Zondag 28 april betekende voor ons Team erop of eronder. De uitslag van die dag was namelijk bepalend voor niet alleen ons Team maar ook voor de nummers 1 en 2 van de poule. Een verlies zou namelijk degradatie betekenen en een winst de mogelijkheid op zelfs een 2e plaats als uit eindelijke poule eindslag. Hoe vreemd kan het lopen met dit mooie spelletje en competitie.

Even terug naar de speeldag zelf. We speelden zondag op Burggolf Gendersteyn tegen de sterkste en gedoodverfde nummer 1 van de poule, De Stippelberg 1. Voorafgaand hieraan was de opdracht van de teamcaptain duidelijk. De dood of de Gladiolen….met andere woorden….gaan met die banaan en alleen een winst geeft zicht op poulebehoud en wie weet meer. Gelet op het zeer slechte weer van de dag ervoor had iedereen van alles dubbel bij zich, van 2 paar golfschoenen t/m een 2e regenpak. Maar de weergoden waren ons goed gezind en het bleef de hele dag vrijwel droog op een klein buitje met motregen na. De baan lag er slecht bij, fairways zeer matig, greens onregelmatig, net geprikt en niet gewalst.

De uitslag van de Greensomes in ochtend liet een 4-2 winst voor ons zien. Na een uitstekend verzorgde lunch begonnen we op de rode lus met de singles. Zeker geen gemakkelijke opgave gezien de handicaps van de tegenstanders. De uitslag van de Singles was er één waarvan we op voorhand op gehoopt hadden, 3 partijen met winst en 3 partijen met een nipt verlies. Met 4 punten in de Greensomes en 6 met de Singles betekende dit een winst met 10-8. Een top resultaat waar wij met het hele team aan gewerkt hebben.

Op 12 mei spelen wij op De Peelse onze laatste wedstrijd tegen Gendersteyn. Het resultaat van deze wedstrijd is bepalend voor de einduitslag. Alles is mogelijk. Wij gaan ervoor!

Wij houden u op de hoogte.

Peter Blom
Captain Heren 1 zondag 27 holes.