Het seizoen voor Afterwork zit er weer op. De dagen worden alweer snel korter en door de steeds vroeger invallende duisternis hebben wij op donderdag 7 september jl. helaas onze laatste wedstrijd van dit seizoen moeten spelen. Om onze wedstrijden bij de ‘Afterworkers’ in goede herinnering te houden, hebben wij ons in een creatieve bui iets speciaals laten invallen. We hebben voor onze slotwedstrijd gekozen voor de spelvorm Foursome, met als extraatje (maar dat wisten de spelers nog niet toen ze aan de wedstrijd begonnen), dat er naast de bekende prijzen voor de winnende teams, vandaag ook prijzen waren voor de winnende flights.

Om de duisternis voor te blijven zijn om 17:45 uur op de gele course 18 teams met een Gunstart de baan ingegaan. Daar de belangstelling voor deze wedstrijd weer zeer groot was, is 10 minuten later op geel 1 een extra flight gestart. Daarmee waren in totaal 20 enthousiaste teams in een uiterst positieve stemming aan de laatste Afterworkwedstrijd van dit seizoen begonnen. De flights waren zodanig samengesteld, dat iedere flight met een nagenoeg gelijkwaardige Playing handicap van start ging. Hierdoor had elke flight gelijkwaardige kansen op de overwinning.

Doordat we een kwartiertje eerder gestart waren, was iedereen ruim voor 20:00 uur binnen en kon de wedstrijd verwerkt worden. Met de horeca was voor deze avond een Walking Diner afgesproken. Nadat iedereen was voorzien van een drankje en een (eerste) hapje, kon gestart worden met de prijsuitreiking. Leny Salemink en Renate Hennes wisten als team, met een score van 19 punten, de wedstrijd te winnen. Runner-up met 18 punten waren Marcella en Jos de Wit. De extra prijs voor de winnende flight werd gewonnen door Maud Vliegen, Uwe Feldner, Marcella en Jos de Wit met 36 punten. Runner-up was de flight van Lilian van Wersch, Konny Falkenstein, Monica Vaessen en Oscar Becx met 32 punten. Langs deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd.

Gedurende het seizoen werd over 11 wedstrijden gestreden om de Afterwork-Cup 2017. Voor elke gewonnen wedstrijd waren 10 punten te verdienen en de beste 7 uitslagen telden mee voor de individuele eindscore. Je moest dus regelmatig meedoen om in aanmerking te kunnen komen voor deze felbegeerde trofee. Winnaar werd uiteindelijk Hans van de Ploeg met 60 punten. Hans, op deze plaats nogmaals onze welgemeende felicitaties met deze uitzonderlijke prestatie en een welgemeend dankjewel voor je trouw aan Afterwork.

Nadat de winnaars uitgebreid in het zonnetje waren gezet, kon iedereen genieten van een fantastisch Walking Diner. De verschillende gangen werden afgewisseld met een grote tombola, waarbij voor iedere deelnemer aan de wedstrijd een kleinere of grotere prijs te winnen viel. Het was, zoals na elke Afterwork wedstrijd, nog heel lang heel gezellig in ons clubhuis.

Al met al mogen we terugblikken op een zeer geslaagd eerste seizoen voor Afterwork. Uit de positieve respons is nadrukkelijk gebleken dat er een grote wens bestaat om de wedstrijden van Afterwork volgend jaar weer op de wedstrijdkalender terug te laten komen. Uiteraard geven wij hier graag gehoor aan. Donderdag 29 maart 2018 staat de openingswedstrijd van Afterwork op het programma. Voor de korte termijn kunnen wij jullie nu ook meedelen dat wij gedurende de winterperiode op zaterdagmorgen 10:00 uur tweewekelijks een wedstrijd zullen spelen. Wij hebben groen licht gekregen van de residentie voor een 9 holes Gunstart.

Iedereen nogmaals heel hartelijk bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen.

Met sportieve groet,
Namens Afterwork