Heren 1

Laatste nieuws

12-05-2014 Brunssummerheide 1 sluit competitie met overwinning af

IMG_0771

Afgelopen zondag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op bezoek bij de kampioen Best werden de laatste partijen gespeeld in poule H5. Stippelberg kon alleen nog maar met een stunt (18-0 winnen) tegen Geijsteren klassenbehoud veilig stellen en Brunssummerheide speelde voor de tweede plek in de poule.

De weersvoorspellingen waren niet goed, er was een grote kans op regen en wind. De foursomes werden flink op de schop gegooid nadat Max deze wedstrijd moest laten schieten (hij won echter een toernooi in België).

Sebastian speelde samen Remco op de eerste partij. Al gauw was de stand opgelopen naar een comfortabele voorsprong van 4 up. Deze voorsprong bleef echter niet stand houden. Door een aantal slechte putts was de stand nog maar 1 up. Een kleine eindspurt later werd de partij toch gemakkelijk met 4&2 gewonnen.

Martijn die gewoonlijk met Max speelde, kreeg vandaag ondersteuning van Bram. In de inmiddels harde regen en winkracht 6 konden Martijn en Bram voor een makkelijke overwinning zorgen. Op hole 14 was de partij gewonnen, 5&4.

Ric speelde vandaag met invaller Jan Geraerds. Deze combinatie haalde afgelopen jaar de finale van de laddercompetitie op golfclub Brunssummerheide. Ondanks een aantal goede putts moesten zij uiteindelijk hun meerdere erkennen in de tegenstanders van Herkenbosch. Zij verloren 2&1. Herkenbosch 2 – Brunssummerheide 4

De regen had inmiddels al een klein beetje afgenomen maar de wind blies nog steeds van alle kanten. Na de lunch startte Sebastian op 1 tegen een mede-plushandicapper (+1,3). Na 9 holes was de stand 1 up in het voordeel van Sebastian, vervolgens ging het snel en won Sebastian 5&4.

De tweede single speelde Remco. Na een goede start van Remco kwam de tegenstander goed terug en draaide de partij. Na 2 down gestaan te hebben trok Remco de partij op hole 16 weer gelijk, maar moest uiteindelijk op hole 18 de partij toch afstaan.

Martijn speelde op de derde single. Ook hier was er een goede start, 5 up na 5 holes. Dit liet zijn tegenstander echter niet op zich zitten en wist na 14 holes terug te komen naar nog maar 1 up voor Martijn. Een Birdie en een par later won Martijn met 3&2.

Bram speelde de vierde partij. Gedurende de ronde keek hij nooit tegen een achterstand aan, maar kon ook niet heel ver uitlopen. Hole 15 werd gedeeld met een birdie en was de stand dormie 3 up. Door op hole 16 na een waterbal zijn putt van 5 meter uit te holen was de partij beslist, 3&2 winst.

Ric speelde de voorlaatste single. Op de lastige par-3 zeventiende hole waar de wind recht van voren blies kon Ric door een birdie zijn partij winnen, 2&1.

Nu was alleen nog debutant Jan in de baan, na 10 holes was de stand up. Hierna volgenden enkele kleine missers en moest de partij naar de 18de hole gaan. De tegenstander van Jan sloeg een wereldbal naast de vlag en omdat Jan al 1 up stond werd de partij gedeeld, all square. Herkenbosch 5 – Brunssummerheide 13.

Brunssummerheide wordt uiteindelijk tweede in de poule en loopt voor het vierde jaar op rij het kampioenschap net mis. Met deze nog jonge ploeg kan echter alweer vooruit gekeken worden naar volgend jaar waar zij nog sterker naar voren zullen komen. Stippelberg kon de stunt tegen Geijsteren niet waarmaken en degradeert uit de eerste klasse.

Iedereen bedankt voor de support en steun de afgelopen weken en hopelijk tot volgend jaar.

Schermafbeelding 2014-05-12 om 10.33.25

Schermafbeelding 2014-05-12 om 10.34.52

06-05-2014 Brunssummerheide 1 verliest spannende finale

DSC01792

Afgelopen zondag vond op golfbaan Stippelberg te Bakel de kampioenswedstrijd plaats in poule H5. Brunssummerheide had genoeg aan een gelijkspel om komende week het kampioenschap binnen te halen. De tegenstanders uit Best moesten winnen om kampioen te worden.

Om half 10 begonnen Sebastian en Ric aan hun partij. De spelers van Best maakten een birdie op de eerste hole en daarmee was de toon al meteen gezet. Na 10 holes was de stand 2 up in het voordeel van Brunssum. Toch moest uiteindelijk tot op de achttiende hole gestreden worden om 1 punt binnen te halen. De partij werd gedeeld.

Martijn en Max speelde de tweede foursome en ook zij hadden een lange zware partij voor de boeg. Uiteindelijk moesten ook zij naar de achttiende hole. Door een waterbal werd deze hole verloren en gingen twee punten naar Best.

Remco en Bram speelden de derde foursome. Zij kwamen goed uit de startblokken en wisten al gauw de stand in hun voordeel te krijgen. Zij wonnen uiteindelijk met 3 up. Stand, Brunssummerheide 3 – Best 3.

De opdracht voor de middagronde was duidelijk, minimaal 3 singles winnen. Sebastian vertrok zoals gewoonlijk op de eerste single. Na een goede start was de stand even 1 up. Maar zijn tegenstander holede deze dag elke putt en won uiteindelijk op hole 16.

Max had een hele zware partij op de tweede single. Na 5 holes had Max twee birdies gespeeld en keek hij desondanks tegen een achterstand aan van 2 down. Zijn tegenstander speelde een sterke partij en won uiteindelijk makkelijk.

Uit de overige 4 partijen moesten nog steeds 3 gewonnen worden. Martijn speelde een tactisch goede partij en wist makkelijk te winnen. Ric moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor. Bram die op zes speelde had geen moeite met zijn tegenstander een won 6 up. Uiteindelijk kwam het dus aan op de partij van Remco. Tussendoor zag het er goed uit, de stand was 2 up. Maar door verlies van de holes 13, 14 en 15 keek ook Remco tegen een achterstand aan. Deze kon hij ook niet meer wegwerken en gaf op hole 18 de partij nadat hij dormie 1 down stond. Wederom verliest het eerste heren team nipt de kampioenswedstrijd. Brunssummerheide 7 – Best 11.

Ondanks deze tegenslag zal dit jonge team zich ook weer volop gaan voorbereiden voor volgend seizoen om haar ambities naar de hoofdklasse uiteindelijk waar te kunnen maken. Komende week staat nog een partij op het programma tegen het team van Herkenbosch. Klassenbehoud is ieder geval ook dit jaar weer een feit. Wij feliciteren bij deze Best en wensen hun veel succes gedurende de promotiewedstrijd op 1 juni.

14-04-2014: Heren 1 Brunssummerheide pakt weer winst

Slide1

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Stippelberg stond gisteren de re-match van vorig jaar op het programma. Op de golfbaan van Burggolf Herkenbosch werd wederom gestreden tegen het team van Geijsteren. Geijsteren, dat afgelopen jaar de promotie naar de hoofdklasse nog maar nipt misliep, had net als het team van Brunssum een aantal nieuwe spelers opgesteld. De wedstrijd van vorig jaar eindigde in het voordeel van Geijsteren met 13-5.

Om half 10 ging de eerste foursome de baan in. Net als afgelopen week speelden Sebastian Dresen en Ric Bremen op 1. Met een birdie op de eerste hole was de toon al gauw gezet. De wedstrijd draaide de overige holes van de eerste negen naar de kant van Geijsteren. De stand na 9 holes, 2 down. Een aantal holes later en mede door een birdie op de korte par-4 dertiende was de wedstrijd weer gedraaid naar 1 up. Uiteindelijk konden Sebastian en Ric op hole 17 de partij winnen.

Max Peerbooms en Martijn van Oosterhout speelden ook weer de tweede foursome. Net als afgelopen week konden zij een ruime overwinning boeken. Mede doordat Martijn op de par-3 zevende hole zijn afslag op een meter sloeg en door een aantal goede wedge-slagen van Max werd de partij met 7&6 gewonnen.

Remco Zinken en Carsten Tillmanns hadden het op de derde foursome een stuk moeilijker. Al gauw kwamen zij 2 down te staan en deze achterstand kon niet meer omgebogen worden. Op hole 15 moesten zij uiteindelijk hun meerdere erkennen in de spelers van Geijsteren. Brunssummerheide 4, Geijsteren 2.

Na de lunch ging Sebastian weer als eerste de baan in. Na de afslag op de lange par-3 vierde hole (220 m) op 10 centimeter voor de hole te slaan kwam Sebastian op 3 up. Een aantal holes later kwam de tegenstander echter weer terug en was de stand teruggebracht naar nog maar 1 up. Op hole 17 werd de partij zelfs weer rechtgetrokken naar all square. Door op de par-5 achttiende hole zijn tweede slag vanaf het pad op de green te slaan won Sebastian met een birdie de partij 1 up.

Max die in de ochtend al goed speelde liet dit ook tijdens de single zien. Na 9 holes was de voorspong al opgelopen naar 6 up. Zijn tegenstander liet zich echter niet zomaar verslaan. De voorsprong zakte een beetje in. Maar door een goede up and down op hole 14 won Max overtuigend 5&4.

Remco was erg gebrand na de verloren partij van de ochtend zijn single te winnen. Veel parren en verre drives (die soms zelfs te ver waren) hielpen hem om gedurende de ronde nooit tegen een achterstand aan te kijken. Op hole 17 wist hij uiteindelijk twee verdiende punten voor het team bij te schrijven.

Martijn speelde deze week op de vierde single waardoor Ric een plaats opschoof naar de vijfde single. Martijn kende een goede start en kwam na 7 holes 3 up. Hierna liep het iets minder en zijn tegenstander wist goed terug te komen en zelf door te stormen om uiteindelijk twee punten te pakken voor het team van Geijsteren.

Ric had ook deze wedstrijddag niet al te veel moeite om 2 punten binnen te halen voor Brunssummerheide. Op de lastige par-3 vijftiende wist hij zijn partij ruim met 4&3 te winnen.

Carsten die wederom de laatste single speelde kon ook de laatste punten binnen halen voor Brunssummerheide. Onder toeziend oog van enkele toeschouwers, die ook gedurende de hele dag het team van Brunssummerheide ondersteunden, sloeg hij na een super drive op hole 16 zijn approach op 50 centimeter om de partij met een birdie te eindigen. Brunssummerheide 14, Geijsteren 4.

Een super prestatie van het gehele team. Na twee speeldagen gaat Brunssummerheide aan de leiding in poule H5. Komende speeldag zijn de heren gastheer en wordt er dus niet gespeeld. Op 4 mei staat dan de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Op de baan van Stippelberg wordt gespeeld tegen het team van Best. Best heeft net als Brunssum 4 punten uit 2 wedstrijden.

Schermafbeelding 2014-04-14 om 11.31.04

 

07-04-2014: Brunssummerheide opent sterk.

DSC01486
Na een zachte winter stond gisteren de competitiestart op het programma van de eerste klasse. Op de baan van Geijsteren zouden de eerste punten worden verdeeld. De tegenstanders kwamen van de ‘Golfbaan van het jaar 2013’, Stippelberg.

Om 08:00 uur verzamelden de spelers van het eersteteam zich op Geijsteren om zich op te maken voor hun eerste wedstrijd. Van het team van afgelopen jaar waren alleen nog Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout overgebleven. Zij werden vergezeld door oud-speler Ric Bremen en de nieuwkomers Remco Zinken, Max Peerbooms en Carsten Tillmanns. Om 09:00 uur ging de eerste foursome de baan in. Sebastian en Ric hadden weinig moeite met de tegenstanders en konden door solide spel op hole 11 de overwinning al op hun naam schrijven. Op de tweede foursome speelden Martijn en Max. Ook zij hadden weinig tegenstand en mochten één hole later, op hole 12, ook de handen schudden en twee punten bijschrijven voor het team van Brunssum. Remco en Carsten speelden de laatste foursome en brachten een monsterscore binnen door op hole 10 de partij al naar zich toe te trekken. Deze vroege 6-0 voorsprong zorgde ervoor dat er tijd genoeg was om uitgebreid te lunchen en zich voor te bereiden op de singles.

Om 13:00 starten de singles onder leiding van de captain en eerste speler Sebastian. De partij kende een goede start voor de Brunssumerheide-speler, 2 up na 2. Een chip in en enkele parren later door zijn tegenstander trok de partij weer terug naar 1 up na 7 holes. Hierna trok Sebastian de partij echter naar zich toe won hij zijn single overtuigend met 6&5.

De tweede single speelde Remco. Hij nam het op tegen de captain van Stippelberg. De goede vorm van de ochtend was ook hier terug te vinden. Remco won mede door 3 birdies op hole 12 met 7&6.

Max speelde de derde partij. Hij was afgelopen jaren al enkele keren als invaller opgetreden voor Brunssummerheide en kon toen dus al ervaring opdoen. Deze ervaring kwam hem goed van pas en liet hij weinig over van zijn tegenstander. Op hole 12 was de partij al afgelopen en won hij met 8&6.

Ric speelde de vierde single en kreeg aanvankelijk nog tegenstand maar kon uiteindelijk ook een erg overtuigende zege binnenslepen voor Brunssummerheide, 5&4.

Martijn speelde de voorlaatste single en Carsten de zesde single. Carsten kon net als in de ochtend wederom een overtuigende overwinning boeken. Net als max won hij met 8 up. Nadat bijna iedereen al vroeg klaar was bleef alleen Martijn nog over. Hij had er blijkbaar veel zin in en wou zoveel mogelijk holes spelen. Onder toeziend oog van beide teams kon de speler van Stippelberg op de achttiende hole van 25 meter een 2-putt maken om deze hole te winnen en de partij te halven. 17 punten voor Brunssummerheide, 1 punt voor Stippelberg.

Met deze overwinning gaat Brunssum overtuigend aan de leiding in poule H5. De andere partij tussen Best en Herkenbosch eindigde in het voordeel van Best met een 11-7 overwinning. Volgende week staat de re-match van afgelopen jaar op het programma. Op de golfbaan van Herkenbosch wordt tegen Geijsteren gestreden om de volgende punten.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.23.04

 

[ic_add_posts tag=’heren1′ template='news_on_page.php' showposts='5' ] [add_posts category=competitie tag=heren1 show=5]


Berichten over Wedstrijden

Bekijk alle berichten over Wedstrijden