Blog: Besturen in tijden van Corona

Tijdens onze ALV van 11 maart jl. hebben we kunnen terugblikken op een fantastisch jaar. Niet alleen sportief, maar zeker ook financieel gezien hebben we 2019 positief af kunnen sluiten. En de blik in de toekomst zag er ook al voortreffelijk uit. Plannen te over, die dankzij een mooie sluitende begroting ingevuld konden worden. Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht. Ook voor het lustrum, we bestaan dit jaar alweer 35 jaar, was alles in stelling gebracht om ons 35-jarig bestaan tot een onvergetelijk feest te maken.

En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.

Nederland ging in de intelligente Lockdown. Geen sporten, geen feestjes, geen vakanties, geen bezoekjes aan familie, vrienden of kennissen. Niets van dat alles. Social Distancing werd het adagium. Het leven kwam op 15 maart om 18:00 uur met een grote klap tot stilstand.

Inmiddels zijn we ruim 6 weken verder en beginnen we heel langzaam terug te krabbelen richting het normale leven. Maar wat is nog normaal? En hoe ziet dat ‘normaal’ er straks uit? De toekomst zal het leren. De eerste stapjes uit de Lockdown zijn in ieder geval gezet. We hebben inmiddels geleerd bescheiden te zijn en zijn dan ook superblij dat er weer licht is aan het eind van de tunnel.

De jeugd heeft de toekomst en zij mogen als eerste vanaf 29 april weer sporten. Zij het met inachtneming van de inmiddels bekende beperkende maatregelen. In dat kader zijn de jeugdlessen op onze golfclub ook weer gestart. Hopelijk mogen ook wij, niet jeugdleden, snel volgen.

De afgelopen periode hebben wij niet stilgezeten. Er is heel hard gewerkt aan de nieuwe website, met als resultaat dat we eind april live zijn gegaan. Het was nog stevig aanpoten, want de ambitie was, net als het wensenlijstje, best groot. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we nu kunnen beschikken over een professionele website, waarmee wij ons als club kunnen laten zien aan de wereld. Langzaam maar zeker beginnen we Golfclub Brunssummerheide stevig op de kaart te zetten.

Ook op Social Media zijn we behoorlijk actief geweest de laatste tijd. Nadat we vorig jaar ons Facebook account gelanceerd hebben, zijn we inmiddels ook te bewonderen op Instagram. En sinds deze week hebben we ook een eigen Youtube-kanaal. De eerste filmpjes zijn gepost en de reacties die we daarop gekregen hebben, laten zien dat dit een juiste zet is geweest.

Sinds een paar weken zijn wij telefonisch tevens mobiel bereikbaar via 06 - 57 33 91 26 en daarmee uiteraard ook via Whatsapp. Verder komt er binnenkort nog een LinkedIn account, waarmee we dan een complete invulling aan onze Social Media behoeften gegeven hebben.

Hopelijk zien we elkaar weer snel op de golfbaan. Blijf gezond en let een beetje op elkaar!

Henry Albertz,
Voorzitter Golfclub Brunssummerheide