Zondag 12 mei vond de ontknoping plaats van onze poule op Golfclub De Peelse. De baan lag er zeer goed bij, uitstekende fairways en zeer snelle maar eerlijke greens. Voor de nummers 1 t/m 3 (Margraten/Stippelberg en Brunssummerheide) was deze dag alles bepalend. Het verschil tussen deze 3 Teams bedroeg dan ook maar 1 punt. Het was zelfs zo dat dat afhankelijk van de uitslagen van deze 3 teams ons Team kon eindigen op plaats 2 t/m 4. Duidelijk was al dat Gendersteyn en De Peelse voor degradatie in aanmerking kwamen. In deze klasse degraderen namelijk de laatste 2 en promoveert de nummer 1.

De ochtend verliep voor ons zoals gehoopt. Alle 3 de flights wonnen hun dubbel en daarmee gingen we de lunch in met een 6-0 voorsprong. Een prima uitgangspositie om de middag en daarmee de Singles te beginnen. De middag verliep ook zeer voorspoedig. Met 4 gewonnen singles en 2 verlies partijen werd de eindstand 14-4. Een prima Team resultaat en hiermee was poulebehoud een feit.

De nummer 1 van de poule verloor van de nummer 2 en door deze uitslag kwamen zij hierdoor op eenzelfde aantal punten in het eindklassement (6). Het aantal winst/verlies partijen komt dan aan de orde en hiermee werd Margraten 1 nipt poulewinnaar gevolgd door De Stippelberg. Door deze uitslag eindigden wij op de 3e plaats en was onze doelstelling, te weten Poulebehoud, een feit.

Rest mij nog mijn Teamleden te bedanken voor een geslaagde competitie.

Peter Blom
Captain Heren 1, Zondag 27 holes