Déjà Vu!

We gaan 4 jaar terug in de tijd toen de Beesten van Brunssum hun eerste competitiewedstrijd speelden. Het decor waar dat toen plaatsvond was Golfbaan Echt-Susteren. Destijds met hevige storm en stortregen gedurende de hele dag. Maar voor echte beesten is dat geen probleem en de winst ging destijds met 18-0 naar ons. Na een jaar van afwezigheid en 4 jaar later begonnen we ons avontuur wederom in Echt. De weersomstandigheden waren nu veel beter te noemen. Dat kon niet gezegd worden over de baanstatus want die was bedroevend slecht. Achteraf bleek dat de greenkeeper niet wist hoe de maaimachine werkte en er op de greens hanengevechten hadden plaatsgevonden. Maar een echt beest laat zich natuurlijk niet kennen. Overigens werd een en ander goed gecompenseerd door een fantastisch gastheerschap vanuit de heren van Echt-Susteren.
Tegenstander dit jaar was Hoenshuis 3. Om in voetbaltermen te spreken, een regelrechte derby in de bier,- en bitterballen league. Na een stroeve start verloren we twee van de drie dubbels nipt. We keken dus tegen een 4-2 achterstand aan. Terwijl we ons tegoed deden aan de welverdiende kroket was duidelijk dat we dit in de singles goed gingen maken. Om een lang verhaal kort te maken:

  • Richard: Geluk in de liefde, even iets minder geluk in het spel. Volgende week is hij scherper dan ooit!
  • Ruben: Een stroeve start bij de senioren maar gevochten als een beest en de wedstijd naar zich toegetrokken. Chapeau! Winst nummer 1 van 4 was binnen.
  • Joris: Een relatief eenvoudige middag of gewoon beestachtig goed gespeeld. Winst nummer 2 van 4.
  • Henry: Tactisch een meesterbrein maar het geluk niet aan zijn zijde. Licht geblesseerd maar nu nog meer gefocust dan ooit van te voren.
  • Wilco: Een BEAST, een machine, misschien zelfs een wolf in schaapskleren. Op een par 5 van 540 meter gewoon ijzertjes spelen en je tegenstander met 8&6 terug naar Voerendaal sturen. Een prachtig debuut. Winst 3 van 4
  • Lars: De stille kracht. The pokerface. Niet gek te krijgen en koelbloedig de partij over de streep getrokken 6&4. Winst 4 van 4.

Een mooie teamprestatie want verliezen doe je samen en winnen zeker ook. 10-8 in ons voordeel en dus is de eerste partij in The Pocket.

Heel netjes gedaan mannen. Ik verheug me op volgende week als we tegen de gedoodverfde favoriet Margraten moeten. We zullen onze huid duur verkopen.

El Capitano