Heren 1, KL1-H205-27H

Voor de actuele stand in de poule: klik hier

26 april 2015: Onze 3e ronde

Vandaag de 3e speeldag van de competitie. Gespeeld werd er op de baan van De Schoot. Onze tegenstanders waren de spelers van Golfclub De Peelse Golf.

Golfclub De Schoot ligt in het plaatsje St. Oedenrode (NB) en is een 9-holes parkbaan.

De opdracht voor deze ronde was duidelijk. Om nog enige kans te maken op een mooie plaats in de ranglijst, was het noodzakelijk dat er zou worden gewonnen. Onze tegenstanders waren in dezelfde positie als wij, dus het beloofde een spannende pot te worden.

Ons team startte als eerste om 10 uur met de 9 holes Greensome. Het resultaat viel ons echter na afloop tegen. We waren niet in staat om de foursomes in een positieve score, voor ons, af te sluiten. De Peelse Golf won met 4-2 in de ochtend, hetgeen voor ons een tegenvaller was.

Na de lunch was het de beurt aan de singles partijen. Het weer viel nog steeds mee, er was regen voorspeld, maar die bleef gelukkig tot ver in de middag uit. Het was voor ons noodzaak om 4 van de 6 singles partijen te winnen om de dag winnend af te sluiten. Het was ons echter niet gegeven om dit te doen. De Peelse Golf wist uiteindelijk met 12-6 te winnen. Hierdoor staan we momenteel klem onderaan, met nog 1 partij, te gaan. We zullen deze partij moeten winnen om volgend jaar wederom in deze klasse te mogen spelen.

Volgende week spelen wij op Golfclub De Tongelreep tegen het team van De Schoot.

Ed

19 april 2015: Onze 2e ronde

Vandaag de 2e speeldag van de competitie. Gespeeld werd er op de baan van De Gulbergen. Onze tegenstanders waren de spelers van Golfclub De Tongelreep.

Golfclub De Gulbergen ligt in het plaatsje Mierlo (NB) en wordt beschreven als een uitdagende, afwisselende, 27-holesbaan met open karakter, heuvels, waterpartijen en bosholes. De bergholes, met enkele, adembenemende afslagen op 40 meter boven het maaiveld, kenmerken het unieke karakter van deze baan. Dit laatste maakt deze baan tot een ware uitdaging bij mooi weer. Bij veel wind worden deze holes echter zeer lastig om te spelen.

Een WhatsAp van de captain eerder in de week liet ons weten dat wij ons om 08.30 op de parkeerplaats zouden ontmoeten en wij vervolgens onder een genot van een kopje koffie in het clubhuis de strategie van de dag (opstelling etc.) zouden bespreken. Zoals gebruikelijk in het team verloopt dit proces op een democratische wijze. Dit proces kenmerkt zich dan ook met voordelen en nadelen.

Ons team startte als eerste om 10 uur met de 9 holes Greensome. Gestart werd er op Hole 1 van de Sprookjesbaan. Dit betekende dat alle bergholes in spel kwamen. Het weer was prima, stralende zon en een zacht windje, kon dus niet beter. Het resultaat viel ons echter na afloop tegen. Slechts 1 flight kon de partij afsluiten met 1 winstpunt op de laatste hole. De andere 2 partijen verloren op de 8ste of 9e hole. Dit resultaat betekende dat wij de ochtend afsloten met 5-1 in het voordeel van De Tongelreep.

Na de uitstekende lunch gingen de Singles de baan in. Nu werd er gestart vanaf Hole 10 (Libellenbaan). De eerste 9 holes van deze lus worden gekenmerkt door vele water- en bospartijen die in het spel komen daarna komen de bergholes weer in het spel. Het weer was nog steeds super golfweer. Stralend zonnetje en een zacht windje. Het resultaat was jammer genoeg niet voldoende om de partij te winnen. Drie van de 6 flights wisten de partij winnend af te sluiten en drie verloren de partij in de laatste fase van de strijd. Het team had hiermee dus 6 punten weten binnen te halen in de middag sessie. Hiermee werd de 2e speeldag in deze competitie afgesloten met een 11-7 nederlaag.

Volgende week spelen wij op Golfclub De Schoot tegen het team van De Peelse.

Peter

12 april 2015: Onze 1e ronde

Vandaag (zondag 12 april) was het de tweede competitiedag voor het Team van Heren 1 (27 holes). Maar omdat wij op de 1ste competitiedag gastheer waren was het onze eerste daadwerkelijke speeldag. Het team was te gast op de baan van de Peelse Golf in Evertsoord en gespeeld werd er tegen het team van De Gulbergen uit Mierlo. Het weer was prima en de baan lag er goed bij. Degene onder u die de baan kennen weten dat deze baan over een aantal verrassende en uitdagende holes beschikt waar het water met regelmaat in spel komt.

De ochtendsessie bestond voor ons uit een drietal flights 9 holes Greensome. Wij verloren 1 partij en wonnen er twee. Dit betekende dat wij 4 van de maximaal 6 punten binnen haalden. Dit resultaat was in principe een goed vooruitzicht voor de middag waar de singles werden gespeeld.De middagsessie verliep echter anders dan door ons gehoopt. Van de 6 partijen werd er slechts 1 gewonnen en 1 gehalved. De overige 4 partijen verloren nipt op de 16 of 17 hole. Het eindresultaat kwam hiermee op 11-7 voor het team van de Gulbergen.

Na een korte borrelsessie vertrok een ieder huiswaarts. De een met gemengde gevoelens en de ander met een goed gevoel. Al met al was het toch een prima golfdag voor velen van ons team en keken wij vol goede moed uit naar onze 2e speeldag op zondag de 19e op de baan van De Gulbergen.

Peter

29 maart 2015: Gastheer

Zondag 29 maart startte de NGF competitie 2015 voor het Team van Heren 3 onder de bezielende leiding van playing Captain Rolf Lohrmann. Het team bestaat verder uit Ed Crombeen, Peter Blom, Frank Lemmens, Jurgen Gosh, Ralf Popielas, Jose Lopez en Konrad Falkenstein. Het team is ingedeeld in een Poule met; De Peelse, Gulbergen, De Schoot en Golfclub Tongelreep. In de vernieuwde NGF opzet worden er 27 holes gespeeld. De ochtend bestaat uit 9 holes Greensome en in de middag treden de spelers individueel aan voor 18 holes Matchplay.

Aan ons team de eer om de competitie dit jaar als Gastheer te openen. Het team was s’morgens om 8.30 aanwezig in het restaurant om de gasten op te vangen met koffie en gebak. Ed en Ralf waren afwezig, zei moesten invallen bij Team 2 die op Broekpolder speelde.

De weersverwachting voor de dag In Limburg was zeer slecht. Stevige regenbuien en windkracht 6 met stevige windvlagen. Geen ideaal golfweer dus en eerlijk gezegd vonden wij het zelf niet zo erg om op die dag niet te hoeven spelen. De ochtendpartijen verliepen vanwege het weer langzaam. Gestart werd er om 10.30 uur (6 flights), de laatste partij kwam om 13.45 binnen. Gelet op het steeds slechter wordende weer was het de vraag of de middagpartijen wel uitgespeeld konden worden. De baan was al aardig nat aan het worden maar gelukkig hielden de greens nog. Niemand zat natuurlijk te wachten om gebruik te moeten maken van de reservedag medio mei. Na telefonisch overleg met de baanmanager werd besloten om met een creatieve oplossing de partijen in de middag wat sneller te laten verlopen omdat er in de namiddag toch wel extreem weer werd verwacht.

Ondanks deze aanpassing kwam de laatste flight toch nog pas om 19.15 binnen. Alle respect die dag voor de spelers die moesten spelen. Het leek die dag wel of ik op een golfbaan op de Waddeneilanden was in plaats van zuid Limburg! Het TV spotje dat mij van Noord Holland naar Zuid Limburg deed verhuizen vorig jaar bleek dan ook duidelijk niet te kloppen!!!

Het resultaat van deze 1ste speeldag was dat zowel Gulbergen en Tongelreep de overwinning claimden.

Na een uitgebreide borrel, veel golferslatijn en de speeches van de captains ging een ieder huiswaarts en konden wij als team om 21.00 uur de dag afsluiten.

Een speciaal woord van dank naar de baanmanager en de bediening en keuken personeel van het restaurant.

Uw import Limburger
(Peter Blom)

[ic_add_posts tag=’heren1′ template='news_on_page.php' showposts='5' ]


Berichten over Ngf competitie

Dames senioren 2, vierde wedstrijd

Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV). We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen! De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs…

Lees verder

Verslag 4e wedstrijd Dames Senioren 1, 2e klasse

Ook in onze laatste wedstrijd moest er door ziekte van 3 speelsters invallers gezocht worden. Gelukkig hebben wij echte clubleden die ons uit de brand helpen. Tilly Stein, Margriet Lejeune en Leny Graus waren bereid hiertoe. Onze wedstrijd tegen de runner up Stippelberg was niet eenvoudig. De ochtend greensome ging met 6-0 verloren. Ook in de middag waren de mogelijkheden beperkt. Stippelberg, met 3 single handicappers, gaven niets weg en uiteindelijk verloren wij kansloos met 14-4. De 4 punten werden…

Lees verder

Wedstrijdverslag Heren senioren 1 – 3de speeldag

Derde speeldag 3 mei, op Welschap tegen Midden Brabant, de greensomes verliepen voorspoedig 4 tegen 2 voorsprong waarna met 7 punten uit de singles met een eindstand van 11-7 het klassebehoud word veiliggesteld. Het kenmerkende op deze speeldag was wel dat door alle leden van ons team, incluis Sotiris, punten werden binnengehaald. Vierde en laatste speeldag op 10 mei, op de Swinkelsche tegen Welschap, nadat wij op de maandag hiervoor waren gaan voorspelen begonnen de greensomes niet zo goed voor…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Ngf competitie