Corona Update #10

Op dinsdag 17 november heeft premier Rutte weer een persconferentie gehouden over de coronamaatregelen. De extra maatregelen die op 4 november van kracht werden, komen op 19 november te vervallen. Hieronder vatten we de belangrijkste richtlijnen voor de golfsport samen.

• Vanaf donderdag 19 november gelden opnieuw de maatregelen die van 14 oktober tot 4 november van kracht waren.
  • Dat betekent dat golf vanaf 19 november weer beoefend mag worden in flights van drie of vier personen. Zorg er wel voor dat golfers nog steeds onderling 1,5 meter afstand houden.
  • De sluiting van de horeca (ingegaan op 14 oktober) blijft van kracht. Een afhaalbalie voor eten en drinken is wel toegestaan.
  • Het doel van de maatregelen is dat contactmomenten en reisbewegingen beperkt worden. Op die manier wil de overheid bereiken dat het aantal coronabesmettingen daalt.

Maatregelen gaan in op  donderdag 19 november
Tot en met woensdag 18 november gelden dus nog de tijdelijke aangescherpte maatregelen die op 4 november ingingen: golf mag alleen in flights van maximaal 2 personen en een golfles mag alleen in groepjes van maximaal 2 personen exclusief de golfprofessional.)

De actuele maatregelen
Lees hieronder welke restricties vanaf donderdag 19 november gelden.

Golf op 1,5 meter
Golfen mag op 1,5 meter afstand met maximaal 4 personen. Het werken met starttijden blijft gehandhaafd. Gebruik hiervoor de app, onze site of bel met de receptie. We verzoeken iedereen vriendelijk niet op de bonnefooi naar de golfbaan te komen. Het gevaar voor groepsvorming neemt dan toe met alle gevolgen van dien. Volg de instructies van het personeel (marshalls) op. Wees daarin tolerant en respectvol naar elkaar. Samen moeten we dit probleem aanpakken.

Horeca
De horeca blijft helaas gesloten. Om toch aan de inwendige mens tegemoet te komen, zijn er bij de receptie lunchpakketten en warme dranken te bestellen. Denk wel even aan het mondkapje als je bij de receptie naar binnen loopt.

Clubhuis en Secretariaat
Het clubhuis is vanaf 14 oktober 22.00 uur gesloten.

De toiletten beneden blijven open, maar de volgende restricties zijn wel van kracht:

• Douches zijn gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • Het dragen van een mondkapje wordt per 1 december verplicht.

Wij verzoeken iedereen dringend om in openbare ruimtes binnen (receptie, ruimte beneden bij de kleedkamers en het secretariaat) een mondkapje te dragen. Dat geldt uiteraard niet voor buiten tijdens het golfen. Voor commissieleden geldt dat het mondkapje af mag zodra men achter de PC zit. Op het moment dat je weer gaat lopen gaat het mondkapje weer op. Een kleine moeite, maar een groot plezier voor anderen.

Wedstrijden
Het is wel nog toegestaan om clubwedstrijden te organiseren. De kiosk zal uit veiligheidsoverwegingen buiten gebruik worden gesteld omdat het tijdig desinfecteren van het scherm niet haalbaar is.

Punt van aandacht is de situatie voor en na de wedstrijd bij de inschrijftafel. Denk hier aan de 1,5 meter afstand en het voorkomen van groepsvorming.

Golflessen
Voor lessen geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen die uiteraard ook weer 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren.

Jeugd- en Najaarscompetitie
Eerder werd al bekend dat zowel de Jeugd- als Najaarscompetitie niet door gaan. Deze worden ook niet verplaatst naar een nieuwe datum in 2020.

• Share this post!

Maarten Vodeb