Vertegenwoordiging Limburgs Golf Kampioenschap 2021

Dit jaar zou de wedstrijd in America (met een c en niet met een k) gehouden worden op de glooiende hellingen (voormalige afvalstortplaats) van de Golfhorst. Na het aanmaken van een groepsapp bleek al snel dat het fanatisme onder de teamleden enorm was. Er werden afspraken gemaakt om te gaan voorspelen (hetgeen achteraf geen overbodige luxe is gebleken) en motiverende berichtjes van de spelers deden mij vermoeden dat er een ware teambeleving begon te ontstaan. Jochen ging zelfs zo ver om nieuwe clubs aan te schaffen om er zodoende alles aan te doen om zijn titel mogelijk te prolongeren.

De weergoden bleken ons en de andere spelers op de wedstrijddag niet goedgezind. Regen en wind moest in de ochtend getrotseerd worden op de hooggelegen fairways van de in uitstekende conditie verkerende golfbaan. Rond het middaguur kon voor het eerst de paraplu ingeklapt worden en de regenjas voor even in de tas opgeborgen worden. Dit bleek echter de opmaat voor nog meer onheil, want nadat de eerste flight onder een waterig zonnetje het clubhuis kon opzoeken, openden zich de hemelsluizen en daalde een enorme plensbui neer op de nog in de baan aanwezige spelers.

Uiteindelijk heeft iedereen veilig maar vermoeid het gezellige clubhuis bereikt en kon er na een welverdiend drankje en borrelhapje heerlijk warm gedoucht worden. Na de eerste gang (een lekker soepje) was het tijd voor de prijsuitreiking. En ja hoor, de aanschaf van de clubs en de gedrevenheid waarmee Jochen zich presenteerde, heeft zich uitbetaald in een prolongatie van zijn titel als Limburgs Kampioen Stableford 2021 door de wedstrijd met maar liefst 9 punten verschil in zijn voordeel te beslissen. Met 38 Stableford punten heeft hij als enige speler zijn handicap verbeterd en mocht uit handen van de wedstrijdleiding de trofee in ontvangst nemen.

Toen was het tijd voor de teamprijs en de bekendmaking hiervan leek een beetje op de puntenverdeling van het Eurovisiesongfestival. Beginnend bij de laagst geklasseerde vereniging werden er steeds meer namen weggestreept. Onder luid gejuich en gejoel werd onze naam genoemd toen er nog maar drie teams over waren. Met een mooie derde plaats hebben wij ons als team kranig geweerd en hebben wij ons op een sportieve manier gepresenteerd en hoefden wij enkel het thuisspelende Horst en de uiteindelijke (wederom) winnaar van de LGK trofee Voerendaal voor ons te dulden.

Een uitgebreid verslag met foto’s kan teruggevonden worden op de website van de Limburgse Golf Kampioenschappen.

Sportieve groet,
Richard Cuvelier