Zomertijd

Al enige tijd is er een discussie gaande in de EU om de zomertijd/wintertijd af te schaffen. Volgens hoogopgeleide slaapdeskundigen hadden vooral de jeugd en oudere mensen last van de mini “jet lag” van een uur.  Ik dacht dat hij allemaal mee zou vallen, maar sinds zondag weet ik beter.

Voor het eerst in ongeveer 34 jaar competitie hadden we een speler met een “No Show”. Helaas had Johannes zich verslapen. Ook de oudere jongeren van het team speelde ook onder hun kunnen.

Onze tegenstanders (het gepromoveerde Welschap) hadden daarbij ook niet te klagen over gebrek aan geluk.

In onze foursome raakten onze tegenstanders twee keer de vlaggestok met hun veel te harde chip van buiten de green.  Voordat wij het wisten verloren wij de twee foursomes (die wel compleet waren) en stonden we achter met 6-0.

In de tussentijd was Johannes gearriveerd op de Peelse Golf, zodat wij met 6 spelers compleet waren voor de singles. De inhaalslag strandde helaas op de green van de 18e hole met mijn gemiste putt van eén meter voor een gelijkspel. Daarvoor hadden Johannes, Ric, Thomas en Frank overtuigend hun single gewonnen. Alexander en Cor verloren hun single. Het eindresultaat was  10-8 voor Welschap.

De jonge greenkeeper van de Peelse Golf en speler van hun eerste team vond het leuk om uitdagende pinpositie te kiezen. Wij nemen deze uitdaging aan. A.s. zondag zijn wij namelijk gastheer.  De komende dagen hebben wij zeer interessante pinpositie op Blauw-Geel.

Ik zal ook de NGF vragen om de competitie niet meer te laten beginnen in het weekend van de van de switch naar zomertijd.

Is er nog hoop? Vorig jaar verloren wij ook de eerste wedstrijd en werden op de laatste dag toch kampioen. Dus theoretisch is alles nog mogelijk.   

Komende zondag zijn wij gastheer: Hoenshuis speelt tegen de Peelse Golf; Herkenbosch speelt tegen Welschap. 2