Ryder Cup

Ryder Cup Reglement

2-jaarlijks organiseert de Wedstrijdcommissie (WeCo) van Golfclub Brunssummerheide, 1 week voorafgaand aan de officiële Ryder Cup, haar eigen Ryder Cup voor de leden van GC Brunssummerheide.

Het gaat hier om een team van 12 spelers met een Nederlandse nationaliteit en een team van 12 spelers met een Internationale nationaliteit.

Om in aanmerking te komen voor een plaats in het Ryder Cup team van enig jaar, dient een speler minimaal een EHcp te bezitten van 26,4 en de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Op het moment dat deze handicap wordt bereikt, gaat men punten verzamelen.

Verder dient de speler aan de volgende wedstrijden deel te nemen om punten te kunnen verzamelen die leiden tot deelname in een Ryder Cup team.

Voor de volgende wedstrijden worden Ryder Cup punten toegekend:
1. Netto scores voor de maandbekers A 1 t/m 8 (zowel dames als heren)
2. Stableford scores voor de maandbekers B 1 t/m 8 (zowel dames als heren)
3. Strokeplay kampioenschappen
4. Matchplay kampioenschappen

De volgende punten worden toegekend:
1. 15 punten        6. 10 punten      11. 5 punten
2. 14 punten        7.   9 punten      12. 4 punten
3. 13 punten        8.   8 punten      13. 3 punten
4. 12 punten        9.   7 punten      14. 2 punten
5. 11 punten      10.   6 punten      15. 1 punten

Iedereen die voldoet aan de handicap eis van 26,4 en deelneemt aan 1 van de bovenstaande wedstrijden verzamelt punten. Men hoeft zich er niet speciaal voor op te geven.

De teamsamenstelling bestaat dan uit:
1. 5 heren categorie MB-A
2. 2 dames categorie MB-A
3. 3 heren categorie MB-B
4. 2 dames categorie MB-B

In het Ryder Cup weekend worden de volgende partijen gespeeld:
1. Zaterdagmorgen: Fourball Best Ball (6 partijen)
2. Zaterdagmiddag: Foursome (6 partijen)
3. Zondagmorgen: Singles (12 partijen)

De betreffende partijen worden in samenspraak met de spelers samengesteld en gedeeld met de Captain van de tegenstander.

Het team dat 14,5 punten haalt wint de Ryder Cup. Het team dat de Ryder Cup verdedigt behoudt de Cup met een score van 14 punten.

User:
Password: