Jeugd 1

Jeugd 1 Landskampioen

Zondag 6 juli 2014 mocht ik er, met diverse andere clubleden, op De Hilversumsche getuige van zijn dat ons 1e jeugdteam historie schreef door het landskampioenschap te veroveren. Het team van captain Carsten Tillmanns bestond dit seizoen verder uit Remco Zinken, Bram van Zandvoort, Lorenzo Jaggan en Max Peerbooms. Max had afgelopen zondag “Belgische” verplichtingen in het buitenland waardoor de overige jongens moesten aantreden voor de finale tegen Prise d’Eau 1 uit Tilburg. Onze jongens waren in poule J1 van de 1e klasse kampioen geworden door in Utrecht hun wedstrijd op 29 juni tegen mede kampioenskandidaat Wouwse Plantage met 8 – 4 te winnen. De tegenstander van zondag werd kampioen in poule J2. De NGF had bepaald dat de finale om het landskampioenschap op de schitterende baan van De Hilversumsche, bekend van het KLM Open, zou plaatsvinden. Zaterdagavond hadden de jongens al op de baan kunnen voorspelen en normaal zouden ze vroeg naar bed zijn gegaan ware het niet dat Nederland tegen Costa Rica moest voetballen om 22.00 uur ’s avonds. En daar kwam dan nog een verlenging en strafschoppen bij. Desondanks vroeg uit de veren voor de Foursomes. Carsten en Lorenzo wonnen en Bram en Remco wisten op de 18e gelijk te komen zodat de stand na de ochtend 3 – 1 voor Brunssummerheide was. Een uitstekend begin. ’s Middags moest Remco als eerste de baan weer in, gevolgd door Bram, Carsten en Lorenzo. Om kampioen te worden had het team 4 punten nodig. Prise d’Eau bood echter flink tegenstand. Groot was dan ook de vreugde toen Remco en Bram hun partij winnend wisten af te sluiten. Carsten had de winst aan zijn tegenstander moeten laten en Lorenzo kon, toen de beslissing eenmaal was gevallen, zijn partij “weggeven”. Uitslag van de Singles 4 – 4, eindstand 7 – 5 en daarmee NEDERLANDS KAMPIOEN!

Nadat Kars Gresel en het team zich hadden uitgeleefd met het spuiten van “champagne” (…niet onder de 18…) en een toespraakje van uw clubvoorzitter, volgde de officiële prijsuitreiking. Namens de NGF werd die verricht door de voorzitter van de NGF competitie commissie, de heer Reinoud van Haare Heijmeijer. Eerst werd runner-up Prise d’Eau toegesproken en daarna was het de beurt aan onze kampioenen. Ieder kreeg als aandenken een zilveren bordje, een fraai boeket bloemen en de captain mocht de (wissel) kampioensschaal in ontvangst nemen. Vanaf volgend jaar heet de hoogste klasse voor de jeugd trouwens, net als bij de Dames en de Heren, Hoofdklasse, zo liet Reinoud weten.

Het is maar goed dat er op bij het clubhuis van De Hilversumsche geen vijvers zijn want wie weet wie er dan allemaal een nat pak hadden opgelopen. Dat water kwam, met bakken tegelijk uit de hemel, toen iedereen onderweg was naar huis.

Jongens wat hebben jullie een fantastische prestatie geleverd. Daarmee van harte gefeliciteerd.
Ga maar na:

  • in 2009 promotie van de 4e naar de 3e klasse
  • in 2010 promotie naar de 2e klasse
  • in 2013 (vorig jaar nog maar!!!) promotie naar de 1e klasse.

Wat een reeks. Klasse behoud, dat was de doelstelling dit jaar. Promoveren en dan meteen het kampioenschap opeisen, dat is toch ongelooflijk! Jullie hebben clubhistorie geschreven. Ook andere jeugdleden hebben daar de afgelopen jaren hun steentje aan bijgedragen. Hun komt eveneens een felicitatie toe. Verder gaan onze felicitaties naar de ouders, coaches, begeleiders, sponsors, Jeugd commissie en Technische commissie. Namens alle clubleden van harte gefeliciteerd en we zullen snel plannen smeden om een feestje te bouwen.

In het Kerstnummer van ons clubblad zullen we veel ruimte inruimen om jullie zelf aan het woord te laten. Nu eerst genieten van een welverdiende vakantie.

Met vriendelijke groeten,
Jullie trotse clubvoorzitter,
Geert Donga

De eerste foto’s zijn al binnen en kunt u hieronder bekijken.

[nggallery id=46]

Eindstand

NGF-Eindstand

Finale Nederlands Kampioenschap

NGF-Finale

Week 5

NGF-Week-5

Week 4

NGF-Week-4

Week 3

NGF-Week-3

Week 2

NGF-Week-2

Week 1

GastheerBerichten over Wedstrijden

Dames 1 Senioren – Verslag 2de wedstrijd – 2de klasse

Door ziekte van 2 speelsters moest er op het allerlaatste moment invallers gezocht worden. Zowel Margriet Lejeune als ook Barbel Schorn zegden direct toe zodat wij toch met 6 speelsters konden aantreden. Het werd een zeer spannende wedstrijd tegen Geijsteren. Na de ochtend foursomes stonden wij 5-1 achter. Riet en Margriet wisten er nog een all square uit te slepen. Met 2 down werden de laatste 2 holes gewonnen. Maar de middag zou anders verlopen. Zowel Barbel, Annelies, Eline en…

Lees verder

Dames Senioren 2- 2de wedstrijd

Dames Senioren 2e Wedstrijd  op Hoenshuis in Voerendaal Het is Witte Donderdag, de zon straalde en iedereen had er zin in om te spelen tegen het Rijk van Margraten. Er was een heel groot verschil in de handicaps dus we moesten heel hard werken om toch nog voor een goed resultaat te gaan. Op het mooie terras hebben we genoten van vlaai met koffie en thee. We zijn ons gaan voorbereiden  voor de dubbels.  Dit zou een hele moeilijke  wedstrijd…

Lees verder

Heren 2 – Wedstrijdverslag speeldag 3

Clean Sweep!!! Speelronde 3 speelde zich af op de Maastrichtsche. Onze tegenstander deze keer was Echt-Susteren. Op papier de minste tegenstander. In de praktijk bleek dat ook het geval te zijn. Een klinkende 18-0 overwinning stond tegen de klok van 17.00 uur al op de borden. Twee dubbels eindigden op hole 7 en de andere op hole 8. 6-0 was een comfortabele voorsprong wetende dat onze kracht in de singles ligt. Voldoen aan de verwachtingen is altijd makkelijker gezegd dan…

Lees verder

Bekijk alle berichten over Wedstrijden