Oktober: een fantastisch sportief slotakkoord!

Het golfseizoen 2021 zit er helaas alweer op
De commissies hebben hun slotwedstrijden gespeeld en mogen terugblikken op een prachtig seizoen met vele mooie hoogtepunten. Inmiddels wordt het steeds vroeger donker (de klok staat op wintertijd) en rondjes in de avonduren lopen zit er voorlopig niet meer in. Worden er dan nu helemaal geen wedstrijden meer gespeeld tot maart volgend jaar? Tuurlijk wel, zowel de Seco als de Moco gaan het hele winterseizoen door met tweewekelijkse wedstrijden voor de liefhebbers. Ook van andere commissies heb ik al gehoord dat ze nadenken over een winterprogramma.

Tijdens het LGK van zondag 3 oktober heeft de afvaardiging van Brunssummerheide een fantastisch resultaat neergezet. Met maar liefst 9 punten voorsprong op de nummer 2 wist Jochen Vandorpe zijn titel ‘Limburgs Kampioen Stableford’ te prolongeren. Als team hebben we een mooie 3e plek behaald. Brunssummerheide heeft zich weer op een uitermate sportieve manier van haar beste kant laten zien. We mogen best trots zijn op deze super prestatie!

Op zaterdag 9 en 16 oktober zijn er ‘Nieuwe Ledendagen’ geweest. Een 9 holes rondje Texas Scramble en na afloop gezellig samenzijn in het clubhuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje, enthousiast werd nagepraat. De commissievoorzitters hebben gretig van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun commissies in de spotlight te zetten. Met succes, want de eerste ‘nieuwe leden’ hebben hun weg inmiddels al gevonden naar de wedstrijden van de diverse commissies. Helemaal goed toch!

Zondag 31 oktober was het tijd voor een dubbelslag. In de ochtend werd het startsein gegeven voor een, voor Brunssummerheide, nieuw fenomeen. De Champions Trophy, waar na afloop in een goed gevuld clubhuis de Golfer en Golfster van het Jaar 2021 werden gekozen. Na deze eervolle benoemingen was het tijd voor dat andere nieuwe fenomeen op Brunssummerheide. Gedurende het gehele seizoen hebben ruim 100 leden gestreden in de Clubladder. En nu was het tijd voor de prijsuitreiking van deze nieuwe competitie. In 6 categorieën waren de eerste, tweede en derde plek goed voor geweldige prijzen. Indachtig de opmerkingen en wensen van de deelnemers, wordt de Clubladder volgend jaar gespeeld in een 9 en een 18 holes competitie.

De migratie van Proware naar Egolf4U loopt voorspoedig
Indien alles volgens plan verloopt, zijn we in januari up-and-running. Daarmee komt er meer flexibiliteit in het aanmaken van wedstrijden. Zo zijn we bijvoorbeeld niet langer gebonden aan een beperkt aantal spelvormen en kunnen mensen zich bij teamwedstrijden ook als team inschrijven. Maar bovenal kan de Bareco dan eventuele problemen betreffende de WHS-handicaps snel zelf oplossen en is men niet langer afhankelijk van derden.

Clubwear en Clubgevoel
Een van de dingen die het clubgevoel ontegenzeggelijk zal vergroten is clubkleding. Bij andere sporten zoals voetbal en hockey vinden we dat al lang heel normaal. Iemand in dezelfde outfit wordt eerder geassocieerd met ‘een van ons’. Daarmee wordt een stukje eenheid uitgestraald. Een basis zeg maar van dezelfde afspraken en uitgangspunten. Clubwear verbindt en houdt verbonden, het maakt niet uit waar je elkaar tegenkomt. Het zal dan ook niemand verbazen dat we het vergroten van het clubgevoel in onze doelstellingen hebben opgenomen.

Naast een stuk aandacht hiervoor bij wedstrijden, alsmede het streven naar uniformiteit binnen de verschillende commissies, is clubkleding een volgende logische stap. Maar, een kwalitatieve outfit is niet bepaald goedkoop, zeker als daar ook nog een clublogo bij komt. Daarin komen we onze leden graag tegemoet. Wil jij ook graag een clubpolo met logo, dan kun je op het secretariaat een van de pasmodellen (dames/heren) van FootJoy polo’s (wit/navy) proberen. Alle gangbare maten zijn aanwezig. De prijs van de polo incl. Clublogo bedraagt € 55,- en dient vooraf (met pin) betaald worden.

Zoals bekend is de gebruikersovereenkomst door de BV opgezegd
Inmiddels is er een eerste inventarisatie geweest van de gewenste aanpassingen. E.e.a. wordt momenteel verder uitgewerkt. Vervolgens gaan we opnieuw aan tafel om te kijken of we tot een gezamenlijk stuk kunnen komen. Tenslotte moet de concept overeenkomst nog in een extra ALV goedgekeurd worden alvorens in werking te kunnen treden. En dat alles moet vóór 31 december met positief resultaat afgerond zijn, anders hebben we op 1 januari (nog) geen gebruikersovereenkomst. Wat dat voor mogelijke gevolgen voor bijvoorbeeld onze wedstrijden heeft zijn we nog aan het onderzoeken. Dat zoiets niet wenselijk is, is evident. Wordt vervolgd.

Henry Albertz
Voorzitter GCB