partij met 1 up werd gewonnen.

Einduitslag 11-7 in het voordeel van Brunssummerheide. Zo werd er dus revanche genomen op de uitslag van afgelopen jaar. De eerste stap is gezet, maar er wachten nog 3 andere zware wedstrijden.

Komende zondag is Pasen en wordt er niet gespeeld. Vervolgens is heren 1 gastheer en op 19 april wordt er op de baan van Hoenshuis tegen het team van Herkenbosch de volgende partij gespeeld.Berichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie