Wedstrijdcommissie

De Wedstrijdcommissie (WeCo) organiseert wedstrijden waaraan alle volwassen leden van de golfclub Brunssummerheide kunnen deelnemen. Op het programma staan maandbekers, in strokeplay en stableford, clubkampioenschappen stroke- en matchplay en verschillende zogenaamde ‘Gezelligheidswedstrijden’. Deze wedstrijden staan open voor alle handicapcategorieén. Voor hen die meer behoefte hebben aan een individuele wedstrijd organiseert de WeCo elk jaar een matchplay ladder competitie op basis van handicap.(art. 16)

Contactpersoon: Ed Crombeen, e-mail: Voorzitter WeCo  mobiel 06-54941924

Links

Commissieleden (na login)

Activiteiten

Gemiddeld worden er 1 x per maand Maandbekerwedstrijden georganiseerd. Er geldt normaliter een minimumleeftijd van 18 jaar, indien jonger, dan moet de junior beschikken over een handicap van 18,4 (Maandbeker A). De wedstrijden zijn deels prestatief, echter ook de gezelligheid speelt een grote rol. De wedstrijden zijn, afhankelijk van de omstandigheden, alle qualifying.

De Maandbekers in twee categorieën: A en B

Maandbeker A is bestemd voor golfers met een handicap t/m 18,4. Er wordt strokeplay gespeeld zonder handicapverrekening. Aan het einde dan de dag worden de prijzen uitgereikt, gerekend naar de netto scores. Deze prijzen, in de vorm van cadeaubonnen, wordt gesponsord door de Golfshop. Bovendien is er een Weco-prijs voor de beste bruto score.
Deze prijzen worden uitgereikt aan de aanwezige deelnemers.
De best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Strokeplaycup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt, zowel aan dames als aan heren.

Maandbeker B is er voor de golfers met een handicap van 18.5 t/m 36 en voor de categorie 37 t/m 54. Deze laatste categorie wordt ook wel de Rabbicategorie genoemd. De wedstrijden worden verspeeld over 18 holes met handicapverrekening. Winnaar is degene met het hoogste aantal Stablefordpunten. Na elke wedstrijd worden er 3 prijzen uitgereikt in de vorm van cadeaubonnen. Voor de beste Rabbit is er een Weco-prijs. Deze prijzen worden uitgereikt aan aanwezige deelnemers.
De 4 best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Brunssummerheide Cup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt aan de winnaars bij de heren zowel als bij de dames. Bovendien is er een wisseltrofee voor de beste Rabbit.
 
De uitslagen worden altijd gepubliceerd op de website. Daarnaast hangt een papieren versie van de uitslagen op het prikbord tegenover de Golfshop.
Totaal aantal behaalde punten t.b.v. de wisselbekers kunt u vinden op de website onder “Klassementen”.


Berichten van de WeCo

Rydercup | The story …

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september was de GCB Rydercup en speelde team “Nederland” tegen team “Europa”. De zege van GCB Ryder-Cup ging met 18-6 naar team Europa. Hoofdsponsor van de GCB Rydercup 2018 was Arbo Gezondheidscentrum. Arbo gezondheidscentrum is een landelijk opererende arbodienst, kijk op de website voor meer informatie rondom hun dienstverlening http://arbogezondheidscentrum.nl/. Team Europa GCB Rydercup (door Gaby Dresen) Ten eerste wil ik graag het team Nederland met captain Ed Crombeen bedanken voor…

Lees verder

DE RYDERCUP WORDT OOK GESPEELD IN BRUNSSUMMERHEIDE

Voor sommigen  een onbekende wedstrijd, voor anderen een evenement waar ze zich al maanden op verheugen….. De deelnemers hebben zich van te voren opgegeven om punten te verzamelen voor deze wedstrijd. In diverse clubwedstrijden kunnen er punten verzameld worden. De telling begint altijd in de zomer van het jaar voorafgaande aan de Rydercup. In Brunssum wordt  gespeeld met een team van nederlandse spelers en een team van onze clubleden met een buitenlands paspoort. Deze laatste zijn The Rest of the…

Lees verder

Strokeplay kampioenschappen 2018

Beste mede leden van GC Brunssummerheide Op 1 en 2 september worden de strokeplay kampioenschappen gespeeld. Momenteel blijf het aantal inschrijvingen ver achter bij dat wat wij als weco gehoopt hebben. De dames spelen 2 ronden vanaf de rode tee en de heren 3 ronden vanaf de witte tee. We willen u nogmaals attenderen op dit kampioenschap. Het blijft nog altijd mooier om mee te doen dan om te winnen. We hopen uw inschrijving alsnog te mogen verwelkomen. Tot 1…

Lees verder

Bekijk alle berichten van de WeCo