Limburgs Golfkampioenschap

Eenmaal per jaar wordt er een Limburgs Golfkampioenschap (LGK) georganiseerd, waarbij teams van alle Limburgse golfclubs strijden om dit unieke kampioenschap. In 2021 worden de Limburgse Golfkampioenschappen georganiseerd door “de Golfhorst” op zondag 3 oktober. De kwalificatiewedstrijd zal in Brunssum plaatsvinden zondag 26 september.

Het af te vaardigen GCB-team moet bij voorkeur een juiste afspiegeling zijn van het speelsterkte niveau in Brunssum. Daarnaast moeten de spelers vooral ook enthousiast en betrokken zijn. Zij representeren immers onze club op een groot regionaal toernooi.

Voor de kwalificatiewedstrijd worden diegenen uitgenodigd, die goed presteren in de maandbekers, alsmede de clubkampioenen. De clubkampioenen zijn niet automatisch verzekerd van plaatsing.

Indien een speler, die zich geplaatst heeft voor deelname aan het LGK, achteraf alsnog aangeeft geen interesse te hebben in deelname aan het toernooi, is hij daarmee automatisch uitgesloten voor de kwalificatiewedstrijd van volgend jaar.

Bij het samenstellen van de afvaardiging voor het LGK werd in het verleden net zolang teruggeschakeld in de ranking, tot men een team compleet had. Besloten is dat niet meer verder teruggeschakeld mag worden dan tot de 3e plaats. Is er dan nog steeds geen team, dan wordt er geen afvaardiging van GCB naar het LGK gestuurd.