OGD sponsort Petra-bike

Een racerunner, ook wel Petra-bike genoemd is een driewielfiets, zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich ermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sinds dinsdag, 3 februari 2015, is de ‘Adelante kinderen’ in Valkenburg aan de Geul zo’n toestel rijker dankzij de sponsoring door de Stichting Old Grand-Dad club Nederland en haar leden van Golfclub Brunssummerheide. Een kleine delegatie van de OGD organisatie waaronder Math Buck initiatiefnemer van het project, bezocht onder leiding van Servé Retera, clubconsul van de OGD, ‘Adelante kinderen’ om de fraaie bike te overhandigen.

Na een korte introductie over de race-runner en de doelstellingen van de stichting Old Grand Dad was het de beurt aan Eowyn Vos een demonstratie te geven met de nieuwe aanwinst. “Het is een manier waarop ik mijn mama kan bijhouden bij het hardlopen; dus ik wil hier zeker mee gaan oefenen”, zo reageerde zij enthousiast.

De racerunner is bij uitstek een geschikt middel voor kinderen met cerebrale parese, die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken bij het voortbewegen. Tot voor kort had Adelante geen eigen exemplaar, maar nu kan deze dankzij de Old Grand Dads in de fysiotherapie worden ingezet. Kinderen kunnen ermee werken aan hun conditie en in de toekomst zelfs in een atletiekvereniging mee aan de slag gaan. Er zijn ook al ideeën om de racerunner te gaan inzetten bij kortdurende intensieve therapieprogramma’s zoals fitcare4U en in de gymnastieklessen op school.

Adelante kinderen heeft nu twee racerunners, waarvan een gesponsord is door de Old Grand-Dad club die sport voor mensen met een beperking hoog in het vaandel heeft staan. Veel kinderen bij Adelante zullen er dankbaar gebruik van gaan maken.

Met dank aan de landelijke Stichting OGD en de donateurs van Golfclub Brunssummerheide