30 jaar Men’s Own

Beste leden,

Dit jaar bestaat de Men’s Own Commissie van Golfclub Brunssummerheide 30 jaar!
Reden voor een feest. Wij gaan dit dan ook vieren op dinsdag 3 oktober met een
jubileumwedstrijd die wordt afgesloten met een buffet en feestavond.

Inschrijven en aanmelden voor de wedstrijd
Voor de wedstrijd kunt u zich inschrijven via het gebruikelijke systeem op de website. Bij het
inschrijven gaan wij ervan uit dat u ook het avondprogramma bijwoont.

De kosten voor het buffet zijn € 8,- per deelnemer.
Let op: er is plaats voor 72 deelnemers en vol is vol, dus wacht niet te lang met uw
inschrijving.

In de Brasserie kunt u deze dag genieten van de “goede oude tijd”, wij presenteren een
collage met foto’s en artikelen van de afgelopen 30 jaar en natuurlijk kunt u herinneringen
ophalen met mede clubleden.

Tijdens de feestavond worden onze genodigden; ‘de mannen van het eerste uur’ in het
zonnetje gezet. Ook worden de jaar- en dagprijzen tijdens deze avond uitgereikt.
Wij hopen dat 3 oktober, samen met u en de genodigden, een onvergetelijke dag wordt met een gezellige feestavond waar wij nog lang op terug zullen kijken.

Wij verheugen ons op uw komst.Met vriendelijke groet,
Namens de Men’s Own
Jan Regterschot, voorzitter
Rydercup 2018

De indeling voor de ladder competitie 2017 is gemaakt en u kunt deze hier bekijken, eventueel voor eigen administratie afdrukken en bijhouden. Aan alle deelnemers het verzoek om de datum, welke onder elke ronde vermeld staat, in acht te nemen en te zorgen dat deze wordt gehaald. De weco wenst u succes.

Dames single
Dames dubbel
Mixed dubbel
Heren single
Heren dubbel

De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het plannen van de wedstrijden. Aangezien het niet mogelijk is om bij deze wedstrijden het computer-programma te gebruiken hangt er bij de ingang van de herenkleedkamers vanaf het begin van deze competitie het schema van de wedstrijden op een prikbord. Er naast hangt een lijst met telefoonnummers van de deelnemers. U kunt dan zelf een afspraak maken met uw tegenstander(s) op een tijd die u het beste schikt, uiteraard altijd met inachtneming van de termijn die voor uw wedstrijd op het bord vermeld staat.

Contactpersoon: Agnes Trags, e-mail: a.trags22@gmail.com  mobiel 06-23553354

Golf4Life Brunssummerheide groot succes, € 9.000 voor KWF 

Op zondag 25 juni vond op golfbaan Brunssummerheide een bijzondere benefietactie plaats. Even na 5 uur in de ochtend startten Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout  hun 4e golfmarathon: ruim 100 holes spelen op één dag voor KWF Kankerbestrijding, het werden er uiteindelijk 104. De spelers werden gesteund door de topamateurs Lars Keunen, Pasqualle Coffa, Remco Zinken en vele leden die hen gedurende de gehele dag support gaven.

In pittige regenbuien gingen beide spelers van start, gelukkig klaarde het weer na enkele uurtjes op. Met een gemiddelde snelheid van 2 uur over 18 holes werden de nodige rondes afgewerkt, met enkele korte pauzes om wat te eten. In de namiddag werd tevens de Presidents Cup gespeeld. De wedstrijdspelers maakten bij doorkomst van beide heren snel plaats onder luide aanmoedigingen. De laatste loodjes waren zwaar, het werd warmer en de spieren strammer. Maar zij hielden vol, het was immers hun vierde en absoluut laatste keer dat zij deze prestatie voor het KWF wilden leveren. En met succes!

Rond 20.30 uur konden Sebastian en Martijn, onder toeziend oog van ruim 100 leden, familie en belangstellenden, de laatste putts maken, hun missie was geslaagd. 2x 104 holes. De balans kon worden opgemaakt, want de sponsoren betaalden hun sponsoring op basis van de scores. Aansluitend vond een veiling van allerlei attributen en acties plaats. Uiteindelijk kon een cheque met een (voorlopige) opbrengst van € 9.000 worden overhandigd aan Philippine Pranger van KWF Kankerbestrijding. Chapeau voor Sebastian en Martijn, in vier jaar tijd hebben zij bijna € 35.000 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Een prestatie van formaat. 

 

Programma zondag 25 juni Golf4life en Presidentscup

​In 2013 hebben Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout van Golfclub Brunssummerheide het evenement ‘Play for hope’ opgezet. Met als doel zoveel mogelijk holes van zonsopgang tot zonsondergang te lopen en daardoor zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In drie jaar tijd hebben zij met dit initiatief, dat breed werd gesteund door Golfresidentie en Golfclub Brunssummerheide meer dan € 25.000 bij elkaar gespeeld. Dit initiatief is zo succesvol geweest dat het nu landelijke navolging krijgt als KWF evenement onder de naam Golf4life! 

Doe mee om Golf4life tot een geweldig succes te maken. Schrijf snel in voor de Presidents Cup en

Vul hieronder het sponsorformulier in!        

 • 05.15 uur                – Start 104 holes Golf4Life door Sebastian en Martijn
 • 12.15 uur                –  Ontvangst deelnemers Presidentsclub met koffie en vlaai
 • 13.00 uur                –  Deelnemers aan Presidentscup naar  gunstart op  course blauw/geel
 • 13.30 uur                –  Gunstart Presidentscup
 • 18.30 uur                –  After game time en gelegenheid tot verfrissen en omkleden
 •                                 –  Ontvangst niet deelnemers Presidentscup en partners
 •                                 –  Start DJ met feestavond
 •                                 –  Start gelegenheid tot eten 
 • 20.00 uur               –  Uitslag wedstrijd Presidentscup
 •                                –  Veiling Golf4life (zie toelichting hieronder)
 • 20.30 uur               –  Kijken naar laatste holes Golf4life op course geel
 • 21.15 uur               –  Allerlaatste hole (nr. 104) Golf4life op geel 9
 • 21.30 uur               –  Overhandigen cheque aan KWF fonds
 •                                –  Vervolg  DJ en feestavond

Veiling Golf4Life

Tijdens de veiling die in de avond zal worden gehouden kunt u o.a. bieden op een Cap van Hendrik Stenson, een gesigneerde polo van Joost Luiten, idem van Thomas Pieters, 3 greenfee’s van Golfbaan de Pan, 2×2 greenfee’s voor golfbaan The Dutch, een overnachting en een All In Diner voor 2 personen voor de Winselerhof. Grijp uw kans, en ondersteun het goede doel van Sebastian en Martijn. 

 

Een landelijk KWF evenement

In 2017 neemt KWF Kankerbestrijding de organisatie van Play for hope op zich onder de vlag ‘Golf4life’. Hiermee wil KWF een landelijk en duurzaam evenement opzetten. Sebastian en Martijn blijven nauw betrokken als topambassadeurs van Golf4life. Op 25 juni gaan zij op Brunssummerheide opnieuw een marathon lopen en hopen zij de 100 holes van 2015 te overtreffen. Het hoofdevenement zal dus opnieuw in Brunssum plaatsvinden, maar andere clubs in het land kunnen hierbij aansluiten en van het succesvolle concept gebruik maken. Een speciaal team van GCB Brunssummerheide is al met de organisatie gestart. Het moet net als voorgaande edities een super evenement worden met brede ondersteuning van leden en sponsoren van de golfclub, Golfresidentie en Destination golfschool. Om deze reden is de jaarlijkse Presidents Cup wedstrijd verplaatst naar 25 juni. 

Wat is Golf4life?

Samen golfen met jouw club voor belangrijk kankeronderzoek. 
 
 • Golf4life: belangrijkste activiteit is de golfmarathon voor topamateurs. Van zonsopgang tot zonsondergang gaan twee golfers zoveel mogelijk holes lopen.
 • Familie, vrienden, kennissen en bedrijven kunnen de golfers sponsoren voor het aantal holes dat zij lopen
 • Flight4life: ervaren golfers met een GVB kunnen een sponsorflight kopen via de website van de golfclub. De opbrengsten komen ook ten goede aan kankeronderzoek. Tijdens de golfmarathon van de topamateurs lopen deze andere golfers hun rondes.
 • Daarnaast worden er meer activiteiten georganiseerd zoals Putt4life, Chip4life en Drive4life. En wordt de dag afgesloten met een mooi feestje (Party4life).

 Sponsoren

Je kunt natuurlijk Sebastian en Martijn sponsoren voor de vele holes die zijn gaan lopen. Ook voor bedrijven zijn er mogelijkheden om te sponsoren, denk aan holes, prijzen en dergelijke. 
 
Sponsor Golf4life nu!

Sponsor Golf4life nu!


Pakket 1
 -> Par: € 0,15 Birdie: € 0,50 Eagle: € 10,00 (maximum van € 30,00)
Pakket 2 -> 
Par: € 0,40 Birdie: € 1,00 Eagle: € 25,00 (maximum van € 80,00)

Meer info?

Via deze link vind je meer informatie op de website van KWF.

De zeven heren die de eer van Brunssum 1 in de 27 holes competitie gaan verdedigen, hebben in de winter op zondag, vaak in volledige samenstelling getraind. De foto laat zien dat het met de teamspirit wel goed zit.

Wij spelen dit jaar achtereenvolgens op The Duke, Het Woold, De Peelse golf en de laatste wedstrijd op Haverleij. Onze inzet is het resultaat van het afgelopen debuutjaar in de 2e klasse, minstens te evenaren.

Per Ongeluk bewogen bal(merker) op de green (Regel 18-2, 18-3 en 20-1)

Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.
De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1.

Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.

Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals zwaaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.

Straf voor overtreding plaatselijke regel:
Matchplay – Verlies van de hole
Strokeplay – twee strafslagen

Nieuw bij Golfclub Brunssummerheide: Afterwork.  

Als GCB streven wij ernaar zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen aan clubwedstrijden mee te doen. Vorig jaar zijn we gestart met het organiseren van wedstrijden voor nieuwe leden. Nu willen wij graag een volgende stap zetten, door wedstrijden te organiseren voor die leden, die om uiteenlopende redenen niet aan onze reguliere wedstrijden kunnen meedoen. Hiertoe hebben wij een nieuwe commissie in het leven geroepen met de toepasselijke naam ‘Afterwork‘.

De wedstrijden van Afterwork zijn speciaal bedoeld voor de geoefende golfer (hcp 0-36), die overdag geen tijd heeft i.v.m. werkzaamheden of andere verplichtingen. De wedstrijden worden gespeeld over 9 holes. De nadruk ligt op competitieve gezelligheid, waarbij wekelijks verschillende spelvormen (individueel/team) gekozen worden.

Gedurende de zomertijd worden de wedstrijden gespeeld op donderdagavond. Start 18:00 uur.

Na afloop gezellig samenzijn voor de wekelijkse prijsuitreiking en uiteraard ook om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te onderhouden. Tijdens de wintertijd verschuiven de wedstrijden naar zaterdagmorgen 10:00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henry Albertz
Tel.: 06-15469165  Mail: afterworkgcb@gmail.com

Via deze pagina kunt u de oude teams van de NGF competitie bekijken. Kies deze uit via het menu.

Dames 1

Captain

Mireille Paques, 06-28306853, mireille.paques@ziggo.nl

De spelers

1. Sanne Dijkstra

1,9

2. Monique Dam

7,2

3. Mireille Paques

10,0

4. Jose Giesen

10,2

5. Maud Vliegen

18,8

6. Esmee Bellemakers

22,2

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Kampioen 2015!

Captain

Riet Kuper, 045-5253616, rietkuper@planet.nl

De spelers

1. Helma van Lier

8,1

2. Riet Kuper

10,0

3. Carlet de Heus

11,5

4. Marian Bidlot

13,3

5. Marion von den Driesch

13,5

6. Eline Kleibeuker

17,7

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Annelies Lutjens, 045-5268918, hanslut@home.nl

De spelers

1. Barbel Schorn

14,9

2. Annet Peeters

15,2

3. Monique Maas

15,4

4. Annelies Lutjens

16,2

5. Mariet Heuts

16,2

6. Claudia Huttig

17,2

7. Isy Gorissen

17,7

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

teamfoto-02

Captain

Fransje Gresel, 045-5285017, a.gresel@ziggo.nl

De spelers

1. Desiree Schiepers

16,0

2. Helene Essers

16,3

3. Fransje Gresel

18,3

4. Lilian van Wersch

21,0

5. Marita Pelzer

21,9

6. Mary Engelbertink

25,2

7. Marie-Jose Moers

25,4

8. Hedie Muskens

26,2

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

De spelers

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Het Team van Heren 1 Senioren is ten opzichte van vorig jaar vernieuwd met 5 spelers. Het Team heeft als doelstelling om in hun eerste speeljaar als Team een zo goed mogelijk resultaat te behalen (klassebehoud en/of promotie naar de tweede klasse). Gespeeld wordt er op de baan van De Tongelreep, Zuid Limburgse, De Gulbergen en Crossmoor. Op 22 april zijn wij Gastheer. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van onze vorderingen door middel van het plaatsen van wedstrijdverslagen.

 

Captain

Peter Blom,  06-46303099, pjblom@quicknet.nl

De spelers

1. Ed Crombeen

7,5

2. Toine Gresel

8,0

3. Peter Blom (Captain)

10,3

4. Frans Godefroy

11,1

5. Hans van der Ploeg

11,3

6. Adolf Klimscha

11,9

7. Henry Albertz

14.9

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Harry Kleibeuker, 0475-334994, h.kleibeuker@home.nl

De spelers

1. Hans Werner Stedler

11,6

2. Karl Eckelmann

12,5

3. Peter Linz

14,9

4. Willi Beckers

16,2

5. Jurgen Wirtz

16,5

6. David Holdaway

17,4

7. Rhoderick Bell

19,3

8. Harry Kleibeuker

23,1

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Piet Giesberts, 046-4335365, piet.giesberts@home.nl

De spelers

1. Roland Mayer

12,5

2. Simen Spinder

14,4

3. Kai Chau

14,9

4. Rijk Koster

15,1

5. Piet Giesberts

15,4

6. Max Wolvekamp

16,9

7. Uwe Feldner

18,3

8. Jan Regterschot

19,0

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

DSC_6090Captain

Yorian Volders, 045-5420653, 06-5320508, yorianvolders@hotmail.com

De spelers

1.  Ric Bremen

2.6

2.Thomas Sieben

4.0

3. Frank Gaber

4.3

4. Ralf Popielas

5.9

5. Yorian Volders

6.1

6. Maikel Sarijoen

6.9

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Richard Cuvelier, 06-46333007, richard.cuvelier@kpnmail.nl

De spelers

1. Henk Souren 7,3
2. Randy Stofberg 7,8
3. Richard Cuvelier 10,3
4. Michael Huttig 13,0
5. Patrick Zaat 13,7
6. Frank Roijen 13,8
7. Martin Engelen 15,0
8. Joris Strolenberg 18,8

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Het is nu voor het derde jaar dat Heren 2 3e klasse in ongeveer dezelfde samenstelling Brunssummerheide vertegenwoordigd in de NGF competitie. Beide voorgaande edities werden met het kampioenschap afgesloten. Naast het golfspel vinden wij gezelligheid belangrijk. En met twee nieuwe Brabantse teams in de poule gaat dat zeker lukken!

Captain

Leo van de Pas, 06-53368404, leo@pasgoed.com

De spelers

1. Nico Reviers 7,7
2. Peter Mathijssen 10,2
3. Ger Glezer 10,4
4. Jan van Gerwen 13,0
5. Henry Backus 13,7
6. Hans Swinkels 16,5
7. Maurice Portengen 16,6
8. Jacques Schiepers 17,4
9. Leo van de Pas 18,1

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Heren 1, de trots van de vereniging, is door twee opeenvolgende promoties doorgedrongen tot de top van het Nederlandse amateurgolf. Dit jaar speelt heren 1 dan ook in de Hoofdklasse poule 2. Op deze pagina zal heren 1 u op de hoogte houden van de strijd die zij dit jaar in de hoofdklasse gaan leveren. De doelstelling van de heren is handhaving in deze klasse door het halen van een plek in middenmoot.

Captain

Sebastian Dresen, 06-20801044, sebastiandresen@gmail.com  heren1@golfclubbrunssummerheide.nl

De spelers

1. Sebastian Dresen +2,3
2. Johannes Lube +0,6
3. Philipp Heller +0,4
4. Carsten Tillmanns 1,0
5. Remco Zinken 1,0
6. Cor Fidder 2,2
7. Lorenzo Jaggan 4,1

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Wist u:

 • Dat de wintergreens zijn aangegeven met blauwe lijnen?
 • Dat, zolang er een GUR paaltje in de hole op de wintergreen staat, het hele gebied binnen de blauwe lijnen GUR is?
 • Dat als uw bal in dit gebied ligt, u niet van deze wintergreen mag spelen, omdat het een verkeerde green is?
 • Dat u een vrije drop heeft volgens regel 25-3b?
 • Dat als u wel vanuit dit gebied speelt, u hier 2 strafslagen voor krijgt?
 • Dat bij het droppen van een bal, deze 2 clublengten mag verrollen vanaf het punt waar de bal de grond raakt?
 • Dat afhankelijk van de originele positie van de bal, deze, na het droppen, niet dichter naar de hole mag rollen?
 • Dat u, bij een onspeelbare bal, 3 mogelijkheden heeft om het spel verder te spelen?
 • Dat bij Golfclub Brunssummerheide de Gele, Rode, Blauwe en Afstand palen niet mogen worden verwijderd?
 • Dat dit een local rule is die op de scorekaart staat vermeld?
 • Dat u deze palen als vast obstakel moet beschouwen als u last heeft van deze palen?
 • Dat als uw bal in een hindernis ligt deze palen behoren tot de hindernis en daarom GEEN vast obstakels zijn?
 • Dat de paddentrek bij Geel-7 Out of Bounds is en dat het zwarte scherm ook Out of Bounds is?
 • Dat u dus geen relief krijgt van dit zwarte scherm, dat u de bal moet spelen zoals deze ligt of dat u anders de bal onspeelbaar moet verklaren?

Hierbij een foto overzicht van een succesvolle slotwedstrijd. Het seizoen zit er op, maar niet getreurd wij zien u graag tijdens de wedstrijden van onze wintercompetitie.

Het seizoen is weer begonnen.

Vanaf maandag 3 april kunt u weer online starttijden reserveren.

U kunt tussen 09.00 en 17.00 uur in de golfshop terecht voor het aanmelden van uw spelronde en het afhalen van de score kaart. Buiten deze openingstijden kunt u hiervoor terecht bij receptiebalie van de Golf Residentie.

Wij wensen u een fijn golfseizoen toe.

 

 • Platzregeln Golfclub Brunssummerheide
  • Steine im Bunker sind lose Hindernisse (hier gilt Regel 24-1)
  • Außerhalb der Golfbahn (out of bounds) wird angegeben durch Pfähle mit weißem Kopf oder Gebietsbegrenzung.
  • Boden in Ausbesserung (GUR) wird durch blaue Pfähle angegeben oder durch weiße Linien auf dem Boden. Falls hier eine Behinderung vorliegt nach Regel 25-1a ist der Spieler verpflichtet GUR auszuweichen nach Regel 25-1b.
  • Reifenspuren/Drainagespuren in der Bahn müssen wie GUR behandelt werden. Spieler müssen nach Regel 25-1 handeln.
  • Als feste Hindernisse werden bezeichnet:
  1. rote, gelbe, blaue Pfähle und Abstandsmarkierungen sowie markierte Bäume
  2. Falls hier eine Behinderung vorliegt nach Regel 24-2a hat der Spieler die Möglichkeit dort auszuweichen nach Regel 24-2b
  3. Zum Schutz von jungen Bäumen werden diese an der Unterkante des Baumes mit einem Plastikschutz von ca. 50 cm versehen. Diese müssen als „feste Hindernisse“ gesehen werden (Regel 24) und nach Regel 24-2b ausgewichen werden.
  4. Kahler Boden, rundherum und angrenzend an künstlich angelegten Wegen, wird als Teil einer Behinderung angesehen. Erleichterung darf nach Regel 24-2b genommen werden.
  • Wenn der Ball einen Hochspannungsdraht berührt, muss der Spieler den Ball aufgegeben und ohne Strafe einen Ball spielen, so dicht wie möglich an der Stelle wo er den letzten Ball gespielt hat, in Übereinstimmung mit Regel 20-5.
  • Wenn der Ball beim Spielen von Loch Rot 8, mit größtmöglicher Sicherheit im Kranenpool ist, darf der Ball, mit einem Strafschlag auf der Dropping Zone beim Grün gedroppt werden.
  • Falls das Netz, hinter dem Grün von Loch Blau 6, eine Behinderung darstellt nach Regel 24-2 (festes Hindernis), kann der Ball in der Dropping Zone gedroppt werden.
  • Die Schutzwand für „Krötenwanderung“ entlang des Fairway von Gelb 7, wird als „Aus“ (Out of Bounds) gesehen. Spieler müssen nach Regel 27-1 handeln.
  • Entfernungsmesser: Für alle Spiele auf dem Platz, darf ein Spieler sich über Entfernungen informieren, indem er ein Gerät verwendet, das ausschließlich Entfernungen misst. Benutzt ein Spieler während der festgesetzten Runde ein Gerät, mit dem andere Umstände geschätzt oder gemessen werden können, die sein Spiel beeinflussen können (z.B. Steigung, Windgeschwindigkeit, Temperatur usw.), so verstößt der Spieler gegen Regel 14-3, wofür die Strafe Disqualifikation ist, ungeachtet ob die zusätzliche Funktion tatsächlich benutzt wurde.
  • Ist im Gelände ein Ball in sein eigenes Einschlagloch im Boden eingebettet, so darf er straflos aufgenommen, gereinigt und so nahe wie möglich der Stelle, an der er lag, jedoch nicht näher zum Loch, fallen gelassen werden. Der Ball muss beim Fallenlassen zuerst auf einem Teil des Platzes im Gelände auftreffen.  
  • Ball auf dem Grün unabsichtlich bewegt Die Regeln 18-2, 18-3, und 20-1 werden wie folgt abgeändert: Liegt der Ball eines Spielers auf dem Grün, ist es straflos, wenn der Ball oder der Ballmarker unbeabsichtigt durch den Spieler, seinen Partner, seinen Gegner oder einen ihrer Caddies oder ihre Ausrüstung bewegt wird. Der bewegte Ball oder Ballmarker muss, wie in den Regeln 18-2, 18-3, und 20-1 vorgeschrieben, zurückgelegt werden. Diese Platzregel gilt ausschließlich, wenn der Ball des Spielers oder sein Ballmarker auf dem Grün liegt und jede Bewegung unabsichtlich ist. Anmerkung: Wird festgestellt, dass der Ball des Spielers auf dem Grün durch Wind, Wasser oder irgendeine andere natürliche Ursache, wie zum Beispiel die Schwerkraft, bewegt wurde, muss der Ball vom neuen Ort gespielt werden. Ein Ballmarker wird zurückgelegt, wenn er unter diesen Umständen bewegt wurde.

   

  • Strafe bei Übertretung einer Platzregel:

   bei Matchplay „Lochverlust“ bei Zählspiel  „ 2 Strafschläge“.

  Vorübergehende Platzregeln stehen auch auf der Tafel am Eingang zum Clubhaus.

Heerlijk weer en goede stemming bij de dames

De 36+ commissie van Golfclub Brunssummerheide, (36+ staat voor handicap 36 of hoger) biedt aan alle leden en niet-leden de gelegenheid om onder begeleiding ervaring op te doen in de baan.

Golf is een moeilijke sport met complexe regels. Door met ervaren golfers in de baan te gaan leer je spelenderwijs hoe de regels gehanteerd moeten worden en krijg je adviezen over hoe je op jouw niveau het spel het beste kan spelen, zodat je er ook steeds meer plezier aan gaat beleven. Vanuit de golfschool Destination Golf zullen deze speelrondes ook regelmatig begeleid worden.

Eens in de 6 weken wordt er een teamwedstrijd gespeeld met na afloop een gezamenlijke maaltijd in het clubhuis.

Inschrijf criteria

 • Hcp 36-54
 • Lid of aspirant-lid van GCB
 • Niet-leden, mits hcp 36-54.
 • Handicapregistratie, bij voorkeur via onze golfclub of via Limburg golfland
 • Niet leden betalen per ronde een greenfee van 20 euro.
 • Inschrijfgeld voor de wedstrijd: 3 euro .

Aanvangstijd speelronde

 • Elke vrijdag, 17.00 uur .( tot 1 mei en vanaf 1 september 17. 30 uur.) 
 • Inschrijven voor leden via de computer, niet leden via secretariaat golfclub tot donderdags 18.00 uur.
 • 15 minuten voor aanvang aanwezig op de Tee van rood 1.  

Informatie bij

Die 36+ Kommission vom Golfclub Brunssummerheide (36+ steht für Handicap 36 oder höher) bietet von April bis Ende September allen Mitgliedern und Nicht-Mitliedern die Gelegenheit, mit Begleitung, Erfahrung in der Bahn zu sammeln.

Golf ist ein schwieriger Sport mit komplexen Regeln. Wenn man mit erfahrenen Golfern in der Bahn ist, lernt man auf spielerische Weise mit den Regeln umzugehen und man bekommt Tips, wie man am besten auf seinem Niveau spielen kann, sodass auch immer mehr Spielfreude kommt. Durch die Golfschule Destination Golf sollen diese Runden auch regelmäßig begleitet werden.

Alle 6 Wochen wird ein Teamwettkampf gespielt und anschließend sitzen wir bei einer Mahlzeit zusammen im Clubhaus. 

Einschreibkriterien

 • Hcp 36 – 54      
 • Mitglieder oder Anwärter vom GCB
 • Nichtmitglieder, vorausgesetzt Hcp 36 – 54
 • Handicapregistrierung, vorzugsweise durch unseren Golfclub oder Limburg Golfland
 • Nichtmitglieder zahlen pro Runde ein Greenfee von 20 Euro beim Caddymaster

Anfangszeiten Spielrunden

 • jeden Freitag, bis 1. Mai um 17 Uhr und ab 1. September um 16.30 Uhr
 • Einschreiben für Mitglieder über den Computer, für Nichtmitglieder über das Sekretariat vom Golfclub bis Donnerstag 18 Uhr.
 • bitte 15 Min. vor der Startzeit am Tee von Rot 1 sein
 • Einschreibgeld von 3 Euro passend am Tee von Rot 1 bezahlen

Informationen bei

 • Sekretariat Golfclub Brunssummerheide, Tel. 0031 45 5257089, secr@golflcubbrunssummerheide.nl
 • Carlet de Heus, Tel. 0031 6 29199899, cedeheus@planet.nl
 • die Golfpros von Destination Golf, info@destinationgolf.nl

 

 

Op deze pagina vindt u informatie over de wedstrijden van de Wedstrijdcommissie GC Brunssummerheide.

De Strokeplay Clubkampioenschappen

Deze kampioenschappen worden gespeeld in het weekend. Leden van de GCB met een handicap tot 18.3 kunnen hier voor inschrijven. Op zaterdag spelen de heren de beide voorrondes: 2 keer 18 holes, de dames spelen 1 ronde. Op zondag wordt de finale gespeeld. Hier geldt: geen handicapverrekening en spelen vanaf de backtees.

De Strokeplay Clubkampioenschappen senioren

Voor het eerst dit jaar worden er aparte clubkampioenschappen georganiseerd voor de senioren vanaf 50 jaar. Het grote verschil met de traditionele Strokeplayclubkampioenschappen zit vooral in de afslagplekken: voor de heren de gele tee en voor de dames de rode tee. Daarnaast wordt er zowel door de heren als door de dames zowel op zaterdag als op de daaropvolgende zondag telkens maar 1 ronde gespeeld.

Minimumleeftijd: 50 jaar. Handicap: 18.3 of lager, minimaal aantal deelnemers: 12 dames en 12 heren.

Er worden prijzen ter beschikking gesteld voor de 2 beste heren en de 2 beste dames. Uiteraard zal er een wisseltrofee zijn voor zowel de dames als voor de heren.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Weco, contactpersoon: Agnes Trags, a.trags22@gmail.com  mobiel 06-23553354

Strokeplay Cup 2016 Website

 

Loading… Loading…

Die Wedstrijdcommissie des Golfclub Brunssummerheide plant am Wochenende vom 17. und 18. September 2016 den „V. GC Brunssummerheide Ryder Cup“ zu spielen. Dies ist ein zwei jährlich wiederkehrendes Turnier.

Damit findet dieser Ryder Cup eine Woche vor dem offiziellen Ryder Cup zwischen Europa und den Vereinigten Staaten statt, der vom 27. September bis 2. Oktober 2016 auf dem Hazeltine National Golfclub, Chaska, Minnesota, USA ausgespielt wird.

Das Format entspricht im Prinzip dem des offiziellen Ryder Cup´s. Es werden zwei Teams gegeneinander antreten. Das eine besteht aus 12 Mitgliedern des GC Brunssummerheide mit niederländischer Staatsbürgerschaft während das gegnerische Team aus 12 Mitgliedern des GC Brunssummerheide mit ausländischer Staatsbürgerschaft zusammengesetzt wird. Spieler mit doppelter Staatsbürgerschaft werden für die Niederlande spielen.

Die zwei Teams spielen am Samstag, den 17. September 2016 folgendes Format:

 1. 6 fourball matches
 2. 6 foursome matches

Die Aufstellung und Einteilung ist dabei Aufgabe des Teamcaptains. Einzig können Herren gegen Herren und Damen gegen Damen spielen. Ansonsten ist der Teamcaptain völlig frei in seiner Entscheidung, wer mit wem gegen wen spielt.

Am Sonntag, den 18. September wird das Turnier abgeschlossen mit 12 single matches, wobei alle Spieler zum Einsatz kommen. Bei der Reihenfolge muss der Teamcaptain auch hier nur beachten, dass Herren gegen Herren und Damen gegen Damen spielen.

Die Handicapgrenze für die Teilnahme am Ryder Cup ist ein E. Hcp. von 24.0 mit Stand vom 31. July 2016. Die Selektion der Spieler erfolgt aus verschiedenen Klassen wie folgt:

 • Herren Kat. A (max 18.4): 5 Spieler (2 Brutto- und 3 Nettospieler)
 • Damen Kat. A (max 18.4): 2 Spielerinnen (1 Brutto- und 1 Nettospielerin)
 • Herren Kat. B (max 24.0): 3 Spieler
 • Damen Kat. B (max 24.0): 2 Spielerinnen

Die Auswahl basiert zuerst auf dem Endstand der Bruttorangliste und als zweites auf dem Endstand der Nettorangliste.

Die Matches werden gespielt mit 3/4 Handicapverrechnung.

Spieler und Spielerinnen können für den GCB Ryder Cup 2016 Punkte für die Ranglisten in durch die Wedstrijdcommissie organisierten Turnieren sammeln. Der Zeitraum der Punktevergabe erfasst Turniere vom 1. August 2015 bis zum 31. July 2016.

Punkte werden für die ersten 50 Plätze eines Turniers vergeben und finden sie hier. Folgende Turniere sind maßgebend für die Ryder Cup-Ranglisten:

 1. Monatsbecher A (Brutto und Netto) und B
  (Stableford bis max. Ehcp 24.0)
 2. Klubmeisterschaften Strokeplay 2013
  (Basis Endstand)
 3. Klubmeisterschaften Matchplay 2014
  (wobei die Punkte anhand eines fiktiven Endstandes verteilt werden: z. B. 7&6 ist besser als 7&5)

Die „Non-playing“ Teamcaptains werden möglichst innerhalb des Vorstandes selektiert und vor der Saison 2016 bekannt gegeben.

Via deze tool kunt u zich abonneren op berichten die op de website worden geplaatst. U kunt een keuze maken om alle berichten te ontvangen of u kiest een aantal van de onderstaande categorieën.

 • Stenen in bunkers zijn losse obstakels (R.24-1 is van toepassing)
 • Buiten de baan (out of bounds) is aangegeven door palen met witte kop of terreinafbakening.
 • Grond in bewerking (GUR) is aangegeven door blauwe palen en/of witte lijnen op de grond. Indien hier sprake is van belemmering onder R.25 -1a is de speler verplicht GUR te ontwijken volgens regel R.25-1b.
 • Karrensporen/Drainagesleuven door de baan, dienen te worden aangemerkt als zijnde G.U.R. Spelers dienen te handelen volgens R.25-1
 • Als vaste obstakels worden aangemerkt:                                                                                                                                    a) rode, gele, blauwe palen en afstandsmarkers, alsmede aangepaalde bomen.
  b) ruiterpaden. Indien hier sprake is van belemmering volgens R.24-2a heeft de speler de mogelijkheid tot ontwijken volgens R.24- 2b
  c) Ter bescherming van ‘jonge bomen’, aan de onderkant van de ‘jonge boom’ voorzien van een plastic bescherming van ongeveer 50 cm, moeten deze worden beschouwd als zijnde een ‘vast obstakel’ (R.24) Dit ‘vaste obstakel’ moet worden ontweken volgens R.24-2b.
  d) Kale grond rond en grenzend aan kunstmatige paden wordt geacht deel te zijn van de obstructie.
  Relief mag worden genomen op grond van R.24-2b.  
 • Als de bal een hoogspanningsdraad raakt moet de speler die bal opgeven en zonder straf een bal spelen zo dicht mogelijk bij de plaats, vanwaar hij zijn laatste slag deed in overeenstemming met R.20-5
 • Als de bal bij het spelen van hole 8-rood met een redelijke mate van zekerheid in de Kranenpool is beland mag de bal met een strafslag gedropt worden in de dropping zone bij de green.
 • Indien het net, aan de rechterzijde van de green op hole blauw 6, een belemmering vormt in de zin van R.24-2 (vast obstakel) kan de bal in de droppingzone gedropt worden.
 • ‘Paddentrek’ langs de fairway van Geel-7 dient te worden aangemerkt als zijnde ‘Out of Bounds’. Spelers dienen te handelen volgens R.27-1
 • Afstandsmeters Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv . helling, wind snelheid, windrichting, advies over clubkeuze), overtreedt hij Regel 14-3. Uitzondering: Apparatuur die informatie geeft over afstanden die men met bepaalde clubs slaat, mag gebruikt worden indien deze informatie vóór de ronde verkregen is.
 • Door de baan mag een BAL DIE IS INGEBED zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole. Bij het droppen moet de bal eerst een deel van de baan raken dat door de baan is. (appendix 1, 3.a)
 • Een per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (Regel 18-2, 18-3 en 20-1). Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.
  De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1. Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.
 • Straf bij overtreding van een local rule:* bij matchplay verlies van de hole.* bij strokeplay 2 strafslagen.

NB Tijdelijke local rules zijn ook vermeld op het bord aan de ingang van het clubgebouw.

Die Platzregeln sind auch auf Deutsch zu lesen.
Platzregeln

De vereniging heeft momenteel enkele vacatures die moeten worden ingevuld.

Bestuur

Zoals bekend is de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter. Daarnaast zijn we nog op zoek naar enkele kandidaten voor het bestuur. Begin 2018 zit de eerste termijn van enkele bestuursleden er op. Sommige functies komen dan beschikbaar.

Redactie website, Kranenpool, nieuwsbrieven

Bij gelegenheid van de introductie van de nieuwe website, hebben de huidige leden van de webcommissie aangegeven dat het, na zovelen jaren werk, tijd is voor een nieuwe bemanning. Het bestuur wil graag veelvuldig via de website, de Kranenpool en nieuwsbrieven met de leden communiceren. Het ideale plaatje is dan ook dat zich enkele leden beschikbaar stellen die een bijdrage aan de communicatie met leden kunnen geven. Taken en uitvoering gebeuren in overleg met het verantwoordelijke bestuurslid PR en communicatie en het secretariaat. Als deze activiteit u aanspreekt neem dan contact op met Leo van de Pas of het secretariaat.

Ledencommissie

De ledencommissie is een nieuwe commissie die nog niet eerder bestond. De belangrijkste taak is om in overleg met het bestuur een beleidsplan op te stellen, acties te bedenken en uit te voeren, om het ledenaantal op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Uiteraard is op dit terrein een goede samenwerking met de exploitant noodzakelijk. Kunt en wilt u hieraan een bijdrage leveren, neem dan contact op met het verantwoordelijke bestuurslid Leo van de Pas.

 

 

Het Bestuur wordt gevormd door zeven clubleden. Bestuursleden worden gekozen door de algemene vergadering op voordracht van het Bestuur, dat de kandidaten voordraagt. Het Bestuur bepaalt het te voeren beleid, stelt maatregelen voor en voert deze uit na goedkeuring door de algemene leden-vergadering. De diverse taken en bevoegdheden van het Bestuur en de rechten en plichten van de leden zijn vastgelegd in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de Golfclub Brunssummerheide. De Secretaris en Penningmeester van de golfclub worden bij de uitoefening van hun respectievelijke taken geassisteerd door een administratieve medewerk(st)er. Het Bestuur wordt verder bijgestaan door meerdere commissies, die ieder een speciale taak hebben. Deze commissies zijn: de Wedstrijdcommissie, de Seniorencommissie, de Damescommissie, de Jeugdcommissie, de Regel- & Handicapcommissie, de Baancommissie, Handicartcommissie, Redactiecommissie en de Websitecommissie.

Naam Functie Telefoonnummer
vacature Voorzitter
Frans van Helmond Secretaris, vice voorzitter 06-23248978
Jos Bischoff Penningmeester 06-55770858
Henry Albertz (kandidaat-lid) Wedstrijden 06-15469165
John Peeters Baan, Regel & Handicap 06-53974793
Carlet de Heus Prestatief golf  06-29199899
Leo van de Pas PR en ledenbeleid 06-53368404
Rekeningen Rabo Bank
ING-Bank
NL71 RABO0114932913
NL22 INGB0672844877
e-mailadres: bestuur@golfbrunssummerheide.nl

September 2016, Mutaties binnen bestuur en commissies
Binnen onze golfclub zijn de volgende mutaties binnen het bestuur en commissies in voorbereiding of gerealiseerd:

• Binnen het bestuur heeft Carlet de Heus de functie van Clustervertegenwoordiger Prestatief Golf op zich genomen. Hierdoor komt de functie van Clustervertegenwoordiger Wedstrijdorganiserende Commissies vacant
• Henry Albertz, commissie voorzitter Seco, heeft zich bereid verklaard toe te treden tot het bestuur en oriënteert zich op de functie van Clustervertegenwoordiger Wedstrijdorganiserende Commissies en is als zodanig voorlopig lid van het bestuur. Op de eerstkomende ALV zal hij dan worden voorgedragen voor deze functie.
• De functie van commissievoorzitter Seco zal worden overgenomen door Mary Engelbertink
• Sebastiaan Dresen gaat i.v.m. verhuizing naar het Westen van Nederland, de GCB verlaten. Naast zijn vooraanstaande rol in het Heren 1 team was hij ook de penningmeester van de Technische Commissie. Deze functie zal worden overgenomen door Hans van der Ploeg.

Alhoewel we bij het afscheid van Sebastiaan binnenkort wat langer zullen stil staan, wensen wij hem alle succes toe, zowel in zijn maatschappelijke als in zijn golf carrière. Henry, Mary en Hans wensen wij succes in hun rol die ze bereid zijn op zich te nemen voor onze golfclub.

Namens Bestuur
Frans van Helmond, secretaris.

Golfclub Brunssummerheide is opgericht in 1985 en heeft meer dan 1000 leden. De leden maken gebruik van de schitterend gelegen en voor elke golfer zeer uitdagende Brunssumse golfbaan.

Golfclub Brunssummerheide heeft elke golfer/golfster veel te bieden. Wij zijn een actieve en enthousiaste vereniging waarin iedereen zich thuis kan voelen. Wie individueel, met haar of zijn partner, met vrienden of zakelijke relaties wil spelen vindt meer dan genoeg ruimte om dat te doen. Wie mee wil doen aan clubwedstrijden vindt in de wedstrijdkalender veel mogelijkheden daartoe.

Er worden met een grote regelmaat voor diverse doelgroepen clubwedstrijden georganiseerd door diverse commissies. Bijvoorbeeld door de Dames commissie (wekelijks op dinsdagochtend), de Men’s Own commissie (om de twee weken op dinsdagmiddag), de Senioren commissie (wekelijks op donderdagochtend), de Jeugd commissie en de Wedstrijd commissie (meestal in het weekend).

Voor wie de uitdaging van de prestatieve landelijke NGF competitie aan wil bestaat de mogelijkheid zich daarvoor aan te melden. Golfclub Brunssummerheide heeft zowel bij de dames, de heren, de senioren als bij de jeugd teams die allemaal zo goed mogelijk willen presteren en op een zo hoog mogelijk landelijk niveau willen spelen.

Gastspelers kunnen een afslagtijd reserveren via de receptie van de Golfresidentie 045-5646300

 

Captain

Fransje Gresel, 045-5285017, a.gresel@ziggo.nl

De spelers

1. Helene Essers

17.0 

2. Lilian van Wersch

18.5 

3. Fransje Gresel

18.7 

4. Marita Pelzer

22.3 

5. Mary Engelbertink

25.8 

6. Leny Salemink

20.6 

7. Febby Spitzers                          13.9
8. Monica Vaessen

29.7 

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Annelies Lutjens, 045-5268918, hanslut@home.nl

De spelers

1. Barbel Schorn

12.6 

2. Annet Peeters

14.7 

3. Annelies Lutjens

16.8 

4. Claudia Huttig

16.9 

5. Desiree Schiepers

15.8 

6.  Isy Gorissen

16.0 

7. Mariet Heuts-Keulen (staat niet op foto) 16.3

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Captain

Riet Kuper, 045-5253616, rietkuper@planet.nl

De spelers

1. Helma van Lier

8,4

2. Riet Kuper

10,5

3. Carlet de Heus

11,9

4. Marian Bidlot

12,6

5. Marion von den Driesch

13,7

6. Eline Kleibeuker

17,4

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Captain

Piet Giesberts, 046-4335365, piet.giesberts@home.nl

De spelers

1. Roland Mayer

10,5

2. Simen Spinder

14,1

3. Rijk Koster

16,2

4. Piet Giesberts

15.6

5. Max Wolvekamp

17,6

6. Uwe Feldner

18,9

7.  Jan Regterschot

20,2

 

 

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain

Harry Kleibeuker, 0475-334994, h.kleibeuker@home.nl

De spelers

1. Hans Werner Stedler

10.6

2.Peter Linz

15.0

3. Willi Beckers

16,6

4.  Jurgen Wirtz

17,0

5. David Holdaway

15,4

6. Rhoderick Bell

19,4

7.Harry Kleibeuker

22,9

 

 

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Het Team van Heren 1 Senioren is ten opzichte van het competitiejaar 2016 vernieuwd met 2 spelers. Het Team heeft als doelstelling om zich maximaal voor te bereiden op de competitie en vervolgens een zo goed mogelijk resultaat in de poule te behalen (klassebehoud of promotie naar de tweede klasse). Wij gaan er voor!!

Gespeeld wordt er op de baan van De Eindhovensche, Haviksoord, De Schoot en Welschap. Op 28 april zijn wij Gastheer.
Via deze pagina houden wij u op de hoogte van onze vorderingen door middel van het plaatsen van wedstrijdverslagen.

 

Captain

Peter Blom,  06-46303099, pjblom@quicknet.nl

De spelers

1. Ed Crombeen

8,0

2. Konny Falkenstein

9,6

3. Peter Blom (Captain)

10,6

4. Hans van der Ploeg

11.1

5. Frans Godefroy

11,1

6. Toine Gresel

11,5

7. John Peeters

15.8 

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Het is nu voor het vierde jaar dat Heren 2 (27 holes), 4e klasse in ongeveer dezelfde samenstelling Brunssummerheide vertegenwoordigd in de NGF competitie. Na in de twee voorgaande edities het kampioenschap te hebben behaald, volgde in 2016 het bekende stapje terug. Naast het golfspel vinden wij gezelligheid belangrijk. 

Captain

Peter Mathijssen, 06-31945691, Peter.c.mathijssen@gmail.com

De spelers

1. Nico Reviers 8.4 
2. Peter Mathijssen 10.2 
3. Henry Backus 12.9 
4. Jan van Gerwen 13.2 
5. Hans Swinkels 17.2 
6. Leo van de Pas 17.2 
7. Jack Schiepers 17.3 

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

 

Captain

Richard Cuvelier, 06-46333007, richard.cuvelier@kpnmail.nl

De spelers

1. Henk Souren  7.5
2. Richard Cuvelier  10.9 
3. Michael Huttig 11.8
4. Patrick Zaat  13.5
5. Joris Strolenberg  13.9
6.Martin Engelen  15.2
7. Lars Schmitz  25.6
   

Speelschema & standen

Speelschema en standen NGF

Captain
Yorian Volders – 06 -53205082

Ric Bremen                   – 3.1

Thomas Sieben            – 3.7

Cor Fidder                     – 2.3

Frank Gaber                 – 4.8

Michael Sarijoen          – 5.6

Yorian Volders              – 6.3

Marco Dedic                 

Speelschema en standen NGF

Foto Blauw 4 d.d. 29 maart 2016, met dank aan Norbert Latz.

Op deze pagina vindt u de Bufferzone Tabel en de Playing handicaps van de verschillende lussen die op de Golfbaan Brunssummerheide kunnen worden gepeeld. Let op: als u een leeg scherm krijgt dan is het bestand automatisch gedownload. Kijk bij uw downloads om het bestand te openen. De stroke-indexen zijn te vinden onder “45 holes”! 

18 Holes

Dames:

Brunssummerheide Dames blauw-geel
Brunssummerheide Dames geel-rood
Brunssummerheide Dames rood-blauw

Heren:

Brunssummerheide Heren blauw-geel
Brunssummerheide Heren geel-rood
Brunssummerheide Heren rood-blauw

 

9 Holes

Dames:

Brunssummerheide Dames geel
Brunssummerheide Dames rood
Brunssummerheide Dames blauw

Heren:

Brunssummerheide Heren geel
Brunssummerheide Heren blauw
Brunssummerheide Heren rood

Voorspeelarrangement t.b.v. NGF-competitie. Geldend in de week voorafgaande aan de wedstrijd.

 

Greenfee 18 holes € 35,00

logo-golfresidentie

NGF COMPETITIEDATA 2017

 
  HOOFDKLASSE ZATERDAG DAMES EN HEREN ZONDAG DAMES DINSDAG DAMES SENIOREN DONDERDAG
speeldag 1 25 maart 2 april 4 april 30 maart
speeldag 2 1 april 9 april 11 april 6 april
speeldag 3 8 april 23 april 18 april 13 april
speeldag 4 15 april 30 april 25 april 20 april
speeldag 5 22 april 7 mei 2 mei 4 mei
speeldag 6 29 april Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing
speeldag 7 6 mei
reservedag 13 mei 14 mei 9 mei 11 mei
kruis-/ halve finale 20 mei zaterdag 20 mei zondag  14 mei 18 mei
finale Landskampioen zondag  21 mei 21 mei 16 mei vrijdag 19 mei
promotiewedstrijden Niet van toepassing 21 mei 16 mei 18 mei
         
  HEREN SENIOREN VRIJDAG KORTE BANEN C-COMPETITIE VRIJDAG JEUGD ZONDAG  
speeldag 1 31 maart 31 maart 28 mei  
speeldag 2 7 april 7 april 11 juni  
speeldag 3 14 april 14 april 18 juni  
speeldag 4 21 april 21 april 25 juni  
speeldag 5 28 april 28 april 2 juli  
speeldag 6 Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing  
speeldag 7  
reservedag 12 mei 12 mei  
kruis-/ halve finale donderdag 18 mei 19 mei zaterdag 8 juli  
finale Landskampioen 19 mei 19 mei 9 juli  
promotiewedstrijden 19 mei 19 mei 9 juli  

 

Op deze pagina staan alle wedstrijden door GCB georganiseerd vanaf  10 dagen voor de huidige datum t/m 75 dagen na de huidige datum, gesorteerd op datum van oud naar nieuw. Als u de sortering van nieuw naar oud wilt hebben, klik dan 1 of 2x op de driehoekjes naast de datum. (toevoeging 6-9-2016: Op verzoek van WECO is het “aantal dagen voor” verlaagd naar 10, hierdoor hoeft u minder te scrollen voordat u bij de actuele wedstrijddagen bent. Mocht dit niet bevallen, dan kan dit op elk moment worden aangepast. Bovendien aan E-Golf4u de vraag voorgelegd om automatisch naar de actuele dag te gaan. Dit wordt onderzocht)Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)

In 2018 zal van 25 tot 30 september weer de Ryder Cup worden gespeeld tussen Europa en de Verenigde Staten. Voorafgaand aan dit evenement organiseert onze golfclub traditiegetrouw ook een Ryder Cup in navolging van het super evenement. Dat zal gebeuren in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september 2018. Voor onze club speelt dan team “Nederland” tegen team “Rest of the World”. M.a.w. een team dat bestaat uit 12 spelers (misschien uit te breiden naar 18) met de Nederlandse nationaliteit tegen een team dat bestaat uit 12 spelers (misschien uit te breiden naar 18) met andere nationaliteiten. In het verleden werden clubleden door de Weco benaderd om deel te nemen aan dit evenement op basis van behaalde punten gedurende de periode 1 augustus tot 1 augustus.

Voor 2018 hanteren wij een andere methode: Leden die graag deel willen uitmaken van een van de Ryder Cup teams kunnen zich vooraf aanmelden voor deelname, uiterlijk 1 september 2017. Ook als bij inschrijving de handicap hoger is dan 26, als deze maar voor 1 augustus lager is dan 26, en de leeftijd minimaal 18 jaar is.

Voor de potentiële deelnemers aan dit grootse evenement gelden enkele criteria:

 • U dient zich in te schrijven voor deelname via deze link.
 • U dient op bovengenoemde data (22 en 23 september 2018) beschikbaar te zijn.
 • Afhankelijk van uw nationaliteit en handicap kunt u inschrijven in een van de volgende categorieën:

Team Nederland:                            Dames          handicap 26 – 18.5

                                                        Heren           handicap 26 – 18.5

                                                        Dames          handicap 18.4 – -9.0

                                                        Heren           handicap 18.4 – -9.0

Team Rest of the World:                Dames          handicap 18.4 – -9.0

                                                        Heren           handicap 18.4 – -9.0

                                                        Dames          handicap 26 – 18.5

                                                        Heren           handicap 26 – 18.5

U kunt zich kwalificeren door deelname aan minimaal 3 Weco Maandbekers A of B, afhankelijk van uw handicap, te spelen in de periode van 01-08-2017 tot 01-08-2018

Naast de deelname aan de bovengenoemde Maandbekers neemt u in dezelfde periode deel aan minimaal 3 van de onder genoemde wedstrijden:

 • Strokeplay clubkampioenschappen augustus 2017
 • Strokeplay B kampioenschappen augustus 2017
 • Stableford kampioenschappen augustus 2017
 • Slotwedstrijd 29 oktober 2017
 • Openingswedstrijd april 2018
 • Vlaggenwedstrijd april 2018
 • Strokeplay 50+ dames en heren mei 2018
 • Matchplay clubkampioenschappen juli 2018
 • Handicartwedstrijd juli 2018

Voor al deze wedstrijden kunt u punten verzamelen. Uiteraard kunnen alleen de leden die zich hebben aangemeld punten verzamelen. Het aantal punten op de peildatum van 1 augustus 2018 is bepalend voor deelname.

 

De uitslag van de Ryder Cup 2016 vindt u hieronder bij de nieuwsberichten.

Matchplay Clubkampioenschappen

De Matchplay kampioenschappen worden verspeeld over 3 dagen, altijd op twee achtereenvolgende zaterdagen en de aansluitende zondag. Op de eerste zaterdag  worden de voorrondes gespeeld, de 16 spelers met de hoogste scores spelen op de tweede zaterdag de 1/8  en ¼ finale. Op zondag wordt de ½ finale en de finale verspeeld, op beide dagen wordt gespeeld vanaf de backtees (wit voor de heren en blauw voor de dames). Er wordt uiteraard gespeeld zonder handicapverrekening.

Zowel bij de dames en de heren ontvangen de clubkampioenen de prijzen en de wisseltrofee bij de prijsuitreiking op de finaledag.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Weco, contactpersoon: Agnes Trags, a.trags22@gmail.com  mobiel 06-23553354

Structuurpagina, niet verwijderen.

Elk jaar kiest het bestuur een commissielid dat zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de club. In 2015 viel deze eer toe aan Mary Engelbertink. Vooral door haar vele werk in het kader van het lustrumjaar, het Play for Hope evenement een meer dan terechte keuze!

Fons Lauvenberg benoemd tot commissielid van het jaar.  

Tijdens het diner na afloop van de jaarlijkse commissiedag is Fons Lauvenberg benoemd tot commissielid van het jaar 2016. Fons Lauvenberg is al jaren lid van de Moco en neemt dit jaar afscheid als voorzitter van de Moco. Daarnaast is Fons een zeer betrokken lid van de club die meedenkt ,adviseert en enthousiasmeert. Onder groot applaus wordt hem een kunstwerk in de vorm van een vaas als blijvende herinnering overhandigd. Het was mooi om te zien dat Fons er even stil van was en dat hij geraakt was door deze blijk van waardering.

De Clubkampioenschappen Strokeplay en Matchplay

De clubkampioenschappen worden door de Weco georganiseerd voor dames zowel als voor heren.

  Strokeplay Matchplay
Jaar Heren Dames Heren Dames
2016 Sebastian Dresen Riet Kuper Sebastian Dresen Riet Kuper
2015 Remco Zinken Ien Ackermans Sebastian Dresen Mireille Paques
2014 Sebastian Dresen Ien Ackermans Sebastian Dresen Ien Ackermans
2013 Sebastian Dresen Helma van Lier Ric Bremen Riet Kuper
2012 Sebastian Dresen Helma van Lier Sebastian Dresen Mireille Paques
2011 Sebastian Dresen Riet Kuper Martijn van Oosterhout Riet Kuper
2010 Ric Bremen Mireille Paques Ric Bremen Mireille Paques
2009 Ric Bremen Mireille Paques Maurice Maas Mireille Paques
2008 Ric Bremen Kristie Thissen Maurice Maas Mireille Paques
2007 Ric Bremen Riet Kuper Martijn van Oosterhout Helma van Lier
2006 Ric Bremen Veronique Timmer Ric Bremen Helma van Lier
2005 Cor Fidder Helma van Lier Maurice Maas Helma van Lier
2004 Cor Fidder Veronique Timmer Ric Bremen Mireille Paques
2003 Ric Bremen Helma van Lier Cor Fidder Mireille Paques
2002 Maurice Maas Helma van Lier Michael Sarijoen Mireille Paques
2001 Peter Cloodt Helma van Lier Michael Sarijoen Mariska Coninx
2000 Ric Bremen Warimu van Helden Cor Fidder Warimu van Helden
1999 Cor Fidder Mireille Paques Cor Fidder Mireille Paques
1998 Maurice Maas Simone Peels Cor Fidder Josa Sieben
1997 Jasper Peels Riet Kuper Hubert Gerhards Sacha Vincent
1996 Peter Cloodt Helma van Lier Hubert Gerhards Sacha Vincent
1995 Cor Fidder Monique Mey Cor Fidder Monique Mey
1994 Hubert Gerhards Sacha Vincent Cor Fidder Monique Mey
1993 V. Frankenberg Riet Kuper Hubert Gerhards Sacha Vincent
1992 Cor Fidder Tiny Balk Mark Jacobs Tonnie Kuysters
1991 Cor Fidder Helma van Lier Mark Jacobs Tonnie Kuysters
1990 Cor Fidder Sacha Vincent Cor Fidder Margreet Tans
1989 Mark Jacobs Sacha Vincent Roderik Wuts Margreet Tans
1988 Cornel Balan Jane Caruthers Edward Hoenjet Sacha Vincent
1987 Ron O’Neill Tonnie Kuysters Edward Hoenjet Tonnie Kuysters

 

De droom van elke golfer, het slaan van een Hole een One. Ook zonder het winnen van een auto een magisch moment. Aan een officiële erkenning van een Hole in One zijn voorwaarden verbonden. Als uw Hole in One hieraan voldoet, krijgt u in deze rubriek een eervolle vermelding.

2016 Seniorencompetitie :  Jo Grzelska

Structuurpagina, niet verwijderen.

Op deze pagina zijn de baanrecords te vinden die door de verschillende spelers zijn behaald. Uiteraard gelden voor baanrecords bepaalde voorwaarden:

Art. 1: Een score die is behaald tijdens een qualifying strokeplay-wedstrijd voor amateurs, georganiseerd door Golfclub Brunssummerheide of de NGF.

Art. 2: Een score die is behaald tijdens een qualifying strokeplay-wedstrijd voor professionals georganiseerd onder auspiciën van de NGF en/of de EGA.

Art. 3: Een score, die is behaald tijdens een wedstrijd die niet door in artikel 1 of 2 genoemde instanties is georganiseerd, zal aan het bestuur ter erkenning worden voorgelegd.

Art. 4: Het baanrecord  heren dient gespeeld te zijn vanaf de gele of witte afslagplaats, het baanrecord voor dames dient gespeeld te zijn vanaf de rode of de blauwe afslagplaats.

Baanrecords heren:

Baan                      T-box                Speler                               Handicap              Aantal slagen            Datum

Blauw-Geel            Geel                  Sebastian Dresen                + 3.0                        67                        14 juni 2015

Geel-Rood             Geel                  Sebastian Dresen                + 2.0                        66                        19 juli 2015

Rood-Blauw           Geel                  Sebastian Dresen                + 1.0                        70                        14 augustus 2014

 

Baanrecords dames:

Baan                     T-box                Speler                               Handicap              Aantal slagen            Datum

Blauw-Geel          Blauw                Helma van Lier                    8.1                           88                          28 augustus 2016

Geel-Rood           Rood                 Riet Kuper                           10.4                         84                         21 augustus 2016

Rood-Blauw         Blauw                Riet Kuper                           10.3                         90                         27 augustus 2016

Als u zich wilt aanmelden als lid van onze vereniging, download dat het aanmeldingsformulier en stuur dit ingevuld naar het secretariaat. Wij nemen dan snel contact met u op. aanmeldingsformulier-2017

Heeft u een vraag over het lidmaatschap, verzend onderstaand vragenformulier en het secretariaat neemt snel contact met u op.

Vraag over lidmaatschap
Voornaam
Achternaam
Sending

Introductie lidmaatschap

De mogelijkheid bestaat om voor € 250,- een lidmaatschap voor 3 maanden te verwerven. In die periode kunt u onbeperkt spelen en kunt u deelnemen aan clubwedstrijden. Als u daarna besluit om volwaardig lid te worden, dan worden deze kosten naar rato verrekend met het speelrecht voor de rest van het jaar.

Lidmaatschap Golfclub Brunssummerheide per 1-1-2017

Administratiekosten: Nieuwe leden zijn eenmalig € 75,00 administratiekosten verschuldigd.

Contributie

Aan het lidmaatschap is een jaarkaart verbonden voor het spelen op de baan. U betaalt dus naast contributie ook de kosten van een jaarabonnement voor de baan.

Overzicht  Volwassenen* Studenten** Jeugd Jeugd
    21 t/m 25 jr. 17 t/m 21 jr. t/m 16 jr.
Clubcontributie  € 80,00  € 29,50  € 29,50  € 17,00
Jaarkaart   € 1.020,00  € 350,00  € 250,00  € 200,00
NGF bijdrage € 17,50 € 17,50 € 8,50 € 8,50
St. Handicart € 2,50      
Totaal € 1.120,00 € 397,00 € 288,00 € 225,50 

Kinderen tot 18 jaar zijn geen speelrecht verschuldigd als op hetzelfde adres 2 volbetalende (volwassen) leden woonachtig zijn.

* U kunt ook buitenlid worden. Om hiervoor in aanmerking te komen dient men een lidmaatschapsbewijs van de homecourse te overleggen. De kosten voor een buitenlidmaatschap zijn € 850,00. 

** Om in aanmerking te komen voor een studentenlidmaatschap (met de daarbij behorende korting) dient men een kopie van het inschrijvingsbewijs als student te overleggen.

Een clublid ontvangt bij introductie van een nieuw lid of echtpaar een cadeaubon t.w.v. € 50,00, te besteden bij de Golfshop Brunssummerheide. (Dit geldt niet voor het omzetten van jaarkaarthouders bij de Openbare Golf BV naar lidmaatschappen.)

Voorwaarden

U kunt als nieuw lid elk moment instromen, de kosten worden m.u.v. de administratiekosten naar rato verrekend. Dit geldt alleen in het eerste jaar. Hierna loopt het lidmaatschap door voor steeds een vol kalenderjaar, van 1 januari tot en met 31 december. Betaling in termijnen is op basis van automatische incasso mogelijk. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Voor vragen of meer informatie hierover kunt u terecht bij het secretariaat.

Het opzeggen van een lidmaatschap dient schriftelijk plaats te vinden bij het secretariaat van de golfclub, uiterlijk 2 maanden voor aanvang van een nieuw verenigingsjaar.

Golf Chain

De extra kosten voor het lidmaatschap van Golf Chain bedragen € 127,50 per jaar. U kunt dan op alle deelnemende banen 10x per jaar greenfee vrij spelen.

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden of als u nog vragen heeft dan kunt u dat via deze pagina dit aan ons kenbaar maken.

Waarom lid worden van Golfclub Brunssummerheide?

Een lidmaatschap van Golfclub Brunssummerheide biedt u tal van mogelijkheden en voordelen. De belangrijkste zetten we voor u op een rij:

 • Onbeperkt spelen op een prachtige en uitdagende baan
 • 45 holes, waarvan 3 lussen championship courses
 • Ruime oefenfaciliteiten
 • Een actieve Golfschool met ervaren Pro’s
 • Een bloeiend verenigingsleven
 • Wekelijks wedstrijden – diverse competities, nieuw in 2017: Afterwork op donderdagavond 
 • Uitstekend presterende teams in landelijke competitie
 • 80 bestuurs- en commissieleden die vrijwillig actief zijn om vereniging optimaal te laten functioneren
 • Actieve begeleiding nieuwe leden en beginnende golfers, 36+ op vrijdag
 • Een fraai gelegen zonneterras voor een kop koffie, een drankje en een hapje
 • Een lidmaatschap dat financieel aantrekkelijk is, zeker voor studenten en jeugdspelers
 • Met extra speelmogelijkheden op andere banen via Golf Chain en SGNL
 • Inclusief lidmaatschap NGF en handicapregistratie

Introductie lidmaatschap

De mogelijkheid bestaat om een proeflidmaatschap voor 3 maanden aan te gaan. In die periode kunt u onbeperkt spelen en kunt u deelnemen aan clubwedstrijden. Als u daarna besluit om volwaardig lid te worden, dan worden deze kosten naar rato verrekend met het speelrecht voor de rest van het jaar.

Bonus voor aanmelden nieuwe clubleden

Een clublid dat een nieuw lid of echtpaar introduceert, ontvangt van de Golf Residentie een cadeaubon t.w.v. € 50, die besteed kan worden in de golfshop aldaar.

Familiegolf

Kinderen tot 18 jaar zijn geen speelrecht verschuldigd als op hetzelfde adres 2 volbetalende (volwassen) leden woonachtig zijn.

Golf Chain

Met een aanvullend lidmaatschap van Golf Chain kunt u op de deelnemende banen 10x per jaar greenfee vrij spelen. 

Spelen op SGNL banen  

Op de bij de SGNL aangesloten 15 banen kunt u spelen tegen het speciale tarief van € 37,50, door de week maar ook in het weekend. 

Structuurpagina, niet verwijderen

Tijdens een rondje golf of tijdens de nazit op het terras wordt doorgaans veel geboomd over het functioneren van de club en de kwaliteit van onze baan enz. Het bestuur wil graag suggesties en opmerkingen van leden ontvangen met de bedoeling om met bruikbare tips daadwerkelijk iets te doen. Beneden in de hal hangt de ideeënbus waar u (leden en gasten) ideeën kunnen deponeren. Liever per mail, dat kan ook, gebruik het onderstaande formulier.

Ideeënbus
Voornaam
Achternaam
Sending

De leverancier van onze ledenadministratie heeft een WebApp ontwikkeld, waardoor leden nog sneller wedstrijden kunnen beheren, de ledenlijst kunnen raadplegen enz. U kunt deze WebApp downloaden door op onderstaande link te klikken, Kies club Brunssummerheide en voer uw standaard inloggegevens in. Vervolgens kunt u de WebApp opslaan bij uw favorieten. U hoeft dan niet telkens opnieuw in te loggen. U ziet direct uw profiel. Via de drie witte horizontale streepjes links bovenaan komt u in het menu.

m.eg4u.nl/#/app

Kaarten: Hier ziet u alle ingevoerde scorekaarten. Tevens de mogelijkheid om nieuwe scorekaarten in te voeren (1 uur na aanmaak!)

Wedstrijden: Met info, inschrijflijst, startlijst en uitslag. Uiteraard met de mogelijkheid om u voor wedstrijden aan te melden en gegevens te bewerken.

 

Ledenlijst: Alle leden van GCB op alfabetische volgorde met mogelijkheid om op naam te zoeken. Info bevat hcp, telefoonnummers (direct bellen) en emailadres (direct mailen)

(wat zou het toch mooi zijn als alle leden via een foto zichtbaar zouden zijn) **  **Uw foto invoeren, dan kan niet via de app, maar wel via deze website, onder leden / mijn profiel / gegevens wijzigen. Wij hopen dat veel leden snel hun foto zullen toevoegen! 

Handicapcalculator: Voer een hcp in en u ziet de playing hancicap

Clubnieuws (nog niet in gebruik)

Profiel: U ziet de laatste 4 kaarten, daaronder uw playing handicap voor Brunssummerheide en een grafiek met uw handicap verloop.

 

De Stichting Handicart

Meer dan 90 leden van onze club maken gebruik van een Handicart. Zonder het gebruik van een Handicart zouden deze sportvrienden en vriendinnen niet meer aan het prachtige golfspel kunnen deelnemen. De Stichting Handicart organiseert jaarlijks een clubwedstrijd met het doel extra aandacht en financiële middelen voor de Stichting te werven.

Wij golfen om medegolfers te laten golfen!!

 

Contactpersoon: Ari Jansberg, consul Stichting Handicart, ajansberg@xs4all.nl  046-4585384

www.handicart.nl

Commissieleden (na login)

De Stichting Old Grand-Dad Club Nederland heeft een dubbele doelstelling, namelijk het organiseren van golfwedstrijden voor de OGD-grootvaders en het verlenen van financiële steun aan instellingen die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen – meer – aan sport, spel en beweging te doen en zo hun bestaan wat plezieriger maken. De Golf club Brunssummerheide heeft de laatste 3 jaar voor 13.000 euro projecten voor kinderen gesteund met hulp van de landelijke organisatie.

Wij organiseren jaarlijks 2 wedstrijden voor onze leden. De beste spelers uit die wedstrijden spelen vervolgens in juli een regionale finale. De beste golfers uit die regionale finales mogen daarna deelnemen aan de landelijke finale Aan al die wedstrijden doen in totaal zo’n 5000 grootvaders mee. Wie grootvader is, en nog niet aangesloten is bij de Old Grand-Dad, maar wel belangstelling heeft voor ons goede doel, kan een kijkje nemen op de website of contact opnemen met de clubconsul Servé Retera.

Clubconsul Servé Retera, s.retera@home.nl  0475-330407

Links

Commissieleden (na login)www.oldgranddad.nl

De redactiecommissie is onder meer verantwoordelijk voor de invulling van ons clubblad De Kranenpool. Veder kan de commissie het bestuur bijstaan bij andere uitingen, zoals nieuwsbrieven e.d. Op dit moment bestaan er vacatures voor deze commissie.

Contactpersoon: Anneke van Dartel, info@golfbrunsummerheide.nl

Links

Commissieleden (na login)

De website commissie is het eerste aanspreekpunt voor het beheer en onderhoud van deze website. Op dit moment bestaan er vacatures voor deze commissie. Het beheer wordt tijdelijk waargenomen door het secretariaat en bestuurslid Leo van de Pas.

Contactpersoon: Anneke van Dartel, info@golfbrunsummerheide.nl

Links

Commissieleden (na login)

Indien een lid het niet eens is met een besluit van het bestuur kan hij binnen één maand na ontvangst van dat besluit daartegen beroep instellen bij de commissie van beroep. Daartoe dient het lid een voldoende gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de voorzitter van de commissie van beroep met een afschrift aan de secretaris van het bestuur.

De beroepscommissie bestaat uit minimaal drie leden die vanwege hun onafhankelijkheid geen lid mogen zijn van het bestuur of andere commissies binnen de vereniging.

In artikel 4 van het Huishoudelijk Reglement wordt de beroepsprocedure nader omschreven.

De commissie van beroep bestaat uit de volgende leden: Fred Steinbusch (voorzitter), Mia Petri en Charles Hamilton.

Contactgegevens Fred Steinbusch: Tel: 045 5740370  Email:  fysteinbusch@outlook.com

Links

Commissieleden (na login)

De evenementencommissie is vooral betrokken bij speciale activiteiten. In 2015 bijvoorbeeld bij de viering van het 6e lustrum, de Play for Hope manifestatie. Tevens de jaarlijks terugkerende wedstrijden, zoals openingswedstrijden en de Presidentscup.

Contactpersoon: Mary Engelbertink, m.engelbertink@hetnet.nl  06-51410382

Links

Commissieleden (na login)

2016-03-23 19.53.54

Samenstelling commissie

Ed Crombeen, Annet Peeters, Leo Krekels, Gaby Dresen (voorzitster), Max Wolvekamp          e-mail: reco@ziggo.nl

De commissie streeft ernaar om zoveel mogelijk leden bekend te maken met de officiële golfregels, etiquette en handicapvoorwaarden. De commissie zal voor wat betreft de regels, etiquette en handicap onder meer:

 • Voorlichtingsavonden – en lesbijeenkomsten organiseren
 • Golfregelexamens organiseren voor Hcp 54 (GVB)
 • Handicapregistratie doen voor de spelende leden en toezicht houden op correcte invulling van de qualifying kaarten.
 • Als referee optreden bij de strokeplay- en matchplay kampioenschappen en desgevraagd bij regio- en overige belangrijke wedstrijden
 • Contacten onderhouden met andere commissies voor een juiste toepassing van de golfregels
 • Contacten onderhouden met de NGF aangaande regel- en handicap onderwerpen.
 • Het updaten van de regelinformatie op de website.
 • Optreden bij geschillen welke ontstaan als gevolg van toepassing van regels en toekennen van handicap.
 • Streven naar kennisverbreding binnen de commissie door (verder) opleiden van haar leden.
 • De leden enthousiasmeren voor het onderhouden van de kennis van de golfregels door het geven van regelavonden. Speciaal voor de wedstrijdteams worden er dit najaar een of meerdere avonden georganiseerd zodat ze beter voorbereid de competitie kunnen ingaan.
 • Bestuderen van wijzigingen van de Decisions on the Rules of Golf by the Ancient Golf Club of St. Andrews and the USGA en deze doorgeven aan de leden.

Links

Commissieleden (na login) |

Data regelinstructieavonden 2016:

16 maart, 20 april, 18 mei, 8 juni, 6 juli, 18 augustus, 21 september, 19 oktober en 16 november

Deze avonden vinden altijd op woensdag 19.00 uur plaats. Minimum aantal deelnemers: 5 personen.

Aanmelding via klapper in de hal voor het secretariaat of mail naar verheezen@golfhotelzuidlimburg.nl

 

Data theorieexamen 2016:

tijdstip: zaterdagen 18:00 uur (aanwezig zijn 17.45 uur) en donderdagen 10:00 uur (aanwezig zijn 9:45 uur)

maart 19 zaterdag
april 14 donderdag
30 zaterdag
mei 7 zaterdag
26 donderdag
juni 4 zaterdag
16 donderdag
juli 2 zaterdag
14 donderdag
augustus 6 zaterdag
18 donderdag
27 zaterdag
september 15 donderdag
24 zaterdag
oktober 6 donderdag
22 zaterdag
november 5 zaterdag
24 donderdag

 

 

De baancommissie heeft op het gebied van baanconditie nauw overleg met de greenkeepers, maar de aansturing daarvan ligt bij de baaneigenaar. De commissie heeft dus geen zeggenschap over eventuele wijzigingen of aanpassingen in de baan maar slechts een adviserende rol. Door goed overleg en met het aangeven van doordachte en  zinnige oplossingen bereiken we vaak toch het gestelde doel, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van de baan en daardoor het speelplezier van clubleden en gastspelers.

De werkzaamheden van de baancommissie vinden in nauw overleg met de Regel- & Handicap commissie plaats. Voor een goede afstemming neemt de baancommissie op regelmatige basis deel aan het commissieoverleg van de R&H commissie.

Contactpersoon: Patrick Zaat, e-mail: p.zaat@kpnmail.nl  06-37375108

Links

Commissieleden (na login)

Verantwoordelijkheden van de baancommissie

 • Toezien dat de kwaliteit van de golfbaan op niveau blijft zodat de NGF A-status van de baan permanent gegarandeerd is.
 • Toezien dat de speelkwaliteiten van de baan optimaal zijn aangepast aan het wedstrijdschema van de wedstrijdcommissie en NGF-competities
 • Toezien dat de onderhoudswerkzaamheden op basis van het baanbeheersplan door de greenkeepers worden uitgevoerd
 • Toezicht houden op wijzigingen van de baan die van invloed kunnen zijn op de course- en sloperating en de NGF op de hoogte brengen van deze wijzigingen zodat de playing handicaptabellen aangepast kunnen worden
 • Advies uitbrengen met betrekking tot de breedte van de fairways, de hoogte van de roughs en de snelheid van de greens
 • Controle op markeringen van “out of bounds”, waterhindernissen, GUR en vaststellen van “tijdelijke local rules” in samenwerking met de R & H commissie en de residentie
 • Het verstrekken van informatie aan leden betreffende de uitvoering van (onderhouds)werkzaamheden

 

Golfclub Brunssummerheide

Secretariaat & ledenadministratie

Mw. Anneke Van Dartel
Postbus 362
6400 AJ Heerlen
Telefoon: 045-5257089
Fax: 045-5251280
e-mailadres: secr@golfbrunssummerheide.nl

Aanwezig op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur

Clubhuisadres

Rimburgerweg 50
6445 PA Brunssum

Het bestuur van Golfclub Brunssummerheide is bijzonder trots op de prestaties van de competitie teams, vooral het feit dat Heren 1 en de jeugd zich op landelijk niveau met de top kan meten. Doordringen tot de Hoofdklasse is een unieke prestatie en golf op landelijk topniveau is goed voor het imago van de club, de baan en dit kan bijdragen aan de groei  van het aantal leden.

Maar Topgolf kost ook veel geld. Geld dat we niet binnen de begroting van de  GCB kunnen vrijmaken. Een van de initiatieven is de Club van 100, gelanceerd tijdens het lustrum en in eerste instantie opgericht  voor het competitieseizoen 2016. We hopen natuurlijk dat het Topgolf klimaat hierdoor een extra impuls krijgt zodat de Club van 100 ook de komende jaren het prestatieve golf inclusief de ontwikkeling van de jeugd een steuntje in de rug kan blijven geven. De opbrengsten van de Club van 100 zullen in 2016 volledig worden ingezet om Heren 1 te steunen.

Natuurlijk staat er wel iets tegenover.

 • De spelers van Heren 1 zullen de leden van de Club van 100 op de hoogte houden van hun activiteiten en prestaties via een digitale nieuwsbrief.
 • Na afloop van de competitie zal er een gezellige golfwedstrijd worden georganiseerd voor alle leden van de Club van 100 en de spelers van Heren 1. Met na afloop een hapje en een drankje.
 • In de hal beneden wordt naast de computer een bord opgehangen waarop alle leden van de Club van 100 worden vermeld, mogelijk met foto.
 • We kunnen, weliswaar op eigen kosten, bezoek aan de wedstrijden organiseren.
 • Tijdens de thuiswedstrijd kunnen de leden van de Club van 100 genieten van topgolf op onze eigen baan. Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Op dit moment telt de Club van 100 al zo’n 40 leden, te herkennen aan de button die ze op tas, trui of cap dragen. Zie ook de vermeldingen op het bord in de hal beneden.

De club van 100 bestaat uit de volgende sponsors:

Henry Backus
Jos en Annemarie Bischoff
Jacques Bloemen
Geert Donga
Marion von den Driesch
Wildpark Gangelt
Mary Engelbertink
Hein en Isy Gorissen
Toine en Fransje Gresel
Charles Hamilton
Frans van Helmond
Rob en Carlet de Heus
Heuts Assurantiën
Golf Residentie Brunssummerheide
Rolf en Relly Keller
Riet Kuper
Peter Mathijssen
Joop Meulenberg
Golf Athletic
Pasgoed BV
John en Annet Peeters
Roel Pijsel
Hubert Reinartz
Hub en Ria Reinaerts
Dieter en Bärbel Schorn
Hans Werner Stedler en Beate Wergen
Sylwia Switalska
Hans en Tiny Thomas
Sabine Törber en Marie-José Moers
Destination Golf
Nilast BV
Wim Drijkoningen
Thei Kitzen Beheer BV
Stadswijnkelder Berns
Mac McCreedy
Henry Albertz en Renate Hennes
Fons Lauvenberg
Margriet Lauvenberg
Maria en Hub Sogeler
Fred Steinbusch
Els en Winand Wiertz
Lilian van Wersch

Hieronder een voorbeeld van de poster in de hal tegenover de golfshop. (Niet alle sponsors staan op dit voorbeeld vermeld!)

club van 100 - leden

Erkent u het belang ervan voor de GCB?  Wordt dan ook lid van de Club van 100!
Vanaf € 100,- per lid (alleen, of samen met uw partner of golfvrienden tot max 4 personen). 

 Vul de flyer in die in het clubhuis ligt en deponeer deze in de brievenbus van het bestuur of stuur een mail naar: secr@golfbrunssummerheide.nl. U ontvangt dan een nota en verdere informatie.

Kijk voor meer informatie op de club van 100.

Structuurpagina, niet verwijderen.

Wedstrijden en festiviteiten gedurende de lustrumweek van 23 t/m 29 augustus 2015

Hoewel wij als organisatie natuurlijk altijd gehoopt hebben op een grote interesse en deelname van onze leden aan de lustrumweek, kan een te groot succes natuurlijk consequenties hebben voor de toelating aan wedstrijden en festiviteiten. Er kunnen situaties ontstaan dat het aantal inschrijvingen het aantal beschikbare plaatsen overschrijdt. Dit heeft voornamelijk te maken met de beschikbare baancapaciteit. Hoewel wij in overleg met de exploitant en de commissies nog enkele maatregelen hebben kunnen treffen is deze situatie voor een aantal wedstrijddagen nu reeds van toepassing. Wij zullen als organisatie met deze situatie zo adequaat mogelijk omgaan. Daarom hebben wij besloten dit voor iedereen zo duidelijk mogelijk te maken. Dit hebben wij gedaan door inschrijving- en toelatingsregels samen te stellen.

Allereerst de beschikbare capaciteit per wedstrijd en/of activiteit:

 • Zondag 23 augustus,
  openingsdag maximaal 108 deelnemers
 • Dinsdag 25 augustus,
  dames & heren dag maximaal 120 deelnemers
 • Donderdag 27 augustus,
  seniorendag maximaal 88 deelnemers
 • Zaterdag 29 augustus
  Jeugddag geen maximum
  Feestavond geen maximum

Uit bovenstaande blijkt dat er op 3 wedstrijddagen voor de leden toelatingsproblemen kunnen ontstaan. Voor deze 3 wedstrijden worden bij overschrijding van de maximale capaciteit de navolgende regels toegepast.

 1. Omdat zondag 23 augustus, dinsdag 25 augustus en donderdag 27 augustus tevens een door de club beschikbaar gestelde dagschotel in het programma is opgenomen, worden deze 3 dagen in de toelating nauw aan elkaar verbonden.
 2. Leden welke gedurende het jaar frequent deelnemen aan dames, heren, senioren en alle andere (officiële) wedstrijden verkrijgen voorrang bij overinschrijving op de betreffende wedstrijddagen. Hiervoor zal het seizoen 2015 tot aan de jubileumweek bepalend zijn.
 3. De inschrijvingen van de leden die vanwege hun leeftijd nog niet aan de seniorendag kunnen deelnemen hebben op dinsdag 25 augustus bij de dames- & heren dag voorrang op de categorie seniorleden.
 4. Indien de maximale capaciteit voor de openingswedstrijd van zondag 23 augustus overschreden wordt, zullen leden welke niet kunnen deelnemen (om welke reden dan ook) op de dinsdag en/of de donderdag voorrang genieten.
 5. Indien na toepassing van de regels 2, 3 en 4 nog te veel inschrijvingen zijn zullen leden welke voor 3 wedstrijddagen hebben ingeschreven aan 2 wedstrijddagen kunnen deelnemen.
 6. Indien na toepassing van bovenstaande regels op zondag, dinsdag en donderdag nog te veel inschrijvingen zijn, zal op basis van volgorde van inschrijving (nadat de regels 1 t/m 5 zijn toegepast) de laatste plaatsen worden toegewezen.

Wij gaan ervan uit u hiermede voldoende duidelijkheid te hebben gegeven over de toetsingscriteria bij over inschrijving van de wedstrijden.

Mary Engelbertink
Relly Keller
Evenementencommissie

Op deze pagina’s ziet u de schema’s voor de diverse Kampioenschappen bij Golfclub Brunssummerheide

Qualifying kaarten, vreemde kaarten en buitenlandse kaarten kunnen hieronder worden ingediend. Voor de regels voor het indienen van de kaarten kunt u meer lezen onderaan de pagina.Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)

Naar aanleiding van een verzoek van de NGF zullen dit jaar de qualifying kaarten, de “vreemde” kaarten alsmede de scorekaarten van qualifying wedstrijden nauwkeuriger worden gecontroleerd.

De Q- kaarten moeten aan een aantal minumum criteria voldoen, te weten :
1. Datum van de qualifying ronde
2. Duidelijk leesbare naam / clubcode van de speler
3. Duidelijk leesbare naam / clubcode van de marker
4. De exacte en playing handicap van de speler
5. De exacte en playing handicap van de marker
4. Handtekening van de speler èn de marker
5. Gele NGF sticker en het bijbehorende nummer
6. Het correcte aantal gespeelde slagen per hole

Het verdient bovendien de voorkeur om de kaart zo compleet mogelijk in te vullen, dus ook het aanvangstijdstip en het totaal van het aantal slagen. Stableford punten behoeven niet te worden uitgerekend.
Mocht de marker een speler zijn van een andere vereniging dan moet dit kenbaar gemaakt worden door zijn/haar NGF nummer te noteren.

De “vreemde” kaarten dienen zelf te worden ingevoerd, hetzij via de zuil van de bezochte club, dan wel via de website van GCB, zie leden > vreemde kaarten. Hier staat tevens verdere informatie over hoe te handelen met buitenlandse Q-kaarten. Q-kaarten gelopen op GCB dienen binnen 2 dagen na afloop van de ronde te worden gedeponeerd in de Reco brievenbus. Vreemde en buitenlandse Q-kaarten dienen binnen 2 weken te worden ingeleverd.

Mochten de kaarten niet of te laat worden ingeleverd dan zal de betreffende kaart door de Reco uit het systeem worden verwijderd.

Mededeling over de zg “No Return”

Het verschijnsel van No Return (het niet aanleveren van een score na een Q-wedstrijd of het lopen van een Q-kaart) ) komt helaas nog steeds voor.

Van elke qualifying ronde wordt verwacht dat ongeacht de uitslag, de scorekaart altijd wordt ingevuld en ingeleverd. Mocht dit niet het geval zijn in verband met een onweersbui, plotselinge blessure of een andere geldige reden dan is het de bedoeling dat de speler de wedstrijdcommissie hiervan op de hoogte stelt. In het geval van een Q-kaart wordt er van de speler verwacht dat deze de kaart met reden van opgave zo spoedig mogelijk in de Reco brievenbus deponeert.

Een opgave kan natuurlijk altijd een keer plaatsvinden, maar na 2 No Returns zal de Reco met de speler contact opnemen, en bij geen geldige reden kan de commissie eventueel bepaalde straffen opleggen, zoals uitsluiting van deelname aan één of meerder Q wedstrijden, of het terugdraaien/verwijderen van toekomstige Q-kaarten.

Het is in het belang van de spelers, zowel als van de medespelers dat er met een correcte handicap wordt gespeeld.

Wees fair en lever altijd je kaart in !

Zondag 14 juni 2015

Sebastian en Martijn behaalde voor de derde keer een prachtig resultaat voor de KWF. Via onderstaande link kunt u het hele verslag van deze dag lezen en het filmpje bekijken dat LOO-TV heeft gemaakt.

PlayforHope 2015- verslag website

LOO-TV heeft natuurlijk zelf ook nog een verslag gemaakt, welk u kunt vinden op LOO-TV Website.

En passant slaagde Sebastian er ook nog in om een nieuw baanrecord van 67 op blauw-geel te laten noteren! Een bijzondere prestatie als men bedenkt, dat er op dat moment al 72 holes waren gespeeld…

29 maart 2015

Ook in 2015 gaan de heren Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout weer de baan in, om voor het Wilhelmina Kanker Fonds KWF de nodige sponsoreuros binnen te halen. Deze keer willen zij 100 holes op één dag gaan spelen.

PlayForHopeInmiddels zijn de voorbereidingen gestart en een eerste nieuwsbrief kunt u hier vinden. Door op het logo van Play for Hope hier rechts te klikken, komt u op hun eigen website uit, waar u meer gedetailleerde informatie kunt vinden. Middels nieuwsberichten en nieuwsbrieven proberen wij u op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen. Wilt u alle informatie in één overzicht bekijken, dan is deze pagina voor u een aanrader!

Hier de uitslag van 13 mei 2015.

Voor de actuele stand in de poule: klik hier

De geboorte van een kampioensteam

heren5Bij een goed glas wijn en een portie liefdevol bereidde bittergarnituur ‘borrelen’ vaak de beste ideeën op. Na een rondje golf bespreken we normaliter de toestand in de wereld, geven advies op lokale dilemma’s en gaan een dokter Phil probleem zeker niet uit de weg, Kortom een doorsnee zaterdagmiddag op het terras van de Brasserie.

Nadat alle wereldse trivia’s voortvarend waren opgelost werd een nieuwe stelling geponeerd: Golf is per definitie een sport voor individualisten en is zeker geen teamspel. De gemoederen raakten verhit en pro’s en contra’s werden met passie over tafel geslingerd. Al snel ontstond een patstelling, ondanks de vakkundige mediation van Bacchus bereikten we onze gebruikelijke consensus niet. We besloten daarom om in 2015 via een zorgvuldig opgezette pilot empirisch onderzoek te doen.

Even de ingrediënten:

 • 8 spelers zonder enige wedstrijdervaring
 • een berg enthousiasme
 • een winter en voorjaar stug oefenen en trainen
 • een vermogen aan golflessen
 • een geweldig wedstrijdtenue
 • een groepsapp die de smartphone permanent overuren deed draaien
 • tegenslagen door naar het buitenland vertrekkende

Et voila: Heren 5 is geboren.

Ik zal jullie niet vermoeien met het saaie wedstrijdverloop, want zeg nu zelf, twee keer 18-0 en één keer 12-6 is niet bepaald spannend en doet lichtjes aan overmacht denken. De nederlaag van 11-7 was volledig te wijten aan niet door ons te beïnvloeden externe omstandigheden zoals het weer, oneerlijke in ons nadeel dwarrelende wind en perfect geraakte ballen die steeds in onmogelijke posities rolden.

Hoewel we ons onderzoek formeel nog moeten evalueren kunnen we nu reeds een aantal conclusies trekken:

 • We zijn in no time een hecht team geworden
 • we hebben 5 weken genoten van sportieve ontmoetingen
 • bergen bitterballen geconsumeerd
 • gierende hartkleppen gemanaged
 • eclatante overwinningen gevierd.

Het resultaat is navenant:

 • een geweldig team is geboren
 • we hebben de echte teamspirit ontdekt
 • de meerwaarde van onvoorwaardelijke steun ervaren
 • ‘en passant’ een positieve bijdrage aan het imago van onze club geleverd
  (heren 5 werd de hemel in geprezen voor gezelligheid en sportiviteit)
 • en is last but not least ook nog kampioen geworden

Verslag Play for Hope 2014

Zondag 29 juni was het zover: de tweede editie van Play for Hope op golfbaan Brunssummerheide. Na het geweldige succes van afgelopen jaar, waarbij Martijn en Sebastian maar liefst € 4.811,- ophaalden voor het KWF Kankerfonds, werd er al gauw besloten om in 2014 een volgende editie te organiseren.

PFH-2014_Sebastian-MartijnZondagochtend om 05:30 uur sloeg Sebastian de eerste bal van de 90 holes marathon. Onder toeziend oog van familie, leden en de voorzitter speelden de heren de eerste 18 holes precies in de uitgerekende tijd van twee en een half uur, zodat er om 08:00 uur een korte ontbijtpauze kon worden ingelast voordat de heren aan de tweede 18 holes begonnen. Gedurende de eerste drie rondes waren de weergoden hen niet bepaald goed gezind. De regenkleren kwamen goed van pas en de paraplu’s moesten hard werken voor zowel de spelers als ook de toeschouwers.

Om 13:00 uur kregen de heren gezelschap in de baan, toen 102 leden die deelnamen aan de Presidentscup startten. Martijn en Sebastian werden door deze wedstrijd heen geloodst door marshall Frans Godefroy en Dieter Schorn die gedurende de volledige 90 holes ervoor zorgden dat de ballen gevonden werden, de spelers nooit hoefden te wachten, de greens droog gerold werden en zij voorzien werden van drank en spijs.

PFH-2014_GroepTijdens de derde ronde kwam eregast Maureen McCreedy samen met haar echtgenoot Mac McCreedy de heren aanmoedigen in de speciaal voor haar gedecoreerde buggy. Dit bezoek zorgde voor extra motivatie waardoor de heren ondanks de regen goed door bleven lopen.

Om 17:00 uur stroomde het clubhuis vol met de deelnemers van de Presidentscup om de achtste finale tussen Nederland en Mexico te kijken. Sebastian en Martijn bleven live op de hoogte via de mobiele updates. Tot hun geluk hoefde het Nederlandse elftal geen verlenging te spelen, zodat de leden de laatste holes van Play for Hope 2014 mee konden lopen en de heren konden aanmoedigen om ook de laatste holes nog hun beste beentje voor te zetten. Op hole 89 gebeurde dan het bijna onmogelijke: van 134 meter uit de rough speelde Sebastian op de par-4 zijn pitching wedge in de hole voor een eagle. Onder luid gejuich werd deze slag gevierd. De laatste hole leverde nog een par op voor Martijn. Sebastian scoorde een birdie waardoor na 5 x 18 holes het spel zelfs nog zo goed was om het baanrecord te evenaren door een 69 te scoren. De felicitaties voor het doorlopen van de volledige 90 holes stroomden binnen. Blije en emotionele momenten speelden zich rondom de 18de green af, waarna men gezamenlijk het clubhuis opzocht voor het vervolg van de feestavond.

PFH-2014_Cheque

Na een veiling waarbij items van o.a. Joost Luiten en Robert-Jan Derksen te koop aangeboden werden, deelden Sebastian en Martijn in een speech hun ervaringen van de dag en spraken zij een woord van dank uit aan alle betrokkenen en aanwezigen, waarna zij het woord overhandigden aan eregast Maureen McCreedy. Aan deze bijzondere eregast was ook de eer en het genoegen de ongeëvenaarde cheque ter waarde van €10.005,- te overhandigen aan het KWF Kankerfonds. Sebastian en Martijn speelden gedurende de dag 1 eagle, 23 birdies, 99 parren en 48 bogeys en werden financieel ondersteund door 145 particuliere sponsoren en de 15 zakelijke sponsoren, waarvoor nogmaals dank.

Play for Hope 2014 overtrof alle verwachtingen. Het bedrag van vorig jaar werd meer dan verdubbeld.

Martijn en Sebastian willen zich via deze weg nogmaals bij alle sponsoren, vrijwilligers en betrokkenen bedanken voor de ongelofelijke steun.

Aankondiging

Martijn van Oosterhout en Sebastian Dresen waren te zien in een praatprogramma van TV Limburg. Tijdens de Sportarena schoven zij aan bij gastheer Maurice Graef en vertelden zij over hun initiatief Play for Hope. Hebt u de uitzending gemist of wilt u deze nogmaals terugkijken, dat kan! Hiervoor klikt u op onderstaande link:
http://www.tvl.nl/nl/tvl-sportarena/sportarena/vergoossen-leemans-begois/#.U6ASAPl_uSo

Play for Hope wordt dit jaar op 29 juni gespeeld. De heren gaan 90 holes spelen voor het goede doel en hopen op uw steun. Hebt u nog geen pakket gekocht om de heren te steunen, ga dan naar www.playforhope.nl en sta op tegen kanker.

Tevens wordt er via de website en tijdens de feestavond een veiling georganiseerd met enkele topstukken waaronder polo’s gesigneerd door Joost Luiten en Robert-Jan Derksen en een vlag van The Masters gesigneerd door Joost Luiten.

Deze zelfde dag wordt ook de Presidentscup gespeeld. Er zijn nog enkel plaatsen vrij, dus schrijf u in. Gedurende de Presidentscup zullen Martijn en Sebastian u voorbijgaan en kunt u hen aanmoedigen. We hopen de avond dan ook samen met u gezellig af te sluiten met een spetterende feestavond. Hopelijk tot de 29ste.

Team Play for Hope

Play for Hope en Presidents Cup

Op zondag 29 juni a.s. wordt net als vorig jaar door Martijn van Oosterhout en Sebastian Dresen als team Play for Hope gespeeld voor het KWF. Ze starten om 5.30 uur en stoppen na 90 holes (9 meer dan vorig jaar!) tegen zonsondergang. U kunt hun, als particulier of als bedrijf, weer sponsoren via www.playforhope.nl . Het streven is om het bedrag van vorig jaar voorbij te streven.

Op dezelfde dag wordt ook de Presidents Cup wedstrijd gespeeld. Namens het bestuur nodig ik u van harte uit om aan deze gezellige wedstrijd mee te doen. U kunt er al via de website voor inschrijven. Ik raad u wel aan om dat snel te doen want we verwachten een groot aantal deelnemers.

Met de beslissing om Play for Hope en de Presidents Cup te combineren vervallen de in de wedstrijdkalender vermelde wedstrijden op 20 juli en op 31 augustus.

Omdat het Charity toernooi dit jaar vervalt (het KWF moet gezien worden als ons goede doel van dit jaar) zal aan de deelnemers aan de Presidents Cup, zoals ook gebruikelijk was bij het Charity toernooi, een financiële bijdrage gevraagd worden van € 10 per persoon. Als u echter via www.playforhope.nl een sponsorpakket hebt gekocht dan hoeft u die bijdrage niet te betalen. Uiteraard betaalt u verder geen wedstrijdgeld.

Op 29 juni kunt u zich vanaf 11.45 uur aanmelden aan de wedstrijdtafel. Er staat daarna koffie, thee en vlaai klaar voor alle deelnemers. De wedstrijd (Greensome) begint om 13.00 uur met een 18 holes gunstart. De burgemeester van Brunssum, de heer Luc Winants, zal het startschot geven. Tijdens de wedstrijd is de kans groot dat u de jongemannen van Play for Hope een keer ziet passeren. Op hun laatste hole zullen we hun met ons allen een warme ontvangst geven.

Van de club ontvangt U een aantal consumptiemunten. Alle consumpties worden deze dag betaald met consumptiemunten die op de dag zelf verkrijgbaar zijn. Na afloop wordt er deze keer geen diner geserveerd maar bestaat er toch voor alle deelnemers de gelegenheid om voor weinig geld te blijven eten. Er zijn dan verschillende smakelijke keuzemogelijkheden maar u hoeft niet van te voren te reserveren. Ook zal er na de wedstrijd een DJ aanwezig zijn en wordt er na de prijsuitreiking (ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen) een veiling gehouden van enkele unieke golfspullen. De opbrengst gaat natuurlijk naar het goede doel. Na het overhandigen van de cheque aan het KWF is er nog een gezellig feestelijk samenzijn met muziek verzorgd door de DJ.

We kijken uit naar dit mooie evenement!
Met vriendelijke groeten,
Geert Donga

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

21 april 2015: Een dag, die in ons geheugen blijft

Dinsdag 21 april vroeg op en op weg naar de golfbaan Welschap in Eindhoven. Aangekomen op Welschap , de zon staat hoog aan de hemel en vol bewondering kijken we naar de bosrijke omgeving en de mooie accommodatie een gevoel hier kan niets meer misgaan. We worden hartelijk ontvangen door de captain van Welschap en een zeer vriendelijke bediening die ons trakteert op lekkere koffie/thee met lekkere petit fours . Dan naar de driving range de ledematen los maken wat chippen en putten en de dubbel kan beginnen. 2 dubbels gewonnen en 1 verloren. “Niet Zo Best“ Desiree we missen je nu al .

Heerlijk geluncht…

Inmiddels is de eerste singel al weg en staan we te popelen om nu een goeie score te halen, maar dit viel tegen, onze captain heeft gelijk gespeeld en de rest verloren stand 13-5. We hebben onze teleurstelling even moeten verwerken maar hebben toch genoten van een mooie dag met toespraakjes en het overheerlijke diner. Dit was culinair gezien erg goed. Volgende week is het aan ons om onze gasten te verzorgen en te verwennen. Het weer kunnen we niet bestellen, maar de rest komt helemaal goed. Daar gaan we voor!

EEN DAG DIE IN ONS GEHEUGEN BLIJFT:
1e zonovergoten dag en mooie baan
2e Leuke teams
3e Slechte score
4e Lekker eten

Mary Engelbertink

14 april 2015: “Golfles” op de Tongelreep

Onze captain heeft een ieder van ons gevraagd om een klein verslag te schrijven van de competitiedag. Om in golftermen te blijven is de eer deze week aan mij.

Na de ervaringen van vorige week, moesten we deze dinsdag naar Eindhoven voor de tweede competitiewedstrijd. Ons doel was de golfbaan Tongelreep. We vertrokken in het vroege ochtendgloren en arriveerden reeds vroeg op de zonovergoten golfbaan. Dat we op tijd waren viel niet de betwisten, want we waren er eerder dan het kantinepersoneel en dus moesten we nog even wachten op ons kopje koffie met vlaai.

Tongelreep beschikt maar over een 9 holes-baan waar men met vlieg en stuntwerk heeft geprobeerd om er enige variatie in te brengen, door sommige tee’s en holes te verleggen zodat het spelen van de tweede negen holes niet identiek is aan het spelen van de eerste negen holes. Voor ons verwende mensen van de Brunssumse golfclub, met zijn 54 holes, was dit natuurlijk even wennen. Je moest heel goed opletten van welke afslag je speelde en naar welke vlag toe. Het was weliswaar goed bewijzerd, maar het is toch meer dan een keer voorgekomen dat de verkeerde hole werd aangespeeld, wat natuurlijk de nodige punten kostte. Maar eerlijk is eerlijk, wat lagen deze 9 holes er beeldschoon bij, grote hulde aan de greenkeepers. De greens leken net biljarttafels. Het nadeel echter hiervan is, dat wij greens die in zulke perfectie conditie verkeren, in Brunssum niet gewend zijn, waardoor menig balletje er als een raket overheen schoot, (en zeker de balletjes van ondergetekende).

Onze tegenstander was het Hoenshuis uit Voerendaal en al met al hebben we het uitstekend gedaan want we hebben hun verslagen met 13/5. Door deze overwinning staan we nu na twee keer spelen op de tweede plaats met 20 punten direct achter Welschap, die tot nu toe 23 punten heeft weten te behalen.

‘s Avonds tijdens het diner kreeg een van onze teamgenoten van de Hoenshuis-captain zelfs een bedankje voor de gratis “golfles”, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde. Ook het schitterende ironische gedicht over cosmetische chirurgie, dat de captain van Tongelreep ons voordroeg in een onvervalst Brabants dialect, bracht de nodige lachsalvo’s op gang, waardoor de sfeer er goed in zat.

Al met al een geweldige dag met droomtemperaturen waardoor we van onze geliefde golfsport dik en dubbel hebben kunnen genieten. Met de zoete smaak van de overwinning zijn we ‘avonds weer naar huis gereden. Wel nog even schrikken van een brandende vrachtwagen met stro op de snelweg ter hoogte van Born.

Nu moeten we nog deze vorm proberen vast te houden. Volgende week spelen we in Welschap Eindhoven en de motivatie om die drie puntjes achterstand op de nummer een in te halen, zal zeker niet ontbreken bij ons team.

Welschap we komen eraan!
Lilian Van Wersch

7 april 2015: Spannend

Dinsdag 7 april op weg naar Herkenbosch voor de eerste competitiewedstrijd. Binnendoor een goed half uur rijden en geen kip op de weg. Onderweg behoorlijk wat mist maar bij aankomst scheen de zon. De wedstrijd van 31 maart tegen Herkenbosch was vanwege het slechte weer afgelast deze wordt op 12 mei ingehaald in Voerendaal.

Het was spannend want voor 4 dames was het de eerste keer dat ze competitie gingen spelen. Welschap was onze tegenstander. Na de vlaai en de koffie werden de 3 dubbels gespeeld en na de lunch de 6 singles. Uiteindelijk hebben we met 7-11 verloren en waren we veel ervaringen rijker.

Volgende week gaan we naar Tongelreep en is Hoenshuis onze tegenstander, we zijn er klaar voor.

Leny Salemink

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

12 mei 2015: Kampioen? Zweiter? Dritter!!!!!!

Am 12.05.2015 sind wir voller Hoffnung auf den „Kampioen“ nach America zum Golfclub Golfhorst gefahren. Unsere Chancen waren zwar gering aber die Motivation umso größer. Wir müssen deutlich gegen Herkenbosch gewinnen und Hoenshuis gegen Gijsteren verlieren. Das Wetter und die Bahn waren prima und unser Gegner Herkenbosch sehr gesellig und sportiv. Nach den Doppeln stand es 4 : 2 für uns und wir gingen voller Zuversicht, nach einem wunderbaren Lunch durch unsere Gastgeber, in die Singels. Letztendlich haben wir mit 11 : 7 gegen ein starkes Team aus Herkenbosch gewonnen und waren sehr glücklich und zufrieden.

Da wir als erstes gestartet waren, haben wir auf das Spielergebnis von Hoenshuis gegen Gijsteren gewartet. Hoenshuis lag bereits nach den Doppeln mit 6 : 0 vorne und letztendlich mit 13 : 5 gewonnen! Herzlichen Glückwunsch an den Kampioen Hoenshuis!!!

Während des wunderbaren Abendessen glaubten wir noch daran zumindest ZWEITER geworden zu sein, doch auch diese Hoffnung wurde uns schnell genommen da uns ein einziger Spielpunkt zu Herkenbosch fehlte! ALSO DRITTER!

Ich möchte mich im Namen aller meiner Competitiemitspielerinnen bei unserem „Invaller“ Marianne Wettmann bedanken, die uns wunderbar geholfen hat. Leider konnte Isy an diesem letzten Spieltag nicht dabei sein, jedoch hat sie uns per Whatsapp motiviert!!! Ganz herzlichen Dank vor allem an unseren „Non playing Captain“ Annelies, diese ist trotzt Schmerzen bei jedem Spieltag dabei gewesen und hat uns perfekt unterstützt!

VIELEN, LIEBEN DANK!
Claudia Hüttig

28 april 2015: Kater

KaterDe day after voelt niet echt lekker.: Voerendaal-Brunssummerheide 12-6. Weg kampioensaspiratie!

Wat hebben wij geknokt,maar helaas was het niet voldoende ook al was het een beetje vertekend beeld, omdat een paar partijen pas op de achttiende hole beslecht zijn en dat had natuurlijk ook de andere kant op gekund. Maar wat hebben wij er weer van genoten. Ook de gastvrijheid op Herkenbosch was top! Nu nog de inhaalwedstrijd waarbij geen kampioenschap en geen degradatie meer op het spel staan. Deze wordt op 12 mei op de Golfhorst gespeeld. Ik weet het zeker, dan halen wij alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten. Klinkt vreemd maar wij hebben nu het kampioenschap van andere teams in de hand. Winnen wij van Herkenbosch dan wordt Voerendaal kampioen. Verliezen wij van Herkenbosch dan wordt Herkenbosch kampioen. Wij zullen zeker weer onze sportieve plicht vervullen.

Bij deze inhaalwedstrijd ben ik er helaas niet bij maar wens al mijn teamgenootjes een hele mooie golfdag en natuurlijk met een klinkende overwinning, Bij deze wil ik mij bedanken voor deze geweldige competitietijd. Niet alleen winnen is belangrijk maar zeker kameraadschap en dat is in dit team overal te voelen.

Succes maatjes.
Isy Gorissen

21 april 2015: Alle kansen weer open

Het is weer dinsdag en dat betekent in deze tijd competitiedag. Na ons gelijkspel van vorige week zijn wij realistisch maar wel gemotiveerd. Golfclub Geijsteren is vandaag de ontvangende club en wij gaan tijdig van huis. We hebben na aankomst voldoende tijd om ons voor te bereiden. Zeker op het putten want de dames van Geijsteren hebben ons gewaarschuwd dat ze super snelle greens hebben. Veel sneller dan Voerendaal wat voor ons al een groot verschil was met onze home course. Om 10:30 uur gaat de eerste dubbel de baan in er staat natuurlijk een beetje spanning op. Wij willen sterker uit de dubbels komen dan de vorige wedstrijd (5-1 achterstand) en dat lukt super. We gaan lunchen met de stand 6-0 voor Brunssummerheide.

2015_Dames-2Na een heerlijke lunch gaan wij met goede moed door de geruststellende voorsprong voor de singles knokken. Onze captain die geblesseerd is en niet speelt, maar wel elke week mee reist geeft hier en daar een bemoedigend knikje of complimentje. Uiteindelijk winnen wij de singles met liefst 10-2. Hiermee komt de totaalstand op 16-2 voor Brunssummerheide. Wij zijn heel blij met deze goede prestatie.

Na binnenkomst blijkt ook nog dat de koploper (Hoenshuis) verloren heeft, waardoor alle kansen op een kampioenschap voor verschillende teams weer open zijn. Dit hadden wij niet verwacht na de eerste wedstrijd. Het was dan ook een geweldige dag met mooi weer, een prachtige baan en last but not least het heerlijke asperges diner, om je vingers bij af te likken.

Jammer maar ook deze dag is weer voorbij. Ons team is een echt team wat niet alleen voor de overwinning gaat maar ook voor elkaar. Volgende week op naar Herkenbosch met als tegenstander Voerendaal. Dit wordt de wedstrijd van de waarheid en dus zorgen dat wij de vorm vasthouden. Aan onze motivatie zal het niet liggen.

Isy Gorissen

14 april 2015: Teleurgesteld maar toch op de valreep puntje gepakt

Eindelijk uit de startblokken. Voor ons gevoel heeft het veel te lang geduurd voor dat wij de baan in konden. Onze eerste wedstrijd werd afgelast wegens het slecht weer en een onbespeelbare baan. De tweede wedstrijd waren wij ontvangende club en moesten toekijken hoe de overige dames de strijd met elkaar aangingen.

Het weer is prachtig en de baan en greens liggen er puik bij dus daar zal het niet aan liggen. De dubbels hebben het moeilijk vandaar dat wij bij de lunch zeer teleurgesteld zijn want wij staan met 5-1 dik achter terwijl we dit niet hadden verwacht. Wij zijn vastberaden dan maar de singles te pakken.

Het wordt een spannende middag. Gelukkig!! Wij winnen de singles met 8-4. Daardoor wordt de totaal score 9-9 en is een nederlaag geëlimineerd. Alle kansen blijven open. Op naar Geijsteren en onze volgende tegenstander is Golfhorst. Wij gaan ervoor en nu nog de dubbels!!

Isy Gorissen

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Dames 1 hoofdklasse: KAMPIOEN.

Dames-1bDames 1 heeft de inhaaldag van de competitie ten volle gebruikt. Op de baan van de Gulbergen werd The Duke, na een 3-3 stand in de ochtend ronde, door een ontketend team verslagen. Zowel Helma, Ien, Carlet, Marion en Eline wisten hun single te winnen en Riet bracht 1 punt mee met een a/s. Uitslag 14-4. Nu nog wachten op de uitslag van de concurrent maar al snel werd het duidelijk dat wij niet meer in te halen waren. Het aansluitende diner werd een zeer gezellig aangelegenheid en een latertje!

A.s. zondag (17 mei) speelt Dames 1 de halve finale voor het landskampioenschap op de Keppelse GC tegen Rozenstein 1. Dit team werd vorig jaar landskampioen en het wordt dus een zware opgave voor ons, maar met de vorm van deze laatste wedstrijd is een verrassing wel mogelijk. Supporters zijn van harte welkom!

Riet Kuper (captain)

Verslag competitie Dames 1 hoofdklasse (dinsdag 27 holes).

Onze eerste wedstrijddag bestond uit een kopje koffie en heerlijke taart op de Gulbergen. De storm die dag stond niet toe dat wij speelden. Een vergeefse reis dus.

De volgende wedstrijd was op de Peelse tegen het sterke Tongelreep. Na een 4-2 achterstand in de ochtend werd deze alsnog gewonnen met 10=8 door goede overwinningen van Ien, Carlet, Marion en Riet.

Onze volgende wedstrijddag was op de Tongelreep tegen de Gulbergen. Na een 5-1 tussenstand van de greensomes zagen wij geen kans om deze achterstand in te halen en verloren uiteindelijk met 11-7 doordat Helma, Carlet en Eline nog 6 punten binnen brachten.

Op naar de Duke voor de 3e wedstrijd en nu tegen de Peelse. Eindelijk een voorsprong na de ochtend 4-2 en deze voorsprong wisten wij uit te bouwen naar een overwinning met 13-5 met winstpartijen van Ien, Carlet, Marion en Riet en een a/s van Eline.

Op dit moment staan wij 2e in de poule met hetzelfde aantal wedstrijdpunten als de Tongelreep maar met 1 punt minder dan de Tongelreep. De laatste wedstrijd op 12 mei a.s. brengt de beslissing. Wij spelen dan tegen het ook sterke The Duke en Tongelreep tegen de Peelse, die misschien voor een verrassing kunnen zorgen. Wij zullen in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen!

Riet Kuper
Captain Dames 1

Voor actuele stand in de poule: klik hier

NGF competitie Heren senioren 2

senioren-H2Eén week voor de aanvang van de competitie werd ons team getroffen door de schouderblessure van Hans-Werner Stedtler, waardoor wij onze sterkste speler moesten missen.

De rest van het team, bestaande uit Willi Beckers, Karl Eckelmann, Peter Linz, David Holdaway, Herman Thijssen en Harry Kleibeuker, heeft zich echter goed geweerd en behoud in de vierde klasse veilig gesteld. In de einduitslag staan wij op de tweede plaats.

Ook dit jaar hebben wij veel plezier beleefd in het spelen op de andere banen tegen, zonder uitzondering, de prettige tegenstanders afkomstig van de Golfhorst, de Peelse Golf, Bleijenbeek en Rijk van Margraten. Volgend jaar zullen wij graag de (golf)handschoen weer opnemen tegen dezelfde of andere teams, omdat Herman Thijssen heeft aangegeven volgend jaar niet meer me te willen spelen en wij, i.v.m. mogelijke uitval graag met een groep van acht man aan de competitie willen deelnemen gaan wij op zoek naar nieuwe teamgenoten.

Harry Kleibeuker
captain heren senioren 2

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

Voor de actuele stand in de poule: klik hier

26 april 2015: Onze 3e ronde

Vandaag de 3e speeldag van de competitie. Gespeeld werd er op de baan van De Schoot. Onze tegenstanders waren de spelers van Golfclub De Peelse Golf.

Golfclub De Schoot ligt in het plaatsje St. Oedenrode (NB) en is een 9-holes parkbaan.

De opdracht voor deze ronde was duidelijk. Om nog enige kans te maken op een mooie plaats in de ranglijst, was het noodzakelijk dat er zou worden gewonnen. Onze tegenstanders waren in dezelfde positie als wij, dus het beloofde een spannende pot te worden.

Ons team startte als eerste om 10 uur met de 9 holes Greensome. Het resultaat viel ons echter na afloop tegen. We waren niet in staat om de foursomes in een positieve score, voor ons, af te sluiten. De Peelse Golf won met 4-2 in de ochtend, hetgeen voor ons een tegenvaller was.

Na de lunch was het de beurt aan de singles partijen. Het weer viel nog steeds mee, er was regen voorspeld, maar die bleef gelukkig tot ver in de middag uit. Het was voor ons noodzaak om 4 van de 6 singles partijen te winnen om de dag winnend af te sluiten. Het was ons echter niet gegeven om dit te doen. De Peelse Golf wist uiteindelijk met 12-6 te winnen. Hierdoor staan we momenteel klem onderaan, met nog 1 partij, te gaan. We zullen deze partij moeten winnen om volgend jaar wederom in deze klasse te mogen spelen.

Volgende week spelen wij op Golfclub De Tongelreep tegen het team van De Schoot.

Ed

19 april 2015: Onze 2e ronde

Vandaag de 2e speeldag van de competitie. Gespeeld werd er op de baan van De Gulbergen. Onze tegenstanders waren de spelers van Golfclub De Tongelreep.

Golfclub De Gulbergen ligt in het plaatsje Mierlo (NB) en wordt beschreven als een uitdagende, afwisselende, 27-holesbaan met open karakter, heuvels, waterpartijen en bosholes. De bergholes, met enkele, adembenemende afslagen op 40 meter boven het maaiveld, kenmerken het unieke karakter van deze baan. Dit laatste maakt deze baan tot een ware uitdaging bij mooi weer. Bij veel wind worden deze holes echter zeer lastig om te spelen.

Een WhatsAp van de captain eerder in de week liet ons weten dat wij ons om 08.30 op de parkeerplaats zouden ontmoeten en wij vervolgens onder een genot van een kopje koffie in het clubhuis de strategie van de dag (opstelling etc.) zouden bespreken. Zoals gebruikelijk in het team verloopt dit proces op een democratische wijze. Dit proces kenmerkt zich dan ook met voordelen en nadelen.

Ons team startte als eerste om 10 uur met de 9 holes Greensome. Gestart werd er op Hole 1 van de Sprookjesbaan. Dit betekende dat alle bergholes in spel kwamen. Het weer was prima, stralende zon en een zacht windje, kon dus niet beter. Het resultaat viel ons echter na afloop tegen. Slechts 1 flight kon de partij afsluiten met 1 winstpunt op de laatste hole. De andere 2 partijen verloren op de 8ste of 9e hole. Dit resultaat betekende dat wij de ochtend afsloten met 5-1 in het voordeel van De Tongelreep.

Na de uitstekende lunch gingen de Singles de baan in. Nu werd er gestart vanaf Hole 10 (Libellenbaan). De eerste 9 holes van deze lus worden gekenmerkt door vele water- en bospartijen die in het spel komen daarna komen de bergholes weer in het spel. Het weer was nog steeds super golfweer. Stralend zonnetje en een zacht windje. Het resultaat was jammer genoeg niet voldoende om de partij te winnen. Drie van de 6 flights wisten de partij winnend af te sluiten en drie verloren de partij in de laatste fase van de strijd. Het team had hiermee dus 6 punten weten binnen te halen in de middag sessie. Hiermee werd de 2e speeldag in deze competitie afgesloten met een 11-7 nederlaag.

Volgende week spelen wij op Golfclub De Schoot tegen het team van De Peelse.

Peter

12 april 2015: Onze 1e ronde

Vandaag (zondag 12 april) was het de tweede competitiedag voor het Team van Heren 1 (27 holes). Maar omdat wij op de 1ste competitiedag gastheer waren was het onze eerste daadwerkelijke speeldag. Het team was te gast op de baan van de Peelse Golf in Evertsoord en gespeeld werd er tegen het team van De Gulbergen uit Mierlo. Het weer was prima en de baan lag er goed bij. Degene onder u die de baan kennen weten dat deze baan over een aantal verrassende en uitdagende holes beschikt waar het water met regelmaat in spel komt.

De ochtendsessie bestond voor ons uit een drietal flights 9 holes Greensome. Wij verloren 1 partij en wonnen er twee. Dit betekende dat wij 4 van de maximaal 6 punten binnen haalden. Dit resultaat was in principe een goed vooruitzicht voor de middag waar de singles werden gespeeld.De middagsessie verliep echter anders dan door ons gehoopt. Van de 6 partijen werd er slechts 1 gewonnen en 1 gehalved. De overige 4 partijen verloren nipt op de 16 of 17 hole. Het eindresultaat kwam hiermee op 11-7 voor het team van de Gulbergen.

Na een korte borrelsessie vertrok een ieder huiswaarts. De een met gemengde gevoelens en de ander met een goed gevoel. Al met al was het toch een prima golfdag voor velen van ons team en keken wij vol goede moed uit naar onze 2e speeldag op zondag de 19e op de baan van De Gulbergen.

Peter

29 maart 2015: Gastheer

Zondag 29 maart startte de NGF competitie 2015 voor het Team van Heren 3 onder de bezielende leiding van playing Captain Rolf Lohrmann. Het team bestaat verder uit Ed Crombeen, Peter Blom, Frank Lemmens, Jurgen Gosh, Ralf Popielas, Jose Lopez en Konrad Falkenstein. Het team is ingedeeld in een Poule met; De Peelse, Gulbergen, De Schoot en Golfclub Tongelreep. In de vernieuwde NGF opzet worden er 27 holes gespeeld. De ochtend bestaat uit 9 holes Greensome en in de middag treden de spelers individueel aan voor 18 holes Matchplay.

Aan ons team de eer om de competitie dit jaar als Gastheer te openen. Het team was s’morgens om 8.30 aanwezig in het restaurant om de gasten op te vangen met koffie en gebak. Ed en Ralf waren afwezig, zei moesten invallen bij Team 2 die op Broekpolder speelde.

De weersverwachting voor de dag In Limburg was zeer slecht. Stevige regenbuien en windkracht 6 met stevige windvlagen. Geen ideaal golfweer dus en eerlijk gezegd vonden wij het zelf niet zo erg om op die dag niet te hoeven spelen. De ochtendpartijen verliepen vanwege het weer langzaam. Gestart werd er om 10.30 uur (6 flights), de laatste partij kwam om 13.45 binnen. Gelet op het steeds slechter wordende weer was het de vraag of de middagpartijen wel uitgespeeld konden worden. De baan was al aardig nat aan het worden maar gelukkig hielden de greens nog. Niemand zat natuurlijk te wachten om gebruik te moeten maken van de reservedag medio mei. Na telefonisch overleg met de baanmanager werd besloten om met een creatieve oplossing de partijen in de middag wat sneller te laten verlopen omdat er in de namiddag toch wel extreem weer werd verwacht.

Ondanks deze aanpassing kwam de laatste flight toch nog pas om 19.15 binnen. Alle respect die dag voor de spelers die moesten spelen. Het leek die dag wel of ik op een golfbaan op de Waddeneilanden was in plaats van zuid Limburg! Het TV spotje dat mij van Noord Holland naar Zuid Limburg deed verhuizen vorig jaar bleek dan ook duidelijk niet te kloppen!!!

Het resultaat van deze 1ste speeldag was dat zowel Gulbergen en Tongelreep de overwinning claimden.

Na een uitgebreide borrel, veel golferslatijn en de speeches van de captains ging een ieder huiswaarts en konden wij als team om 21.00 uur de dag afsluiten.

Een speciaal woord van dank naar de baanmanager en de bediening en keuken personeel van het restaurant.

Uw import Limburger
(Peter Blom)

[ic_add_posts tag=’heren1′ template='news_on_page.php' showposts='5' ]

Voor de actuele stand in de poule: klik hier.

3 mei 2015: Heren 2 opnieuw kampioen en promoveert naar klasse 3

Team-4-Allen2Op de laatste speeldag op de Peelse moest het gebeuren. Vanuit de tweede positie moest om kampioen te worden, gewonnen worden van Margraten, het team dat op dat moment met 6 uit 3 de ranglijst aanvoerde. De dubbels verliepen niet al te soepel. Peter en Jack en Jan en Henry kwamen met lege handen terug. Alleen Hans en Maurice wisten de derde dubbel te winnen, 4-2 achterstand. Donkere wolken pakte zich letterlijk en figuurlijk samen. Na de lunch moest opnieuw in de regen gespeeld worden. De captain kon de tussenstanden op de holes 6, 7, 8 en 9 prima volgen. Halverwege wisselende resultaten en het wedstrijdverloop kon nog alle kanten op. Alleen Jack stond op ruime voorsprong. Als eerste kwam Peter met winst binnen, gevolgd door Jack. Jan en Hans stonden regelmatig down maar bleven tot de laatste holes vechten voor hun kansen, niettemin gingen beide partijen verloren. Henry kwam binnen met een prima uitslag en op het laatst was alleen Maurice nog in de baan. Hij speelde tegen de captain van Margraten en werd onderweg prima gecoached door Nico. Hole 16 bracht uiteindelijk de beslissing. Heren 2 werd net als vorig jaar opnieuw kampioen. Met de twee andere teams uit Zuid Limburg werd de avond gezellig afgesloten in Thorn.

Kwamen we dit jaar door een herschikking van de klasses opnieuw uit in 4, volgend jaar zal de strijd toch echt moeten worden aangebonden met teams uit klasse 3. Proficiat mannen!

Leo van de Pas,
captain

26 april 2015: Nog volop kansen voor kampioenschap heren 2

Op deze dag zouden we een goede stap in richting kampioenschap kunnen zetten. Op Herkenbosch, waar ook heren1 speelde, moesten wij aantreden tegen de Peelse. Dat varkentje zouden we wel even wassen, was de gedachte. De Peelse stond na 3 wedstrijden nog op nul punten. Op een enkel buitje na, bleef het droog en was het aangenaam weer om te spelen. De dubbels verliepen prima. Nico met Hans en Peter met Leo pakten de volle winst. Jan en Henry gingen echter kansloos ten onder in de derde partij.

Het verloop van de singles was spannend. Uiteindelijk wisten alleen Nico en Peter de winst te pakken en speelde Jan all squaere. Het werd dus 9-9 en de Peelse behaalde hun eerste punt. Margraten pakte winst tegen Maastricht en staat nu met 6 uit 3 aan de leiding. Wij staan nu tweede en moeten komende zondag (zonder Nico) op de Peelse vol aan de bak tegen koploper Margraten. Maurice onderging zijn vuurdoop op hoog niveau. Invallen bij heren2 en voor het eerste 2 x 18 holes spelen op Prise d’Eau. Verder was het leuk om te zien dat meerdere (bestuurs)leden en ook Fons en Mariet Heuts een kijkje kwamen nemen om de teams aan te moedigen.

Leo van de Pas,
captain

19 april 2015: Gastheer

Op 19 april ontvingen wij de teams op GC Brunssummerheide. Het was een prachtige dag, de weergoden waren ons goed gezind. De verzorging voor, tijdens en na de wedstrijd was dik voor elkaar. Complimenten voor het horecateam van Spoom. Na afloop van de wedstrijden was een ding helder, het kampioenschap zou gaan tussen de drie zuidelijke clubs, Maastricht, Margraten of Brunssummerheide.

Leo van de Pas,
captain

12 april 2015: Gevoelige tik voor Maastricht

Een prachtige zondagochtend in Margraten, de baan lag er prima bij en het weer was fantastisch. Het team was goed gemutst en had er zin in. Bij het invullen van de wedstrijdformulieren werd het even schrikken, 12,1 was de hoogste hcp van de Maastrichtenaren.

In de dubbels kwam Maastricht goed uit de startblokken. Nico en Maurice haalden met 3/2 flink uit, maar Peter en Jack gingen met 3/5 kansloos ten onder. Bij Henry en Leo bleef het lang spannend met gelijke kansen, maar door de verloren hole 8 werd het 1 down. Tussenstand 4-2 voor Maastricht.

De singels verliepen een stuk plezieriger. In een mum van tijd stond iedereen voor. Nico was als eerste klaar en maakte met 7/6 gehakt van zijn tegenstander. Peter won met 2/1, Henry pakte de collega voorzitter van Maastricht in met 3/2 en ook Jack en Maurice pakten de volle winst. Met alleen captain Leo nog in de baan was het de vraag of we alle singels zouden binnenhalen. Dat lukte net niet, met 1 down werd de laatste hole gestart. De derde slag richting de green van hole 9 werd fataal. Ondanks driftig zoeken werd de bal niet gevonden en moest de hole worden afgestaan. Eindstand 12-6 voor Brunssum. Na twee wedstrijden staan we op de tweede plaats.

Tijdens het schrijven van dit bericht wordt het team aangenaam verrast door een bericht van Peter. Hij is vader geworden. Wij dragen deze overwinning op aan Daan, zoon van Peter en Maureen.

Volgende week is onze thuiswedstrijd, daarna spelen we in Herkenbosch tegen de Peelse.

29 maart 2015: Heren 2 speelt gelijk op eerste competitiedag

Onder barre weersomstandigheden (hele dag regen en rukwinden) werd op zondag 29 maart de eerste competitiewedstrijd gespeeld in Maastricht. Heren2 van Herkenbosch was onze tegenstander met 5 hcpers onder de 14. De eerste twee dubbels (Peter –Jack en Henry-Jan) werden gewonnen. De derde flight, met Hans en Leo, konden op hole negen nog gelijk komen, maar dat lukte helaas niet.

In de singles wist Peter all sqaure te behalen en Jan en Jack haalden de volle winst binnen. Henry, Hans en Leo moesten in de tegenstanders hun meerdere erkennen. Eindstand 9-9 waarmee de captain tevreden kon zijn.

Zondag 12 april spelen we in Margraten tegen Maastricht. Dan zijn Nico en Maurice eveneens van de partij.

Leo van de Pas,
captain

Voor de actuele stand in de poule: Klik hier

3 mei 2015: Kampioen

kampioen-H1aZondag 3 mei was het zo ver, de kampioenswedstrijd in de eerste klasse stond op het programma. Na de nederlaag een week eerder tegen Crossmoor was het team erg gedreven en gemotiveerd nu wel aan de winnende kant te komen. De tegenstander was Hoenshuis, die met drie gewonnen wedstrijden aan kop stonden in poule H4. Alle mogelijke scenario’s waren al berekend en het doel was duidelijk. Brunssummerheide moest minimaal met 10-8 winnen om kampioen te worden. Hoenshuis had al genoeg met 9-9. Alles wees dus op een spannende zondag, en spannend was die.

Na het uitvallen van Lorenzo vanwege ziekte kwam het precies goed uit dat Cor Fidder dusdanig was hersteld van een blessure om toch nog zijn opwachting te maken in de competitie van 2015. Hierdoor ontstonden er weer verschuivingen in de foursomes. Als eerste starten Sebastian en Carsten, zij speelden een sterke partij van tee tot green, moesten echter op de green veel te veel putts gebruiken waardoor de stand redelijk aan elkaar gewaagd bleef. Uiteindelijk kon echter op hole 16 door een goede lange putt van Carsten dicht bij de hole, de partij beslist worden in het voordeel van Brunssum. De tweede foursome speelden Ric en Remco. Hier keken de heren al redelijk snel tegen een achterstand aan. De afslagen van Ric vonden een aantal keren het bos waardoor de tegenstander snel up kwam te staan. Deze partij ging duidelijk met 5&4 naar Hoenshuis. De derde foursome speelden dus Cor en Yorian. Met veel publiek in de baan stonden zij nog redelijk comfortabel 2 up met 4 holes te gaan. Echter op de deze laatste vier holes moesten zij de partij aan de tegenstander afgeven en verloren zij op hole 18.

De tussenstand na de ochtend 4-2 in het voordeel voor Hoenshuis. Een nogal ongewenste tussenstand, maar iedereen geloofde er nog wel in en ging goed gemotiveerd de singles in. Even nog snel lunchen en om kwart voor twee starten de heren aan de middagrondes.

Sebastian speelde zoals gewoonlijk op de eerste single. Na een mindere eerste hole was de stand 1 down. Hij wist de partij echter snel te draaien, maakte op hole 13 een eagle en bezegelde de eerste winstpartij met een chip-in op hole 14. Remco speelde de tweede single. Na een matige start van Remco en een sterkte start van zijn tegenstander was de stand al gauw 3 up voor Hoenshuis. Carsten had een zware partij op de derde single en moest, nadat hij tot dusver alle partijen gewonnen had, zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Hij verloor 5&4. Met dezelfde cijfers won Ric zijn partij op de vierde single. Ric leek erg gebrand erop om de ochtendronde weer goed te maken en won overtuigend. De Tussenstand was 6-6. Inmiddels liep de spanning op en dit was ook duidelijk zichtbaar bij sommige spelers als ook bij de toeschouwers. Cor speelde op de vijfde single tegen oud-teamgenoot Martijn van Oosterhout. En Yorian speelde op de zesde single. Inmiddels vocht Remco zich terug in de partij en wist op de tweede negen de partij weer gelijk te trekken. Op hole 18 werd de partij gedeeld. Hoenshuis had nog maar 1 winstpartij nodig voor de overwinning met nog twee partijen in de baan. Cor en Martijn maakten allebei birdies op hole 15 en 16 waardoor Cor op 1 up bleef staan. Deze partij ging 1 up in het voordeel naar hole 18. Yorian moest ook van een achterstand terugkomen en wist op hole 16 door middel van een birdie de partij naar dormie 2 up te trekken. Van beide partijen in de baan moest nog maar 1 hole gehalveerd worden om het kampioenschap te bezegelen. Op hole 17 viel dan de beslissende putt, Yorian sloeg op de lange par 3 zijn afslag keurig op de green waar zijn tegenstander niet in slaagde. Een lange putt dicht bij de hole zorgde al voor een groot gejuich rondom de green. Yorian maakte de putt en het kampioenschap was een feit. Cor won ook zijn partij waardoor de einduitslag op 11-7 kwam te staan.

De felicitaties werden uitgedeeld en het feestje verplaatste zich van hole 17 richting hole 18 waar de flessen champagne werden gespoten. Mede dank uitstekend spel en een echter vechtersmentaliteit bij elke speler wisten de heren van Brunssummerheide 1 de partij nog naar zich toe te trekken. Vanuit hier gaat ook nogmaals een groot dank uit naar alle toeschouwers die deze dag naar het regenachtige Best waren afgereisd.

Op 17 mei wordt de promotie gespeeld om een plek in de Hoofdklassen van 2016. De wedstrijd zal gespeeld worden op de Edese golfbaan (1:30 uur rijden vanuit Brunssum) tegen het team van Capelle aan de IJsel. Brunssummerheide hoopt wederom op veel support vanuit de leden en vrienden van Golfclub Brunssummerheide.

26 april 2015: Niet altijd

Het weer was, ondanks de slechte voorspellingen, fantastisch: geen regen, en zelfs weer wat zon!

herkenbosch2De tegenstander was Crossmoor, en dat hebben we geweten. De foursomes verliepen iets minder dan de vorige wedstrijden, Carsten en Yorian wonnen ruim, maar zowel Sebas en Remco, en Rick en Lorenzo verloren op de 18e de partij. Dus 2-4 achterstand na de foursomes.

In de singels wilden we deze achterstand goedmaken, maar we hadden we al direct pech, Lorenzo moest ziek naar huis en kon niet verder. De overige singels verliepen als volgt: Sebastiaan en Carsten wonnen, Remco speelde all-square en Rick en Yorian verloren. Dus verloren we de wedstrijd met 7-11. Hoenshuis won zeer ruim, 15-3, van Best en is derhalve de trotse ongeslagen koploper.

De captain van Hoenshuis gaf tijdens de speech al aan, kampioen te worden en de promotiewedstrijd te gaan spelen. Maar, zover is het nog niet, de laatste wedstrijd is Brunssum tegen Hoenshuis, volgende week zondag in Best, en bij een gelijkspel is Hoenshuis kampioen, maar wij zijn er ook nog, bij een overwinning van Brunssum zijn wij kampioen. In elk geval een prachtige wedstrijd op de slotdag, dat de beste moge winnen!!!

19 april 2015: Winst op overtuigende wijze

Na de spannende en regenachtige eerste competitiewedstrijd op Crossmoor waar het eerste heren team revanche nam op Best na de verloren kampioenswedstrijd van afgelopen jaar, stond op 19 april de tweede wedstrijd op het programma. Op Hoenshuis werd tegen het team van Herkenbosch gespeeld.

IMAG1223Na het voorspelen eerder in de week bleek al dat de greens in topcondities verkeerden en zo arriveerde het team met veel plezier op de baan. In de foursomes speelden wederom Sebastian en Remco samen op 1. Na een schitterende start van birdie-par-birdie stonden zij al gauw 3 up en wonnen uiteindelijk makkelijk met 6&5. Op de tweede foursome speelden Ric en Lorenzo weer samen. Ook zij lieten zich weer van hun beste kant zien en wonnen ruim met 4&3. Omdat Cor nog steeds geblesseerd aan de kant moest blijven maakte Yorian zijn tweede optreden bij heren 1. En net als tijdens de eerste wedstrijd won hij samen met Carsten de partij. Op hole 17 beslisten zij de partij in het voordeel van Brunssum. Een maximale voorsprong van 6-0 na de ochtendsessie.

Na de lunch startte Sebastian tegen een mede-plushandicapper van Herkenbosch de singles. Bij een stand van 2 up met nog 3 holes te spelen werd het nog even spannend en ging de partij naar de 18de hole waar Sebastian uiteindelijk door een goede par de eerste twee punten binnenhaalde. Carsten speelde op de tweede single een goede en evenwichtige partij die hij uiteindelijk op hole 17 kon beslissen. Remco die op 3 speelde wist zijn partij ook te winnen door subliem spel over 17 holes. Yorian was inmiddels al klaar door een overtuigende 7&6 overwinning binnen te halen als 6de single. Vervolgens bracht ook Ric zijn partij binnen op de enerlaatste hole door een 2&1 overwinning te laten noteren. Lorenzo was nog als enige in de baan. Op hole 11 werd hij nog onfortuinlijk door een bal op zijn schouder geraakt. Hij speelde echter dapper verder en haalde op de allerlaatste hole nog 1 punt binnen zodat de einduitslag op 17-1 kwam.

Gedurende de dag mocht het team op steun en support rekenen van enkele toeschouwers waaronder de nieuwe Clubvoorzitter. Aanstaande zondag staat een mogelijke zwaardere tegenstander op het programma. Op de baan van Herkenbosch wordt gestreden tegen het team van Crossmoor. Ook hier hopen de heren weer op veel support!

Eervolle vermelding: Maarten Frolichs, die wederom als invaller klaarstond om in het tweede team in te vallen, maakte zijn invalsbeurt wel erg speciaal door in de foursome op de par-3 derde hole van Noordwijk, zijn bal via een ijzer 8 in de hole te laten verdwijnen voor een hole-in-one! Gefeliciteerd!

29 maart 2015: Wind, Water, Winst.

De spelers van heren 1 startten afgelopen zondag aan de NGF competitie 2015. Op Crossmoor werd tijdens de eerste wedstrijd onder barre omstandigheden gestreden voor de eerste punten.

Het team bestaande uit captain Sebastian Dresen, Carsten Tillmanns, Remco Zinken, Ric Bremen, Lorenzo Jaggen en Yorian Volders begonnen de dag met de foursomes op hole 1. Sebastian en Remco speelden een erg spannende partij die uiteindelijk op de 18de hole werd gedeeld. Ric en Lorenzo speelden de tweede partij en lieten zich ondanks de constante regen en windhozen van windkracht 6 niet uit het veld slaan en wonnen hun partij op hole 17. Carsten speelde samen met invaller Yorian (Cor Fidder moest noodgedwongen aan de kant blijven vanwege een blessure). Dit koppel had afgelopen jaar in het tweede team al de nodige overwinningen binnen gehaald en zo zetten zij deze reeks voort en wonnen overtuigend 5 up.

De stand na de ochtendsessies was dus een overtuigende 5-1 voorsprong tegen de kampioen van afgelopen jaar waar Brunssum 1 in de kampioenswedstrijd van 2014 toen 11-7 verloor.

Tijdens de singles leek het weer alleen maar slechter te worden en was het maar afwachten of de baan al dat water wel aankon. Inmiddels was de wedstrijd van het tweede team op golfclub Broekpolder na de foursomes afgelast i.v.m. de regen.

Sebastian speelde de eerste single en moest in een goede partij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor op hole 16. Remco zette een extra tandje bij na de ochtendsessie en won heel overtuigend met 7&5. Ric had het ook zwaar en verloor de partij uiteindelijk op hole 16. Lorenzo’s partij was een partij van up’s en down’s. Maar ook hier trok Best aan het langste eind. Met nog maar twee partijen in de baan was Brunssum nog steeds op zoek naar minimaal 3 punten voor de overwinning. Carsten bracht uiteindelijk een overtuigende 4&3 zege binnen waardoor het gelijkspel was verzekerd. Alles kwam aan op de laatste partij in de baan waar invaller Yorian het opnam tegen de sterke speler van Best. Op hole 17 miste Yorian een 1,5 meter putt om 1 up te gaan, dus bleef de partij all square. De lastige par-5 achttiende hole moest de beslissing brengen voor zowel deze partij als ook de gehele pot. Yorian wist de green in 3 goede slagen te bereiken waar zijn tegenstander niet in slaagde. Een putt van 12 meter eindige dicht bij de hole waardoor deze partij met 1 up werd gewonnen.

Einduitslag 11-7 in het voordeel van Brunssummerheide. Zo werd er dus revanche genomen op de uitslag van afgelopen jaar. De eerste stap is gezet, maar er wachten nog 3 andere zware wedstrijden.

Komende zondag is Pasen en wordt er niet gespeeld. Vervolgens is heren 1 gastheer en op 19 april wordt er op de baan van Hoenshuis tegen het team van Herkenbosch de volgende partij gespeeld.

Seizoen 2015 van de NGF competitie is begonnen. Hier kunt u per team de verrichtingen volgen.

Voor de standen in de verschillende poules, wordt verwezen naar de officiële NGF-competitiesite.

Wilt u de spelers bekijken, die op de de verschillende teams spelen, klik dan hier.

Dames 1 is kampioen!

Dames-1c

Van Links naar rechts: Marion Von Den Driesch, Ien Ackermans, Eline Kleibeuker, Riet Kuper, Helma Van Lier, Carlet De Heus. Lees het succesverhaal op hun pagina!

Heren 1 is kampioen!

kampioen-H1

Van Links naar rechts: Lorenzo Jaggan, Cor Fidder, Remco Zinken, Sebastian Dresen, Yorian Volders, Carsten Tillmanns en Ric Bremen. Lees het succesverhaal op hun pagina!

Heren 4, bij de NGF bekend als Heren 2, 4e klasse, poule h245, is kampioen!

Team-4-Allen3

Van links naar rechts: Leo van de Pas (Captain), Jack Schiepers, Jan van Gerwen, Peter Mathijsen, Nico Reviers, Maurice Portengen, Henry Backus, Hans Swinkels. Lees het succesverhaal op hun pagina!

Heren 5, bij de NGF bekend als Heren 3, 4e klasse, poule h241, is kampioen!

heren5-a

Van links naar rechts: Martin Engelen, Richard Cuvelier, Ger Glezer (Captain), Henk Souren, Joris Strolenberg, Randy Stofberg, Frank Roijen, Patick Zaat. Lees het succesverhaal op hun pagina!

JEUGD 1 NEDERLANDS KAMPIOEN

6 juli 2014,
Een historische dag!

Ons eerste jeugdteam heeft de kampioenswedstrijd op de Hilversumse gewonnen en is daarmee officieel

NEDERLANDS KAMPIOEN

bij de jeugd geworden.

imag0199

Op facebook is het al te lezen. Het 1e jeugdteam, met van links nar rechts, Lorenzo Jaggan, Carsten Tillmanns (captain), Remco Zinken en Bram van Zandvoort, zijn op deze dag, op de Hilversumsche Golfclub kampioen van Nederland geworden. Zij wisten dit te bereiken door het team van Prise d’Eau te verslaan.

Gefeliciteerd met deze schitterende prestatie.
Voor de individuele resultaten en de eerste foto’s, kijk op de Jeugd 1 pagina.

Met vriendelijke groeten,
Golfclub Brunssummerheide
Geert Donga,
Voorzitter

JEUGD 1 KAMPIOEN IN DE 1ste Klasse

Zij wonnen afgelopen zondag op Amelisweerd met 8-4 van Wouwse Plantage en werden daarmee 1e in poule J1. Een bijzonder knappe prestatie als je bedenkt dat het team bestaande uit Max Peerbooms, Lorenzo Jaggan, Carsten Tillmanns, Bram van Zandvoort en Remco Zinken vorig jaar naar de hoogste klasse is gepromoveerd. Aanstaande zondag, 6 juli, moet het team op golfbaan De Hilversumsche het opnemen tegen Prise d’Eau 1 uit Tilburg om het Nederlands kampioenschap. We wensen de jongens daarbij heel veel succes toe.Voor de individuele resultaten kijk op de Jeugd 1 pagina. Op zondag 6 juli spelen zij op de Hilversumse de kampioenswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

DAMES 1 KAMPIOEN IN DE 1ste Klasse Dinsdag

Dames1_orig

Lees verder op de pagina van Dames 1.

Heren 4 is kampioen en promoveert naar de 5e klasse.

IMG-20140512-WA0007

Lees verder op de pagina van Heren 4.

De competitie van de NGF is weer begonnen. Op de verschillende subpagina’s kunt u per team uitslagen en standen vinden. Die uitslagen worden zo spoedig mogelijk bijgewerkt. Er zijn een aantal teams, die een klein verslagje maken en/of bij de websitecommissie inleveren. Deze worden dan z.s.m. geplaatst. Dus dames/heren captains, wees niet bang om na een wedstrijd in de pen te klimmen en ons te informeren hoe het jullie team is vergaan op de wedstrijddag, zowel bij winst, verlies of gelijkspel.

GC Brunssummerheide doet met een aantal teams mee in de verschillende NGF competities, te weten:

 • 4 teams in de Heren competitie
 • 3 teams in de Dames competitie
 • 2 teams in de Senioren competitie
 • 3 teams in de Jeugd competitie

In de verschillende pagina’s kunt u lezen wat er in de lopende competities zoal aan de hand is.

Een racerunner, ook wel Petra-bike genoemd is een driewielfiets, zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich ermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sinds dinsdag, 3 februari 2015, is de ‘Adelante kinderen’ in Valkenburg aan de Geul zo’n toestel rijker dankzij de sponsoring door de Stichting Old Grand-Dad club Nederland en haar leden van Golfclub Brunssummerheide. Een kleine delegatie van de OGD organisatie waaronder Math Buck initiatiefnemer van het project, bezocht onder leiding van Servé Retera, clubconsul van de OGD, ‘Adelante kinderen’ om de fraaie bike te overhandigen.

Na een korte introductie over de race-runner en de doelstellingen van de stichting Old Grand Dad was het de beurt aan Eowyn Vos een demonstratie te geven met de nieuwe aanwinst. “Het is een manier waarop ik mijn mama kan bijhouden bij het hardlopen; dus ik wil hier zeker mee gaan oefenen”, zo reageerde zij enthousiast.

De racerunner is bij uitstek een geschikt middel voor kinderen met cerebrale parese, die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken bij het voortbewegen. Tot voor kort had Adelante geen eigen exemplaar, maar nu kan deze dankzij de Old Grand Dads in de fysiotherapie worden ingezet. Kinderen kunnen ermee werken aan hun conditie en in de toekomst zelfs in een atletiekvereniging mee aan de slag gaan. Er zijn ook al ideeën om de racerunner te gaan inzetten bij kortdurende intensieve therapieprogramma’s zoals fitcare4U en in de gymnastieklessen op school.

Adelante kinderen heeft nu twee racerunners, waarvan een gesponsord is door de Old Grand-Dad club die sport voor mensen met een beperking hoog in het vaandel heeft staan. Veel kinderen bij Adelante zullen er dankbaar gebruik van gaan maken.

Met dank aan de landelijke Stichting OGD en de donateurs van Golfclub Brunssummerheide

In de bijlagen vindt u de standen voor de Golfer en Golfster van het jaar competitie 2014. Deze stand is bijgewerkt en er zijn nog 2 wedstrijden te spelen. U kunt hier lezen wat u nog moet doen om voor een van de ere-plaatsen in aanmerking te komen.
Veel lees plezier.

Golfster van het jaar 2014
Golfer van het jaar 2014

no images were found

no images were found

Tijdens de middenseizoenswedstrijd zijn tijdens een gezellige lunch de prijzen van de eerste helft van het seizoen uitgereikt.

hieronder een foto impressie.

 

 

Eindelijk dan de foto’s van de openingswedstrijd

Huishoudelijk Reglement Golfclub Brunssummerheide

 Artikel 1 Verwerving lidmaatschap

Aanvragen voor het lidmaatschap dienen te worden gericht aan het secretariaat van de vereniging op een daartoe bestemd formulier. Iedere schriftelijke aanvraag voor het lidmaatschap zal te beoordeling worden voorgelegd aan het bestuur.
Binnen twee maanden na de aanvraag als vorengenoemd dient het bestuur haar oordeel over de aanvraag schriftelijk te doen toekomen aan het kandidaat lid. Indien het bestuur afwijzend wenst te beschikken, zal zij dit voorleggen aan de commissie van beroep. Het bestuur zal zich met haar besluit conformeren aan het oordeel van de commissie van beroep.
Alle nieuwe leden ontvangen een gedateerd schrijven waarin hun lidmaatschap wordt bevestigd, vergezeld van een afschrift van de geldende statuten, het huishoudelijk reglement en een afschrift van de geregistreerde persoonsgegevens.
Leden verplichten zich het secretariaat onverwijld in kennis te stellen van een mogelijke wijziging hierin.

Artikel 2 Differentiatie lidmaatschap

 De vereniging kent de navolgende groepen leden:

 1. gewone leden
 2. jeugdleden t/m 16 jaar
 3. jeugdleden 17 t/m 21 jaar
 4. studentleden 22 t/m 25 jaar
 5. ereleden
 6. leden van verdienste
 7. theeleden
 8. buitenleden
 9. buitenland leden
 1. Gewone leden zijn zij, die op 1 januari van het verenigingsjaar de tweeëntwintig (22) jarige leeftijd hebben bereikt en niet vallen onder een andere definitie als genoemd in lid 1. Gewone leden betalen de jaarlijkse bijdrage zoals gedefinieerd in artikel 5 van het huishoudelijk reglement (hhr).
 2. Jeugdleden t/m 16 jaar zijn zij, die op 1 januari van het verenigingsjaar nog niet de zeventienjarige (17) leeftijd hebben bereikt. Jeugdleden betalen ca. 20 % van de jaarlijkse bijdrage voor gewone leden.
 3. Jeugdleden van 17 t/m 21 jaar zijn zij, die op 1 januari van het verenigingsjaar zeventien (17) jaar of ouder zijn en nog niet de leeftijd van twee en twintig jaar (22) hebben bereikt. Jeugdleden betalen ca. 25 % van de jaarlijkse bijdrage voor gewone leden.
 4. Studentleden zijn zij, die op 1 januari van het verenigingsjaar twee en twintig jaar of ouder zijn, nog niet de leeftijd van zes en twintig (26) jaar hebben bereikt en een dagstudie volgen. Studentleden betalen ca. 35 % van de jaarlijkse bijdrage voor gewone leden. Een bewijs van inschrijving als voltijd student moet overlegd worden om in aanmerking te komen voor een studentlidmaatschap.
 5. Ereleden zijn leden, die vanwege hun uitzonderlijke verdiensten voor de vereniging en voor de golfsport in het algemeen, op voorstel van het bestuur, door de algemene vergadering als zodanig zijn benoemd. De ereleden zijn vrijgesteld van het betalen van de jaarlijkse bijdrage voor gewone leden (artikel 5 hhr).
 6. Leden van verdienste zijn leden, die vanwege hun bijzondere verdiensten voor de vereniging, op voorstel van het bestuur, door de algemene vergadering als zodanig zijn benoemd. De leden van verdienste zijn vrijgesteld van het betalen van de clubcontributie, de NGF bijdrage en de bijzondere bijdragen die door de club worden vastgesteld (artikel 5 hhr).
 7. Theeleden zijn oud-leden, alsmede met het oud-lid samenwonende echtgeno(o)te/partner, die uitsluitend deelnemen aan de door de vereniging te organiseren festiviteiten, andere dan wedstrijden. Theeleden zijn vrijgesteld van betaling van de jaarfee voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst (artikel 5 hhr).
 8. Buitenleden zijn zij, die lid zijn van een andere bij de Nederlandse Golf Federatie aangesloten golfclub of van een door die Federatie erkende buitenlandse club en hebben aangegeven die club als hun home course te beschouwen. Buitenleden betalen de jaarlijkse bijdrage zoals gedefinieerd in artikel 5 van het huishoudelijk reglement (hhr), waarbij een gereduceerd tarief geldt voor de NGF bijdrage.

10.Buitenland leden zijn zij, die een tijdelijk hoofdverblijf hebben buiten Nederland. Onder tijdelijk wordt verstaan een aaneengesloten periode van minimaal twaalf (12) en maximaal zes en dertig (36) maanden. Buitenland leden zijn vrijgesteld van betaling van de jaarfee voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst (artikel 5hhr).

11.Het bestuur is verplicht een register aan te houden waarin de namen en adressen van de hiervoor lid 1 sub a tot en met j genoemden zijn opgenomen.

Artikel 3 Schorsing en opzegging lidmaatschap door de vereniging

Het bestuur is bevoegd een lid op grond van het bepaalde in artikel 4 van de statuten voor een periode van maximaal drie maanden te schorsen in de uitoefening van zijn rechten of van bepaalde rechten.
Schorsing voor een langere termijn is alleen mogelijk ingeval van opzegging van het lidmaatschap door de vereniging. Opzegging van het lidmaatschap op grond van artikel 3 lid 3 van de statuten geschiedt tegen het einde van het verenigingsjaar. Het lidmaatschap kan echter onmiddellijk worden beëindigd indien van de vereniging redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. Het bestuur kan niet besluiten tot opzegging met onmiddellijke ingang, dan na het betreffende lid in de gelegenheid te hebben gesteld zich te verweren. Van een besluit tot schorsing en/of opzegging van het lidmaatschap door de vereniging wordt de betrokkene door het bestuur schriftelijk op de hoogte gesteld.
In dit gedateerd schrijven worden de gronden waarop deze schorsing of opzegging is gebaseerd, omschreven en wordt het lid in kennis gesteld van de beroepsmogelijkheid. Tegen een schorsing of opzegging kan de betrokkene binnen één maand schriftelijk beroep aantekenen bij de voorzitter van commissie van beroep met afschrift aan de secretaris van de vereniging. Na het verstrijken van deze beroepstermijn wordt het besluit tot schorsing of opzegging geacht definitief te zijn. Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep blijft een schorsing van kracht.

Artikel 4 Beroepscommissie en procedure

De beroepscommissie bestaat uit minimaal drie leden die vanwege de onafhankelijkheid geen lid mogen zijn van het bestuur of andere commissies binnen de vereniging. De leden van de beroepscommissie worden door de algemene ledenvergadering op voordracht van het bestuur benoemd voor twee jaar. Zij zijn terstond herbenoembaar. Een lid dat in beroep wil gaan bij de commissie van beroep dient zulks te doen binnen één maand na ontvangst van het besluit waartegen het lid beroep wil instellen en wel door indiening van een voldoende gemotiveerd beroepschrift bij de voorzitter van de commissie van beroep met afschrift aan de secretaris van het bestuur.
Het bestuur kan binnen twee weken na ontvangst van het afschrift van het beroepschrift een schriftelijke reactie bij de commissie indienen met afschrift aan de appellant. De commissie kan op eigen verzoek dan wel op verzoek van partijen, het bestuur, het betrokken lid dan wel andere personen horen.
De commissie doet zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen twee maanden na ontvangst van het beroepschrift, schriftelijk uitspraak, die zij doet toekomen aan appellant met afschrift aan het bestuur. De commissie besluit bij meerderheid van stemmen. De uitspraak van de commissie van beroep is bindend voor alle betrokkenen. Daartegen staat geen hoger beroep open.

Artikel 5 Jaarlijkse bijdrage

De jaarlijkse bijdrage als bedoeld in artikel 5 der statuten en de daaruit voortvloeiende betalingsplicht bestaat uit de navolgende onderdelen:
– de jaarlijks door de algemene ledenvergadering vast te stellen clubcontributie;
– de fee voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst;
– de door de Nederlandse Golf Federatie voorgeschreven bijdrage per lid;
– de door de algemene ledenvergadering vastgestelde bijzondere bijdrage(n).

De factuur voor de jaarlijkse bijdrage zal uiterlijk een maand voor het einde van het verenigingsjaar aan de leden worden toegezonden. Leden die de jaarlijkse bijdrage of een onderdeel daar van niet binnen de in de factuur daarvoor gestelde termijn betalen, kunnen door het bestuur worden geschorst.
Het bestuur brengt een zodanig besluit schriftelijk ter kennis van het betreffende lid.
Bij niet-betaling binnen een maand nadat de betrokkene van het besluit van schorsing in kennis is gesteld kan het bestuur overgaan tot opzegging van het lidmaatschap, onverminderd de plicht van het lid tot nakomen van de betalingsplicht van de jaarlijkse bijdrage en alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten verbonden aan de incasso van de betalingsplicht.

Artikel 6 Het bestuur

Het bestuur besluit bij gewone meerderheid. Ingeval een bestuurslid tussentijds voor zijn functie bedankt, heeft het bestuur het recht de daardoor ontstane vacature tijdelijk te doen vervullen in afwachting van de benoeming van een opvolger door de algemene ledenvergadering.
Alle wijzigingen betreffende de samenstelling van het bestuur zullen in het verenigingsregister worden opgenomen, waaronder met name wijzigingen in de vertegenwoordigingsbevoegdheid naar derden.
Het bestuur is verplicht al haar besluiten als bedoeld in artikel 8 van de statuten te archiveren in een (digitaal) journaal.

Artikel 7 Commissies

Naast de door de statuten genoemde kascommissie en beroepscommissie kunnen bij bestuursbesluit andere commissies worden benoemd uit hoofde van art 9 lid 3 van de statuten. Daartoe zal het bestuur na overleg met de betreffende commissie reglementen en de wijziging van de reglementen formuleren, welke reglementen bindend zijn voor de commissie.
Iedere door het bestuur benoemde commissie dient binnen het op haar van toepassing zijnde reglement te handelen en verantwoording af te leggen aan het bestuur. Het bestuur of de voorzitter van de betreffende commissie namens het bestuur doet jaarlijks verslag aan de algemene ledenvergadering.

Artikel 8 Dwingende regels

Het bestuur is bevoegd om dwingende regels voor te schrijven omtrent:
– Kleding
– Reservering
– In acht nemen van de golfregels en etiquette
– Regels op de baan
– Alle andere regels die noodzakelijk worden geacht op en rond de baan.
Leden die deze regels niet in acht nemen, kunnen na een schriftelijke waarschuwing van de zijde van het bestuur worden beboet en/of geschorst.

Artikel 9 Wijzigingen

Het huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de algemene ledenvergadering.

Brunssum, 13 maart 2014

 

 

Wedstrijdreglement

1. Algemeen

 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd door de commissies van Golfclub Brunssummerheide.

 2. Men wordt geacht de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de ‘Royal and Ancient Golfclub of St. Andrews’, te kennen en de regels bij zich te hebben. Dit reglement beoogt op geen enkele wijze van de Rules of Golf af te wijken.

 3. Van dit reglement kan worden afgeweken door de commissie die de wedstrijd organiseert middels bijzondere en/of tijdelijke aanvullingen, voorzover bekend gemaakt aan de inschrijfbalie; via flyer, website of Kranenpool; aan de ingang van het clubgebouw.

 4. Het gebruik van mobiele telefoon is tijdens de wedstrijd, in de baan niet toegestaan. Straf: uitsluiting van de wedstrijd.

2. Local rules

 • Stenen in bunkers zijn losse obstakels (R.24-1 is van toepassing)
 • Buiten de baan (out of bounds) is aangegeven door palen met witte kop of terreinbebakening.
 • Grond in bewerking (GUR) is aangegeven door blauwe palen en/of witte lijnen op de grond. Indien hier sprake is van belemmering onder R.25 -1a is de speler verplicht GUR te ontwijken volgens regel R.25-1b.
 • Als vaste obstakels worden aangemerkt:                                                                                                                                    a) rode, gele, blauwe palen en afstandsmarkers, alsmede aangepaalde bomen.                                                                     b) ruiterpaden. Indien hier sprake is van belemmering volgens R.24-2a heeft de speler de mogelijkheid tot ontwijken volgens R.24- 2b
 • Als de bal een hoogspanningsdraad raakt moet de speler die bal opgeven en zonder straf een bal spelen zo dicht mogelijk bij de plaats, vanwaar hij zijn laatste slag deed in overeenstemming met R.20-5
 • Als de bal bij het spelen van hole 8-rood met een redelijke mate van zekerheid in de Kranenpool is beland mag de bal met een strafslag gedropt worden in de dropping zone bij de green.
 • Indien het net, aan de rechterzijde van de green op hole blauw 6, een belemmering vormt in de zin van R.24-2 (vast obstakel) kan de bal in de droppingzone gedropt worden.
 • Afstandsmeters Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv . helling, wind snelheid, windrichting, advies over clubkeuze), overtreedt hij Regel 14-3. Uitzondering: Apparatuur die informatie geeft over afstanden die men met bepaalde clubs slaat, mag gebruikt worden indien deze informatie vóór de ronde verkregen is.
 • Straf bij overtreding van een local rule: * bij matchplay verlies van de hole * bij strokeplay 2 strafslagen

Tijdelijke local rules zijn ook vermeld op het bord aan de ingang van het clubgebouw.

3. Uitsluitingsregels

 1. Uitsluiting door de wedstrijdcommissie betekent het niet mogen deelnemen aan enige wedstrijd van de commissie gedurende:
 • twee wedstrijden bij het niet verschijnen bij een wedstrijd
 • vier wedstrijden bij herhaling in hetzelfde jaar

Deze uitsluiting geldt voor alle wedstrijden georganiseerd door de wedstrijdcommissie exclusief strokeplay en matchplay kampioenschappen

 1. Degene die heeft ingeschreven voor een wedstrijd, georganiseerd door een van de commissies van de golfclub, verplicht zich door deze inschrijving tot deelname aan bedoeld evenement.
 2. Afmelding na sluiting van de inschrijving dient zo spoedig mogelijk te gebeuren tot uiterlijk 48 uur voor de wedstrijddatum bij een van de op de betreffende afslaglijst vermelde personen.
 3. De ingeschreven persoon die zonder afmelding en/of zonder aanvaardbare redenen niet deelneemt aan de wedstrijd wordt automatisch uitgesloten.
 4. Afmelding binnen 48 uur voor de wedstrijddatum leidt eveneens tot uitsluiting, tenzij overmacht – zulks ter beoordeling aan de betreffende commissie – wordt aangetoond.
 5. Uitsluiting wordt schriftelijk door de betreffende commissie meegedeeld. Tegen deze uitsluiting is door de betreffende persoon schriftelijk beroep mogelijk bij het bestuur binnen 8 dagen na bericht van uitsluiting.

4. Handicapindeling

 1. Hiervoor zullen de volgende categorieën worden gehanteerd:
  Categorie 1: handicap t/m 4,4
  Categorie 2: handicap 4,5 t/m 11,4
  Categorie 3: handicap 11,5 t/m 18,4
  Categorie 4: handicap 18,5 t/m 26,4
  Categorie 5: handicap 26,5 t/m 36,0
  Categorie 6: handicap 37,0 t/m 45,0
 1. De wedstrijden zijn ingedeeld naar een of meer van voornoemde categorieën. Indien geen categorie is aangegeven kunnen alle leden deelnemen.
 2. Spelers zonder handicap spelen voorlopig (vóór een officiële handicaptoekenning) van exact hcp. 45,0 (zie echter hierna onder 5e).

5. Wedstrijden en inschrijvingen

 1. De door de officiële clubcommissies georganiseerde wedstrijden hebben altijd voorrang op andere partijen.
 2. De commissie kan te allen tijde wijzigingen aanbrengen in het wedstrijdprogramma, hetgeen vroegtijdig op de publicator cq. website bekend wordt gemaakt

 3. Indien het aantal ingeschreven deelnemers aan een door de wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijd minder dan 36 bedraagt, kan die wedstrijd worden geannuleerd, hetgeen wordt bekend gemaakt middels een mededeling op het bord en aan de caddymaster. Bij minder dan 8 deelnemers wordt de wedstrijd geannuleerd. Zie ook de website.

 4. Voor deelname aan wedstrijden is GVB+Regelexamen (verzwaard) vereist.

 5. Professionals die het is toegestaan om deel te nemen aan een amateurwedstrijd spelen buiten mededinging.

 6. Clubleden t/m 17 jaar worden in de zin van dit reglement tot de jeugd gerekend. Deze categorie wordt ingedeeld in de door de jeugdcommissie georganiseerde wedstrijden.

 7. Jeugdspelers met exact hcp.18,4 of lager mogen aan alle door de wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden deelnemen, tenzij dit afzonderlijk wordt uitgesloten.

 8. Voor de afzonderlijke wedstrijden wordt verwezen naar de bekendmakingen door de betreffende commissie.

6. Starttijden en bijzondere wedstrijdregels

 1. Elke speler dient zich persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn starttijd.
 2. Elke speler dient zich uiterlijk 15 minuten vóór zijn starttijd aan de wedstrijdtafel te melden en op de door de commissie bepaalde hole aanwezig te zijn 5 minuten vóór zijn starttijd. (Tenzij anders wordt vermeld).

 3. Bij een gunstart dient men zich 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd te melden. Sanctie: 2 strafslagen cq. verlies van de hole.

 4. Indien de speler, klaar om te spelen, binnen 5 minuten na zijn starttijd op zijn startplaats aankomt – en als er geen omstandigheden zijn die het niet opleggen van de straf van diskwalificatie rechtvaardigen, zoals bepaald in R.33-7 – dan is de straf voor het niet op tijd starten verlies van de eerste hole in matchplay of twee slagen op de eerste hole in strokeplay.

 5. De speler die tijdens een wedstrijd zonder aanvaardbare reden, zulks ter beoordeling van de commissie, zijn deelname staakt, wordt geschorst voor één wedstrijd te bepalen door de desbetreffende commissie. Ook bij de aantekening ‘NO RETURN’ wordt de speler geacht zijn deelname te hebben gestaakt.

 6. In de wedstrijden slaan alle spelers, voor zover niet anders is aangeduid, af van de rode c.q. gele teemarkers. De heren slaan af van de gele en de dames van de rode teemarkers.

7. Spelen onder bijzondere omstandigheden

 1. Indien gespeeld wordt op wintergreens dient te worden uitgeholed.
 2. Indien plaatsen is toegestaan blijkens mededeling van de commissie en/of een bijzondere aanduiding op het bord, dan wordt hieronder verstaan de toestemming om op het kort gemaaide gedeelte van de baan de bal op te pakken, schoon te maken en deze te plaatsen binnen een afstand van maximaal 15 cm (niet dichter bij de hole).

 3. Bij overtreding van de regels onder a en/of b van dit artikel is R.20-7 van overeenkomstige toepassing.

8. Temporegels en straf voor te langzaam spelen

 1. Er dient zonder onnodig oponthoud te worden gespeeld.
 2. Indien het voor de speler duidelijk is dat de bal niet makkelijk is te vinden en/of indien naar een bal wordt gezocht, dienen de achterop komende spelers meteen te worden doorgelaten. Daartoe dient zo spoedig mogelijk een teken te worden gegeven. Er dient niet eerst te worden gezocht alvorens dit te doen.

 3. Na het uitspelen van de hole dienen de spelers de green onmiddellijk te verlaten.

 4. Een partij die haar plaats op de baan niet kan behouden en meer dan een hole afstand verliest dient uit eigener beweging en duidelijk zichtbaar de achteropkomende partij uit te nodigen haar voorbij te gaan.

 5. Doorlaten moet altijd worden geaccepteerd.

 6. In een stablefordwedstrijd dient de speler die op een hole niet meer kan scoren de bal op te pakken en een streep bij die hole te noteren. Afwijking van deze regel, bijv. blijkende uit een op de scorekaart genoteerd (te hoog) aantal strokes, ook door de marker ingevuld, kan, indien dit door de commissie voor die wedstrijd is vastgesteld, tot diskwalificatie leiden. Dit is in ieder geval van toepassing bij de maandbeker.

 7. Spelers die zich bevinden op of nabij de green van een par 3 hole dienen spelers van de volgende flight op de afslagplaats van die hole de gelegenheid te geven af te slaan.

 8. In elke officiële wedstrijd georganiseerd door de wedstrijdcommissie zal voor elke driebal als richtlijn een speeltijd gelden van twee uur en tien minuten per 9 holes.

 9. Bij alle wedstrijden van de wedstrijdcommissie wordt, behalve als afzonderlijk anders wordt bepaald, de eerste speler van een flight op de afslaglijst als captain aangewezen. Deze captain dient toe te zien op de bevordering van het speeltempo en dient aanwijzingen te geven bij dreigende overtreding van de hiervoor genoemde regels 8a t/m 8g.

 10. Bij overtreding van de hierboven genoemde regels 8a t/m 8h kan de commissie, bijzondere omstandigheden daargelaten, de in R. 6-7 genoemde straf opleggen.

 11. Herhaalde overtreding van de hiervoor genoemde regels 8a t/m 8g, dan wel constatering van die overtreding na invulling van de scorekaart, kan bij besluit van de wedstrijdcommissie tot diskwalificatie van de bewuste speler(s) leiden voor die wedstrijd.

9. Gelijke score

 1. Indien in officiële wedstrijden door meerdere spelers een gelijke score wordt behaald gelden de volgende regels:
 2. Bij stablefordwedstrijden met handicapverrekening wint de speler met de beste stablefordscore op de laatste 9 gespeelde holes. Indien dit ook gelijk is, wint de speler met de beste score op de laatst gespeelde 6, 3 holes, resp. de laatste hole.

 3. Bij strokeplaywedstrijden met handicapverrekening zonder play off wordt het matching cards systeem gehanteerd. Bij wedstrijden zonder handicapverrekening gelden de beste bruto-scores. Bij wedstrijden met handicapverrekening gelden de beste netto-scores. Bij gelijke score wint de speler met de beste score op de laatste 9 gespeelde holes. Indien dit ook gelijk is, wint de speler met de beste score op de laatst gespeelde 6, 3 holes, resp. de laatste hole.

 4. Indien gekruist op 18 holes wordt gespeeld, dan wel op verschillende tee’s wordt gestart, wordt als beslissende holes overeenkomstig lid 9a/9b aangemerkt: de laatste 9 holes van welke course dan ook.

 5. Bij de strokeplay-clubkampioenschappen wordt voor de bepaling van de eerste plaats een sudden-death-play-off gespeeld, te beginnen bij hole 1 in de volgorde geel-rood-blauw.

10. Referee

Namens de betreffende commissie wordt, voor zover niet afzonderlijk anders is bepaald, als referee aangesteld degene, die de leiding heeft van de wedstrijd.

11. Bepalingen na het spelen van de wedstrijd

 1. De spelers dienen na de wedstrijd zo spoedig mogelijk hun scores te vergelijken en de kaart in te vullen en deze uiterlijk binnen 15 minuten in te leveren middels overhandiging aan de commissie c.q. de daartoe bestemde bus.
 2. De commissie behoeft met te laat ingeleverde kaarten geen rekening te houden.
 3. De bruto scores zijn in ieder geval bindend na inlevering van de kaarten.
 4. Het recht op een prijs vervalt indien de betreffende speler zonder gegronde reden niet bij de prijsuitreiking aanwezig is.
 5. Voor wedstrijden van de Wedstrijdcommissie gelden aanvullende bepalingen. Zie hiervoor “Bepalingen WeCo”
 6. Een fout in de telling kan leiden tot correctie van de uitslag en de prijstoekenning tot maximaal 24 uur na de prijsuitreiking.
 7. Het wordt op prijs gesteld bij de prijsuitreiking op gepaste wijze gekleed aanwezig te zijn. Bij sommige wedstrijden kan dit verplicht worden gesteld.

 

 • 2016-03-23 19.53.54

  Regel- en Handicapcommissie

  Samenstelling commissie

  Gaby Dresen, voorzitster    ++31(0)6 23353541

  Annet Peeters                     ++31(0)6 57567037

  Ed Crombeen                      ++31(0)6 54941924

  Leo Krekels                         ++31(0)6 53325996

  Max Wolvekamp                 ++31(0)6 10541806

 • e-mail: reco@ziggo.nlOver de commissieDe commissie streeft ernaar om zoveel mogelijk leden bekend te maken met de officiële golfregels, etiquette en handicapvoorwaarden. De commissie zal voor wat betreft de regels, etiquette en handicap onder meer:
  • Voorlichtingsavonden – en lesbijeenkomsten organiseren
  • Golfregelexamens organiseren voor Hcp 54 (GVB)
  • Handicapregistratie doen voor de spelende leden en toezicht houden op correcte invulling van de qualifying kaarten.
  • Als referee optreden bij de strokeplay- en matchplay kampioenschappen en desgevraagd bij regio- en overige belangrijke wedstrijden
  • Contacten onderhouden met andere commissies voor een juiste toepassing van de golfregels
  • Contacten onderhouden met de NGF aangaande regel- en handicap onderwerpen.
  • Het updaten van de regelinformatie op de website.
  • Optreden bij geschillen welke ontstaan als gevolg van toepassing van regels en toekennen van handicap.
  • Streven naar kennisverbreding binnen de commissie door (verder) opleiden van haar leden.
  • De leden enthousiasmeren voor het onderhouden van de kennis van de golfregels door het geven van regelavonden. Speciaal voor de wedstrijdteams worden er dit najaar een of meerdere avonden georganiseerd zodat ze beter voorbereid de competitie kunnen ingaan.
  • Bestuderen van wijzigingen van de Decisions on the Rules of Golf by the Ancient Golf Club of St. Andrews and the USGA en deze doorgeven aan de leden.

Jeugd 1 Landskampioen

Zondag 6 juli 2014 mocht ik er, met diverse andere clubleden, op De Hilversumsche getuige van zijn dat ons 1e jeugdteam historie schreef door het landskampioenschap te veroveren. Het team van captain Carsten Tillmanns bestond dit seizoen verder uit Remco Zinken, Bram van Zandvoort, Lorenzo Jaggan en Max Peerbooms. Max had afgelopen zondag “Belgische” verplichtingen in het buitenland waardoor de overige jongens moesten aantreden voor de finale tegen Prise d’Eau 1 uit Tilburg. Onze jongens waren in poule J1 van de 1e klasse kampioen geworden door in Utrecht hun wedstrijd op 29 juni tegen mede kampioenskandidaat Wouwse Plantage met 8 – 4 te winnen. De tegenstander van zondag werd kampioen in poule J2. De NGF had bepaald dat de finale om het landskampioenschap op de schitterende baan van De Hilversumsche, bekend van het KLM Open, zou plaatsvinden. Zaterdagavond hadden de jongens al op de baan kunnen voorspelen en normaal zouden ze vroeg naar bed zijn gegaan ware het niet dat Nederland tegen Costa Rica moest voetballen om 22.00 uur ’s avonds. En daar kwam dan nog een verlenging en strafschoppen bij. Desondanks vroeg uit de veren voor de Foursomes. Carsten en Lorenzo wonnen en Bram en Remco wisten op de 18e gelijk te komen zodat de stand na de ochtend 3 – 1 voor Brunssummerheide was. Een uitstekend begin. ’s Middags moest Remco als eerste de baan weer in, gevolgd door Bram, Carsten en Lorenzo. Om kampioen te worden had het team 4 punten nodig. Prise d’Eau bood echter flink tegenstand. Groot was dan ook de vreugde toen Remco en Bram hun partij winnend wisten af te sluiten. Carsten had de winst aan zijn tegenstander moeten laten en Lorenzo kon, toen de beslissing eenmaal was gevallen, zijn partij “weggeven”. Uitslag van de Singles 4 – 4, eindstand 7 – 5 en daarmee NEDERLANDS KAMPIOEN!

Nadat Kars Gresel en het team zich hadden uitgeleefd met het spuiten van “champagne” (…niet onder de 18…) en een toespraakje van uw clubvoorzitter, volgde de officiële prijsuitreiking. Namens de NGF werd die verricht door de voorzitter van de NGF competitie commissie, de heer Reinoud van Haare Heijmeijer. Eerst werd runner-up Prise d’Eau toegesproken en daarna was het de beurt aan onze kampioenen. Ieder kreeg als aandenken een zilveren bordje, een fraai boeket bloemen en de captain mocht de (wissel) kampioensschaal in ontvangst nemen. Vanaf volgend jaar heet de hoogste klasse voor de jeugd trouwens, net als bij de Dames en de Heren, Hoofdklasse, zo liet Reinoud weten.

Het is maar goed dat er op bij het clubhuis van De Hilversumsche geen vijvers zijn want wie weet wie er dan allemaal een nat pak hadden opgelopen. Dat water kwam, met bakken tegelijk uit de hemel, toen iedereen onderweg was naar huis.

Jongens wat hebben jullie een fantastische prestatie geleverd. Daarmee van harte gefeliciteerd.
Ga maar na:

 • in 2009 promotie van de 4e naar de 3e klasse
 • in 2010 promotie naar de 2e klasse
 • in 2013 (vorig jaar nog maar!!!) promotie naar de 1e klasse.

Wat een reeks. Klasse behoud, dat was de doelstelling dit jaar. Promoveren en dan meteen het kampioenschap opeisen, dat is toch ongelooflijk! Jullie hebben clubhistorie geschreven. Ook andere jeugdleden hebben daar de afgelopen jaren hun steentje aan bijgedragen. Hun komt eveneens een felicitatie toe. Verder gaan onze felicitaties naar de ouders, coaches, begeleiders, sponsors, Jeugd commissie en Technische commissie. Namens alle clubleden van harte gefeliciteerd en we zullen snel plannen smeden om een feestje te bouwen.

In het Kerstnummer van ons clubblad zullen we veel ruimte inruimen om jullie zelf aan het woord te laten. Nu eerst genieten van een welverdiende vakantie.

Met vriendelijke groeten,
Jullie trotse clubvoorzitter,
Geert Donga

De eerste foto’s zijn al binnen en kunt u hieronder bekijken.

Eindstand

NGF-Eindstand

Finale Nederlands Kampioenschap

NGF-Finale

Week 5

NGF-Week-5

Week 4

NGF-Week-4

Week 3

NGF-Week-3

Week 2

NGF-Week-2

Week 1

Gastheer

jeugd02

Hier kunt u de verrichtingen lezen van Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout. Zij kwamen in 2013 met een initiatief om op een golfludieke manier geld in te zamelen voor het KWF. In de verschillende jaargangen kunt u de verrichtingen van beide heren volgen.

Hier vinden jullie informatie over de spelvorm Amerikaantje.

De spelvorm Amerikaantje speel je in Flights van drie.
Het is een vorm van matchplay met handicapverrekening, je speelt steeds om winst van de hole.De eerste ronde worden flights van drie uitgezocht met ongeveer gelijke handicap.De indeling vanaf ronde 2 is gebaseerd op de uitslag van de vorige ronde.De beste 3 uitslagen tellen mee voor de eindprijs.

winter 2014 001

winter 2014 003

Puntenverdeling Amerikaantje.
Per hole zijn er 9 punten te verdelen. Deze punten kunnen als volgt verdeeld worden:

 • 5-3-1
  Degene in de flight met de laagste nettoscore heeft de hole gewonnen en krijgt 5 punten.
  Degene met de middelste score krijgt 3 punten
  Degene met de hoogste netto score krijgt 1 punt.
 • 4-4-1
  Bij twee gelijke laagste netto scores krijgen die speelsters elk 4 punten
  de 1 punt gaat naar de verliezer van de hole.
 • 3-3-3
  Bij gelijke netto score krijgt iedereen 3 punten.
 • 5-2-2
  Bij gelijke twee hoogste netto scores krijgen die speelsters elk 2 punten
  de 5 punten gaan naar de winnaar van de hole .

Score noteren
Tijdens de wedstrijd gebruiken we de normale scorekaart en noteer je de bruto/nettoscore van je te marken medespeelster en je eigen bruto/nettoscore. Die drie kaarten voeg je na afloop van de wedstrijd samen op een apart formulier.

Formulier na de wedstrijd in te vullen:

blauw A B C
netto score punten netto score punten netto score punten
1 6 4 6 4 7 1
2 5 2 5 2 4 5
3 5 3 6 1 4 5
4 3 3 3 3 3 3
Enz. Enz. Enz.

 

Marcel Schormans 19.2 (captain)
Nico Reviers 8.7
Peter Mathijsen 11.1
Jan van Gerwen 14.7
Leo Thoren 15.7
Jack Schiepers 17.4
Hans Swinkels 17.8
Leo van de Pas 22.3
Maurice Portengen 23.0
2014-Team-4-vol

Week-t4-5

Elk jaar organiseren de jeugdcommissies van de Limburgse golfclubs een serie wedstrijden onder de naam Limburg Golf Trophy.
Er wordt gestart in 4 categorieen:

 • A: Jeugdspelers met een handicap lager dan 18.4
 • B: Jeugdspelers met een handicap tussen 18.5 en 36.0
 • C: Jeugdspelers met een handicap tussen 36.1 en 54.0
 • D: Jeugdspelers met GVB zonder handicap

Dit jaar, 2016, worden de wedstrijden georganiseerd door

de Peelse, Sevenum 3 april 1e wedstrijd
Brunssummerheide, Brunssum 15 mei 2e wedstrijd
nog te bepalen 25 september 3e wedstrijd
Hoenshuis, Voerendaal 9 oktober 4e wedstrijd
Land vanThorn, Hunsel 18 september Kampioenschap Categorie C-D
Bleijenbeek, Afferden 16 oktober Kampioenschap Categorie A-B

Jeugdspelers van onze golfclub kunnen zich aanmelden via het email adres van de Jeugdcommissie tot de zondag voordat de wedstrijd gespeeld wordt.

Team 3 Herren 3 Brunssummerheide in Türkei

Ralf Popielas hat es sich nehmen lassen für das Team Herren 3 eine Golfreise nach Belek Türkei zu organisieren. Hierfür nochmals Dank.
Das Team war vom 08. März – 15. März 2014 im Hotel Sueno, Belek Türkei.

Teilnehmer waren (in alphabetischer Reihenfolge):
Konny Falkenstein
Frank Lemmens
Rolf Lohrmann (Kapitän)
Jose Lopez
Ralf Popielas

Es waren 7 tolle Tage bei Sonnigem Wetter, wobei insgesamt 5 Golfrunden auf 3 verschiedenen Plätzen gespielt wurden. Den internen Wettstreit hat Ralf Popielas klar für sich entscheiden können.

Auch Abends war ein geselliges Beieinandersein, wo die einzelnen Golfrunden und die eine oder andere Anekdote des Tages ausfürlich besprochen werden konnte.

Kapitän Rolf Lohrmann hatte am ersten Spieltag die Wasserhindernisse in der Türkei unterschätzt und is tan einem PAR 3 Loch prompt hüfttief versunken.

Marian Bidlot 19.1 (captain)
Henriette Nadaud 10.6
Helene Esser 17.6
Tilly Stein 17.8
Margriet Lejeune 18.7
Lenie Graus 21.2
Marita Pelzer 23.5
Beppie van de Boom 25.0
Marion Vent 26.7

Dames-3-01 Dames-3-01-ind

Annelies Lutjens 17.5 (captain)
Monique Maas 15.4
Mariet Heuts 16.2
Anette Peeters 17.2
Barbel Schorn 17.4
Eline Kleibeuker 18.0
Gerti Lamers 19.4
Claudia Hüttig 19.4
Isy Gorissen 19.6

Dames-2-01 Dames-2-01-ind

DAMES 1 KAMPIOEN IN DE 1e Klasse Dinsdag

Landelijke finale op 27 mei 2014

Riet Kuper 9.4 (captain)
Helma van Lier 8.4
Ien Ackermans 11.0
Marion van den Driesch 12.8
Ingrid van Loo 12.8
Carlet de Heus 13.0
Eline Kleibeuker (Res)
In de wedstrijd van de Landelijke finale eindigde Dames 1 op plek 9.
De uitslagen van de landelijke finale kunt u hier vinden.

Eindstand: 13 mei 2014

Dames-1-05

Week 5: 13 mei 2014

De overstap van de zondagcompetitie naar de dinsdag heeft Dames 1 met succes doorstaan. De competitie was erg spannend en uiteindelijk vormde 1 schamel puntje het verschil om het kampioenschap te behalen.Wel was het al snel duidelijk dat het bereiken van de bovenste plaats zou gaan tussen de teams van De Peelse en Brunssummerheide. De onderlinge score was 9-9 en in alle volgende wedstrijden ging het erom met hoeveel er gewonnen zou worden. Tot de laatste dag stond De Peelse met 1 punt voor maar uiteindelijk bleek onze laatste wedstrijd met score 14-4 voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Het mag zeker vermeld worden dat onze invaller, Eline Kleibeuker, ervoor zorgde dat alle punten in de singles voor ons waren.

Nu staat ons een landelijke finale te wachten welke op 27 mei a.s. gespeeld gaat worden op golfclub Midden-Brabant. We zullen ons best doen en hopelijk wordt ook deze wedstrijd een succes.

Dames-1-05-ind

Week 4: 6 mei 2014

Dames-1-04-ind

Week 3: 22 april 2014

Gastvrouw

Week 2: 15 april 2014

Dames-1-02-ind

Week 1: 8 april 2014

Dames-1-01-ind

Op 19 februari 2014 heeft het bestuur het gewijzigde commissiereglement vastgesteld, na bespreking en met goedkeuring van het voorzittersoverleg. Het commissiereglement is nu geactualiseerd aan de huidige situatie en tevens is toegevoegd voor de commissies het model voor het opmaken van de begroting.

REGLEMENT VOOR COMMISSIES VAN DE GCB BRUNSSUMMERHEIDE VASTGESTELD OP 19 FEBRUARI 2014

 1. Commissies binnen de GCB worden ingesteld en opgeheven door het Bestuur van de GCB.
 2. Een Commissie ontleent haar bestaansrecht aan een door het Bestuur en onder verantwoordelijkheid van het Bestuur van de GCB voor een specifiek werkterrein gegeven mandaat. De werkzaamheden van een Commissie geschieden op basis van dit mandaat. Een Commissie verricht haar werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van het bestuur. De activiteiten op het specifieke werkterrein dragen een initiërend/uitvoerend karakter, zoals: organiseren, beheren, begeleiden. Het Bestuur van de GCB ondersteunt op verzoek de Commissies teneinde hen in de gelegenheid te stellen de activiteiten optimaal te kunnen verrichten. Daartoe vindt tenminste 4 x per jaar overleg plaats met de voorzitters van de Commissies
 1. Een Commissie wordt geleid door een voorzitter, bijgestaan door een secretaris en/of penningmeester. Leden en bestuur van een Commissie worden benoemd door het Bestuur van de GCB op voordracht van de Commissievoorzitter. De Commissie is zelf als eerste verantwoordelijk voor het opvullen van eventuele vacatures in de commissie
 2. Personen, die een arbeidsverhouding hebben met de Openbare Golf Brunssummerheide of met de GCB kunnen geen lid zijn van een Commissie van de GCB, behoudens in bijzondere omstandigheden, zulks ter uitsluitende beoordeling van het Bestuur van de GCB. Voorts kan een Commissielid niet gelijktijdig met zijn partner, ouder of kind lid zijn van dezelfde Commissie, en kan men niet gelijktijdig lid zijn van meer dan één Commissie, tenzij na goedkeuring door het Bestuur van de GCB.
 3. De leden van de commissie worden door het Bestuur van de GCB benoemd voor 2 jaar en kunnen 2 x worden herbenoemd. De leden van de commissie kiezen een voorzitter, secretaris en penningmeester uit hun midden. De voorzitter wordt voor 3 jaar benoemd, ongeacht het aantal jaren dat hij of zij reeds lid was van de commissie. De termijn als voorzitter kan 1 x met 3 jaar worden verlengd. De zittingstermijn voor zowel leden als voorzitter bedraagt in principe 6 jaar, tenzij het Bestuur van de GCB besluit om goede redenen hierop een uitzondering te maken.
 4. Aan iedere Commissie wordt een referent/contactpersoon uit het bestuur van de GCB toegewezen. Referent en Commissie treffen elkaar geregeld formeel en informeel ter bespreking van voorkomende commissiezaken. Een delegatie van het Bestuur en de voltallige Commissie komen minimaal één maal per jaar bij elkaar voor het bespreken van alle voor het Bestuur en Commissie relevante zaken.
 5. Iedere Commissie stelt jaarlijks haar doelstellingen op, evalueert de realisatie ervan aan het einde van het jaar, en brengt er daarna verslag over uit aan het Bestuur, uiterlijk eind oktober.
 6. Iedere Commissie heeft een eigen begroting.

– Er zijn 3 categorieën commissies:

  1. Ondersteunende commissies die geen eigen inkomsten genereren en wel een bijdrage ontvangen van het bestuur.
  2. Commissies die in staat zijn eigen inkomsten te genereren en die geen bijdrage ontvangen van het bestuur.
  3. Commissies die geen eigen inkomsten genereren, maar een bijdrage ontvangen van het bestuur uit sponsorgelden.

– Een eventueel batig saldo wordt besteed aan (extra) activiteiten voor de leden of wordt na afloop van het kalenderjaar overgeboekt naar de algemene kas van de vereniging.

– Elk jaar, uiterlijk in de laatste week van november dient de Commissie bij het Bestuur een begroting voor het nieuwe jaar in, conform een door het Bestuur opgesteld model, ter goedkeuring, en overlegt zij een staat van inkomsten en uitgaven over het afgelopen jaar. Het model voor het opstellen van de begroting wordt toegevoegd aan het commissiereglement. Over de staat van inkomsten en de uitgaven van het afgelopen jaar wordt verantwoording afgelegd aan de penningmeester van het bestuur. In het lopende kalenderjaar leggen de commissies desgevraagd door de penningmeester verantwoording af over de stand van uitgaven en inkomsten.

– Een eventueel batig saldo wordt op eerste verzoek van de penningmeester geheel of gedeeltelijk overgemaakt naar de kas van de vereniging dan wel verrekend met de Bestuursbijdrage voor het volgend jaar, ter keuze van de penningmeester

– Het is de Commissies toegestaan voor hun activiteiten eenmalige Sponsor- en andere inkomsten van derden te verwerven, mits een en ander plaats vindt met in achtneming van de in het Sponsorreglementvan de GCB opgenomen uitgangspunten.

– Werving Sponsoren, sponsorcontracten, hoogte van de sponsorbijdrage, looptijd van de sponsorcontracten, presentatie logo op de website vallen onder de verantwoordelijkheid van de Sponsorcommissie.

 1. Ieder jaar in de maand december dienen de Commissies die wedstrijden/activiteiten organiseren voorstellen in bij het Bestuur van de GCB m.b.t. data, spelsoort, afslagtijden e.d. De definitieve wedstrijdkalender wordt door het bestuur vastgesteld na overleg met de exploitant van de Golfbaan en, indien daartoe aanleiding bestaat, hernieuwd overleg met de desbetreffende Commissie(s).

Brunssum, februari 2014

Begrotingsmodel commissiesBegrotingsmodel commissies

 

 

Advertentiemogelijkheden Golfclub Brunssummerheide                                                            

Het Jaarboek Golfclub Brunssummerheide verschijnt aan het einde van het jaar, oplage ca. 500 stuks. Voor adverteerders/sponsoren zijn slechts enkele pagina’s beschikbaar. Daarnaast biedt de website een beperkt aantal adverteerders de mogelijkheid een banner te plaatsen.

tarieven 2017-2018   combinatietarief, jaarboek en banner: 10% korting
Jaarboek   banner op de website per jaar  
hele pagina € 350 idem incl. banner € 450  
1/2 pagina € 200 idem incl. banner € 315  
1/4 pagina € 125 idem incl. banner € 247  

                                                                                                            

Advertenties en banners dienen in het juiste formaat kant en klaar te worden aangeleverd. 

 

De vereniging is niet BTW plichtig.

Meer weten? Neemt u dan contact op met het secretariaat of een van de bestuursleden van onze club.

Secretariaat & ledenadministratie

Mw. Anneke Van Dartel
Postbus 362
6400 AJ Heerlen
Telefoon: 045-5257089
Fax: 045-5251280
e-mailadres: secr@golfbrunssummerheide.nl

Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur

 

golf4

Sebastian Dresen ©, Hcp: +0,4.

Inmiddels speel ik al ruim 14 jaar deze geweldige sport. In deze tijd heb ik talloze memorabele momenten meegemaakt, heb ik geweldige mensen ontmoet en ben ik op veel geweldige banen gekomen.
Een hoogtepunt was zeer zeker het spelen met Robert-Jan Derksen tijdens het KLM open 2011 op de Hilversumsche. Deze onvergetelijke ervaring heeft mij veel geleerd en heb ik een super tijd gehad aan de zijde van een Europese tourspeler.
Een ander hoogtepunt was het kampioenschap 2010 met het eerste heren team Brunssummerheide. Door veel inzet, een goede samenhorigheid, een beetje geluk en veel geholede putts hebben wij als team dit succes kunnen bereiken.
Mijn top-5 notering tijdens de van Lanschot finale waarmee ik een plek verdiende voor de NGF-trainingsstage op the Dutch zal mij ook altijd bij blijven. Uiteraard hoort het winnen van de “Golfteam van het jaar Award 2013” ook in dit rijtje thuis.

7836141_orig

Martijn van Oosterhout, Hcp: 2,9.

Ik speel sinds 2000 golf. Samen met mijn vader heb ik mijn eerste balletjes geslagen, al snel werd ik beter dan hem en toen is hij er ook mee gestopt. Mijn hoogtepunt uit mijn carrière: Kampioen worden met het 1ste team in 2010. Eigenlijk is iedere ronde een hoogtepunt voor mij. Samen met mijn vrienden lachen en serieus spelen is voor mij echt genieten.
Het winnen van de “Golfteam van het jaar Award 2013” was een echte eer voor mij, maar ook voor Sebastian en iedereen die hierbij betrokken is geweest.

23806_1295630668886_7457544_n

Ric Bremen, Hcp: 2,7.

DSC_1283

Remco Zinken, Hcp: 1,4.

In 2010 ben ik lid geworden van Golfclub Brunssummerheide en heb ik voor de eerste maal een PAR 3 competitie gespeeld. Daar heeft Kars Gresel (Golfpro) me benaderd om bij het talententeam van Kars Gresel Golfschool te komen. Sindsdien ben ik helemaal gek van golf. Door veel te trainen en veel wedstrijden te spelen, is mijn golfspel steeds beter geworden.
In 2012 heb ik voor het eerst aan de Nationale NGF-tour (Freshman-tour) meegedaan. Dit was een hele leuke ervaring, 6 wedstrijden door heel het land, een 3e plaats in Nijmegen, en zelfs een 1e plaats op mijn home-course in Brunssum, gevolgd door een 10e plaats in de finale in Liemeer (36 HOLES).
In 2013 heb ik mij op basis van mijn verbeterde handicap geplaatst voor de NGF-Challenge Tour (HCP 4,5-12). Ook hier heb ik me weten te plaatsen voor de finale. Ik werd gedeeld eerste! De beloning was een 5 daagse trainingsstage met de Nederlandse Golf Federatie, de NGF, in Ierland! Een prachtig resultaat voor seizoen 2013.

_2364617_orig

Max Peerbooms, Hcp: 1,5.

Golf is mijn passie.Ik zit op de VVG Topsportschool in Hasselt, waar ik golf en studie combineer. Ik train veel uren per week.

7312187_orig

Bram van Zandvoort, Hcp: 3,7.

Sinds 2010 ben ik aan het golfen. Golf is een uitdagend spelletje. Veel techniek en concentratie. Maar ook lekker lol hebben. Alleen of samen met vrienden trainen en spelen. Iedere wedstrijd ontmoet je weer nieuwe mensen. Leeftijdsgenoten, maar ook volwassenen. Bij golf kunnen alle leeftijden en alle niveaus door en tegen elkaar spelen. Golf is voor mij sport nummer 1.

8252593_orig

Carsten Tillmanns, Hcp: 2,8.

Jan Geraeds, Hcp: 9,8

Herman Thijssen 22.9 (captain)
Hans Werner Stedler 11.3
Willi Beckers 13.8
Karl Eckelmann 14.5
Dieter Althoff 17.6
David Holdaway 20.1
Harry Kleibeuker 23.9
Gerold Sachtleber 24.2

Senior-2-01 Senior-2-01-ind

Wil Janssen 16.8 (captain)
Adolf Klimscha 10.5
Frans Godefroy 12.0
Jo Grzelska 12.1
Simen Spinder 14.6
Herman Houben 14.9
Rijk Koster 15.1
Piet Giesberts 15.5
Serve Retera 18.0

Senior-1-01 Senior-1-01-ind

11 mei 2014: Maastricht 3 – Brunssummerheide 4

Op deze zeer winderige dag werd de laatste wedstrijd in onze poule gespeeld. De uitgangssituatie:

 • Bij winst zijn wij kampioen
 • Bij verlies is Maastricht kampioen
 • Bij een gelijk spel is Rijk van Margraten

Er heerste een gezonde spanning bij de ontvangst in Cadier en Keer. Vooraf is besloten om te wachten met de invulling van de dubbels op de opstelling van Maastricht. Toen we die opstelling eenmaal hadden, werd gegokt op het winnen van 2 dubbels en naar gelang een indeling opgegeven. Ook werd geconstateerd dat Maastricht haar sterkste team had opgesteld, hetgeen te verwachten was voor deze ultieme clash in de poule. Buiten aan de start, boven op de heuvel bij hole 10, stond “een stevig briesje”. Karren moesten vastgehouden worden en een stevige stand ingenomen worden om niet om te vallen. Die wind maakte spelen behoorlijk onvoorspelbaar. Afstanden van 120 tot 300 meter met een driver werden mogelijk naar gelang de wind stond. Dat maakte de keuze van een club tot een waar gokspel. Gelukkig hielden we het grotendeels droog op een voorbij razende stortbui na. Die was gelukkig weer voorbij voordat de regenkleding goed en wel tevoorschijn was gehaald. Na de dubbels was het tussenresultaat niet het gewenste; we stonden 4 – 2 achter.

Na de lunch de singles. Dat er serieus gespeeld werd, bleek uit het feit, dat naar iedere bal die in de rough landde voor de volle 5 minuten gezocht werd. En vanwege de wind, gebeurde dat nog wel eens. Dit leidde tot grote wachttijden voor de laatste flights. De tussenstanden door de baan heen waren na 9 holes niet bemoedigend, slechts 3 van ons stonden aan de positieve kant van de score. Zo constateerde ook Frits Smits, onze trouwe supporter, die ons weer eens een hart onder de riem kwam steken.

Jan en Marcel waren al vrij snel terug na een kansloze missie. Toen kwamen Nico, Peter en Jack binnen, die allemaal hun single hadden gewonnen. Alleen Hans was nog in de baan. De laatste berichten waren dat hij 1 up stond bij de IMG-20140512-WA0010 17e hole, een lastige par3 van 155 meter. Hans speelde het cool legde de bal netje voor de green, de risico’s aan zijn tegenstander overlatend. Die moest wel en sloeg zijn bal dus ook ook richting waterhindernis. Alweer zoeken naar die bal. Die werd uiteindelijk gevonden maar op een moeilijke plek. Uiteindelijk bereiken beiden de green, maar Hans ligt met 1 meter putje voor de winst. Hans neemt zijn tijd en bekijkt alle mogelijkheden, obstakels, hindernissen en alles wat je zoal op een green tegen kunt komen om een dergelijke put te verzieken. Bij het zien van de foto zal er zeker één voormalig speler van team 4 weer nachtmerries krijgen. Maar gelukkig voor ons maakte Hans geen fout en zorgde zo voor de 4e winst in de singles en voor een plezierig startschot van een gezonde borrel.

Brunssumerheide 4 is kampioen.

Week-t4-5i

4 mei 2014: Brunssummerheide 4 – Zuid-Limburgse 4

Het was een fantastische dag in Maastricht. Maastricht was trots op het nieuwe clubhuis en we werden prima ontvangen en verzorgd. We konden tegen Wittem een prima stap zetten richting het kampioenschap en deden dat ook. De dubbels werden allemaal gewonnen en ook in de singels ging het voortvarend. Maurice was na 10 holes al binnen en boekte een grote overwinning. Hetzelfde deden Nico, Peter en Leo. Jan sleepte er een all square uit en Hans, pas terug van een enerverende wereldreis, moest in de tegenstander zijn meerdere erkennen. Jack vierde vakantie en captain Marcel was wegens een technisch mankementje niet aanwezig. Na afloop een gezellige borrel, een prima diner, we keerden tevreden naar huis. Nog een wedstrijd te gaan, volgende week in Margraten tegen Maastricht.

Week-t4-4i

27 april 2014: Rijk Van Margraten 3 – Brunssummerheide 4

Op de mooie baan van het Hoenshuis volgde onze 2e wedstrijd tegen Rijk Van Margraten 3. In de week vooraf werd heel wat afgemaild over met welke opstelling we deze tegenstander aan moesten pakken en uiteindelijk heeft het team voor onderstaande variant gekozen.

Om 10:00 uur gingen de eerste dubbels de baan in. Onze eerste 2 dubbels wonnen vrij gemakkelijk hun partij. In de 3e dubbel was de negatieve sfeer al na 2 holes gezet vanwege vermeende onsportiviteit. De partij werd toch uitgespeeld, maar werd helaas door ons verloren. de stand was echter 4-2 in ons voordeel.

Na een ietwat matige lunch gingen de singles de baan in. Kopman Nico liet er geen gras over groeien, nam meteen een veilige voorsprong en bracht die geroutineerd binnen. Jan, onze 3e man, had het met een tegenstander te maken, die ‘s ochtends nog even het gelukswinkeltje had bezocht (lees, die vandaag beter speelde) en verloor met 3 om 2. Jack had gewoon zijn dag niet en kwam niet in zijn spel en verloor ook. Leo, onze interim captain, stond na 9 holes AS en wist die stand uiteindelijk ook binnen te brengen door alsnog de laatste hole te winnen. Maurice beleefde een aardig competitiedebuut en stond halverwege 3 up. Ergens onderweg kwam hij echter het mannetje met de hamer tegen en kreeg alsnog de rekening gepresenteerd. Onze 2e man Peter kreeg na de dubbels een telefoontje met een zeer droevige persoonlijke mededeling. Desondanks is hij toch aan de zijn wedstrijd begonnen, maar was hij de eerste holes met zijn gedachte ergens anders. Het hele rondje heeft hij de schade beperkt kunnen houden op 2 down. Zo begonnen ze aan hole 17. Zijn tegenstander slaat af op een par3 met een afzwaaier rechts, richting out of bounds, maar raakte “iets”, er was een luidde tok te horen. Peter, in al zijn onervarenheid, wilde ook voor de green gaan, maar sloeg zijn bal zeker OOB. Zijn tegenstander slaat een provisional, óók OOB. Intussen was het lichtje bij Peter gaan branden en hij koos voor de veilige weg om zijn bal voor de green op te leggen. ZO begon men aan de wandeling naar de green. Daar aangekomen, bleek de 1e bal van zijn tegenstander in een bunker te liggen, weliswaar een rotte ligging, maar de situatie op dat moment was wel 3 om 1. Peter speelt een pitch de green op met het visioen van een koude versnapering al voor ogen, 4 om 1. Dus was het de beurt aan zijn tegenstander. Om een lang verhaal kort te maken, na 4 slagen was het hem nog niet gelukt om zijn bal uit de bunker te krijgen, waarna hij gedemoraliseerd de hole aan Peter gaf. Zo werd aan de laatste hole begonnen. Beide heren hadden enige problemen te overwinnen om op de green te komen. Uiteindelijk lagen ze met een gelijk aantal slagen op de green, Peter op 12 meter, zijn tegenstander op 5 meter. Zijn tegenstander speelde het echter klaar om van de 5 meter de hole te missen en er een vervolgput van 7 meter van te maken, waarvoor hij ook weer 2 slagen nodig had om uit te holen. Ook de eerste put van Peter was er een, waarvoor hij van Kars een extra les zou hebben gekregen als hij dat gezien had; hij miste het gat zo’n 2,5 meter. Wat echter daarna kwam was de oude Peter weer waardig; een put, inclusief ererondje, maar wel de hole gewonnen en zo alsnog een AS binnen gesleept. Zo bleef zijn ongeslagen status op het nippertje behouden.

Al met al was het echter niet genoeg om de eindoverwinning in de wedstrijd te behalen, we verloren uiteindelijk met 10-8. Nadeel is dat we nu weer echt aan de bak moeten en ons geen misstap meer kunnen veroorloven. Voordeel is dat het de spanning in de poule weer terug brengt hetgeen de spelvreugde altijd ten goede komt.

Week-t4-3i

13 april 2014: Brunssummerheide 4 – Hoenshuis 3

Vandaag speelde Heren4 haar eerste wedstrijd in de competitie van 2014 tegen het Voerendaalse Hoenshuis 3. Voor een drietal heren bij ons was dit de eerste competitiewedstrijd überhaupt. Daar werd verschillend mee omgegaan. Onze Nico stond vanmorgen stijf van de zenuwen aan de start. Had bijna niet geslapen en was nog drukker als normaal, voor wie Nico kent.

De dubbels in de ochtend werden met een 4 -2 tussenstand afgesloten. Nico en Jack waren wonnen met 4/2. Peter en Marcel wonnen met 2/1. Helaas kwamen Jan en Leo iets te laat “op gang” en verloren hun dubbel met 1/2.

Na de lunch de singles. Bijzonder spannend was het bij Nico, Jan en Jack. Bij Nico schommelde de stand voortdurend en geen van beiden lukte het om verder als 1 up te komen. Aan het eind was Nico’s tegenstander juist iets sterker en wist de partij in zijn voordeel met 1/0 af te sluiten. Jan stond na 15 holes 3 down. Jan liet het er niet bij zitten en met hard werken en hier en daar een beetje geluk wist hij de laatste 3 holes te winnen en er een zwaar verdiend puntje uit te slepen. Peter won redelijk comfortabel met 4/2 en Leo van de Pas ging helemaal los en won met 5/3. Marcel leidde halfweg nog met 2 up, maar kreeg daarna een inzinking en verloor kansloos met 4/3. De enige die nog in de baan was, was Jack en zijn tegenstander natuurlijk. Jack stond al 3 holes met 1 up voor en afhankelijk van zijn uitslag kon het 9-9, 10-8 of 11-7 worden. Jack maakte aan alle onzekerheid een einde door de laatste hole en dus zijn partij met 2/0 te winnen.

Hierdoor werd de einduitslag 11-7 in het voordeel van Brunssummerheide. Al met al was het een leuke dag, met een goede verzorging door Wittem en een fijne en sportieve tegenstander.

Week-t4-2-ind

6 april 2014: Gastheer

Wij zijn deze competitie begonnen als gastheer. Na de gebruikelijke ontvangst met koffie, thee en vla, werden de opstellingen ingevuld. Dat was even wennen vanwege de nieuwe regels en het feit, dat er moeilijk een lijst met de aangepaste nieuwe handicaps te vinden was. Om 10:15 uur begaven de eerste teams zich naar de afslag van blauw 1, waar zij onder het toeziend oog van de selectie van Roda JC aan de competitie van 2014 begonnen. Eerst zijn er nog enkele foto’s gemaakt die u onderaan deze pagina kunt bekijken.

Interessant was om te bekijken of de nieuwe spelvorm Greensome de verwachte tijdwinst opleverde. Het leek er inderdaad op, dat de dubbels sneller rond gingen, maar het is moeilijk precies te zeggen als de 9 holes niet uitgespeeld hoeven te worden. De algemene indruk was wel dat het tijdwinst opleverde.

Na de singles is er nog geborreld en hebben een tweetal teams nog wat gegeten. Vooraf is besloten om af te zien van de diners na de wedstrijden. Vanwege deze gekozen procedure, werd er ook niet meer gespeecht. De dag was een succes, mede dank zij het goede weer en de goede verzorging en lekkere maaltijden van de horeca.

Rolf Lohrmann 8.0 (captain)
Ed Crombeen 7.3
Ralf Popielas 7.5
Konrad Falkenstein 11.2
Frank Lemmens 12.4
Jose Lopez Bernia 12.6
Heinz Jürgen Gosch 15.1

Week-t3-3

Yorian Volders 6.1 (captain)
Cor Fidder 3.9
Guido Hoeppener 4.2
Thomas Sieben 4.2
Frank Gaber 4.3
Bram van Zandvoort 4.7

Week-t2-3

Week-t2-3i

Laatste nieuws

12-05-2014 Brunssummerheide 1 sluit competitie met overwinning af

IMG_0771

Afgelopen zondag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op bezoek bij de kampioen Best werden de laatste partijen gespeeld in poule H5. Stippelberg kon alleen nog maar met een stunt (18-0 winnen) tegen Geijsteren klassenbehoud veilig stellen en Brunssummerheide speelde voor de tweede plek in de poule.

De weersvoorspellingen waren niet goed, er was een grote kans op regen en wind. De foursomes werden flink op de schop gegooid nadat Max deze wedstrijd moest laten schieten (hij won echter een toernooi in België).

Sebastian speelde samen Remco op de eerste partij. Al gauw was de stand opgelopen naar een comfortabele voorsprong van 4 up. Deze voorsprong bleef echter niet stand houden. Door een aantal slechte putts was de stand nog maar 1 up. Een kleine eindspurt later werd de partij toch gemakkelijk met 4&2 gewonnen.

Martijn die gewoonlijk met Max speelde, kreeg vandaag ondersteuning van Bram. In de inmiddels harde regen en winkracht 6 konden Martijn en Bram voor een makkelijke overwinning zorgen. Op hole 14 was de partij gewonnen, 5&4.

Ric speelde vandaag met invaller Jan Geraerds. Deze combinatie haalde afgelopen jaar de finale van de laddercompetitie op golfclub Brunssummerheide. Ondanks een aantal goede putts moesten zij uiteindelijk hun meerdere erkennen in de tegenstanders van Herkenbosch. Zij verloren 2&1. Herkenbosch 2 – Brunssummerheide 4

De regen had inmiddels al een klein beetje afgenomen maar de wind blies nog steeds van alle kanten. Na de lunch startte Sebastian op 1 tegen een mede-plushandicapper (+1,3). Na 9 holes was de stand 1 up in het voordeel van Sebastian, vervolgens ging het snel en won Sebastian 5&4.

De tweede single speelde Remco. Na een goede start van Remco kwam de tegenstander goed terug en draaide de partij. Na 2 down gestaan te hebben trok Remco de partij op hole 16 weer gelijk, maar moest uiteindelijk op hole 18 de partij toch afstaan.

Martijn speelde op de derde single. Ook hier was er een goede start, 5 up na 5 holes. Dit liet zijn tegenstander echter niet op zich zitten en wist na 14 holes terug te komen naar nog maar 1 up voor Martijn. Een Birdie en een par later won Martijn met 3&2.

Bram speelde de vierde partij. Gedurende de ronde keek hij nooit tegen een achterstand aan, maar kon ook niet heel ver uitlopen. Hole 15 werd gedeeld met een birdie en was de stand dormie 3 up. Door op hole 16 na een waterbal zijn putt van 5 meter uit te holen was de partij beslist, 3&2 winst.

Ric speelde de voorlaatste single. Op de lastige par-3 zeventiende hole waar de wind recht van voren blies kon Ric door een birdie zijn partij winnen, 2&1.

Nu was alleen nog debutant Jan in de baan, na 10 holes was de stand up. Hierna volgenden enkele kleine missers en moest de partij naar de 18de hole gaan. De tegenstander van Jan sloeg een wereldbal naast de vlag en omdat Jan al 1 up stond werd de partij gedeeld, all square. Herkenbosch 5 – Brunssummerheide 13.

Brunssummerheide wordt uiteindelijk tweede in de poule en loopt voor het vierde jaar op rij het kampioenschap net mis. Met deze nog jonge ploeg kan echter alweer vooruit gekeken worden naar volgend jaar waar zij nog sterker naar voren zullen komen. Stippelberg kon de stunt tegen Geijsteren niet waarmaken en degradeert uit de eerste klasse.

Iedereen bedankt voor de support en steun de afgelopen weken en hopelijk tot volgend jaar.

Schermafbeelding 2014-05-12 om 10.33.25

Schermafbeelding 2014-05-12 om 10.34.52

06-05-2014 Brunssummerheide 1 verliest spannende finale

DSC01792

Afgelopen zondag vond op golfbaan Stippelberg te Bakel de kampioenswedstrijd plaats in poule H5. Brunssummerheide had genoeg aan een gelijkspel om komende week het kampioenschap binnen te halen. De tegenstanders uit Best moesten winnen om kampioen te worden.

Om half 10 begonnen Sebastian en Ric aan hun partij. De spelers van Best maakten een birdie op de eerste hole en daarmee was de toon al meteen gezet. Na 10 holes was de stand 2 up in het voordeel van Brunssum. Toch moest uiteindelijk tot op de achttiende hole gestreden worden om 1 punt binnen te halen. De partij werd gedeeld.

Martijn en Max speelde de tweede foursome en ook zij hadden een lange zware partij voor de boeg. Uiteindelijk moesten ook zij naar de achttiende hole. Door een waterbal werd deze hole verloren en gingen twee punten naar Best.

Remco en Bram speelden de derde foursome. Zij kwamen goed uit de startblokken en wisten al gauw de stand in hun voordeel te krijgen. Zij wonnen uiteindelijk met 3 up. Stand, Brunssummerheide 3 – Best 3.

De opdracht voor de middagronde was duidelijk, minimaal 3 singles winnen. Sebastian vertrok zoals gewoonlijk op de eerste single. Na een goede start was de stand even 1 up. Maar zijn tegenstander holede deze dag elke putt en won uiteindelijk op hole 16.

Max had een hele zware partij op de tweede single. Na 5 holes had Max twee birdies gespeeld en keek hij desondanks tegen een achterstand aan van 2 down. Zijn tegenstander speelde een sterke partij en won uiteindelijk makkelijk.

Uit de overige 4 partijen moesten nog steeds 3 gewonnen worden. Martijn speelde een tactisch goede partij en wist makkelijk te winnen. Ric moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor. Bram die op zes speelde had geen moeite met zijn tegenstander een won 6 up. Uiteindelijk kwam het dus aan op de partij van Remco. Tussendoor zag het er goed uit, de stand was 2 up. Maar door verlies van de holes 13, 14 en 15 keek ook Remco tegen een achterstand aan. Deze kon hij ook niet meer wegwerken en gaf op hole 18 de partij nadat hij dormie 1 down stond. Wederom verliest het eerste heren team nipt de kampioenswedstrijd. Brunssummerheide 7 – Best 11.

Ondanks deze tegenslag zal dit jonge team zich ook weer volop gaan voorbereiden voor volgend seizoen om haar ambities naar de hoofdklasse uiteindelijk waar te kunnen maken. Komende week staat nog een partij op het programma tegen het team van Herkenbosch. Klassenbehoud is ieder geval ook dit jaar weer een feit. Wij feliciteren bij deze Best en wensen hun veel succes gedurende de promotiewedstrijd op 1 juni.

14-04-2014: Heren 1 Brunssummerheide pakt weer winst

Slide1

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Stippelberg stond gisteren de re-match van vorig jaar op het programma. Op de golfbaan van Burggolf Herkenbosch werd wederom gestreden tegen het team van Geijsteren. Geijsteren, dat afgelopen jaar de promotie naar de hoofdklasse nog maar nipt misliep, had net als het team van Brunssum een aantal nieuwe spelers opgesteld. De wedstrijd van vorig jaar eindigde in het voordeel van Geijsteren met 13-5.

Om half 10 ging de eerste foursome de baan in. Net als afgelopen week speelden Sebastian Dresen en Ric Bremen op 1. Met een birdie op de eerste hole was de toon al gauw gezet. De wedstrijd draaide de overige holes van de eerste negen naar de kant van Geijsteren. De stand na 9 holes, 2 down. Een aantal holes later en mede door een birdie op de korte par-4 dertiende was de wedstrijd weer gedraaid naar 1 up. Uiteindelijk konden Sebastian en Ric op hole 17 de partij winnen.

Max Peerbooms en Martijn van Oosterhout speelden ook weer de tweede foursome. Net als afgelopen week konden zij een ruime overwinning boeken. Mede doordat Martijn op de par-3 zevende hole zijn afslag op een meter sloeg en door een aantal goede wedge-slagen van Max werd de partij met 7&6 gewonnen.

Remco Zinken en Carsten Tillmanns hadden het op de derde foursome een stuk moeilijker. Al gauw kwamen zij 2 down te staan en deze achterstand kon niet meer omgebogen worden. Op hole 15 moesten zij uiteindelijk hun meerdere erkennen in de spelers van Geijsteren. Brunssummerheide 4, Geijsteren 2.

Na de lunch ging Sebastian weer als eerste de baan in. Na de afslag op de lange par-3 vierde hole (220 m) op 10 centimeter voor de hole te slaan kwam Sebastian op 3 up. Een aantal holes later kwam de tegenstander echter weer terug en was de stand teruggebracht naar nog maar 1 up. Op hole 17 werd de partij zelfs weer rechtgetrokken naar all square. Door op de par-5 achttiende hole zijn tweede slag vanaf het pad op de green te slaan won Sebastian met een birdie de partij 1 up.

Max die in de ochtend al goed speelde liet dit ook tijdens de single zien. Na 9 holes was de voorspong al opgelopen naar 6 up. Zijn tegenstander liet zich echter niet zomaar verslaan. De voorsprong zakte een beetje in. Maar door een goede up and down op hole 14 won Max overtuigend 5&4.

Remco was erg gebrand na de verloren partij van de ochtend zijn single te winnen. Veel parren en verre drives (die soms zelfs te ver waren) hielpen hem om gedurende de ronde nooit tegen een achterstand aan te kijken. Op hole 17 wist hij uiteindelijk twee verdiende punten voor het team bij te schrijven.

Martijn speelde deze week op de vierde single waardoor Ric een plaats opschoof naar de vijfde single. Martijn kende een goede start en kwam na 7 holes 3 up. Hierna liep het iets minder en zijn tegenstander wist goed terug te komen en zelf door te stormen om uiteindelijk twee punten te pakken voor het team van Geijsteren.

Ric had ook deze wedstrijddag niet al te veel moeite om 2 punten binnen te halen voor Brunssummerheide. Op de lastige par-3 vijftiende wist hij zijn partij ruim met 4&3 te winnen.

Carsten die wederom de laatste single speelde kon ook de laatste punten binnen halen voor Brunssummerheide. Onder toeziend oog van enkele toeschouwers, die ook gedurende de hele dag het team van Brunssummerheide ondersteunden, sloeg hij na een super drive op hole 16 zijn approach op 50 centimeter om de partij met een birdie te eindigen. Brunssummerheide 14, Geijsteren 4.

Een super prestatie van het gehele team. Na twee speeldagen gaat Brunssummerheide aan de leiding in poule H5. Komende speeldag zijn de heren gastheer en wordt er dus niet gespeeld. Op 4 mei staat dan de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Op de baan van Stippelberg wordt gespeeld tegen het team van Best. Best heeft net als Brunssum 4 punten uit 2 wedstrijden.

Schermafbeelding 2014-04-14 om 11.31.04

 

07-04-2014: Brunssummerheide opent sterk.

DSC01486
Na een zachte winter stond gisteren de competitiestart op het programma van de eerste klasse. Op de baan van Geijsteren zouden de eerste punten worden verdeeld. De tegenstanders kwamen van de ‘Golfbaan van het jaar 2013’, Stippelberg.

Om 08:00 uur verzamelden de spelers van het eersteteam zich op Geijsteren om zich op te maken voor hun eerste wedstrijd. Van het team van afgelopen jaar waren alleen nog Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout overgebleven. Zij werden vergezeld door oud-speler Ric Bremen en de nieuwkomers Remco Zinken, Max Peerbooms en Carsten Tillmanns. Om 09:00 uur ging de eerste foursome de baan in. Sebastian en Ric hadden weinig moeite met de tegenstanders en konden door solide spel op hole 11 de overwinning al op hun naam schrijven. Op de tweede foursome speelden Martijn en Max. Ook zij hadden weinig tegenstand en mochten één hole later, op hole 12, ook de handen schudden en twee punten bijschrijven voor het team van Brunssum. Remco en Carsten speelden de laatste foursome en brachten een monsterscore binnen door op hole 10 de partij al naar zich toe te trekken. Deze vroege 6-0 voorsprong zorgde ervoor dat er tijd genoeg was om uitgebreid te lunchen en zich voor te bereiden op de singles.

Om 13:00 starten de singles onder leiding van de captain en eerste speler Sebastian. De partij kende een goede start voor de Brunssumerheide-speler, 2 up na 2. Een chip in en enkele parren later door zijn tegenstander trok de partij weer terug naar 1 up na 7 holes. Hierna trok Sebastian de partij echter naar zich toe won hij zijn single overtuigend met 6&5.

De tweede single speelde Remco. Hij nam het op tegen de captain van Stippelberg. De goede vorm van de ochtend was ook hier terug te vinden. Remco won mede door 3 birdies op hole 12 met 7&6.

Max speelde de derde partij. Hij was afgelopen jaren al enkele keren als invaller opgetreden voor Brunssummerheide en kon toen dus al ervaring opdoen. Deze ervaring kwam hem goed van pas en liet hij weinig over van zijn tegenstander. Op hole 12 was de partij al afgelopen en won hij met 8&6.

Ric speelde de vierde single en kreeg aanvankelijk nog tegenstand maar kon uiteindelijk ook een erg overtuigende zege binnenslepen voor Brunssummerheide, 5&4.

Martijn speelde de voorlaatste single en Carsten de zesde single. Carsten kon net als in de ochtend wederom een overtuigende overwinning boeken. Net als max won hij met 8 up. Nadat bijna iedereen al vroeg klaar was bleef alleen Martijn nog over. Hij had er blijkbaar veel zin in en wou zoveel mogelijk holes spelen. Onder toeziend oog van beide teams kon de speler van Stippelberg op de achttiende hole van 25 meter een 2-putt maken om deze hole te winnen en de partij te halven. 17 punten voor Brunssummerheide, 1 punt voor Stippelberg.

Met deze overwinning gaat Brunssum overtuigend aan de leiding in poule H5. De andere partij tussen Best en Herkenbosch eindigde in het voordeel van Best met een 11-7 overwinning. Volgende week staat de re-match van afgelopen jaar op het programma. Op de golfbaan van Herkenbosch wordt tegen Geijsteren gestreden om de volgende punten.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.23.04

 

[ic_add_posts tag=’heren1′ template='news_on_page.php' showposts='5' ]

[add_posts category=competitie tag=heren1 show=5]

Structuurpagina, niet verwijderen.

Op 12 januari 2014 vond de traditionele nieuwjaarsborrel van de club plaats.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was, kwamen ook dit jaar weer zeer vele clubleden de beste wensen overbrengen aan elkaar en aan het bestuur. Een speciaal woord van dank aan de dames van de evenementencommissie, Mary en Relly voor de voortreffelijke organisatie en ook dank aan fotograaf Dieter, die de sfeerplaatjes heeft verzorgd.

Tjeu Helwegen,
secretaris.

Zoals dat bij de senioren hoort hadden wij een heel gezellige wedstrijd met gunstart bij mooi weer en iedereen was tevreden.

Ook de horeca was goed verzorgd. Waarvoor onze dank.

Het is ook de gelegenheid waarbij de jaarprijzen voor de verschillende wedstrijdvormen worden uitgereikt.
Thea Hoefnagels heeft ons een nieuwe wisseltrofee ter beschikking gesteld.

Deze wisseltrofee zal jaarlijks worden uitgereikt aan de winnaars van de dames-/herentrofee.

Op deze pagina staat een verzameling van artikelen over clubactiviteiten, etc. die de pers hebben gehaald.

4 februari 2015, Limburgs Dagblad.

Fons Heuts koopt Golfbaan Brunssummerheide.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

28 januari 2015, Limburgs Dagblad.

In dit artikel uit het Limburgs Dagblad wordt melding gemaakt dat gemeente Brunssum akkoord is om de Golfbaan aan Fons Heuts te verkopen.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

26 januari 2015, Limburgs Dagblad.

In dit artikel uit het Limburgs Dagblad wordt melding gemaakt van de bezwaren van de oppositie in de gemeente Brunssum om de Golfbaan aan Fons Heuts te verkopen.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

3 januari 2015, Limburgs Dagblad.

In dit artikel uit het Limburgs Dagblad wordt melding gemaakt van nieuwe voornemens van de gemeente Brunssum om Golfbaan Brunssummerheide te verkopen.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

15 augustus 2014, Navenant, augustus 2014, nummer 6.

In deze uitgave staat een artikel over de Nick Faldo series voor de jeugd met daarin prominent aandacht voor Carsten Tillmanns, de winnaar van de Future series dit jaar. Ook wordt iets verteld over de op te richten LGA (Limburg Golf Academy), waar één van onze pro’s, Kars Gresel, nauw bij betrokken is.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

25 juli 2014, Limburgs Dagblad.

Dit is een verschenen artikel in het Limburgs Dagblad naar aanleiding van het de plannen voor Topgolf in Limburg te realiseren middels een op te richten LGA (Limburg Golf Academy).
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

8 juli 2014, Limburgs Dagblad.

Dit is een verschenen artikel in het Limburgs Dagblad naar aanleiding van het behaald Landskampioenschap van ons 1e jeugdteam.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

30 november 2013, Limburgs Dagblad.

Dit is een verschenen artikel in het Limburgs Dagblad over de status van het conflict dat Fons Heuts heeft met de gemeente Brunssum betreffende de aankoop van de golfbaan.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

29 oktober 2013, Limburgs Dagblad.

Vandaag is een artikel verschenen in het Limburgs Dagblad over ons jeugdlid en één van onze toptalenten Remco Zinken.
Om het artikel digitaal te bezichtigen, klik hier.

26 maart 2013, De Golfscheurkalender 2013.

Op deze datum staan een aantal golfbanen in Nederland vermeld, waaronder Brunssummerheide.
Om de pagina digitaal te bezichtigen, klik hier.

Kroetwusj

Prachtige kleuren op dit moment op onze golfbaan om van te genieten. Het drukke wedstrijdseizoen is voorbij en we maken ons klaar voor de koude wintermaanden. Zolang het weer het toelaat spelen we door maar intussen worden de draagtassen en winterlaarzen van het stof ontdaan en klaar gemaakt.

golftassenHet Back2 basics project is wat dat betreft door het bestuur op een goed tijdstip in gang gezet. De tweede sessie, de DROOMSESSIE, heeft plaats gevonden en de resultaten van de groepsdiscussies zijn op papier gezet. Aan alle deelnemers is verzocht om hun mening over de diverse dromen in een uitgebreide vragenlijst nog eens te beoordelen. Daarna worden de antwoorden verwerkt en geclusterd. In de derde sessie van 14 november worden dan de actiepunten geformuleerd.

Ofschoon er nog geen sprake is geweest van onweer tijdens de afgelopen sessies, kan het toch geen kwaad om de kroetwusj alvast maar klaar te leggen. Dit eeuwenoude Limburgse gebruik moet de club dan behoeden voor onheil. Met andere woorden er moeten mooie zaken voor de club uit voort komen.

kroedwusjAls je het zo in deze beknopte vorm leest komt onvoldoende de brede opzet van dit project uit de verf. In de twee voorgaande sessies kon elk onderwerp aan de orde worden gesteld. Het mag duidelijk zijn dat door de deelnemers hier ook ruimschoots gebruik van is gemaakt.

Tijdens de ALV van maart 2014 zullen de resultaten uitgebreid aan de orde komen. De voorgestelde acties zullen dan ter goedkeuring worden voorgelegd.

Ben je na het lezen van dit stuk geïnteresseerd en gemotiveerd om alsnog een bijdrage te leveren, kom dan naar de bijeenkomst van 14 november en laat jouw mening horen.

De Limburg Golf Trophy (LGT)  toernooi wordt elk jaar gehouden op een Limburgse Golfbaan. Hier strijden de beste spelers en speelsters van 13 Limburgse golfclubs om zowel het Limburgse clubkampioenschap als wel om de individuele Limburgse titels.

Elke vereniging vaardigt een team af van maximaal zes spelers/speelsters. Zowel de teamwinnaars als de individuele kampioenen en hun runners-up worden beloond met fraaie prijzen. De winnende club krijgt de fel begeerde “Limburg Golf Trophy”, die vervolgens een jaar lang in de prijzenkast van het clubhuis mag pronken.

Het toernooi wordt elk jaar op een andere golfbaan gespeeld. Sinds de nieuwe, meer prestatief, gerichte opzet in 2007 is er gespeeld op Crossmoor in Weert, Hoenshuis in Voerendaal, De Golfhorst in Horst-America, het Rijk van Margraten in Cadier en Keer, Landgoed Golfbaan Bleijenbeek in Afferden, BurgGolf Herkenbosch, De Zuid Limburgse Golf & Country Club in Wittem en op De Peelse Golf in Evertsoord-Sevenum en Geijsteren en in 2016 op de prachtige baan van Brunssummerheide.

De website van de Limburg Golf Trophy is te vinden op: www.limburggolftrophy.nl

 

Teco

De samenstelling van de Teco heeft na de competitie enkele wijzigingen ondergaan. Yorian Volders had al aangekondigd dat hij na de competitie uit de Teco zou gaan en Peter Blom zal na de zomer stoppen.

Carlet de Heus, voorzitter
Hans van der Ploeg,penningmeester,
Riet Kuper, coördinator,
Barbel Schorn,lid

Seizoen 2018.
Voor het komende seizoen gaan we ervan dat we minimaal weer met hetzelfde aantal teams zullen deelnemen aan de NGF competitie.
Om deel te nemen aan de NGF competitie heeft de Teco al jaren een aantal voorwaarden verbonden. We zetten ze hieronder nog eens op een rij en wijzen met name op het spelen van minimaal 5 Q clubwedstrijden in het seizoen 2017.

 

Voorwaarden voor deelname aan NGF competitie namens GCB:
Spelers moeten

 • Lid zijn van GCBrunssummerheide
 • Een geldige NGF handicap hebben.
 • Beschikbaar zijn op alle speeldagen.
 • Gecommitteerd en gemotiveerd zijn om te trainen/oefenen in teamverband zodat het spelniveau in de winter op peil blijft.
 • Bijdragen in de teamkosten voor de competitie (gastheerschap etc.).
 • Bereid zijn tot het invallen in een ander team (op verzoek v.d. TeCo).
 • Minimaal 5 Qualifying Clubwedstrijden over 18 holes spelen vóór het einde van het seizoen 2017. (= Slotwedstrijd Weco)

Clubwedstrijden die hiervoor in aanmerking komen zijn:

 • Weco: Maandbeker A en B.
 • Weco: Senioren Strokeplay-kampioenschap, twee wedstrijden
 • Weco: Strokeplay-kampioenschap, drie wedstrijden voor heren, twee wedstrijden voor dames.
 • Stableford-kampioenschap georganiseerd door Weco, twee wedstrijden voor heren en dames.
 • Daco wedstrijden: DDWT, Strokeplay en Stableford. 
 • Seco wedstrijden: Strokeplay en Stableford Trophy
 • Moco wedstrijden mits uitgespeeld en verwerkt over 18 holes .
 • Weco: Matchplay-kampioenschap. Telt als 1 wedstrijd.

Teamkleding
Tijdens de competitie is het dragen van de clubkleding verplicht. De clubkleding bestaat uit de blauwe clubtrui met logo een witte polo en een donkerblauwe broek. Eigen windstopper/regenkleding is toegestaan.

Teamsamenstelling
Leden van de Golfclub Brunssummerheide moeten zich jaarlijks medio september aanmelden voor de competitie. Zie aankondiging via de website.
De TeCo maakt op basis van de inschrijvingen in overleg met de teamcaptains van het voorgaande jaar een teamindeling. Een team bestaat uit minimaal 7 spelers. In sommige gevallen kan daarvan worden afgeweken. In oktober meldt de Teco de teams aan. De definitieve teamsamenstelling wordt in het voorjaar doorgegeven aan de NGF.

Aanstelling captains
Indien nodig stelt de TeCo nieuwe captains aan en overlegt met hen over de definitieve teamsamenstelling. De uiteindelijke beslissing over de teamsamenstelling wordt genomen door de TeCo.

Communicatie
Van de teams wordt verwacht dat zij via de website de leden van GCB op de hoogte houden van het verloop van de competitie.

Aantal teams
Er wordt gestreefd naar een maximaal aantal competitieteams. Leidend hierin is de financiële ruimte die het bestuur in de begroting heeft opgenomen voor prestatief golf. Het is goed hier te vermelden dat deze financiële ruimte onder druk staat.

Sponsoring
Teamsponsoring is in overleg met het bestuur bespreekbaar. Gesponsorde kleding kan alleen de voorgeschreven clubkleding zijn. Regenkleding of windstoppers zijn bespreekbaar.   De NGF regelgeving in zake sponsoruitingen op kleding is leidend.

Wintertraining
De teams nemen hiervoor zelf het initiatief.  De Teco stelt voor om in de winter maandelijks een matchplay te organiseren tussen de teams onderling.  

Visitekaartje.
Bedenk dat je als competitiespeler het visitekaartje van onze club bent.

 

BEDINGUNGEN ZUR TEILNAHME DER COMPETITIE:

 • Mitglied von Golfclub Brunssummerheide sein
 • Gültiges NGF – Handicap
 • An allen Competitietagen zu Verfügung stehen
 • Teilnahme an den durch den Golfclub bezahlten Trainingsstunden
  Teilnahme an Info-Veranstaltungen z.B. organisiert durch die Regel-
  und Handicap Commissie
 • Bereit und motiviert sein zum Teamtraining  (damit das Spielniveau auch im
  Winter konstant bleibt)
 • Der Spieler trägt die Kosten während der Competitie selbst. Der spieler soll bereit sein um als Ersatzspieler einem anderen Team zu Verfügung zu stehen
 • Es müssen 5 Qualify-Clubturniere über 18 Holes vor Ende Saison 2017
  (WECO-Slotwedstrijd) gespielt werden.
  Die Turniere sind wie folgt:
  * WECO Monatsbecher A + B
  * WECO Senioren Strokeplayturnier
  * WECO Strokeplayturnier – 3 Tage Herren
                                                – 2 Tage Frauen
  *WECO Stablefordturnier   – 2 Tage Herren
                                                   – 1 Tag Frauen
  * DACO :  DDWT, Strokeplay, Stableford
  * SECO :   Strokeplay + Stableford Trophy
  * MOCO :Turniere mit ausgespielten 18-Holes
  * WECO:  Matchplay Turnier, zahl als ein turnier.

KLEIDUNG:
Ab 2018 müssen alle Competitie-Teams blaue Pullover mit LOGO sowie weiße
Poloshirts tragen. Dazu eine dunkelblaue Hose.

ANMELDUNG COMPETITIE:
Im September 2017. Anmeldung per Team bei der NGF erfolgt Ende Oktober durch
die TECO.

WINTERTRAINING :
Sollte vom Team selbst organisiert werden. Evtl. werden freiwillig in den
Wintermonaten 1 x pro Monat Matchplay-Turniere
für die Competitiespieler organisiert. Frauen + Männer zusammen. Einzel oder
Greensome.

 

 

Links

Commissieleden NGF competitiereglement 2016

Activiteiten

 • NGF Competitie

Zondag 25 augustus jl. startten een 60-tal leden van de club en enkele sponsoren voor het jaarlijkse Charitytoernooi. De doelgroep van dit toernooi was ook dit jaar weer de Stichting “Riem onder het hart”, die jaarlijks voor de minst draagkrachtige gezinnen in Brunssum een vakantieweek ergens in het land organiseert, om vooral de kinderen uit die gezinnen het gevoel te geven dat ze er ook “uit” zijn geweest en ook met fijne verhalen na de vakantie weer op school kunnen terugkeren.

Dank zij de sponsorbijdrage en vooral de gulle gaven van de leden kon de voorzitter, Geert Donga, tijdens het diner, een bedrag van bijna € 3500.- overdragen aan Mevrouw Lenie de Vries – de voorzitter van genoemde stichting- die samen met nog een bestuurslid zichtbaar blij waren toen zij de cheque in ontvangst mochten nemen. Mevrouw de Vries dankte alle gulle gevers voor hun bijdrage en vooral ook voor de mentaliteit die hieruit sprak.

Onderstaand treft u een overzicht aan van alle sponsoren die hun bijdragen geleverd hebben aan het welslagen van het Charity-toernooi 2013.

Bijgaande foto impressie spreekt voor zich, dunkt mij.

Namens de Evenementencommissie
Huub Rutten.

De golf(st)er van het jaar zijn de spelers die het hoogst aantal punten hebben behaald uit de diverse wedstrijdcategorieën.

Jaar

Heren

Dames

2016 Sebastian Dresen & Lorenzo Jaggan Annet Peeters
2015 Sebastian Dresen Bärbel Schorn
2014 Sebastian Dresen Riet Kuper
2013 Ric Bremen Riet Kuper
2012 Sebastian Dresen Mireille Paques
2011 Sebastian Dresen Riet Kuper
2010 Ric Bremen Mireille Paques
2009 Ric Bremen Mireille Paques
2008 Ric Bremen Mireille Paques
2007 Martijn Van Oosterhout Riet Kuper
2006 Ric Bremen Nicolle Teeuwisse
2005 Ric Bremen Mireille Paques
2004 Cor Fidder Mireille Paques
2003 Cor Fidder Mireille Paques
2002 Ric Bremen Mireille Paques
2001 Ric Bremen M. Conin
2000 Ric Bremen W. v. Heiden
1999 Cor Fidder Mireille Paques
1998 Maurice Maas J. Sieben
1997
1996 M. Marques E. Curvers
1995 Cor Fidder M. Mey
1994 M. Wulms M. Mey

 

Hier een fotoverslag van de BBQ wedstrijd van onze senioren.

Points per match

Rank Ryder Cup Points Rank Ryder Cup Points
1 1000 26 108
2 750 27 104
3 600 28 101
4 500 29 98
5 429 30 95
6 375 31 92
7 333 32 89
8 300 33 86
9 273 34 84
10 250 35 82
11 231 36 80
12 215 37 78
13 201 38 76
14 188 39 74
15 177 40 72
16 167 41 70
17 158 42 68
18 150 43 66
19 143 44 65
20 137 45 64
21 131 46 63
22 126 47 62
23 121 48 61
24 116 49 60
25 112 50 59

 

Sebastian Play for Hope 2013 is een feit! Met succes hebben we gisteren, 14 juli 2013, 81 holes gespeeld voor het KWF Kankerfonds. Het uiteindelijke opgehaalde bedrag ging dan ook al onze verwachtingen te boven en nog steeds staan we versteld van het enthousiasme en de hulpvaardigheid van alle vrijwilligers en al onze sponsors. Wij willen u dan ook, via deze weg, nogmaals heel hartelijk bedanken voor elke mogelijke vorm van steun – zowel fysiek als financieel. Zonder eenieder van u was de realisatie van een dermate groot evenement nooit mogelijk geweest, waarvoor oprechte dank!

Tijdens deze enorme uitdaging op golfbaan Brunssummerheide konden wij dankzij uw steun deze dag tot een enorm succes maken. In totaal hebben maar liefst 94 particuliere sponsoren en 9 zakelijke sponsoren hun steun voor dit initiatief betuigd.

Martijn

Bij dezen gaat dan ook ons dank uit naar de volgende bedrijven:
– Heuts Assurantiën
– Fysio Praxis Sterk
– Brasserie Spoon
– WeCo Golfclub Brunssummerheide
– MoCo Golfclub Brunssummerheide
– Cloodt Installatiebedrijf
– Fysiotherapie Stofberg
– Thoren Holding BV
– Bestuur Golfclub Brunssummerheide

In totaal speelden wij 21 birdies, 101 parren en 34 bogeys, waarmee wij het uiteindelijke bedrag ophaalden ter hoogte van:

€ 4.811,58

Cheque

Na dit grote succes sluiten wij een soortgelijk event in de toekomst absoluut niet uit. Hopende dat u ook dan weer van de partij zult zijn, spreken wij graag nogmaals een woord van dank uit. Play for Hope steeg onze verwachtingen te boven, mede dankzij u!

Tot op de golfbaan!
Sebastian & Martijn

Versie 1 maart 2017

Wedstrijdreglement Men’s Own GCB

In dit reglement voor de Men’s Own wedstrijden van de Golfclub Brunssummerheide zullen achtereenvolgens aan de orde komen:

 • De wedstrijdvorm en de afwijkende regels voor de Men’s Own
 • Inschrijving voor en de indeling van de wedstrijden
 • De uitslagen, de ranglijsten en de publicatie daarvan

De wedstrijdvorm en de afwijkende regels voor de Men’s Own

 1. De reguliere wedstrijden van de Men’s Own worden gepeeld over 14 holes en zijn QUALIFYING, zolang de toestand van de baan dat toestaat.
 2. Er wordt gespeeld in 3 categorieën:
  • Categorie A EHcp t/m 18,4, die strokeplay speelt
  • Categorie B vanaf EHcp 18,5 t/m EHcp 36, die stableford speelt
  • Categorie C vanaf EHcp 36.1 en alle deelnemers met GVB, die ook stableford spelen.
 3. Iedere deelnemer speelt van zijn playing handicap.
 4. Voor de invulling en inlevering van de scorekaarten dienen de volgende regels te worden aangehouden:
  • Aan het einde van een ronde worden de 4 overgebleven holes ingevuld volgens stableford/par, hetzij in slagen voor de categorie A, hetzij in stableford punten voor de B categorie.
  • Speler en marker controleren de scorekaart.
  • Het netto resultaat wordt uitgerekend en ingevuld in het cirkeltje “result” op de kaart.
  • De speler en de marker ondertekenen de scorekaart.
  • De uitslag wordt ingevuld in E-Golf4u. Dat kan zowel op de computer in het halletje of op een smartphone via de app.
  • De speler deponeert zijn scorekaart in de daarvoor bestemde box of geeft deze aan de wedstrijdleiding.
  • Scorekaarten dienen uiterlijk 10 minuten na binnenkomst van de laatste flight te zijn gedeponeerd in de box dan wel ingeleverd bij de wedstrijdleiding.
  • Niet tijdig en niet of niet volledig ingevulde en ondertekende scorekaarten worden beschouwd als “no return”. De betreffende deelnemer kan dus niet worden verwerkt in de uitslag.
 5. Zo snel mogelijk na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats. Voor zowel categorie A als B zijn een eerste en tweede prijs beschikbaar. Voor categorie is geen prijs beschikbaar vanwege het gebrek aan voldoende deelnemers. Tevens zijn er in de categorieën A en gecombineerd B&C prijzen voor de “neary”, de “leary” en de “longest”. Deze laatste 3 prijzen worden echter alleen uitgereikt aan deelnemers die bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Is deze persoon niet aanwezig, dan vervalt die prijs. Ter afsluiting vindt er een tombola plaats met aantrekkelijke prijzen. 
 6. Om een snelle doorstroming te bevorderen en “slow play” te voorkomen zal de wedstrijdleiding er op toezien dat de standaard doorlooptijden voor een driebal (2 uur en tien minuten over 9 holes en 3 uur en 25 minuten over 14 holes) zo goed mogelijk worden aangehouden. Dat betekent ook dat de spelers in een flight elkaar kunnen en moeten aanspreken op langzaam spel. De speler met de laagste handicap van de flight heeft hierin als “flightcaptain” een extra verantwoordelijkheid. Wanneer een overschrijding van deze tijden wordt vastgesteld kan de wedstrijdleiding na het geven van een waarschuwing ook een straf opleggen. Bij het opleggen van sancties zullen de richtlijnen van de NGF worden gevolgd. In het wedstrijdreglement van de NGF treft men de volgende sancties aan:
  • Eerste overschrijding tijdslimiet – waarschuwing
  • Tweede overschrijding – 1 strafslag
  • Derde overschrijding – 2 strafslagen
  • Volgende overschrijding – diskwalificatie.
 7. Met inachtneming van de bovenstaande afwijkende regels van de Men’s Own zijn de overige wedstrijdregels van de GCB en de NGF van toepassing.

Inschrijving voor en de indeling van de wedstrijden

 1. De wedstrijden zullen met datum en aanvangstijdstip via E-golf4U worden aangekondigd in de wedstrijdkalender op de website van de GCB (wedstrijdkalender). Tevens zijn data en aanvangstijdstip vermeld in het “Blauwe boekje” van de GCB. Ook bijzondere wedstrijden zoals DaMoclash, Vriendendag en Afsluiting zullen ruimschoots van tevoren worden aangekondigd.
 2. Inschrijving voor de wedstrijden in E-golf4U dient plaats te vinden via de zuil in het clubhuis of via de website van de GCB.
 3. De datum van sluiting inschrijving wordt vermeld in de aankondiging van de wedstrijd. Ook na sluiting van de inschrijving kan men zich nog telefonisch opgeven bij de wedstrijdleiders. Indien er nog ruimte is kunnen extra deelnemers alsnog worden ingedeeld. Dat geldt eveneens voor degenen die zich op de wedstrijddag melden bij de wedstrijdtafel.
 4. De flightindeling wordt door de wedstrijdleiding opgesteld in het weekend voorafgaande aan de wedstrijddag. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de “vroeg of laat” wensen die door de deelnemers worden opgegeven.
 5. De flightindeling en de starttijden voor alle deelnemers zullen uiterlijk op de dag voorafgaande aan de wedstrijd om 12:00 uur worden gepubliceerd op de website van de GCB.
 6. Degenen die bij hun inschrijving op de reservelijst zijn geplaatst kunnen op de website checken of ze al dan niet zijn ingedeeld. Voor het geval ze niet zijn ingedeeld kunnen ze op de wedstrijddag informeren bij de wedstrijdleiding of er alsnog starttijden beschikbaar zijn gekomen.
 7. Als een voor een wedstrijd ingeschreven deelnemer onverhoopt verhinderd is, dan dient hij zo snel mogelijk zijn inschrijving ongedaan te maken via de website of de zuil. In het geval dat de flightindeling al op de website is gepubliceerd dient men zich zo snel mogelijk telefonisch af te melden bij de wedstrijdleiding. In dit laatste geval is men ook inschrijfgeld verschuldigd.

De uitslagen, de ranglijsten en de publicatie daarvan

 1. De uitslag zal zo snel mogelijk na de wedstrijd worden gepubliceerd op de website van de GCB (hyperlink).
 2. Bij de Men’s Own gelden aparte standen voor de categorieën A, B en C.
 3. Om voor een van de jaarprijzen in een categorie in aanmerking te komen, moet aan minimaal 8 wedstrijden worden deelgenomen. Voor de einduitslag tellen de uitslagen van de 8 beste wedstrijden.
 4. Het puntensysteem is als volgt: de nummer 1 krijgt 15 punten en de nummer 15 krijgt nog 1 punt.
 5. Wanneer een deelnemer gedurende het seizoen van categorie B naar A gaat of van A naar B, dan zullen maximaal vier resultaten van de ene categorie tellen voor de andere categorie.
 6. Er is tevens een totaalranking voor de “Men’s Owner van het jaar” waarin alle resultaten van een seizoen zullen worden verwerkt.
 7. Na iedere wedstrijd zullen de diverse standen zo snel mogelijk worden geactualiseerd en gepubliceerd op de website.

Baanreglement golfclub Brunssummerheide.

Het baanreglement geldt voor zowel leden van de GCB als voor bezoekers. Dit baanreglement beoogt enkel een aanvulling te zijn op de spel- en gedragsregels, daarvan niet af te wijken en verder de goede gang van zaken op de baan te bevorderen. Een ieder dient zich aan deze regels te houden en andere spelers in de flight die in overtreding zijn, op hun fouten attent te maken. De marshalls bevorderen de goede gang van zaken naar de geest van het spel en houden toezicht op de naleving van deze regels.

De marshall is bevoegd:

 • aanwijzingen te geven ingevolge dit reglement aan iedereen, die een speelrecht op de golfbaan Brunssummerheide heeft verkregen.
 • de betreffende persoon te waarschuwen of voor te dragen voor een waarschuwing dan wel berisping aan het bestuur en/of exploitant en hiervan melding te maken in het logboek
 • de betreffende persoon te verwijderen van de baan.

De volgende personen zullen de naleving van de regels bevorderen en mogen daar mede op toezien:

 • bestuursleden
 • leden van de Baancommissie
 • leden van de Regel en Handicapcommisie
 • leden van de Wedstrijdcommissie
 • leden van de Damescommissie
 • leden van de Seniorencommissie
 • leden van de Jeugdcommissie
 • leden van de Men’sOwn-commissie.
 • per flight de speler met de laagste handicap
 • marshalls

Bij herhaalde overtreding zijn het bestuur en/of de exploitant gerechtigd passende maatregelen te nemen. Indien het een niet lid betreft is dit de verantwoordelijkheid van de exploitant.

Caddiemaster

Elke speler dient zich, voordat hij/zij de baan betreedt, bij de caddie-master te hebben gemeld. Er kan uitsluitend gestart worden op de door de caddie-master aangegeven hole en op de scorekaart aangegeven tijd. Elke flight dient in het bezit te zijn van een scorekaart met de daarop vermelde starttijd en doorkomsttijd bij hole 10. Baglabel, greenfee- of scorekaart dienen goed zichtbaar aan de golftas te zijn bevestigd.

Zorgvuldigheid in de baan

Het in goede conditie houden van de baan kost veel zorg, tijd en geld. Behandel de baan dan ook zorgvuldig en wees attent op de hierna volgende punten. U voorkomt daarmee onnodig herstelwerk en ongerief van anderen. Een speler dient altijd een pitchfork bij zich te dragen en dient de op de bebording aangegeven route te volgen.

Plaggen (divots)

Leg een door u uitgeslagen plag terug en trap deze goed aan; leg ook de eventueel door anderen uitgeslagen plaggen terug. Dit geldt ook op de afslagplaatsen en in de rough.

Greens

Herstel direct, dus vóór het putten, een door u veroorzaakte pitchmark; herstel ook eventueel de door anderen “vergeten” balinslagen. Het betreden van de green met de tas of kar, is niet toegestaan. Voorkom schade aan de green bij het hanteren van de vlaggenstok. Leun niet op uw putter, ook niet als u uw bal uit de hole haalt. Sta niet te dicht bij de hole en ontzie de randen bij het uitnemen en terugplaatsen van de vlaggenstok. Til uw voeten goed op zodat er geen beschadigingen ontstaan door de spikes. De eventueel toegebrachte schade moet u herstellen nadat u de hole hebt uitgespeeld.

Bunkers

Betreed de bunker aan de laagste kant en verlaat deze langs dezelfde weg. Klim nooit tegen de wanden van de hoge kant. Hark na het spelen uit een bunker deze goed aan en breng de bunker zo goed mogelijk in de oorspronkelijke staat. Hark ook de door anderen vergeten oneffenheden glad.

GUR

Loop alleen bij uiterste noodzaak over “Ground Under Repair” en neem in dat geval de kortste weg.

Afslagplaatsen

Maak geen oefenswing op de afslagplaatsen. Loop bij de hooggelegen afslagplaatsen over het pad en klim nooit tegen het talud omhoog.

Rough

Ga ook hier voorzichtig te werk en verniel niet onnodig struiken en bomen. Leg ook hier uitgeslagen plaggen terug en trap deze goed aan.

Trolleys

Rij nooit met uw buggy of trolley over greens, tees, tussen de bunkers en de greens, op de foregreens; laat de onderkant van de trolley niet over de grond slepen. Rij met uw buggy zo veel mogelijk op de daarvoor bestemde paden en vermijdt natte plekken. Het rijden met een buggy onder de leeftijd van 16 jaar is verboden.

Tijdelijke Local Rules

Deze staan vermeld op de daarvoor bestemde publicatieborden en op de website.

Gedrag en etiquette

 • Houdt u aan de afslagtijden die op de scorekaart vermeld staan.
 • Het is niet toegestaan dat 2 of meer spelers spelen met één golfset. Elke speler dient in de baan te beschikken over een voldoende uitgeruste golfset.
 • De speler met de laagste handicap is verantwoordelijk voor spel en gedrag binnen zijn/haar flight.
 • Speel door zonder onnodig oponthoud.
 • Zorg dat u de flight voor u bijhoudt.
 • Kies onder het lopen uw club voor de volgende slag.
 • Maak maximaal 2 oefenswings en bekijk uw puttinglijn niet te lang.
 • Een flight mag uit maximaal 4 spelers bestaan.
 • Verlaat de green onmiddellijk nadat de hole is uitgespeeld.
 • Vul de scorekaart pas in op de volgende afslag.
 • Plaats uw trolley/golftas zo dat u deze op weg naar de volgende green meteen mee kunt nemen, zonder voor de green langs te hoeven lopen en daardoor achterop komende spelers te hinderen.
 • Laat de achteropkomende flight, ongeacht de samenstelling hiervan, door zodra uw flight een afstand van een volledige hole op de flight voor u heeft verloren.
 • Laat de achteropkomende flightdoor zodra uw flight naar een bal zoekt en het ernaar uitziet dat deze niet onmiddellijk wordt teruggevonden.
 • Laat altijd de achteropkomende flight door zodra uw flight langzamer blijkt te spelen dan de achteropkomende flight, ongeacht het aantal spelers.
 • Hebt u de spelers van een flight door gewenkt, dan moet u wachten met verder spelen tot de doorgelaten flight buiten bereik is.
 • Het vlot doorspelen en op tijd doorlaten, zoals hierboven omschreven, is noodzakelijk om het tempo te handhaven en het speelplezier van de overige spelers te bevorderen.
 • Als een speler gaat slaan, zorg dan dat u niet te dichtbij staat, nooit te ver naar voren en evenmin achter hem in de lijn van de bal. Beweeg en praat niet.
 • Op de green loopt u niet in de lijn van de putt van uw medespeler(s) of van uzelf.
 • Bewaakt u de vlaggenstok zorg dan dat uw schaduw niet valt op de lijn van de putt van de speler.
 • Houdt zowel de stok als de vlag vast en ga niet te dicht bij de hole staan.
 • Zet uw mobiele telefoon uit tijdens het golfspel.( m.u.v. personen met een ontheffing) Gebruik deze alleen in geval van een calamiteit.
 • Op een par-3 hole pas afslaan als deze volledig vrij is.

Voorrangsregels in de baan (standing)

Standing:

 • Spelers in een door of namens het Bestuur of de NGF uitgeschreven wedstrijd.
 • De wedstrijden van de wedstrijd organiserende commissies
 • Bepalend is het speeltempo, ongeacht het aantal spelers in de flight. De snelste flight dient te worden doorgelaten.
 • Partijen die niet op een andere dan door de caddiemaster aangewezen afslagplaats zijn gestart, verliezen evenals flights die één of meerdere holes overslaan alle rechten.
 • Spelers die aan een door of namens het bestuur of de NGF uitgeschreven wedstrijd meedoen, hebben het recht “door iedere niet aan de wedstrijd deelnemende flight heen te gaan”.

Ritsen

Zomerperiode

 • Spelers die 9 holes achter de rug hebben en conform het op de scorekaart vermelde tijdstip aankomen bij de volgende 9 holes, hebben voorrang op diegenen die op deze 9 holes starten. Hebben deze echter hun stand al ingenomen dan dient men te wachten totdat deze flight heeft afgeslagen.
 • Is men te vroeg aangekomen, dan dient te worden gewacht tot het op de scorekaart vermelde tijdstip, tenzij er niemand op de afslagplaats aanwezig is.
 • Komt men later aan dan het op de scorekaart vermelde tijdstip, dan moet er geritst worden op basis van volgorde van aankomst.

Winterperiode

 • In de winterperiode worden de scorekaarten zonder vermelding van starttijden uitgegeven.
 • Indien u bij de volgende 9 holes aankomt wordt er gewoon verder gespeeld als er niemand op de afslagplaats staat.
 • Als men tegelijk met een nog op de 1e hole te starten flight op de afslagplaats aankomt heeft de doorkomende flight voorrang.
 • Staan er reeds andere flights te wachten dan moet er geritst worden op basis van volgorde van aankomst i.c.de flight die al stond te wachten als eerste, dan de flight die al 9 holes heeft gespeeld en dan de anderen.

Veiligheid baanpersoneel

Baanpersoneel heeft altijd voorrang. Als leden van het baanpersoneel onderhoudswerkzaamheden verrichten op en rond een green, zullen zij ten bewijze daarvan de vlag uit de hole nemen. Gedurende die periode mag onder geen beding de desbetreffende green worden aangespeeld. Elders in de baan kan alleen worden doorgespeeld nadat het in de baan werkzame personeelslid daartoe een teken heeft gegeven.

Oefenen

 • Het oefenen is uitsluitend toegestaan op de driving range en de puttinggreen.
 • Oefenen dient zodanig te geschieden dat de professionals hiervan tijdens het lesgeven geen hinder ondervinden.
 • In een speelronde is het niet toegestaan met 2 of meerdere ballen te spelen, dit wordt als oefenen beschouwd.
 • Driving range ballen mogen absoluut niet gebruikt worden op de baan en op de puttinggreen.
 • De puttinggreen is in de eerste plaats bestemd voor diegenen, die het putten willen oefenen.
 • Chippen en pitchen naar de puttinggreen mag alleen als u de putters niet hindert.
 • Ook op de puttinggreen is men verplicht (zijn/haar) pitch-marks te herstellen.

Onweer tijdens het golfspel

Als er onweer nadert, doet u verstandig het spel meteen te onderbreken en niet te wachten tot het onweer te dicht is genaderd. Probeer zo snel mogelijk het clubhuis, een van de schuilhutten of uw auto te bereiken. Ook kunt u zich in een dicht bos verschuilen, maar ga minstens 3 meter van bomen en laaghangende takken staan. Laat uw trolley of buggy altijd op een flinke afstand staan en neem geen paraplu mee, niet alleen omdat deze metalen delen zou kunnen bevatten, maar ook omdat u daarmee uzelf tot hoogste raakpunt zou kunnen maken. Als u toch door onweer wordt overvallen, kunt u eigenlijk maar één ding doen: ver van uw trolley/buggy hurken met de armen om de benen geslagen en met de voeten bij elkaar om het contact met de grond zo klein mogelijk te maken. Het contact met de grond moet zo klein mogelijk zijn in verband met stroomverspreiding door blikseminslag. Ga dus nooit op de grond liggen. Vermijd tijdens onweer de volgende riskante plaatsen:

 • alleenstaande bomen
 • het open veld
 • bosranden
 • waterhindernissen

Kledingvoorschriften

Van de leden van de Golfclub Brunssummerheide en haar gasten wordt verwacht dat zij zich passend kleden. Dit geldt zowel in de baan als in en om het clubhuis. Voor zowel dames als heren geldt dat slippers, te korte (sport) broekjes of shorts en voor de dames in het bijzonder topjes uit den boze zijn. In het clubhuis wordt geen pet of klep gedragen. Golfschoenen zijn verplicht. U draagt sokken of kousen. Het wordt op prijs gesteld enig decorum in acht te nemen. Vooral bij kampioenschappen is het niet de bedoeling, zeker niet voor de winnaars, bij de prijsuitreiking in baankleding te verschijnen.

Huisdieren

Het is niet toegestaan huisdieren op de baan te laten meelopen met de flight.

vlag_nl Gute Neuigkeiten: ein neuer Star am Brunssummer Golf-firmament: die Freunde des Golfclub Brunssummerheide. Das ist der Name vom “Club innerhalb des Clubs”, natürlich können wir auch von “Netzwerk” sprechen, exklusiv für alle Sponsoren, die den Club im Allgemeinen oder in einer speziellen Aktivität unterstützen.

Sponsoring ist für den Golfclub Brunssummerheide lebensnotwendig. Wir wollen, falls es irgendwie möglich ist, uns auf höchstem nationalen Niveau bewegen. Um dieses Niveau zu erreichen, ist eine Jugendabteilung notwendig, die gute Talente hervorbringt. Und wir wollen ein Club sein, der in Bezug auf Erfolge und auch sozialem Umfeld mit anderen Golfclubs in der Umgebung konkurrieren kann. Also müssen wir in interessante Felder investieren. Brunssum muss ein Club sein, auf den die Mitglieder stolz sein können und wo sie mit Freude an Turnieren und anderen Aktivitäten teilnehmen. Nur so kann der Golfclub Brunssummerheide auf lange Sicht überleben.

Die Arbeitsgruppe Sponsoring hat viel Zeit und Energie in die Entwicklung eines Plans gesteckt, um sich unter dem Aspekt Sponsoring mit allen Facetten innerhalb des Clubs vertraut zu machen. Jeder, Vorstand, die Ausschüsse und eigentlich selbst jedes Mitglied muss sich der Wichtigkeit von Sponsoring bewusst sein. Wir müssen realisieren, welches Potential wir im eigenen Umfeld haben, was wir tun müssen, um Sponsoren zu aktivieren und im Weiteren langfristig an uns zu binden.

Als Club haben wir das eine oder andere zu bieten. Wir sind ein Club mit einer sehr großen Anzahl an Mitgliedern, mit einer breiten Skala an Aktivitäten und einer gesunden Dosis Ehrgeiz auf dem Gebiet Jugend-und Wettstreitgolf. Unsere Website ist eine vielbesuchte Plattform, auf der wir viel Aufmerksamkeit für unsere Sponsoren generieren können. Darüberhinaus haben wir noch den Kranenpool, unsere vielgelesene Clubzeitschrift. Und wir haben ein ansehnliches Programm mit maßgeschneiderten Sponsorpaketen und spezielle Sponsorveranstaltungen. Kurzum, wir sind davon überzeugt, dass Sponsoring sowohl für den Club als auch für den Sponsor nur Gewinn bedeutet.

Falls Sie genau wissen wollen, was die Mitgliedschaft bei den Freunden des Golfclub Brunssummerheide für Sie bedeuten kann, zögern Sie nicht, Kontakt mit uns aufzunehmen. Schicken Sie eine e-mail nach secr@golfbrunssummerheide.nl oder rufen Sie im Sekretariat an (montags bis freitags 10:00 – 14:00 Uhr) unter +31 45 5257089.

Strokeplay Matchplay
Jaar Heren Dames Heren Dames
2013 Sebastian Dresen Helma van Lier Ric Bremen Riet Kuper
2012 Sebastian Dresen Helma van Lier Sebastian Dresen Mireille Paques
2011 Sebastian Dresen Riet Kuper Martijn van Oosterhout Riet Kuper
2010 Ric Bremen Mireille Paques Ric Bremen Mireille Paques
2009 Ric Bremen Mireille Paques Maurice Maas Mireille Paques
2008 Ric Bremen Kristie Thissen Maurice Maas Mireille Paques
2007 Ric Bremen Riet Kuper Martijn van Oosterhout Helma van Lier
2006 Ric Bremen Veronique Timmer Ric Bremen Helma van Lier
2005 Cor Fidder Helma van Lier Maurice Maas Helma van Lier
2004 Cor Fidder Veronique Timmer Ric Bremen Mireille Paques
2003 Ric Bremen Helma van Lier Cor Fidder Mireille Paques
2002 Maurice Maas Helma van Lier Michel Saryoen Mireille Paques
2001 Peter Cloodt Helma van Lier Michel Saryoen Mariska Coninx
2000 Ric Bremen Warimu van Helden Cor Fidder Warimu van Helden
1999 Cor Fidder Mireille Paques Cor Fidder Mireille Paques
1998 Maurice Maas Simone Peels Cor Fidder Josa Sieben
1997 Jasper Peels Riet Kuper Hubert Gerhards Sacha Vincent
1996 Peter Cloodt Helma van Lier Hubert Gerhards Sacha Vincent
1995 Cor Fidder Monique Mey Cor Fidder Monique Mey
1994 Hubert Gerhards Sacha Vincent Cor Fidder Monique Mey
1993 V. Frankenberg Riet Kuper Hubert Gerhards Sacha Vincent
1992 Cor Fidder Tiny Balk Mark Jacobs Tonnie Kuysters
1991 Cor Fidder Helma van Lier Mark Jacobs Tonnie Kuysters
1990 Cor Fidder Sacha Vincent Cor Fidder Margreet Tans
1989 Mark Jacobs Sacha Vincent Roderik Wuts Margreet Tans
1988 Cornel Balan Jane Caruthers Edward Hoenjet Sacha Vincent
1987 Ron O’Neill Tonnie Kuysters Edward Hoenjet Tonnie Kuysters

De wedstrijden van de DACO staan open voor vrouwelijke leden van de Golf Club Brunssumerheide.

Golfregels:
Uiteraard wordt er volgens de NGF-golfregels 2016 gespeeld

9-holes en 18- holes.
De wedstrijden worden gespeeld over 18-holes en 9- holes. Bij de inschrijving maakt U Uw keuze.

Handicap:
De wedstrijden worden in 2 of 3 handicap-klassen gespeeld:

 • HCP 0 t/m 36 en HCP 36,1 t/m 45
 • Soms ook HCP 0-24 ,HCP 24,1-36 en 36,1-45

Inschrijfgeld:
Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 p.p. tenzij anders vermeld.

Aanmelden:

 • Aanmelden voor alle wedstrijden kan via de zuil voor het secretariaat of via de website inloggen en inschrijven.
 • Aanmelden kan tot Zaterdag voor de wedstrijd tot 9.00 uur voor de daaropvolgende dinsdagwedstrijd.
 • Als het maximale aantal deelnemers, zoals op de inschrijflijst vermeld, bereikt is, komt men op de reservelijst.

Afmelden:

 • Afmelden kan alleen met zeer dringende reden tot maandag 18.00 uur bij de wedstrijdleiding. Telefoonnummer staat vermeld op de website bij de betreffende wedstrijd.
 • Bij afmelden op maandag na 18.00 uur blijft het inschrijfgeld verschuldigd.
 • Bij niet komen opdagen voor een wedstrijd waarvoor men zich had ingeschreven, blijft het inschrijfgeld ook verschuldigd en bij herhaling volgt een schorsing.

Aanwezig zijn voor een wedstrijd:

 • Deelneemsters dienen zich uiterlijk 15 minuten voor hun starttijd te melden bij de wedstrijdleiding (iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen starttijd)
 • Bij een gunshot dient men 30 minuten voor de starttijd bij de wedstrijdleiding aanwezig te zijn

Starttijden:
De starttijden kunnen vanaf zondagavond voor de aankomende dinsdagwedstrijd worden opgevraagd via:

 • de zuil in de hal
 • de website www.golfclubbrunssummerheide.nl
 • bellen bij de caddymaster of receptiehotel  tel. 045 -56463893 of 5646300
 •   N.B. Kijk maandagavond nog naar de indeling. voor eventuele veranderingen.  U ontvangt nog een mail rond 18:00 uur.

Wedstrijd:

 • Scorekaarten voor begin van de wedstrijd met de marker uitwisselen
 • Scorekaarten moeten steeds volledig ingevuld zijn, controleer de gegevens
 • De speelsters dienen na de wedstrijd zo spoedig mogelijk hun scores te vergelijken (bruto-slagen zijn bepalend voor de uitslag) en uiterlijk 15 minuten na binnenkomst samen met de marker de scores bij de zuil in te voeren. De ondertekende kaarten moeten in de daarvoor bestemde scorekaartenbus gestopt worden.
 • Speel vlot door en houd de tijd in de gaten. Bij stableford, als je niet meer kan scoren de bal oprapen. Als maximale rondetijd wordt 4 uur en 20 minuten aangehouden.

Prijsuitreiking:

 • De prijsuitreikingen vinden, tenzij anders vermeld, 2 x per jaar plaats, tijdens een lunch bij de Middenseizoenwedstrijd en de Slotwedstriijd.
 • Het recht op een prijs vervalt indien de betreffende speelster niet bij de prijsuitreiking aanwezig is, tenzij zij zich met goede redenen hiervoor heeft afgemeld.

Handicarts:

 • Bij wedstrijden mogen alleen handicarts gebruikt worden indien men in bezit is van een gebruikerskaart.
 • Het meeliften in de handicart van een medecompetitor of haar golfbag zonder gebruikerskaart is niet toegestaan.
 • De consul van de Stichting Handicart heeft de commissies verzocht tijdens wedstrijden twee handicartgebruikers op een kar te plaatsen.

Informatie:
U kunt altijd de website www.golfclubbrunssummerheide.nl raadplegen. Verder vindt u alle belangrijke informatie op het publicatiebord van de daco beneden in de hal.

Per email is de Daco te bereiken op dacobrunssummerheide@gmail.com

 

Naam Logo URL
NGF ngf-icon www.ngf.nl
NGF Competitie NGF www.ngfcompetitie.com/ngf.php
Residentie/Golfbaan golfbrunssum www.golfhotelzuidlimburg.nl/nl
Handicap opvragen NGF www.ngfhandicap.nl
Golf Pro / Golfschool Destination-Golf_160 www.destinationgolf.nl
 Golf Chain golfchain1  www.golfchain.eu

Reglement Wedstrijdcommissie (WeCo)

De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen.

1. Algemeen

 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd door de wedstrijdcommissie (WeCo) van Golfclub Brunssummerheide.
 2. Men wordt geacht de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de ‘Royal and Ancient Golfclub of St. Andrews’, te kennen en de regels bij zich te hebben. Dit reglement beoogt op geen enkele wijze van de Rules of Golf af te wijken. Verder wordt verwezen naar de vaste “Local-Rules” vermeld op de score kaarten en de tijdelijke “Local-Rules” die te vinden zijn op het bord buiten het clubgebouw en welke door de WeCo voor iedere wedstrijd kenbaar worden gemaakt.
 3. Het gebruik van mobiele telefoon is tijdens de wedstrijd, in de baan niet toegestaan. Straf: uitsluiting van de wedstrijd.

2. Local rules
Tijdelijke local rules zijn ook vermeld op het bord aan de ingang van het clubgebouw.

 1. Buiten de baan (Out of Bounds) is aangegeven door witte palen of terreinafbakening.
 2. Grond in bewerking (GUR) is aangegeven door blauwe palen en/of witte lijnen op de grond. Indien hier sprake is van belemmering onder R.25-1a is de speler verplicht GUR te ontwijken volgens R.25-1b.
 3. Als vaste obstakels worden aangemerkt: a. rode, gele, blauwe palen en 150 meter markers, alsmede aangepaalde bomen. b. ruiterpaden. Indien hier sprake is van een belemmering volgens R.24-2a, zie ad a en b, heeft de speler de mogelijkheid tot ontwijken volgens R.24-2b.
 4. Als een bal een hoogspanningsdraad raakt, moet de speler die bal opgeven en zonder straf een bal spelen zo dicht mogelijk bij de plaats, vanwaar hij zijn laatste slag deed in overeenstemming met R.20-5.
 5. Als de bal bij het spelen van hole 8-rood met een redelijke mate van zekerheid in de Kranenpool belandt, mag de bal met een strafslag gedropt worden in de droppingzone links van de green.
 6. Alle drainage sleuven dienen te worden behandeld als zijnde Grond in bewerking (GUR). Indien hier sprake is van belemmering onder R.25-1a is de speler verplicht GUR te ontwijken volgens R.25-1b.

Straffen bij overtreding van een local rule:

 • bij matchplay verlies van de hole.
 • bij strokeplay 2 strafslagen.

3. Uitsluitingsregels

 1. Uitsluiting door de WeCo betekent het niet mogen deelnemen aan enige wedstrijd van de WeCo gedurende twee wedstrijden bij het niet verschijnen bij een wedstrijd of vier wedstrijden bij herhaling in hetzelfde jaar. Deze uitsluiting geldt voor alle door de WeCo georganiseerde wedstrijden, exclusief strokeplay en matchplay kampioenschappen
 2. Degene die heeft ingeschreven voor een wedstrijd, georganiseerd door de WeCo, verplicht zich door deze inschrijving tot deelname aan bedoeld evenement.
 3. Afmelding na sluiting van de inschrijving dient zo spoedig mogelijk te gebeuren tot uiterlijk 48 uur voor de wedstrijddatum bij een van de op de betreffende afslaglijst vermelde personen.
 4. De ingeschreven persoon die zonder afmelding en/of zonder aanvaardbare redenen niet deelneemt aan de wedstrijd wordt automatisch uitgesloten.
 5. Afmelding binnen 48 uur voor de wedstrijddatum leidt eveneens tot uitsluiting, tenzij overmacht – zulks ter beoordeling aan de betreffende commissie – wordt aangetoond.
 6. Uitsluiting wordt schriftelijk door de betreffende commissie meegedeeld. Tegen deze uitsluiting is door de betreffende persoon schriftelijk beroep mogelijk bij het bestuur binnen 8 dagen na bericht van uitsluiting.
 7. Indien een speler zich afmeldt voor wedstrijden van de WeCo, nadat de startlijst is gepubliceerd, is alsnog het inschrijfgeld voor de betreffende wedstrijd verschuldigd. Het betreffende bedrag zal door de WeCo aan u in rekening worden gebracht op het moment dat u zich weer aan de wedstrijdtafel van de WeCo meldt. Aan het einde van het seizoen zullen alle openstaande rekeningen middels een schrijven bij de betreffende spelers worden gedeclareerd.

4. Handicapindeling

 1. Hiervoor zullen de volgende categorieën worden gehanteerd:
  1. Categorie 1: handicap t/m 4,4
  2. Categorie 2: handicap 4,5 t/m 11,4
  3. Categorie 3: handicap 11,5 t/m 18,4
  4. Categorie 4: handicap 18,5 t/m 26,4
  5. Categorie 5: handicap 26,5 t/m 36,0
  6. Categorie 6: handicap 37,0 t/m 45,0
 2. De wedstrijden zijn ingedeeld naar een of meer van voornoemde categorieën. Indien geen categorie is aangegeven kunnen alle leden deelnemen.
 3. Spelers zonder handicap spelen voorlopig (vóór een officiële handicaptoekenning) van exact hcp. 45,0 (zie echter hierna onder 5e).
 4. Deelname aan gezelligheidswedstrijden van de WeCo staan open voor alle categorieën, waarbij voor leden met een exact handicap van 37 en hoger een maximaal exact handicap van 36 geldt.

5. Wedstrijden en inschrijvingen

 1. De officiële, door de WeCo georganiseerde wedstrijden, hebben altijd voorrang op andere partijen.
 2. De WeCo kan te allen tijde wijzigingen aanbrengen in het wedstrijdprogramma, hetgeen vroegtijdig op de publicator cq. website bekend wordt gemaakt.
 3. Indien het aantal ingeschreven deelnemers aan een door de WeCo georganiseerde wedstrijd minder dan 36 bedraagt, kan die wedstrijd worden geannuleerd, hetgeen bekend wordt gemaakt middels een mededeling op het bord, via de website en aan de caddymaster. Bij minder dan 8 deelnemers wordt de wedstrijd geannuleerd. Zie ook de website.
 4. Voor deelname aan wedstrijden is GVB+Regelexamen (verzwaard) vereist.
 5. Professionals, die het is toegestaan om deel te nemen aan een amateurwedstrijd, spelen buiten mededinging.
 6. Clubleden t/m 17 jaar worden in de zin van dit reglement tot de jeugd gerekend. Deze categorie wordt ingedeeld in de door de jeugdcommissie georganiseerde wedstrijden.
 7. Jeugdspelers met exact hcp.18,4 of lager mogen aan alle door de WeCo georganiseerde wedstrijden deelnemen, tenzij dit afzonderlijk wordt uitgesloten.
 8. Voor de afzonderlijke wedstrijden wordt verwezen naar de bekendmakingen door de WeCo.

6. Starttijden en bijzondere wedstrijdregels

 1. Elke speler dient zich persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn starttijd.
 2. Elke speler dient zich uiterlijk 15 minuten vóór zijn starttijd aan de wedstrijdtafel te melden en op de door de WeCo bepaalde hole aanwezig te zijn 5 minuten vóór zijn starttijd. (Tenzij anders wordt vermeld).
 3. Bij een gunstart dient men zich 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd te melden. Sanctie: 2 strafslagen cq. verlies van de hole.
 4. Indien de speler, klaar om te spelen, binnen 5 minuten na zijn starttijd op zijn startplaats aankomt – en als er geen omstandigheden zijn die het niet opleggen van de straf van diskwalificatie rechtvaardigen, zoals bepaald in R.33-7 – dan is de straf voor het niet op tijd starten; verlies van de eerste hole in matchplay of twee slagen op de eerste hole in strokeplay.
 5. De speler die tijdens een wedstrijd zonder aanvaardbare reden, zulks ter beoordeling van de WeCo, zijn deelname staakt, wordt geschorst voor één wedstrijd, te bepalen door de WeCo. Ook bij de aantekening ‘NO RETURN’ wordt de speler geacht zijn deelname te hebben gestaakt.
 6. In de wedstrijden slaan alle spelers, voor zover niet anders is aangeduid, af van de gele c.q. rode teemarkers. De heren slaan af van de gele en de dames van de rode teemarkers.

7. Spelen onder bijzondere omstandigheden

 1. Indien gespeeld wordt op wintergreens dient te worden uitgeholed.
 2. Indien plaatsen is toegestaan, blijkens mededeling van de WeCo en/of een bijzondere aanduiding op het bord, dan wordt hieronder verstaan de toestemming om op het kort gemaaide gedeelte van de baan de bal op te pakken, schoon te maken en deze te plaatsen binnen een afstand van maximaal 15 cm (niet dichter bij de hole).
 3. Bij overtreding van de regels onder a en/of b van dit artikel is R.20-7 van overeenkomstige toepassing.

8. Temporegels en straf voor te langzaam spelen

 1. Er dient zonder onnodig oponthoud te worden gespeeld.
 2. Indien het voor de speler duidelijk is dat de bal niet gemakkelijk is te vinden en/of indien naar een bal wordt gezocht, dienen de achterop komende spelers meteen te worden doorgelaten. Daartoe dient zo spoedig mogelijk een teken te worden gegeven. Er dient niet eerst te worden gezocht alvorens dit te doen.
 3. Na het uitspelen van de hole dienen de spelers de green onmiddellijk te verlaten.
 4. Een partij die haar plaats op de baan niet kan behouden en meer dan een hole afstand verliest dient uit eigener beweging en duidelijk zichtbaar de achteropkomende partij uit te nodigen haar voorbij te gaan.
 5. Doorlaten moet altijd worden geaccepteerd.
 6. In een stablefordwedstrijd dient de speler die op een hole niet meer kan scoren de bal op te pakken en een streep bij die hole te noteren. Afwijking van deze regel, bijv. blijkende uit een op de scorekaart genoteerd (te hoog) aantal strokes, ook door de marker ingevuld, kan, indien dit door de commissie voor die wedstrijd is vastgesteld, tot diskwalificatie leiden. Dit is in ieder geval van toepassing bij de maandbeker.
 7. Spelers die zich bevinden op of nabij de green van een par 3 hole dienen spelers van de volgende flight op de afslagplaats van die hole de gelegenheid te geven af te slaan.
 8. In elke officiële wedstrijd georganiseerd door de WeCo zal voor elke driebal als richtlijn een speeltijd gelden van twee uur en tien minuten per 9 holes. Overschrijding van deze tijd kan worden bestraft met 1 strafslag voor elke speler in de betreffende flight met een maximum van 2 strafslagen per speler (R6-7).
 9. Bij alle wedstrijden van de WeCo wordt, behalve als afzonderlijk anders wordt bepaald, de eerste speler van een flight op de afslaglijst als captain aangewezen. Deze captain dient toe te zien op de bevordering van het speeltempo en dient aanwijzingen te geven bij dreigende overtreding van de hiervoor genoemde regels.
 10. Bij overtreding van de hierboven genoemde regels kan de WeCo, bijzondere omstandigheden daargelaten, de in R. 6-7 benoemde straf opleggen.
 11. Herhaalde overtreding van de hiervoor genoemde regels, dan wel constatering van die overtreding na invulling van de scorekaart, kan bij besluit van de WeCo tot diskwalificatie van de bewuste speler(s) leiden.

9. Gelijke score
Indien in officiële wedstrijden door meerdere spelers een gelijke score wordt behaald gelden de volgende regels:

 1. Bij stablefordwedstrijden met handicapverrekening wint de speler met de beste stablefordscore op de laatste 9 gespeelde holes. Indien dit ook gelijk is, wint de speler met de beste score op de laatst gespeelde 6, 3 holes, resp. de laatste hole. Is hierna de score nog steeds gelijk, dan zal worden geloot.
 2. Bij strokeplaywedstrijden met handicapverrekening zonder play off wordt het matching cards systeem gehanteerd. Bij wedstrijden zonder handicapverrekening gelden de beste bruto-scores. Bij wedstrijden met handicapverrekening gelden de beste netto-scores. Bij gelijke score wint de speler met de beste score op de laatste 9 gespeelde holes. Indien dit ook gelijk is, wint de speler met de beste score op de laatst gespeelde 6, 3 holes, resp. de laatste hole. . Is hierna de score nog steeds gelijk, dan zal worden geloot.
 3. Indien gekruist op 18 holes wordt gespeeld, dan wel op verschillende tee’s wordt gestart, wordt als beslissende holes aangemerkt: de laatste 9 holes van welke course dan ook.
 4. Bij de strokeplay-clubkampioenschappen wordt voor de bepaling van de eerste plaats een sudden-death-play-off gespeeld, te beginnen bij hole 1 in de volgorde geel-rood-blauw.

10. Referee
Namens de WeCo wordt, voor zover niet afzonderlijk anders is bepaald, als referee aangesteld degene, die de leiding heeft van de wedstrijd.

11. Bepalingen na het spelen van de wedstrijd

 1. De spelers dienen na de wedstrijd direct hun scores te vergelijken, zelf de scores via de “Zuil” in te voeren in het golfpakket E-Golf4U, de kaart te ondertekenen en deze uiterlijk binnen 15 minuten, na beëindiging van de ronde, in te leveren middels overhandiging aan de WeCo c.q. te deponeren in de daartoe bestemde bus.
 2. De sanctie op het te laat inleveren van de score kaart is diskwalificatie volgens R.6-6b.
 3. De bruto scores zijn in ieder geval bindend na inlevering van de kaarten.
 4. Het recht op een prijs vervalt indien de betreffende speler niet bij de prijsuitreiking aanwezig is.
 5. Tengevolge van het verkeerd toekennen van een te spelen baan en de hieruit voorvloeiende verkeerde telling of ten gevolge van een verkeerd ingetoetste score op de score kaart op de zuil, dient de uitslag en prijsuitreiking, binnen 24 uur, te worden gecorrigeerd.
 6. Het wordt op prijs gesteld bij de prijsuitreiking op gepaste wijze gekleed aanwezig te zijn. Bij sommige wedstrijden kan dit verplicht worden gesteld.

12. Het gebruik van een buggy
Het gebruik van een buggy, zonder een op de dag van de desbetreffende wedstrijd geldige ontheffing van de Stichting Handicart, is tijdens alle door de wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden, niet toegestaan. Ook mag een speler geen gebruik maken van een buggy van een medespeler voor het vervoer van zichzelf en/of zijn golfuitrusting. Overtreding van deze regel leidt tot diskwalificatie van de speler voor de betreffende wedstrijd. Bij wedstrijden over meerdere ronden is het gebruik van een buggy niet toegestaan.

13. Gezelligheidswedstrijden
Aan alle gezelligheidswedstrijden kan worden deelgenomen door alle handicapcategorieën 1 t/m 6, met dien verstande dat voor spelers met een handicap 37 t/m 45 altijd zal worden uitgegaan van maximaal exact handicap 36.

14. Maandbekers
In de categorie 1 t/m 3 (Ehcp 0 t/m 18,4) wordt strokeplay gespeeld, in de categorie 4 t/m 6 Stableford. Gewezen wordt op het bepaalde in art. 8.6 van dit reglement. Er wordt gespeeld in twee groepen van elk 7 maandbekerwedstrijden. Groep A: categorie 1 t/m 3 Groep B: categorie 4, 5 en 6.

15. Prijzen
Het recht op een prijs vervalt indien de betreffende speler niet bij de prijsuitreiking aanwezig is. De prijs zal dan toekomen aan de volgende speler op de uitslaglijst die wel aanwezig is.

16. Laddercompetitie met handicapverrekening, singles en foursomes.

 1. Er zal een ladderwedstrijd single matchplay voor dames en heren afzonderlijk, als ook een ladderwedstrijd voor dames-, heren- en mixed-foursomes matchplay worden gespeeld.
 2. Deelname staat open voor handicapcategorie 1 t/m 5 (-9 t/m 36).
 3. Indien er minder dan 16 deelnemers voor een categorie hebben ingeschreven, zullen deze spelers worden ingedeeld in poules. Overige categorieën spelen via afvalschema´s.
 4. De handicaps in deze ladderwedstrijden worden ¾ verrekend met een maximum van 18 slagen.
 5. Voorbeeld: in een single match moet de volgende berekening worden toegepast:
 6. ((P.Hcp speler A) – (P.Hcp speler B)) * 3/4
 7. De handicap berekening voor de foursomewedstrijden geldt als volgt:
 8. Het paar met de hoogste gezamenlijke exact handicap (stel A en B) krijgt van het andere paar (C en D) een aantal handicap slagen dat gelijk is aan:
  (((playing hcp. A + playing hcp. B) – (playing hcp. C + playing hcp. D)) * 3/4) / 2
  (((11 + 12) – (8 + 10)) * 3/4) / 2
  (((23 – 18)) * 3/4) / 2
  ( 5 * ¾ ) / 2 = 2 slagen
 9. Afronden: 0,5 of hoger naar boven. Ook hier met een maximum van 18 slagen.
 10. Bij gelijke score wordt voor het bepalen van de winnaar een sudden-death-play-off gespeeld te beginnen bij hole 1 van de gespeelde combinatie. De toegepaste handicapverrekening geldt weer opnieuw voor de sudden-death-holes.
 11. De nummers 1 en 2 van het afgelopen seizoen zullen, als zij weer inschrijven, worden geplaatst. De overigen worden door loting ingedeeld.
 12. Na de indeling op het wedstrijdschema door de wedstrijdcommissie zullen de competitors zelf de dag en tijd moeten bepalen waarop de wedstrijd wordt gespeeld.
 13. Op de schema’s gaan alleen de winnaars gaan verder. Bij de poulewedstrijden spelen de spelers/speelsters alle wedstrijden in hun poule.
 14. De uiterste datum waarop de wedstrijd moet worden gespeeld staat op het wedstrijdschema aangegeven. Ook de poulewedstrijden worden van de uiterste speeldatum voorzien.
 15. De verantwoording om tot een afspraak te komen ligt bij BEIDE competitors. BEIDEN moeten zorgen dat de partij doorgang zal vinden.
 16. Indien dat niet lukt dient men zo spoedig mogelijk de wedstrijdcommissie daarvan op de hoogte te brengen.

Indien deze regels niet worden nagekomen is de wedstrijdcommissie gerechtigd regulerend op te treden

 

  Hole in One  
2012 Ans Brunninkhuis  
2014 Ans Brunninkhuis  
     
  DDWT A DDWT B
2016  Ciel Schellekens  Diny Schardijn
2015 Ans Brunninkhuis Regina Jenz
2014 Jacqueline Waltmans Mayke Ahsmann
2013 Bärbel Schorn Gertie van Riet
2012 Sabine Törber Ria Aertsen
2011 Margriet Lejeune Anna Eising
     
  Strokeplay hcp -24,0 Strokeplay hcp 24,1-45
2016 Riet Kuper  Annemiek van der Sanden
2015 Annet Peeters Ciel Schellekens
2014 Riet Kuper Jacqueline Waltmans
2013 Riet Kuper Jacqueline Waltmans
2012 Monique Maas Ans Brunninkhuis
2011 Riet Kuper Ans Brunninkhuis
     
  Eclectic -18 holes Eclectic -9 holes
2016  Monica Vaessen  Kitty Quadvlieg
2015 Ans Verstegen Margrit Leenaers
2014 Claudia Huettig Carla Drent
2013 Riet Kuper  
2012 Carlet de Heus  
2011 Marion Vent  
     
     
     
  Amerikaantje 18 holes Amerikaantje 9 holes
2016  Lenie Graus  Diny Schardijn
2015  Marlise Nick  Carla Drent
2014  Hedie Muskens  Carla Melsert
     

 

DDWT-Damesdag Wisseltrofee

Er worden 5 qualifying wedstrijden volgens stablefordtelling gespeeld voor 18 holes en 9 holes.Verdeeld in 2 categorieën: hcp 0 t/m 36 en hcp 36,1 t/m 45 .Deze resultaten worden met punten gewaardeerd.De drie beste wedstrijdscores tellen mee voor de eindscore. De DDWT-Trofeeën worden uitgereikt aan de speelsters ,die in hun categorie, in drie van de vijf DDWT-wedstrijden de meeste punten hebben behaald.

Strokeplaytrofee

Er worden 5 qualifying strokeplay wedstrijden gespeeld voor 18 holes en 9 holes.Verdeeld in categorie– 0 t/m 24,0 — 24,1 t/m 36 en 36 t/m 54. De Strokeplay-Trofee is voor de speelster die in drie van de vijf wedstrijden de beste brutoscore heeft behaald. Daarnaast is er een prijs voor de speelster met de beste nettoscore.

Ringerscoretrofee/ Vroeger Eclectictrofee

De Ringerscore spelen wij als een stableford-wedstrijd over vijf rondes, steeds op dezelfde course.voor 18 en 9 holes. Er wordt gespeeld in 3 categorieën. hcp 0 t/m 24 en hcp 24,1 t/m 36 en hcp 36,1 t/m 45. Voor elke hole telt de beste score (=ringerscore score) van die vijf wedstrijden. De Ringerscore-Trofee is voor de speelster met de hoogste score .

Stablefordtrofee

Er worden 5 qualifying wedstrijden gespeeld volgens stablefordtelling voor 18 en 9 holes.Verdeeld in 2 categorieën: hcp 0-36 en hcp 36,1 t/m 45. waarvan de drie beste wedstrijdscores meetellen voor de eindscore.De Stableford-Trofee wordt uitgereikt aan de speelsters die ,in hun categorie,in drie van de vijf wedstrijden de beste score hebben behaald.

Amerikaantje vervalt

De commissie houdt zich bezig met het organiseren van een reeks van wedstrijden voor het mannelijk deel van de leden van Golfclub Brunssummerheide. Het gaat hier om wedstrijden over 14 holes, in principe om de 14 dagen op dinsdagmiddag. We verwijzen u graag naar wedstrijdkalender op de website waarin de exacte speeldata en starttijden van de Men’s Own staan aangegeven.

De starttijden verschuiven, afhankelijk van het tijdstip in het seizoen. Er wordt bij de indeling rekening gehouden met de nog werkenden onder ons, voor zover dit mogelijk is. Kenmerkend voor de Men’s Own is het leveren van sportieve prestaties in een ontspannen en gezellige ambiance. Belangrijk onderdeel van deze gezellige ambiance vormt ook de druk bezochte nazit op hole 19 waarbij de deelnemers, terwijl ze wachten op de prijsuitreiking met tombola, kunnen napraten over de wedstrijd. In het seizoen 2016-2017 is een wintercompetitie gestart over 9 holes. 

Verdere informatie

Commissieleden (na login)

Structuurpagina, niet verwijderen

Gedurende het seizoen organiseert de Senioren Commissie verschillende soorten wedstrijden over 18 respectievelijk 9 holes. Aan deze wedstrijden kunnen dames en heren meedoen, die de leeftijd hebben bereikt van respectievelijk 50 en 55 jaar. Indien echter één van de twee partners de vereiste leeftijd heeft, kan de andere ook aan de Seco wedstrijden
deelnemen. Maximale handicap voor deelname aan de Seco 18 holes wedstrijden is hcp 45. De 9 holes wedstrijden staan open voor hcp 45-54. Uiteraard kunnen ook lagere handicappers kiezen voor de 9 holes wedstrijden.
Het seniorenwedstrijdprogramma bestaat uit stableford en strokeplay competities en gezelligheidswedstrijden. Het wedstrijdprogramma kan worden uitgebreid met andere spelvormen zoals matchplay. Ook kunnen er, bij voldoende interesse van de spelers, uitwisselingen met andere golfclubs plaatsvinden.

Stableford en strokeplay competitie

De stableford en strokeplay competities voor dames en heren zijn gesplitst in de twee categorieën van handicaps, de EGA handicap (t/m hcp 36) en de club-hcp – 36-45 –(rabbits). Voor de stableford competitie worden in totaal 10 wedstrijden gespeeld. Degenen die in 7 gespeelde wedstrijden de meeste stablefordpunten hebben behaald, zijn jaarkampioen.
De strokeplay competitie bestaat uit 4 wedstrijden (met handicapverrekening). Winnaar in de dames- c.q. herencategorie is degene met de laagste netto score uit drie van de vier wedstrijden.
Voor de rabbits is er in beide categorieën een aanmoedigingsprijs.

Jaarlijks wisselende competitie

Naast eerdergenoemde uitdagingen, spelen we binnen de Seco ieder jaar een special over 6 wedstrijden. De gekozen spelvorm wisselt jaarlijks, zodat er zoveel mogelijk afwisseling in de wedstrijdkalender zit. De commissie bepaalt bij het samenstellen van de wedstrijdkalender van het nieuwe jaar welke spelvorm gespeeld gaat worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Amerikaantje, Ringer Score, Matchplay of iets dergelijks.

Dames- en Herentrofee

In twee stableford en strokeplay wedstrijden wordt gespeeld om de dames- en herentrofee. Winnaar is degene met de beste score uit drie wedstrijden.
Vriendschappelijke wedstrijden
Dit zijn wedstrijden zoals texas-scramble, drie stokkenwedstrijden, vlaggenwedstrijd, vossenjacht etc. Spelers met een handicap van 36,1 t/m 54 spelen van hcp 36.
Deelnemen aan een Seco wedstrijd
Tot zondagavond 22.00 uur kan men zich elektronisch inschrijven voor de wedstrijd van de daaropvolgende donderdag. Bij de inschrijving dient men aan te geven vanaf welke tee men wenst te spelen, dit in verband met de handicapverrekening. De tee staat voor de heren standaard op ‘wit’ en voor de dames standaard op ‘geel’, het is dus belangrijk dat hier wel de
juiste keuze gemaakt wordt.
Als voorkeurstarttijd kan men uitsluitend ‘vroeg’, ‘laat’ of ‘geen voorkeur’ opgeven, tenzij er een geldige dringende reden is om voor of na een bepaalde tijd te starten. Indien een speler na publicatie van de startlijst alsnog blijkt te zijn verhinderd kan hij/zij zich afmelden bij de betreffende wedstrijdleider. Meldt men zich ná 19.00 uur op woensdag af, is het inschrijfgeld
voor de wedstrijd van die week verschuldigd. Op donderdagmorgen is afmelding alleen mogelijk via de GSM van de betreffende wedstrijdleider, waarvan het nummer in de wedstrijdkalender is opgenomen.

Indien men zonder afmelding niet voor een wedstrijd verschijnt ontvangt de speler een schriftelijke waarschuwing. Bij herhaling zal het niet verschijnen zonder afmelding na 3 incidenten leiden tot schorsing voor een wedstrijd. Het inschrijfgeld blijft evenwel verschuldigd.
Bij slecht weer gaat de wedstrijd door, tenzij de baan wordt gesloten of de wedstrijdleiding de wedstrijd afgelast.
Een speler dient zich uiterlijk 15 min. vóór de afslagtijd aan de wedstrijdtafel te melden. De speler dient 10 minuten voor de afslagtijd bij de betreffende tee aanwezig te zijn. Bij een gunstart dienen de spelers zich uiterlijk 30 minuten voor de aanvang van de wedstrijd te melden.
Na afloop van de wedstrijd vergelijken de speler en marker de score, waarna de kaart door beiden wordt ondertekend. Indien een speler nadat de scorekaart is ondertekend wijzigingen op de scorekaart aanbrengt, betekent dat voor deze speler diskwalificatie. De scorekaart dient volledig te zijn ingevuld. De speler is verantwoordelijk voor het invoeren van de kaart in
de computer. De uitslag is na verwerking van de wedstrijd door de wedstrijdleider op internet te zien.

Handicart

Golfbaan Brunssummerheide heeft de beschikking over handicarts die eigendom zijn van de Stichting Handicart. Indien in bezit van een gebruikerskaart kan de minder valide speler/speelster gebruik maken van een handicart. Deze kaart kan men aanvagen bij de clubconsul. Overeenkomstig het verzoek van de consul zullen in wedstrijden zoveel mogelijk twee
handicartgebruikers in een handicart worden ingedeeld.

Prijsuitreiking

De jaarprijzen worden uitgereikt na de slotwedstrijd.
Prijzen voor vriendschappelijke wedstrijden worden uitgereikt resp. na de openingswedstrijd en ná de slotwedstrijd. Indien de winnaar van een dagprijs (vriendschappelijke wedstrijd) niet aanwezig is bij de prijsuitreiking vervalt de prijs.

Wintercompetitie

Tijdens het winterseizoen organiseert de Senioren Commissie tweewekelijks 9 holes wedstrijden. Voor deze wedstrijden gelden v.z.v. van toepassing voorgaande bepalingen.
Prijzen voor de wintercompetitie worden na afloop van de openingswedstrijd uitgereikt. Voor het bepalen van de winnaars worden de uitslagen van de beste 6 wedstrijden van de wintercompetitie genomen.

Links

Commissieleden (na login)

De Wedstrijdcommissie (WeCo) organiseert wedstrijden waaraan alle volwassen leden van de golfclub Brunssummerheide kunnen deelnemen. Op het programma staan maandbekers, in strokeplay en stableford, clubkampioenschappen stroke- en matchplay en verschillende zogenaamde ‘Gezelligheidswedstrijden’. Deze wedstrijden staan open voor alle handicapcategorieén. Voor hen die meer behoefte hebben aan een individuele wedstrijd organiseert de WeCo elk jaar een matchplay ladder competitie op basis van handicap.(art. 16)

Contactpersoon: Agnes Trags, e-mail: a.trags22@gmail.com  mobiel 06-23553354

Links

Commissieleden (na login)

Activiteiten

Gemiddeld worden er 1 x per maand Maandbekerwedstrijden georganiseerd. Er geldt normaliter een minimumleeftijd van 18 jaar, indien jonger, dan moet de junior beschikken over een handicap van 18,4 (Maandbeker A). De wedstrijden zijn deels prestatief, echter ook de gezelligheid speelt een grote rol. De wedstrijden zijn, afhankelijk van de omstandigheden, alle qualifying.

De Maandbekers in twee categorieën: A en B

Maandbeker A is bestemd voor golfers met een handicap t/m 18,4. Er wordt strokeplay gespeeld zonder handicapverrekening. Aan het einde dan de dag worden de prijzen uitgereikt, gerekend naar de netto scores. Deze prijzen, in de vorm van cadeaubonnen, wordt gesponsord door de Golfshop. Bovendien is er een Weco-prijs voor de beste bruto score.
Deze prijzen worden uitgereikt aan de aanwezige deelnemers.
De best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Strokeplaycup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt, zowel aan dames als aan heren.

Maandbeker B is er voor de golfers met een handicap van 18.5 t/m 36 en voor de categorie 37 t/m 54. Deze laatste categorie wordt ook wel de Rabbicategorie genoemd. De wedstrijden worden verspeeld over 18 holes met handicapverrekening. Winnaar is degene met het hoogste aantal Stablefordpunten. Na elke wedstrijd worden er 3 prijzen uitgereikt in de vorm van cadeaubonnen. Voor de beste Rabbit is er een Weco-prijs. Deze prijzen worden uitgereikt aan aanwezige deelnemers.
De 4 best geklasseerden ontvangen tevens extra punten voor de Brunssummerheide Cup. Deze wisselbeker wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt aan de winnaars bij de heren zowel als bij de dames. Bovendien is er een wisseltrofee voor de beste Rabbit.
 
De uitslagen worden altijd gepubliceerd op de website. Daarnaast hangt een papieren versie van de uitslagen op het prikbord tegenover de Golfshop.
Totaal aantal behaalde punten t.b.v. de wisselbekers kunt u vinden op de website onder “Klassementen”.

De damescommissie (Daco) organiseert op dinsdagen de damesdagwedstrijden. Elk vrouwelijk clublid, dat in bezit is van het GVB kan aan alle damesdag-wedstrijden deelnemen. Er worden gedurende het seizoen qualifying- en non- qualifying wedstrijden georganiseerd. De qualifying-wedstrijden behoren bij de damesdinsdagen.

Het damesdag seizoen begint met een gunstart wedstrijd met lunch. Op de helft en aan het einde van het seizoen worden nog twee gunshot wedstrijden met lunch georganiseerd. Tijdens deze lunches worden de prijzen van alle wedstrijden uitgereikt. Alle wedstrijden zijn in het blauwe boekje en op de website vermeld. Voor nieuws of wijzigingen raadpleeg het publicatiebord of de website. Inschrijfmogelijkheid via de website of via de zuil beneden in de hal.

Contactpersoon: mevr. S. Torber-Franke, 004915146600693  e-mail:       dacobrunssummerheide@gmail.com

 

Links

Commissieleden (na login) | Winnaressen

Op deze pagina kunt u digitaal (in PDF-formaat) oude Kranenpool bekijken. Ze zijn gesorteerd op jaargang, waarbij de meest recente uitgaven bovenaan in de tabel staan. De rood cursief gedrukte exemplaren zijn (nog) niet in ons bezit….

Wij wensen u veel leesplezier.

Jaargang 31 2016 Jaarboek            
Jaargang 30 2015 KP30-1 KP30-2          
Jaargang 29 2014 KP29-1 KP29-2          
Jaargang 28 2013 KP28-1 KP28-2          
Jaargang 27 2012 KP27-1 KP27-2 KP27-3        
Jaargang 26 2011 KP26-1 KP26-2 KP26-3        
Jaargang 25 2010 KP25-1 KP25-2 KP25-3        
Jaargang 24 2009 KP24-1 KP24-2          
Jaargang 23 2008 KP23-1 KP23-2 KP23-3 KP23-4      
Jaargang 22 2007 KP22-1 KP22-2 KP22-3 KP22-4 KP22-5    
Jaargang 21 2006 KP21-1 KP21-2 KP21-3 KP21-4 KP21-5    
Jaargang 20 2005 KP20-1 KP20-2 KP20-3 KP20-4 KP20-5    
Jaargang 19 2004 KP19-1 KP19-2 KP19-3 KP19-4 KP19-5 KP19-6  
Jaargang 18 2003 KP18-1 KP18-2 KP18-3 KP18-4 KP18-5 KP18-6  
Jaargang 17 2002 KP17-1 KP17-2 KP17-3 KP17-4 KP17-5 KP17-6  
Jaargang 16 2001 KP16-1 KP16-2 KP16-3 KP16-4 KP16-5 KP16-6  
Jaargang 15 2000 KP15-1 KP15-2 KP15-3 KP15-4 KP15-5 KP15-6  
Jaargang 14 1999 KP14-1 KP14-2 KP14-3 KP14-4 KP14-5 KP14-6  
Jaargang 13 1998 KP13-1 KP13-2 KP13-3 KP13-4 KP13-5 KP13-6  
Jaargang 12 1997 KP12-1 KP12-2 KP12-3 KP12-4 KP12-5 KP12-6  
Jaargang 11 1996 KP11-1 KP11-2 KP11-3 KP11-4 KP11-5 KP11-6  
Jaargang 10 1995 KP10-1 KP10-2 KP10-3 KP10-4 KP10-5 KP10-6  
Jaargang 9 1994 KP09-1 KP09-2 KP09-3 KP09-4 KP09-5 KP09-6  
Jaargang 8 1993 KP08-1 KP08-2 KP08-3 KP08-4 KP08-5 KP08-6  
Jaargang 7 1992 KP07-1 KP07-2 KP07-3 KP07-4 KP07-5 KP07-6 KP07-7
Jaargang 6 1991 KP06-1 KP06-2 KP06-3 KP06-4 KP06-5 KP06-6  
Jaargang 5 1990 KP05-1 KP05-2 KP05-3 KP05-4 KP05-5 KP05-6  
Jaargang 4 1989 KP04-1 KP04-2 KP04-3 KP04-4      
Jaargang 3 1988 KP03-1 KP03-2 KP03-3 KP03-4 KP03-5 KP03-6  
Jaargang 2 1987 KP02-1            
Jaargang 1 1986 KP01-1            

 Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)

In onderstaande uitslagen van diverse andere competities (Maandbekers, Strokeplaycup etc)  wordt de berekening door het E-Golf4u programma niet correct uitgevoerd. 

Wilt u de correcte eindstand inzien, klik dan op de volgende links :
Rabbit Cup Dames en Heren 2016
Brunssummerheide Cup 2016
Strokeplay Cup Dames 2016
Strokeplay Cup Heren 2016
Golfer Golfster van Jaar 2016Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)

Structuurpagina, niet verwijderen.

Sinds 1 januari 2015 is het mogelijk om qualifying kaarten, in het buitenland gelopen, in te voeren en te laten gelden voor uw handicapadministratie. Er zijn echter wel enkele regels aan verbonden. Die regels zijn samengevat in een bestandje welk u hier kunt bekijken.Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)Login om deze pagina te bekijken (bovenaan de pagina)

vlag_de Goed nieuws: een nieuwe ster aan het Brunssumse golf-firmament: de Vrienden van de Golfclub Brunssummerheide. Dat is de naam van de “club binnen de club”, vanzelfsprekend mag u ook “netwerk” zeggen, exclusief voor alle sponsoren die de club in het algemeen of een specifieke activiteit steunen.

Sponsoring is voor de Golfclub Brunssummerheide van levensbelang. We willen, als het enigszins kan, meedoen op het hoogste nationale niveau. Om dat niveau te halen, is een jeugdafdeling nodig die voldoende talent kan leveren. En we willen een club zijn die, én qua prestaties én qua sociaal gebeuren, kan concurreren met de golfclubs in de regio. Dus moeten we ook investeren in leuke dingen. Brunssum moet een club zijn waar de leden trots op kunnen zijn en waar ze met plezier meedoen aan toernooien en andere activiteiten. Alleen zo kan de Golfclub Brunssummerheide op termijn overleven.

De Werkgroep Sponsoring heeft veel tijd en energie gestoken in de opzet van een plan om alle geledingen binnen de club vertrouwd te maken met het verschijnsel sponsoring. Iedereen, het bestuur, de commissies en in principe zelfs elk individueel lid, moet zich bewust zijn van het belang van sponsoring. We moeten ons realiseren welk potentieel we in huis hebben, wat we moeten doen om sponsors binnen te halen en hen vervolgens binnen te houden.

Als club hebben we het een en ander te bieden. Wij zijn een club met een behoorlijk groot aantal leden, met een breed scala aan activiteiten en een gezonde dosis ambitie op het gebied van jeugd- en prestatiegolf. Onze website is een drukbezocht platform waarop we ruim publiciteit voor onze sponsors kunnen genereren. In het verlengde daarvan hebben we ook nog de Kranenpool, ons veelgelezen clubblad. En we hebben een aantrekkelijk sponsorprogramma met pakketten op maat en speciale sponsor-events. Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat sponsoring voor club én sponsor alleen maar winst betekent.

Als u precies wilt weten wat het lidmaatschap van de Vrienden van de Golfclub Brunssummerheide voor u kan betekenen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Stuur een e-mail naar secr@golfbrunssummerheide.nl of bel met het secretariaat (werkdagen, m.u.v. woensdag, 10:00 – 14:00h) 045 -5257089.

Structuurpagina, niet verwijderen.

CTJ-fullDeze commissie stimuleert en begeleidt de jeugd (leden t/m 21 jaar) bij het beoefenen van de golfsport door een gecombineerd les- en oefenprogramma aan te bieden, instructies in gedrag- en spelregels te geven, jaarlijks een aantal clubwedstrijden speciaal voor de jeugd te organiseren en door met een aantal teams deel te nemen aan de NGF competitie. In samenwerking met golfschool Destination Golf worden gedurende het gehele jaar door complete jeugdprogramma’s aangeboden. Bovendien worden fysieke en motorische vaardigheden getraind door een samenwerkingsverband met FitForeGolf.

De coaches, Kars Destination-Golf_160Gresel, Stef Gresel en Milan Zinken, zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in jeugdtrainingen en maken golf leuker voor kinderen waarbij tegelijkertijd een vernieuwde en hogere standaard in les geven wordt gerealiseerd. Kom gerust langs voor een gratis proefles op zaterdag. Voor lestijden en meer informatie kijk op de site van destinationgolf.nl

golfathleticDe coaches, Marijn van Oosterhout en Ruben Witjes hebben zich gespecialiseerd in en zijn TPI gecertificeerd voor het geven van fysieke oefeningen die de jeugdige en de volwassen golfer sterker maken. Voor meer informatie kijk op de site van golfathletic.nl

Voor het aanleren van de gedrag- en spelregels werkt de jeugdcommissie nauw samen met de Regel- en Handicapcommissie waardoor kennis van en het toepassen van de juiste regels gewaarborgd is.

Gedurende het jaar worden competitieve, fun- en oefenwedstrijden georganiseerd om de jeugd kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden.

Tenslotte neemt de jeugd al enkele jaren op diverse niveaus met succes deel aan de NGF-competitie waarbij zowel de beginnende als de gevorderde jeugd ervaring kan opdoen met het spelen van wedstrijden.

Contactpersoon: Tino Bellemakers, e-mail: bellemakersrongen@ziggo.nl  06-54917072

Links

Commissieleden (na login)

Destinationgolf_Jeugd

Structuurpagina, niet verwijderen

Golfclub Brunssummerheide

Secretariaat & ledenadministratie

Mw. Anneke Van Dartel
Postbus 362
6400 AJ Heerlen
Telefoon: 045-5257089
Fax: 045-5251280
e-mailadres: secr@golfclubbrunssummerheide.nl

Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur

Clubhuisadres

Rimburgerweg 50
6445 PA Brunssum

Webmasters

Leden van de websitecommissie
webcom@golfclubbrunssummerheide.nl

Voor het reserveren van afslagtijden, informatie over clinics etc. kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Golf Residentie Brunssummerheide: 045-56 46 300 / sales@golfhotelzuidlimburg.nl

Contactformulier 

t.a.v. Golfclub Brunssummerheide

Contactformulier
Voornaam
Achternaam
Sending

Structuurpagina, niet verwijderen

Structuurpagina, niet verwijderen