Donderdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de competitie in de 4e klasse. We togen naar Eindhoven, naar de golfbaan van Welschap (de oude oefenvelden van PSV).
We komen aan op een schitterende locatie met een mooi clubhuis  in een fantastische groene omgeving. Ciel haar hart begon te kloppen: hier heb ik het golfen geleerd, dit is een fijne omgeving en hier moet ik kunnen winnen!
De ontvangst was heel hartelijk. Op de tafels waren naamkaartjes van de clubs die er speelden. De koffie/thee en appelgebak smaakten goed en we waren ons aan het oppeppen om te winnen van onze tegenstanders: de dames van golfclub Hoenshuis uit Voerendaal.

De start voor Hoenshuis tegen Brunssummerheide was om half elf. Het is spannend en we willen graag winnen van Hoenshuis.

Helene met Uta  begonnen.  Daarna volgden Marcella met Ans Harmelink (die inviel voor Lilian, zij is nog steeds geblesseerd) en als laatste flight Mary en Ciel.

De eerste flight won Hoenshuis,  de tweede flight van Brunssummerheide deed het beter: ze wonnen met 1up en  de laatste flight werd ook weer gewonnen door Hoenshuis.

De stand was 4/2 voor de dames van  Hoenshuis.

We hebben samen heerlijk geluncht! Deze was goed verzorgd en daarna gingen we opnieuw de strijd aan met de dames die de Greensomes gewonnen hadden.

Om half twee ging Helene van start tegen Monique die een handicap van 15.4  heeft. Ans  neemt het op tegen Jocelyne met een handicap van 18.5. Uta speelt tegen Ria met 19.3 handicap. Marcella speelt tegen Mieke met handicap 20.2 en ook Mary speelt tegen handicap 20.6 van Marian. Als laatste start Cielen  en zij speelt tegen Marianne met handicap 25.7 .

Het is heel heel spannend hoe we hier mee om gaan omdat de dames van Hoenshuis beduidend lagere handicaps hebben dan de dames van Brunssum.

Het weer zit gelukkig mee:  een paar regenbuien maar verder is het goed te doen. De baan ziet er heel goed uit; het is een moeilijke baan met veel water en bunkers . Helene is het eerste binnen en heeft verloren van haar zware tegenstander,  dat is jammer.

Ans speelt gelijk en dat was geen gemakkelijk klus! Uta was weer op haar best en won met 3up! Daarna onze Marcella: die klopt haar tegenstander ook met 3up!  Fantastisch gedaan Marcella! Mary verloor op de 17e hole dat deed even pijn… En dan als laatste komt Ciel heel verrassend binnen met winst van 3up! Super Ciel, geweldig gedaan. De stand eindigt op 9/9 gelijk.

Zo eindigen we de NGF competitie 2019 .

We hebben ons omgekleed en opgemaakt voor de prijsuitreiking en het heerlijke buffet.

De dames van het Rijk van Margraten zijn Kampioen geworden PROFICIAT DAMES ! Zij steken met kop en schouders boven de andere teams uit. De dames van Welschap zijn tweede en ook gepromoveerd naar de derde klasse.

Golfclub Brunssummerheide  dames 2 blijft in de vierde klasse steken, volgend jaar hopelijk beter.

Het was weer een mooie competitie en ik wil iedereen bedanken voor de sportieve inzet en tot volgend jaar: 2020.

Mary Engelbertink (captain)