Wedstrijdcommissie

De Wedstrijdcommissie (WeCo) organiseert wedstrijden waaraan alle volwassen leden van de golfclub Brunssummerheide kunnen deelnemen. Op het programma staan maandbekers, in strokeplay en stableford, clubkampioenschappen stroke- en matchplay en verschillende zogenaamde ‘Gezelligheidswedstrijden’. Deze wedstrijden staan open voor alle handicapcategorieén. Voor hen die meer behoefte hebben aan een individuele wedstrijd organiseert de WeCo elk jaar een matchplay ladder competitie op basis van handicap.(art. 16)

Contactpersoon: Ed Crombeen, e-mail: Voorzitter WeCo  mobiel 06-54941924

Links

Commissieleden (na login)

Activiteiten

Gemiddeld worden er 1 x per maand Maandbekerwedstrijden georganiseerd. Er geldt normaliter een minimumleeftijd van 18 jaar, indien jonger, dan moet de junior beschikken over een handicap van 18,4 (Maandbeker A). De wedstrijden zijn deels prestatief, echter ook de gezelligheid speelt een grote rol. De wedstrijden zijn, afhankelijk van de omstandigheden, alle qualifying.

De Maandbekers in twee categorieën: A en B

Maandbeker A is bestemd voor golfers met een handicap t/m 18,4. Er wordt strokeplay gespeeld zonder handicapverrekening. Aan het einde dan de dag worden de prijzen uitgereikt, gerekend naar de netto scores. Deze prijzen, in de vorm van cadeaubonnen, wordt gesponsord door de Golfshop. Bovendien is er een Weco-prijs voor de beste bruto score.
Deze prijzen worden uitgereikt aan de aanwezige deelnemers.
De best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Strokeplaycup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt, zowel aan dames als aan heren.

Maandbeker B is er voor de golfers met een handicap van 18.5 t/m 36 en voor de categorie 37 t/m 54. Deze laatste categorie wordt ook wel de Rabbicategorie genoemd. De wedstrijden worden verspeeld over 18 holes met handicapverrekening. Winnaar is degene met het hoogste aantal Stablefordpunten. Na elke wedstrijd worden er 3 prijzen uitgereikt in de vorm van cadeaubonnen. Voor de beste Rabbit is er een Weco-prijs. Deze prijzen worden uitgereikt aan aanwezige deelnemers.
De 4 best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Brunssummerheide Cup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt aan de winnaars bij de heren zowel als bij de dames. Bovendien is er een wisseltrofee voor de beste Rabbit.
 
De uitslagen worden altijd gepubliceerd op de website. Daarnaast hangt een papieren versie van de uitslagen op het prikbord tegenover de Golfshop.
Totaal aantal behaalde punten t.b.v. de wisselbekers kunt u vinden op de website onder “Klassementen”.


Berichten van de WeCo

Sponsorwedstrijd – Hotel Cristal

De inschrijflijst van de wedstrijd door Hotel Cristal uit Zuid Tirol, Italië, gesponsorde wedstrijd zat al heel snel vol. De wedstrijdleiding moest na een tiental afmeldingen na publicatie van de startlijst deze op nieuw aan passen. Dank daarvoor. Op de zonnige woensdag 2 mei j.l. speelden zo’n 65 leden en sponsoren een stableford wedstrijd op de course blauw/geel. De baan lag heel goed bij, de sfeer in de flights was super (misschien soms te gezellig omdat heel veel scores vielen…

Lees verder

Weco openingswedstrijd 25 maart 2018

Een zonnige dag en ongeveer 70 deelnemers, mooie prijzen… wat kan een nieuwe Weco zich nog meer wensen?? Het was de start van het seizoen en ook meteen terrrasjesdag. De prijzen werden verdeelt over de teams en individuele winnaars, allemaal mooie en heerlijke prijzen voor de Pasen! Wij als Weco kijken zeer tevreden terug op deze geslaagde openingsdag. Hopelijk zien wij u terug bij onze komende wedstrijden.    

Lees verder

Ryder Cup 2018

Beste leden, Komende maandag, 2e paasdag, wordt de 1e maandbeker gespeeld. Deze maandbekers tellen mee voor plaatsing in de Ryder Cup. Naast de maandbekers zullen ook de kampioenschappen, Strokeplay-, Matchplay-, en 50+Strokeplay kampioenschap, meetellen. Maar ook andere individuele wedstrijden gaan meetellen. Zoals: Vlaggenwedstrijd van 28 april; Hotel Crystal van 2 mei en andere nog aan te wijzen wedstrijden. Wilt u ook meedoen in de GCB Ryder Cup eind september? Geeft u dan op, dan kunt u punten verzamelen en daarmee…

Lees verder

Bekijk alle berichten van de WeCo