een bittere pil voor dames senioren 2.

De laatste wedstrijd van de competitie 2018 is alweer een feit. We moesten deze eindwedstrijd, tegen het vriendelijke en charmante team van golfclub De Zuid Limburgse uit Wittem, in Sevenum bij De Peelse Golf uitvechten. Omdat er veel op het spel stond hadden we de lat op maximale hoogte gelegd. Tot dusver stonden we op de laatste plaats en we waren vastberaden om op deze plaats niet te eindigen. Het voornemen van Marie Jose Moers, dat ze vorige week in haar verslag aangaf om 18 punten binnen te halen, bleek na afloop echter op z’n zachts gezegd wel heel erg optimistisch.

Vol vertrouwen vertrokken we ’s morgens vroeg naar Noord Limburg. Het weer was nog wat aan de frisse kant, maar het beloofde een mooie dag te worden. De rit verliep wonderbaarlijk vlot, zonder file en dat zorgde ervoor dat we meer dan ruimschoots op tijd de parking van de golfclub van De Peelse Golf opreden. Wat een bijzonder mooie omgeving. We wisten dat deze baan over veel waterpartijen zou beschikken en bij de ingang vormde een van die waterpartijen met fontein een prachtig decor tegen het landelijke clubhuis met z’n gedeeltelijke rieten dak.

De begroeting was hartelijk en we werden meteen uitgenodigd om koffie en vlaai (in niet al te zuinig gesneden punten) te nuttigen. Het kwik zou die dag weliswaar niet boven de 14 graden uitkomen, maar het zonnetje zou zich wel de hele dag van haar beste kant laten zien, aldus de voorspellingen van de weergoden. Buikje vol, messen geslepen, de dubbel kon beginnen op deze verzorgde golfbaan met z’n vele bunkers, beekjes en vijvertjes.

Marie Jose Heunen en Thea Bolsius beten de spits af bij de dubbel, maar beiden moesten na afloop met 2 down het hoofd buigen voor hun tegenstanders. De tweede flight, Ans Harmelink en Marie Jose Moers, deden het gelukkig beter, dit koppel wist te winnen met 4 up. Het laatste duo, Mary Engelbertink en Lilian van Wersch moesten helaas ook op hun knieën  ze verloren hun wedstrijd met 2 down. Al met al teleurstellend omdat de verwachtingen hoog waren. Er was echter niet veel tijd meer om hierover in te zitten want we waren redelijk laat binnen waardoor de lunch snel moest verlopen.

Half twee …….. tijd voor een tweede afslachting? Of zou het tij nu toch gaan keren?

Lilian opende de single en kwam na afloop met 2 winstpuntjes binnen door van de tegenstander met 4 up te winnen. Marie Jose Moers was de volgende die 2 winstpunten kwam afleveren door haar tegenstander met 2 up te verslaan. En dan heb je natuurlijk nog baas boven baas, Marie Jose Heunen, zij verpulverde haar tegenstander met 6 up.
Ans, Thea en Mary moesten helaas fors het onderspit delven. Aan hun inzet heeft het ongetwijfeld niet gelegen, de tegenstanders waren kennelijk gewoon te sterk.

Bij elkaar opgeteld bleek dat we de laatste competitiedag maar 8 punten hadden gescoord waardoor het totaal  op 26 uitkwam en dat betekende dat we de bittere pil van de laatste plaats toch moesten slikken. Gulbergen werd winnaar met een totaal van 42 punten, op de voet gevolgd door De Golfhorst, met 41 punten. De Peelse Golf eindigde met 39 punten als derde en de Zuid Limburgse met 32 punten als 4de.

Ondanks het slechte resultaat kunnen we toch terug kijken op een leuke competitie. We hebben mogen spelen op prachtige en spannende golfbanen, we hebben leuke mensen ontmoet en we hebben afgesloten met een gezellig en overheerlijk aspergebuffet. En de bittere pil??? Ach…… die hebben we  gewoon weggespoeld met de verbluffende goede wijnen uit ons eigen mooie Limburg.

Wij hebben geleerd, volgend jaar beter, er is wel nog veel werk aan de winkel.

Lilian van Wersch