Heren 4

11 mei 2014: Maastricht 3 – Brunssummerheide 4

Op deze zeer winderige dag werd de laatste wedstrijd in onze poule gespeeld. De uitgangssituatie:

  • Bij winst zijn wij kampioen
  • Bij verlies is Maastricht kampioen
  • Bij een gelijk spel is Rijk van Margraten

Er heerste een gezonde spanning bij de ontvangst in Cadier en Keer. Vooraf is besloten om te wachten met de invulling van de dubbels op de opstelling van Maastricht. Toen we die opstelling eenmaal hadden, werd gegokt op het winnen van 2 dubbels en naar gelang een indeling opgegeven. Ook werd geconstateerd dat Maastricht haar sterkste team had opgesteld, hetgeen te verwachten was voor deze ultieme clash in de poule. Buiten aan de start, boven op de heuvel bij hole 10, stond “een stevig briesje”. Karren moesten vastgehouden worden en een stevige stand ingenomen worden om niet om te vallen. Die wind maakte spelen behoorlijk onvoorspelbaar. Afstanden van 120 tot 300 meter met een driver werden mogelijk naar gelang de wind stond. Dat maakte de keuze van een club tot een waar gokspel. Gelukkig hielden we het grotendeels droog op een voorbij razende stortbui na. Die was gelukkig weer voorbij voordat de regenkleding goed en wel tevoorschijn was gehaald. Na de dubbels was het tussenresultaat niet het gewenste; we stonden 4 – 2 achter.

Na de lunch de singles. Dat er serieus gespeeld werd, bleek uit het feit, dat naar iedere bal die in de rough landde voor de volle 5 minuten gezocht werd. En vanwege de wind, gebeurde dat nog wel eens. Dit leidde tot grote wachttijden voor de laatste flights. De tussenstanden door de baan heen waren na 9 holes niet bemoedigend, slechts 3 van ons stonden aan de positieve kant van de score. Zo constateerde ook Frits Smits, onze trouwe supporter, die ons weer eens een hart onder de riem kwam steken.

Jan en Marcel waren al vrij snel terug na een kansloze missie. Toen kwamen Nico, Peter en Jack binnen, die allemaal hun single hadden gewonnen. Alleen Hans was nog in de baan. De laatste berichten waren dat hij 1 up stond bij de IMG-20140512-WA0010 17e hole, een lastige par3 van 155 meter. Hans speelde het cool legde de bal netje voor de green, de risico’s aan zijn tegenstander overlatend. Die moest wel en sloeg zijn bal dus ook ook richting waterhindernis. Alweer zoeken naar die bal. Die werd uiteindelijk gevonden maar op een moeilijke plek. Uiteindelijk bereiken beiden de green, maar Hans ligt met 1 meter putje voor de winst. Hans neemt zijn tijd en bekijkt alle mogelijkheden, obstakels, hindernissen en alles wat je zoal op een green tegen kunt komen om een dergelijke put te verzieken. Bij het zien van de foto zal er zeker één voormalig speler van team 4 weer nachtmerries krijgen. Maar gelukkig voor ons maakte Hans geen fout en zorgde zo voor de 4e winst in de singles en voor een plezierig startschot van een gezonde borrel.

Brunssumerheide 4 is kampioen.

Week-t4-5i

4 mei 2014: Brunssummerheide 4 – Zuid-Limburgse 4

Het was een fantastische dag in Maastricht. Maastricht was trots op het nieuwe clubhuis en we werden prima ontvangen en verzorgd. We konden tegen Wittem een prima stap zetten richting het kampioenschap en deden dat ook. De dubbels werden allemaal gewonnen en ook in de singels ging het voortvarend. Maurice was na 10 holes al binnen en boekte een grote overwinning. Hetzelfde deden Nico, Peter en Leo. Jan sleepte er een all square uit en Hans, pas terug van een enerverende wereldreis, moest in de tegenstander zijn meerdere erkennen. Jack vierde vakantie en captain Marcel was wegens een technisch mankementje niet aanwezig. Na afloop een gezellige borrel, een prima diner, we keerden tevreden naar huis. Nog een wedstrijd te gaan, volgende week in Margraten tegen Maastricht.

Week-t4-4i

27 april 2014: Rijk Van Margraten 3 – Brunssummerheide 4

Op de mooie baan van het Hoenshuis volgde onze 2e wedstrijd tegen Rijk Van Margraten 3. In de week vooraf werd heel wat afgemaild over met welke opstelling we deze tegenstander aan moesten pakken en uiteindelijk heeft het team voor onderstaande variant gekozen.

Om 10:00 uur gingen de eerste dubbels de baan in. Onze eerste 2 dubbels wonnen vrij gemakkelijk hun partij. In de 3e dubbel was de negatieve sfeer al na 2 holes gezet vanwege vermeende onsportiviteit. De partij werd toch uitgespeeld, maar werd helaas door ons verloren. de stand was echter 4-2 in ons voordeel.

Na een ietwat matige lunch gingen de singles de baan in. Kopman Nico liet er geen gras over groeien, nam meteen een veilige voorsprong en bracht die geroutineerd binnen. Jan, onze 3e man, had het met een tegenstander te maken, die ’s ochtends nog even het gelukswinkeltje had bezocht (lees, die vandaag beter speelde) en verloor met 3 om 2. Jack had gewoon zijn dag niet en kwam niet in zijn spel en verloor ook. Leo, onze interim captain, stond na 9 holes AS en wist die stand uiteindelijk ook binnen te brengen door alsnog de laatste hole te winnen. Maurice beleefde een aardig competitiedebuut en stond halverwege 3 up. Ergens onderweg kwam hij echter het mannetje met de hamer tegen en kreeg alsnog de rekening gepresenteerd. Onze 2e man Peter kreeg na de dubbels een telefoontje met een zeer droevige persoonlijke mededeling. Desondanks is hij toch aan de zijn wedstrijd begonnen, maar was hij de eerste holes met zijn gedachte ergens anders. Het hele rondje heeft hij de schade beperkt kunnen houden op 2 down. Zo begonnen ze aan hole 17. Zijn tegenstander slaat af op een par3 met een afzwaaier rechts, richting out of bounds, maar raakte “iets”, er was een luidde tok te horen. Peter, in al zijn onervarenheid, wilde ook voor de green gaan, maar sloeg zijn bal zeker OOB. Zijn tegenstander slaat een provisional, óók OOB. Intussen was het lichtje bij Peter gaan branden en hij koos voor de veilige weg om zijn bal voor de green op te leggen. ZO begon men aan de wandeling naar de green. Daar aangekomen, bleek de 1e bal van zijn tegenstander in een bunker te liggen, weliswaar een rotte ligging, maar de situatie op dat moment was wel 3 om 1. Peter speelt een pitch de green op met het visioen van een koude versnapering al voor ogen, 4 om 1. Dus was het de beurt aan zijn tegenstander. Om een lang verhaal kort te maken, na 4 slagen was het hem nog niet gelukt om zijn bal uit de bunker te krijgen, waarna hij gedemoraliseerd de hole aan Peter gaf. Zo werd aan de laatste hole begonnen. Beide heren hadden enige problemen te overwinnen om op de green te komen. Uiteindelijk lagen ze met een gelijk aantal slagen op de green, Peter op 12 meter, zijn tegenstander op 5 meter. Zijn tegenstander speelde het echter klaar om van de 5 meter de hole te missen en er een vervolgput van 7 meter van te maken, waarvoor hij ook weer 2 slagen nodig had om uit te holen. Ook de eerste put van Peter was er een, waarvoor hij van Kars een extra les zou hebben gekregen als hij dat gezien had; hij miste het gat zo’n 2,5 meter. Wat echter daarna kwam was de oude Peter weer waardig; een put, inclusief ererondje, maar wel de hole gewonnen en zo alsnog een AS binnen gesleept. Zo bleef zijn ongeslagen status op het nippertje behouden.

Al met al was het echter niet genoeg om de eindoverwinning in de wedstrijd te behalen, we verloren uiteindelijk met 10-8. Nadeel is dat we nu weer echt aan de bak moeten en ons geen misstap meer kunnen veroorloven. Voordeel is dat het de spanning in de poule weer terug brengt hetgeen de spelvreugde altijd ten goede komt.

Week-t4-3i

13 april 2014: Brunssummerheide 4 – Hoenshuis 3

Vandaag speelde Heren4 haar eerste wedstrijd in de competitie van 2014 tegen het Voerendaalse Hoenshuis 3. Voor een drietal heren bij ons was dit de eerste competitiewedstrijd überhaupt. Daar werd verschillend mee omgegaan. Onze Nico stond vanmorgen stijf van de zenuwen aan de start. Had bijna niet geslapen en was nog drukker als normaal, voor wie Nico kent.

De dubbels in de ochtend werden met een 4 -2 tussenstand afgesloten. Nico en Jack waren wonnen met 4/2. Peter en Marcel wonnen met 2/1. Helaas kwamen Jan en Leo iets te laat “op gang” en verloren hun dubbel met 1/2.

Na de lunch de singles. Bijzonder spannend was het bij Nico, Jan en Jack. Bij Nico schommelde de stand voortdurend en geen van beiden lukte het om verder als 1 up te komen. Aan het eind was Nico’s tegenstander juist iets sterker en wist de partij in zijn voordeel met 1/0 af te sluiten. Jan stond na 15 holes 3 down. Jan liet het er niet bij zitten en met hard werken en hier en daar een beetje geluk wist hij de laatste 3 holes te winnen en er een zwaar verdiend puntje uit te slepen. Peter won redelijk comfortabel met 4/2 en Leo van de Pas ging helemaal los en won met 5/3. Marcel leidde halfweg nog met 2 up, maar kreeg daarna een inzinking en verloor kansloos met 4/3. De enige die nog in de baan was, was Jack en zijn tegenstander natuurlijk. Jack stond al 3 holes met 1 up voor en afhankelijk van zijn uitslag kon het 9-9, 10-8 of 11-7 worden. Jack maakte aan alle onzekerheid een einde door de laatste hole en dus zijn partij met 2/0 te winnen.

Hierdoor werd de einduitslag 11-7 in het voordeel van Brunssummerheide. Al met al was het een leuke dag, met een goede verzorging door Wittem en een fijne en sportieve tegenstander.

Week-t4-2-ind

6 april 2014: Gastheer

Wij zijn deze competitie begonnen als gastheer. Na de gebruikelijke ontvangst met koffie, thee en vla, werden de opstellingen ingevuld. Dat was even wennen vanwege de nieuwe regels en het feit, dat er moeilijk een lijst met de aangepaste nieuwe handicaps te vinden was. Om 10:15 uur begaven de eerste teams zich naar de afslag van blauw 1, waar zij onder het toeziend oog van de selectie van Roda JC aan de competitie van 2014 begonnen. Eerst zijn er nog enkele foto’s gemaakt die u onderaan deze pagina kunt bekijken.

Interessant was om te bekijken of de nieuwe spelvorm Greensome de verwachte tijdwinst opleverde. Het leek er inderdaad op, dat de dubbels sneller rond gingen, maar het is moeilijk precies te zeggen als de 9 holes niet uitgespeeld hoeven te worden. De algemene indruk was wel dat het tijdwinst opleverde.

Na de singles is er nog geborreld en hebben een tweetal teams nog wat gegeten. Vooraf is besloten om af te zien van de diners na de wedstrijden. Vanwege deze gekozen procedure, werd er ook niet meer gespeecht. De dag was een succes, mede dank zij het goede weer en de goede verzorging en lekkere maaltijden van de horeca.

[nggallery id=36]Berichten over Wedstrijden

Bekijk alle berichten over Wedstrijden