Dames 1 Brunssummerheide:

Marion von den Driesch

Isy Gorissen.

Ingrid van Loo

De competitie voor Dames 1 Dinsdag zit er al weer op en we zijn trots dat we klasse behoud veilig hebben gesteld. Onze tegenstanders zijn altijd oude bekenden en meestal 1 nieuwe club die wat verder weg is. De NGF houdt het allemaal dicht bij huis en er is dan wisselend 1 club die vanuit het midden van het land naar het zuiden moet. Zo hebben we de Goyer, de Pan en Toxandria gehad. Dit jaar waren de dames van de Rosendaelsche ingedeeld in de zuidelijke poule van de Hoofdklasse. Er zijn 4 poules in de hoofdklasse en de poule-kampioenen spelen in een halve finale en daarna een finale om het landskampioenschap.

2 april. Baan Rosendaelsche

Best – de Herkenbosche  11-7

Brunssumerheide – de Tongelreep  14-4

Onze eerste wedstrijd speelden we op de Rosendaelsche. Echt een prachtige baan. We zijn al de maandag gaan voorspelen en hebben overnacht in het ernaast gelegen hotel. Dat was prima. Het was prachtig golfweer en de baan lag er top bij. Onze eerste tegenstander was de Tongelreep, al jaren bij ons in de poule maar sinds vorig jaar met een ander, heel gezellig, team. Vorig jaar verloren we van dit team, dit jaar wonnen we met 14-4. Een goed begin. De borrel en het eten na afloop was heel gezellig dus in opperbeste stemming reden we ’s avonds weer naar het zuiden.

9 april  Baan de Tongelreep

De Herkenbosche – Brunssummerheide  11-7

Rosendaelsche – Best  4-14

Alweer een prachtige golfdag. De baan van de Tongelreep is niet onze favoriete baan en we komen er al jaren. Maar eenmaal in de baan met je tegenstander is het prima en werd het spannend. De Herkenbosche kennen we al jaren en het is altijd spannend maar ook pittig om tegen deze dames te spelen. Na de dubbels was het 4-2. In de singles werd hard gevochten en het duurde lang voordat de laatsten binnen waren maar helaas gingen de punten naar de Herkenbosche. Wat wel al duidelijk werd is dat Best goede papieren had om kampioen te worden.

16 april Baan Best

Brunssummerheide – Rosendaelsche 10-8

Tongelreep – de Herkenbosche 5-13

Weer een prachtige golfdag. De baan van Best lag er goed bij en is leuk om te spelen. De Rosendaelsche was onbekend voor ons, ze had dik verloren van Best maar verder wisten we niets. Het werd een leuke spannende wedstrijd. Na de dubbels stonden we 4-2 achter. Dus in de singles was het spannend en uiteindelijk moest de laatste single de beslissing brengen. Die werd door ons gewonnen. Na een uitgebreide borrel en heerlijk diner reden we met weer twee wedstrijdpunten in de pocket naar huis.

23 april  Baan de Herkenbosche

Rosendaelsche – de Tongelreep 4-14

Best – Brunssummerheide  7-11

De zon scheen uitbundig, rokjesweer, hoewel het in de ochtend nog wel een beetje fris was. Best is het sterkste team uit de poule en wij moesten dus flink aan de bak. Na de dubbels stond het weer 4-2 voor Best. De eerste twee singles werden ruim verloren, de laatste twee werden ruim gewonnen door ons. Toen kwam er een gelijk spel flight binnen. Stand op dat moment 9-7. De laatste flight was weer beslissend en mogelijk goed voor een gelijk spel en dus nog 1 wedstrijdpunt. Helaas op de laatste hole verloren. Eindstand 11-7 voor Best.

7 mei Baan Brunssummerheide

De Tongelreep – Best  7-11

De Herkenbosche – Rosendaelsche  14-4

Als laatste waren wij aan beurt om de teams te ontvangen. Tussen allemaal slechte dagen in  was de dinsdag een uitzondering. Het was heerlijk zonnig weer. Voor ons was het een dag rondhangen  maar da andere vier teams hebben genoten van de prachtige maar ook moeilijke baan. Iedereen was vol lof over alle verbeteringen. Best won overtuigend de dubbels, stand 1-5.  Ook de Herkenbosche won overtuigend, stand 6-0. Na een heerlijke lunch trad de Tongelreep gemotiveerd aan de start en ze wisten in de singles drie partijen te winnen. Eindstand 7-11. De Rosendaelsche haalde toch nog  4 punten in de singles. Eindstand 14-4. Best is overtuigend kampioen en werden door hun voorzitter in de bloemen gezet.

Aan het diner werd Best namens alle speelsters gefeliciteerd en kregen clip met marker van Brunssummerheide en een boekje. Tot slot zongen de dames van de Rosendaelsche een lied.  We hebben ook dit jaar weer genoten van de competitie. Jammer dat het maar zo kort is. We zijn tevreden met klasse behoud en wensen Best veel succes in de halve finale en hopelijk de finale om het landskampioenschap Dames dinsdag. En we hopen dat dan het team uit onze poule landskampioen wordt.

Namens Dames 1 Dinsdag,

Carlet de Heus