Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat

Van de roeptoeters in de politiek weten we wat hun strategie is: “We zijn ervoor omdat we er tegen zijn”. Vooral de Coronamaatregelen genieten momenteel hun simplistische aandacht. Ze zijn meesters in het heel hard schreeuwen langs de zijlijn. Dat is hun goed recht, daarvoor leven we in een democratie, waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Maar daarin zit meteen ook hun beperking. In oplossingen redeneren is helaas niet aan hen besteed. Goed, dat weten we dus en daar kunnen we mee leven. 

Deze maand is er een bloedgroep bijgekomen. Zogenaamde 'invloedrijke artiesten en influencers' hebben genoeg van de Coronamaatregelen en weigeren nog langer naar de overheid te luisteren. Zij doen niet meer mee. Het feit dat het ooit zo vooruitstrevende Nederland in de discussie aan het verarmen is baart mij zorgen. Hè, moeten we nu ook luisteren naar zangers als er andere geluiden dan songteksten van hun stembanden spatten? Of vloggers, de roeptoeters van social media, met hun 'wereldse beschouwingen' over de vuilnisemmer van de buurman? Hebben zij een nieuw verdienmodel gevonden en worden we straks bedolven onder de biografieën van deze C-sterren onder onze 'veelgeprezen' BN’ers? 
Is na de intelligente lockdown per ongeluk iets opgesloten gebleven?

Corona heeft een dikke streep gehaald door de vakantieplannen van veel mensen. Er werden alternatieven gezocht en gevonden voor de gebruikelijke reisbestemmingen. Menigeen bleef thuis of ging op vakantie in eigen land, met als gevolg dat het ongekend druk werd op de golfbanen. Nooit eerder was het zo moeilijk om een starttijd te boeken. Maar het was niet alleen de drukte. Ook een uiterst vervelende bug in de software voor de registratie van starttijden heeft in negatieve zin een flink steentje daaraan bijgedragen. Achter de schermen wordt er op dit moment hard aan gewerkt om dit laatste weer op orde te krijgen. Dat geeft in ieder geval hoop voor 2021.

Enige jaren geleden waren Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout de initiatiefnemers van het Golf4Life Event. Een evenement dat inmiddels landelijk is uitgerold. Doelstelling was om op 1 dag zoveel mogelijk holes te spelen en zo geld in te zamelen voor het KWF. In de laatste editie op Brunssummerheide liepen zij maar liefst 104 (!) holes op 1 dag en werd een aanzienlijk bedrag opgehaald voor hun goede doel. 

Dit jaar een heel ander initiatief. Make-A-Wish Nederland organiseert het golfevenement Kids Open 2020, waarbij de jeugd voor wenskinderen speelt om zoveel mogelijk geld in te zamelen om de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen te vervullen. Kort na zonsopgang ging op 5 september de golfmarathon voor Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen van start. Elke par en birdie leverde geld op voor Make-A-Wish. Na 72 holes stond de teller op ruim € 2.000. Een prestatie om trots op te zijn. Chapeau! 

Jaarlijks organiseert het Heinsberger Unternehmernetzwerk een groot Charity-Golf-Event, waarbij de opbrengst ten goede komt van een lokaal goed doel. Dit jaar werd het druk bezochte event gespeeld op Golf Residenz Rothenbach, een spannende 9 holes baan, die een hoop tactisch inzicht vergt om met een acceptabele score binnen te komen. In de gesprekken na afloop hebben we de organisatie weten te enthousiasmeren Brunssummerheide als potentiële kandidaat voor 2021 mee te nemen in de planning van dit Charity-Golf-Event. Een uitgelezen kans voor onze club als we dit voor elkaar weten te krijgen. 

Nog vermeldenswaardig: op Golf Residenz Rothenbach kan vanaf medio oktober, dankzij een volledig nieuw en volwaardig lichtmasten-systeem, als eerste golfbaan in Duitsland ook ’s avonds gepeeld worden. Dat is, zeker voor de 'donkere maanden', een bijzonder pluspunt voor Golf Residenz Rothenbach, waar ze dan ook met recht trots op zijn.

Het is alweer herfst. Naast de kleurenpracht die kenmerkend is voor dit jaargetijde, hebben we dit jaar ook met een minder fraai fenomeen te maken. De Coronacijfers laten helaas een stijgende lijn zien. Onze activiteiten verplaatsen zich langzaam maar zeker weer van buiten naar binnen. Het is daarom belangrijk dat we alert blijven op de simpele basisregels: bij klachten thuisblijven, 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, handen wassen, in je elleboog hoesten en niezen, drukte vermijden. 

Blijf gezond, let een beetje op elkaar en geef elkaar de ruimte door afstand te houden!

Henry Albertz
Voorzitter GCB

Posted by

Henry AlbertzTelefoon:
E-mail: voorzitter@golfclubbrunssummerheide.nl

Lid worden?