Play for Hope 2014

Verslag Play for Hope 2014

Zondag 29 juni was het zover: de tweede editie van Play for Hope op golfbaan Brunssummerheide. Na het geweldige succes van afgelopen jaar, waarbij Martijn en Sebastian maar liefst € 4.811,- ophaalden voor het KWF Kankerfonds, werd er al gauw besloten om in 2014 een volgende editie te organiseren.

PFH-2014_Sebastian-MartijnZondagochtend om 05:30 uur sloeg Sebastian de eerste bal van de 90 holes marathon. Onder toeziend oog van familie, leden en de voorzitter speelden de heren de eerste 18 holes precies in de uitgerekende tijd van twee en een half uur, zodat er om 08:00 uur een korte ontbijtpauze kon worden ingelast voordat de heren aan de tweede 18 holes begonnen. Gedurende de eerste drie rondes waren de weergoden hen niet bepaald goed gezind. De regenkleren kwamen goed van pas en de paraplu’s moesten hard werken voor zowel de spelers als ook de toeschouwers.

Om 13:00 uur kregen de heren gezelschap in de baan, toen 102 leden die deelnamen aan de Presidentscup startten. Martijn en Sebastian werden door deze wedstrijd heen geloodst door marshall Frans Godefroy en Dieter Schorn die gedurende de volledige 90 holes ervoor zorgden dat de ballen gevonden werden, de spelers nooit hoefden te wachten, de greens droog gerold werden en zij voorzien werden van drank en spijs.

PFH-2014_GroepTijdens de derde ronde kwam eregast Maureen McCreedy samen met haar echtgenoot Mac McCreedy de heren aanmoedigen in de speciaal voor haar gedecoreerde buggy. Dit bezoek zorgde voor extra motivatie waardoor de heren ondanks de regen goed door bleven lopen.

Om 17:00 uur stroomde het clubhuis vol met de deelnemers van de Presidentscup om de achtste finale tussen Nederland en Mexico te kijken. Sebastian en Martijn bleven live op de hoogte via de mobiele updates. Tot hun geluk hoefde het Nederlandse elftal geen verlenging te spelen, zodat de leden de laatste holes van Play for Hope 2014 mee konden lopen en de heren konden aanmoedigen om ook de laatste holes nog hun beste beentje voor te zetten. Op hole 89 gebeurde dan het bijna onmogelijke: van 134 meter uit de rough speelde Sebastian op de par-4 zijn pitching wedge in de hole voor een eagle. Onder luid gejuich werd deze slag gevierd. De laatste hole leverde nog een par op voor Martijn. Sebastian scoorde een birdie waardoor na 5 x 18 holes het spel zelfs nog zo goed was om het baanrecord te evenaren door een 69 te scoren. De felicitaties voor het doorlopen van de volledige 90 holes stroomden binnen. Blije en emotionele momenten speelden zich rondom de 18de green af, waarna men gezamenlijk het clubhuis opzocht voor het vervolg van de feestavond.

PFH-2014_Cheque

Na een veiling waarbij items van o.a. Joost Luiten en Robert-Jan Derksen te koop aangeboden werden, deelden Sebastian en Martijn in een speech hun ervaringen van de dag en spraken zij een woord van dank uit aan alle betrokkenen en aanwezigen, waarna zij het woord overhandigden aan eregast Maureen McCreedy. Aan deze bijzondere eregast was ook de eer en het genoegen de ongeëvenaarde cheque ter waarde van €10.005,- te overhandigen aan het KWF Kankerfonds. Sebastian en Martijn speelden gedurende de dag 1 eagle, 23 birdies, 99 parren en 48 bogeys en werden financieel ondersteund door 145 particuliere sponsoren en de 15 zakelijke sponsoren, waarvoor nogmaals dank.

Play for Hope 2014 overtrof alle verwachtingen. Het bedrag van vorig jaar werd meer dan verdubbeld.

Martijn en Sebastian willen zich via deze weg nogmaals bij alle sponsoren, vrijwilligers en betrokkenen bedanken voor de ongelofelijke steun.

Aankondiging

Martijn van Oosterhout en Sebastian Dresen waren te zien in een praatprogramma van TV Limburg. Tijdens de Sportarena schoven zij aan bij gastheer Maurice Graef en vertelden zij over hun initiatief Play for Hope. Hebt u de uitzending gemist of wilt u deze nogmaals terugkijken, dat kan! Hiervoor klikt u op onderstaande link:
http://www.tvl.nl/nl/tvl-sportarena/sportarena/vergoossen-leemans-begois/#.U6ASAPl_uSo

Play for Hope wordt dit jaar op 29 juni gespeeld. De heren gaan 90 holes spelen voor het goede doel en hopen op uw steun. Hebt u nog geen pakket gekocht om de heren te steunen, ga dan naar www.playforhope.nl en sta op tegen kanker.

Tevens wordt er via de website en tijdens de feestavond een veiling georganiseerd met enkele topstukken waaronder polo’s gesigneerd door Joost Luiten en Robert-Jan Derksen en een vlag van The Masters gesigneerd door Joost Luiten.

Deze zelfde dag wordt ook de Presidentscup gespeeld. Er zijn nog enkel plaatsen vrij, dus schrijf u in. Gedurende de Presidentscup zullen Martijn en Sebastian u voorbijgaan en kunt u hen aanmoedigen. We hopen de avond dan ook samen met u gezellig af te sluiten met een spetterende feestavond. Hopelijk tot de 29ste.

Team Play for Hope

Play for Hope en Presidents Cup

Op zondag 29 juni a.s. wordt net als vorig jaar door Martijn van Oosterhout en Sebastian Dresen als team Play for Hope gespeeld voor het KWF. Ze starten om 5.30 uur en stoppen na 90 holes (9 meer dan vorig jaar!) tegen zonsondergang. U kunt hun, als particulier of als bedrijf, weer sponsoren via www.playforhope.nl . Het streven is om het bedrag van vorig jaar voorbij te streven.

Op dezelfde dag wordt ook de Presidents Cup wedstrijd gespeeld. Namens het bestuur nodig ik u van harte uit om aan deze gezellige wedstrijd mee te doen. U kunt er al via de website voor inschrijven. Ik raad u wel aan om dat snel te doen want we verwachten een groot aantal deelnemers.

Met de beslissing om Play for Hope en de Presidents Cup te combineren vervallen de in de wedstrijdkalender vermelde wedstrijden op 20 juli en op 31 augustus.

Omdat het Charity toernooi dit jaar vervalt (het KWF moet gezien worden als ons goede doel van dit jaar) zal aan de deelnemers aan de Presidents Cup, zoals ook gebruikelijk was bij het Charity toernooi, een financiële bijdrage gevraagd worden van € 10 per persoon. Als u echter via www.playforhope.nl een sponsorpakket hebt gekocht dan hoeft u die bijdrage niet te betalen. Uiteraard betaalt u verder geen wedstrijdgeld.

Op 29 juni kunt u zich vanaf 11.45 uur aanmelden aan de wedstrijdtafel. Er staat daarna koffie, thee en vlaai klaar voor alle deelnemers. De wedstrijd (Greensome) begint om 13.00 uur met een 18 holes gunstart. De burgemeester van Brunssum, de heer Luc Winants, zal het startschot geven. Tijdens de wedstrijd is de kans groot dat u de jongemannen van Play for Hope een keer ziet passeren. Op hun laatste hole zullen we hun met ons allen een warme ontvangst geven.

Van de club ontvangt U een aantal consumptiemunten. Alle consumpties worden deze dag betaald met consumptiemunten die op de dag zelf verkrijgbaar zijn. Na afloop wordt er deze keer geen diner geserveerd maar bestaat er toch voor alle deelnemers de gelegenheid om voor weinig geld te blijven eten. Er zijn dan verschillende smakelijke keuzemogelijkheden maar u hoeft niet van te voren te reserveren. Ook zal er na de wedstrijd een DJ aanwezig zijn en wordt er na de prijsuitreiking (ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen) een veiling gehouden van enkele unieke golfspullen. De opbrengst gaat natuurlijk naar het goede doel. Na het overhandigen van de cheque aan het KWF is er nog een gezellig feestelijk samenzijn met muziek verzorgd door de DJ.

We kijken uit naar dit mooie evenement!
Met vriendelijke groeten,
Geert DongaBerichten over de Vereniging

Bekijk alle berichten over de Vereniging