Jeugd 2 sluit competitie positief af

Afgelopen weekend was het slotweekend van de jeugdcompetitie. Beide teams vertrokken in alle vroegte noordwaarts waar op golfbaan Stippelberg de tegenstanders van team 1 en op golfbaan Princenbosch de tegenstanders van team wachtten.

Omdat 3 spelers van team 2 reeds op vakantie waren, werd het 2e team aangevuld met Gianni van der Veeke uit team 1. In Princenbosch traden zodoende Quinten, Tharanga, Ruben Schütt en Gianni aan tegen de spelers van de Eindhovensche. Beide teams zouden in deze onderlinge wedstrijd moeten gaan uitmaken wie in de hoofdklasse zou kunnen blijven. Daarvoor zouden wij met ruime cijfers moeten gaan winnen.

De singles startten veelbelovend en werden met 2 winst- en 2 verliespartijen afgesloten. Door het hoger aantal stablefordpunten kreeg onze jeugd de 2 bonus punten voor de singles waardoor de stand op 6-4 voor Brunssummerheide kwam.

Daarna ging de wedstrijd verder met de dubbels. Gianni en Quinten vormden de eerste flight, Tharanga en Ruben de tweede flight. Helaas moesten Gianni en Quinten het hoofd buigen voor de tegenstander en de partij met 17-15 aan Eindhoven laten. Tharanga en Ruben besloten eens goed uit te pakken en trokken hun partij met 26-14 naar zich toe waardoor ook hier de bonuspunten naar Brunssum toe gingen.

Het eindresultaat werd dan ook 10-6 voor Brunssum, maar door een beter puntensaldo bleef Eindhoven in de hoofdklasse en gaat onze jeugd volgend jaar in de eerste klasse de kleuren van Brunssummerheide verdedigen.

Jeugd 1 promoveert!

Team 1 mocht de competitie afsluiten op het bunkerparadijs Stippelberg, een uitermate geonduleerde baan waar een rechte stand eerder uitzondering dan regel is. Er was een kleine kans aanwezig dat we nog als eerste in de poule zouden eindigen indien 1) we met ruime cijfers van Rijk van Nijmegen zouden winnen en 2) The Duke met ruime cijfers van Stippelberg zou verliezen. Vorige week hadden we begrepen dat The Duke met reservespelers naar Stippelberg zou reizen omdat twee spelers door vakantie niet beschikbaar zouden zijn.  Met deze wetenschap was de opdracht duidelijk: spelen voor wat je waard bent!

Ruben en Etienne speelden lekker door en wisten op hole 13 op het uiterste puntje van de baan hun partij 6/5 winnend af te sluiten. Bas en Niklas hadden een uitermate taaie tegenstander in Rebecca en Simon en moesten zich op hole 16 met 4/2 gewonnen geven. Deze uitslag legde nog meer druk op de singles, maar gelukkig wist Stippelberg beide dubbels winnend af te sluiten waardoor de kans op een eerste plek in de poule nog steeds in zicht was.

Ruben nam het voortouw en won zijn partij op hole 15 met 4/3. Bas was na de verloren dubbel goed opgeladen en verraste zijn tegenstander op een foutloze partij. Op hole 12 konden de handen worden geschud 8/6 en was overwinning 2 binnen. Etienne speelde zoals in de damescompetitie: kijken welke hole dichtbij het clubhuis eindigt en daar de partij beëindigen: op hole 11 was zij klaar 8/7 en konden de ploeggenoten worden aangemoedigd. Niklas en tegenstander Simon maakten het spannend. Niemand kon echt uitlopen en ze hielden elkaar mooi in evenwicht. Toen Niklas door kreeg dat hij op hole 16 als enige nog in de baan was, besloot hij dat het genoeg was en scoorde een mooie PAR waardoor de partij op dormi kwam. Hole 17 speelde hij mooi uit en een 4e overwinning in de singles was een feit.

Op het terras moest vervolgens worden gewacht totdat de uitslag van de wedstrijd The Duke – Stippelberg bekend was. Toen de hele meute de fairway van hole 18 afliep en duidelijk werd dat alleen de eerste single door Dafne van The Duke gewonnen was, moest onze jeugd eraan geloven en de vijver in springen. Eerste in de poule en promotie naar de eerste klasse! Proficiat!!