Daco Wedstrijdreglement

DACO Wedstrijdreglement.

De wedstrijden van de DACO staan open voor vrouwelijke leden van de Golfclub Brunssummerheide.

Golfregels:

Uiteraard wordt er volgens de NGF/WHS- golfregels 2021 gespeeld.

9 holes en 18 holes :

De wedstrijden (Dames Dinsdag Wissel Trofee, Strokeplay, Stableford en de Ringerscorewedstrijden) zijn qualifying en worden gespeeld over 18 holes en 9 holes. Bij inschrijving maak je een keuze. Natuurlijk worden er ook gezelligheidswedstrijden georganiseerd, maar die zijn niet qualifying.

De wedstrijden worden in 1 of 2 handicap-klassen gespeeld.

• Voor 18 holes HCP 0 t/m 26,4 en HCP 26,4 t/m 54;
  • Voor 9 holes HCP 0 t/m 54.

Inschrijfgeld :

Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro p.p. tenzij anders vermeld.

Aanmelden :

• Aanmelden voor alle wedstrijden kan via de zuil voor het secretariaat of via de website inloggen en inschrijven;
  • Aanmelden kan tot zaterdag voor de wedstrijd tot 9.00 uur voor de daaropvolgende dinsdagwedstrijd;
  • Als het maximale aantal deelnemers, zoals op de inschrijflijst vermeld staat, bereikt is, komt men op de reservelijst.

Afmelden :

• Afmelden kan alleen met reden tot maandag 18.00 uur bij de wedstrijdleiding. Het telefoonnummer staat vermeld op de website bij de betreffende wedstrijd;
  • Bij afmelden op maandag na 18.00 uur blijft het inschrijfgeld verschuldigd;
  • Bij niet komen opdagen voor een wedstrijd waarvoor men zich had ingeschreven, blijft het inschrijfgeld ook verschuldigd.

Aanwezig zijn voor een wedstrijd

• Deelneemsters dienen zich uiterlijk 20 minuten voor hun starttijd te melden bij de wedstrijdleiding. (Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen starttijd);
  • Bij een gunshot dient men 30 minuten voor de starttijd bij de wedstrijdleiding aanwezig te zijn.

Starttijden

De starttijden kunnen vanaf zondagavond voor de aankomende dinsdagwedstrijd worden opgevraagd via:

• De zuil in de hal;
  • De website www.golfclubbrunssummerheide.nl;
  • De receptie van het Golf-Resort (tel. 045 5646300);
  • N.B. Kijk maandagavond nog een keer naar de indeling voor eventuele veranderingen. Je ontvangt nog een mail rond 18.00 uur.

Wedstrijd :

• Scorekaarten voor het begin van de wedstrijd met de marker uitwisselen;
  • Scorekaarten moeten steeds volledig ingevuld zijn; controleer de gegevens;
  • De speelsters dienen na de wedstrijd zo spoedig mogelijk hun scores te vergelijken (brutoslagen zijn bepalend voor de uitslag) en uiterlijk 10 minuten na binnenkomst samen met de marker de scores bij de zuil in te voeren. De ondertekende kaarten moeten in de daarvoor bestemde scorekaartenbus gestopt worden.

Tempo van de wedstrijd :

Om een snelle doorstroming te bevorderen en 'slow play' te voorkomen, zal de wedstrijdleiding er op toezien dat de standaard doorlooptijden voor een driebal (2 uur en 10 minuten over 9 holes en 4 uur en 30 minuten over 18 holes) zo goed mogelijk worden aangehouden. Dat betekent ook dat de spelers in een flight elkaar kunnen en moeten aanspreken op langzaam spel. De speler met de laagste handicap van de flight heeft hierin als 'flightcaptain' een extra verantwoordelijkheid.

Prijsuitreiking :

De prijsuitreikingen vinden, tenzij anders vermeld, 2 keer per jaar plaats: tijdens een lunch bij de Middenseizoenwedstrijd en bij de Slotwedstrijd.

Buggy :

Indien je gebruik wil maken van een buggy, dien je dit zelf te regelen bij de receptie.

Informatie :

Per email is de DACO te bereiken op daco@golfclubbrunssummerheide.nl

Brunssum, juli 2021