Een verregende maand met "zonnige" momenten!

Wie denkt dat Fake News alleen maar in de metropolen van deze wereld de kop opsteekt, moet ik toch even teleurstellen. Inmiddels heeft dit fenomeen ook onze rustige Brunssummerheide bereikt. Wat is er dan aan de hand zullen jullie je afvragen. Welnu, er schijnen mensen te zijn, die denken dat het terras op onze club de afgelopen periode gesloten is door toedoen van ….. jawel moi. Nee dus, dat is “teveel eer”. Daar heb ik echt geen enkele rol in gespeeld. Dat was natuurlijk onze regering o.l.v. minister-president Mark Rutte. En de aanleiding was de Corona pandemie die zo ongeveer de hele wereld heeft stilgezet. 

Maar een ander fenomeen is helaas wel echt in Brunssum aangekomen. En dat is geen Fake News, maar keiharde realiteit. Overigens speel ik daar ook geen rol in. Het gilde van de lange vingers is weer actief op de baan. Te voet of zelfs op de fiets speuren ze naar onbewaakte spullen, die mogelijk interessant zijn om binnen te pikken. Wees alert op je spullen, let ook een beetje op de spullen van je medespelers en zorg dat de afstand tussen jou en je uitrusting niet te groot is. Voor je het weet ben je een paar clubs, of nog erger, kwijt. 

Sinds een aantal jaren wordt begin mei de, inmiddels, traditionele hotel Cristal en Ganischgerhof wedstrijd gespeeld. Door de Corona-situatie konden de hoteliers Günther en Klaus niet aanwezig zijn. Toch wilden ze er op de een of andere manier bij zijn. Daarom hebben ze tijdig de wedstrijdprijzen alsmede een startgeschenk voor iedereen (een heerlijke fles wijn uit de regio), langs laten brengen. Zo kon toch iedereen volop genieten van een mooie wedstrijd met lekkernijen uit Süd Tirol. De wedstrijd zelf is, dankzij de perfecte organisatie van de WeCo, vlekkeloos verlopen. Er was een bijzonder momentje toen de politie kwam controleren of alles Corona-proof was. Was men ingeseind of is er toch zoiets als toeval? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Natuurlijk kon alleen maar geconstateerd worden dat onze leden weten hoe ze zich, ook in Corona tijden, te gedragen hebben op een golfbaan. De perfecte anderhalve meter sport!

Zoals jullie inmiddels wel weten, moet ik een aantal keer per jaar naar de Mergelhof, daar waar mijn Golf-Experience ooit begon. Met z’n vieren begonnen we aan, wat een fantastische dag moest worden en dat werd het ook. Althans, tot het moment dat we op de afslag van hole 14 stonden. De hemelsluizen gingen wijd open en het werd nat, heel erg nat. Op hole 18 wist ik niet meer of ik nu aan het golfen was of aan het zwemmen. Was het de straf omdat we de euvele moed hadden om in Corona tijd de grens op te zoeken, ja zelfs over te steken? Nou, het zal wel gewoon dikke pech geweest zijn. Eigenwijs? Ben je gek! We gaan zeker terug als het zonnetje weer schijnt!

Contante betalingen worden steeds verder teruggedrongen door digitale betalingen. In 2019 zaten we wereldwijd op zo’n 710 miljard (!) digitale betalingen, trend stijgend. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen steeds minder cash op zak hebben. Zelf heb ik al jaren geen cash meer op zak. En dat bevalt uitstekend! Er waren nog twee plekken waar ik helaas nog altijd harde Euro’s moest hebben: aan de inschrijftafel bij wedstrijden en op de drivingrange om ballen te tappen. Het voelde dan ook heel goed toen er deze maand contactloos betaald kon worden aan de WeCo inschrijftafel. Eindelijk aangekomen in de moderne tijd. Hopelijk kunnen we binnenkort ook op de drivingrange digitaal een emmertje ballen tappen. Of ben ik nu een “Daydream Believer”? 

Onze clubpro Elliot van der Veeke viel dit jaar een bijzondere eer te beurt. Hij werd de runner-up in de Players 1st verkiezing “Hoogste NPS Ontwikkeling Golfprofessional 2020”. Natuurlijk wisten wij al lang dat Elliot een toppertje is, maar nu is het dan ook officieel, ingelijst en wel! De Players 1st Net Promoter Score (NPS) wordt algemeen aanvaard als een van de beste manieren om te meten hoe tevreden klanten zijn. Het stelt organisaties in staat om hun Promotors en Criticasters te volgen en produceert een duidelijk beeld van de prestaties vanuit het oogpunt van de klant. Volgens Bain & Company (een van de "Big Three" managementadviesbureaus én een van de meest prestigieuze in de sector) scoren organisaties die langetermijngroei behalen twee keer zo hoog als gemiddeld op NPS, terwijl NPS-leiders over het algemeen twee keer zo snel groeien als hun concurrenten. Samen met Elliot gaan we een mooie toekomst tegemoet!

Van Top clubpro naar Golfer van het jaar is ook een mooi bruggetje. Vanaf dit jaar gelden er andere regels voor de nominatie “Golfer van het jaar”. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen alleen diegenen die meededen aan de WeCo wedstrijden, uitgeroepen kon worden tot Golfer van het jaar, kan dit nu ook voor leden die hun wedstrijden in andere commissies spelen. Anders gezegd: Elk lid van GCB kan deze titel nu verwerven. En het mooiste is dat alle genomineerden in een afsluitende Champions Trophy strijden om deze titel. Een super afsluiter van een spannend golfseizoen! Op de website staan de spelregels nog eens helder uitgelegd.

Na een jaar van (noodgedwongen) afwezigheid staat op 27 juni de Presidentscup weer op de agenda. Weliswaar door Corona in een ietwat andere vorm, maar daardoor niet minder spectaculair. Deze keer geen Gunstart en ook geen afsluitend buffet met swingende beats van onze huis DJ John Bloemen, maar allemaal starten van hole 1 en eten onderweg. De spelvorm is deze keer ook anders. Geen greensome maar een 4-ball Scramble. Plezier, spelvreugde, hilariteit, euforie en de onvermijdelijke topscores zijn dus voorgeprogrammeerd. Brunssum op zijn best!

En als we het dan toch hebben over dingen anders doen, ook het Clubkampioenschap Matchplay ziet er vanaf dit jaar een beetje anders uit dan gewend. Geen “feestje voor de happy few”, maar een clubfeest voor iedereen. Men kan kiezen voor deelname met óf zonder handicap verrekening. Zondag 11 juli is de kwalificatieronde. Een week later worden de eindrondes gespeeld. We gaan er alles aan doen om er, zowel voor de spelers als voor de (hopelijk talloze) toeschouwers, een onvergetelijk kampioenschap cq kampioensfeest van te maken. Houd de berichten in de gaten!

Henry Albertz
Voorzitter GCB

Posted by

Henry AlbertzTelefoon:
E-mail: voorzitter@golfclubbrunssummerheide.nl

Lid worden?